Съвет?

BF

31.05.05
10:40

здравейте на всички
от известно време чета форум-а и сайта и реших, и аз да премина във ниско въглехидратен режим.
Висок съм 1.79см
Преди около месец тежах 72-73кг но в последствие спирайки твърдия алкохол и минавайки само на бира (ама доста бира се изпи за 1 месец :) ) качих около 15кг и сега съм 89кг (мизерия :) )
тааа
направяйки си програма
се получиха около
210гр белтъци (което е малко)
100гр мазнини
70гр въглехидрати
общо ккл 2000

до тук добре
но мазнините не са ли малко малко?
а белтъците искам да ги вдигна с 50-60 грама, за което трябва да ям риба примерно ама не обичам риба...
таа какво мислите по въпроса приамене на протеини (там хапчета, ала-бала...)?
казаха ми че има някакви протеини специално за НВД, някой знае ли нещо по този въпрос ( някой ден ще ида до пироткса да гипитам де:) ?
иначе яденетата през деня са 6 и са средно през 3 часа
като преобладава пилешко месо, яйца, извара, сиренце, ала-бала

а да, друг момент
според изисленията калорийният ми баланс е около 3000
ще приемам на ден около 2000ккл
май е малко, а? (пише около 500 4е е добре да е недостигът)
ходя на фитнес от около 4-5 месеца 4-5 пъти седмично
кардио не правя ама ще започна

а кое е по-добре
карането на колело (е не колело ми колело в зала, не помня как се казва) или тичане на пътека?
мен тичането по-ме кефи ама кажете вие какво мислите

а начина на приготвяне на храната не променя ли калоричността и?
например не мислия че е едно и също да варя пилешко месо и да го печа...

освен това кога трябва да измеря примерно колко гр месо ще изям
преди обработка или след?

ми... айде стига толкова, че май бая дълъг пост се получи :)

аа и последно
всеки казва пия по еди колко си л-карнитинчета на ден
ама 250 или 500мл дето са?
аз съм си взел от 500 и пия две преди да легна да спя...
да пия ли едно сутрин?

айде чао и със здраве

31.05.05
11:17

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти престоят тук да полезен и ползотворен за теб.
Ще опитам да отговоря подред ...
1. Мазнините не са много, добре са. Имаш нужда от тях.
2. Принципно не е необходимо да повишаваш белтъчините.
3. Като не обичаш риба, не яж. Всякакво месо става - пилешко и пуешко е супер.
4. Приемането на добавки не одобрявам, но това си е лично отношение, няма да задълбавам.
5. Периодите ти на хранене, както и самите храни, смятам, са добри.
6. Не, че е грешка калорийте да са 1000 по-малко, но наистина е добре са започнеш с минус 500. Ето тук можеш да добавиш исканите от теб белтъчини. След седмица-две можеш да ги намалиш отново (в зависимост от резултата).
7. Кардиото си е почти задължително. Прави това, което ти допада,.
8. Приготвянето на храната наистина има отношение към запазването на състава. Но точни изчисления е много трудно да се направят. По-малко обработка по-добре. Насочил си се правилно...

Поздрави и успех!

31.05.05
15:39

15 кг за месец?! Как успя да качиш толкова?
:shock:
Според мен ти е добре диетата. Може да пробваш с повече калории, и ако не сваляш, да започнеш да намаляваш. Колко калории си приемал досега, това също е важно. Ако досега си бил на 3000, почни с 2500, и намалявай постепенно, ако има нужда. Ако намалиш рязко, може да си забавиш метаболизма и тялото ти да мине в режим на консервация.
Бягането е за предпочитане като кардио, поне аз така мисля.

BF

31.05.05
16:13

лесно :)
пием всеки ден
често съм пил по над 20 бири за 3-4-5-6 часа

но вече не пия мухуахахах :)

благодаря за съветите

а относно ккл-иите съм поемал доста повече от 3000 ако считаме и бирата
иначе най-голямата ми греша евер мейд е, че за около 4-5 месеца ядях по 1 рядко 2 пъти на ден и според мен това е забавило метаболизма ми, и допълнителното помпане с бира вече е дало резултат

но както и да е
с времето при чести и балансирани яденета надявам се това да се оправи

ай

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1