Днес като потърсих за главоболие при прием на мака - на 2 места срещнах, че може да се появи такова.. или по-скоро - детоксикиращи симптоми. В бг-мамата няколко жени бяха писали, че и при тях приема на мака им е повлиял доста зле.. та ако някой знае повече по темата - ще съм му много благодарна. Утре ще взема само 1 таблетка (500 мг) да видим как ще съм, но ще е много кофти, ако пак ми стане така :(
Да спомена, че не съм спряла на 100% приема на антидепресанта - тази седмица съм на половинка от хапчето и то през ден. Другата седмица ще е през два-три дена и после ги спирам.
Това са пълни бг-мама гупости за мака и главоболието.
Мака няма детоксикиращ ефект - тя въздейства основно на хипоталамуса и хормоналния баланс.
По-скоро потърси за взаимодействие на мака с антидепресантите, макар и това да ме съмнява, защото мака е храна и доколкото знам, няма никакви странични ефекти.
Провери също дали фирмата чиято мака пиеш е читава. Аз лично я ползвам на прах и я смесвам с кафе/какао или каквито шейкове сиправя.
Марката е Now Foods. Приятеля ми и той ще я пие. Ако на него му е ОК, а на мен нещо не ми влияе добре - може да пробвам и аз на прах. Ти коя марка би ми препоръчала?
Now би трябвало да предлагат добри продукти.
Аз си поръчвам от един английски склад на едро, а когато се наложи да си купувам от България, гледам да е такава, която е пакетирана или в Перу (като страна производител), или на такова място, където не разреждат. ;) т.е. извън БГ. :)
09.06.2016:
Храна:
Закуска: овесени палачинки (50 гр овес. ядки, 1 с.л. чия, 3 белтъка и 1 жълтък) + ментов мед
Обяд: 110-120 гр (сготвено) пил. филе, салата от зеле и моркови
Следобяд: 100 гр извара, 25 гр кис. мляко, 10 гр протеин, около 70-80 гр малини - това всичкото объркано и замразено
Вечеря: 100 гр (сготвено) пил. филе, около 20-30 гр сирене, салата домати и краставици, маслини, печени фъстъци
Джънк: 2 шок. бонбона
Течности: 3 кафета (2 с мляко), около 2 л вода
Добавки: витекс, 500мг вит. Ц, геритамин, 500 мг мака
Окей... тази седмица явно наистина няма да се тренира. След работи се наложи да заведа баба ми на лекар, че от няколко дни адски много са й подути краката и едвам ходи. Изписаха й някакви лекарства за обезводняване.. и ако не помогнат може да се наложи да лежи в болница, което ама хич не ми хареса (dull) Мразя болници!
Докато чакахме пред кабинета на кардиолога и ми идеше да ревна - хич не ми понася да гледам възрастни хора, които едвам се движат, треперят и им личи, че нямат никакви парички (в коридора имаше доста такива). Направо не знам какво ми става като видя подобни хорица :( Как живеят с мизерните си пенсии, какъв живот изобщо водят? Като ги видя и като се замисля, че и аз може да съм в това състояние и чак ми става лошо :(
Така.. минавам да кажа, че три дена съм като труп (dull) В събота спах цял ден. Ама като казвам цял ден.. не се бъзикам! Болеше ме стомаха от МЦ и викам сигурно е от това. Ставах само да ям, да пия вода и до WC. В неделя станах сравнително късно, разходихме се малко с милото, после се прибрах и чистих у дома. След като пооправих и викам ще си взема душ, но изведнъж ми стана лошо.. едвам седях на краката си. Измерих си кръвното - 74 на 47 :x Пих айрян с много сол, лежах и се поосвестих по едно време. Вечерях и уж си легнах по-рано, но не можах да заспя една камара време. Днес пак болки в главата, очите, че и гърбът ме боли (това май е от спане на криво). Кръвното към 10:30 беше пак много ниско - към 80 на 50. Пих айрян, газирана вода с лимон, 1-2 глътки кафе и обикновена вода (dull) Пооправих се, но ми е едно никакво.
Не знам от какво е това нещо. Преди около година и половина (може би и повече) имах ниско кръвно, с което си бях ОК. После се вдигна и от тогава насам все си бях като по учебник - 120 на 80 и пулса ОК. Сега какво стана пак - не знам. Дали е от хранителните добавки, дали е от някоя храна, дали от това, че намалям антидепресантите.. не знам, ама съм като парцал и едвам се влача напред назад (envy)
Отчета за днес ще го пиша по-късно..
13.06.2016:
Храна:
Закуска: овесени палачинки (50 гр овес. ядки, 1 с.л. чия, 3 белтъка и 1 жълтък) + 1 с.л. ментов мед
Обяд: 170 гр (с.с.) свински шол, карфиол (от туршия), 1 с.л. зехтин
Следобяд: 80 гр извара, 20 гр кис. мляко, 10 гр протеин, 100 гр ягоди
Вечеря: 130 гр (сготвено) пил. филе, 70 гр многозърнест хляб, салата домати и краставици
Джънк: 2 сусамки (около 30 гр)
Течности: 2 кафета (1 с мляко), айрян, газирана вода с лимон - 2 чаши, над 2.5 литра вода
Добавки: витекс, геритамин, 500 мг мака, магнезий
Без сусамките и айряна - приблизителни Б:118 М:43 В:113 - Кал. 1319
Тренировка: (почивки между сериите - 30 сек.)
СС: - БГ клек - 10,10,10,10@7кг
- Лиц. опори “Делфин” - 17,15,15,15
СС: - Гоблет клек - 15,15,15,10@7кг
- Повд. на таз от лег + разгъване за трицепс - 15,15,15,10@3кг
СС: - Тръстър с 1 ръка с дъмбел - 16,16,16,16@7кг
- Обратен напад с ритник - 40,40,40,40 секунди
СС: - Бърпи (без лицева) - 6,6,5,5
- Jumping jacks - 20,20,20,20 секунди
Кардио - 5 минути.
Мнението беше редактирано от Sis` на 13.09.16 14:36.
14.06.2016:
Храна:
Закуска: овесени палачинки (50 гр овес. ядки, 1 с.л. чия, 3 белтъка и 1 жълтък) + 1 с.л. ментов мед
Обяд: 170 гр (с.с.) свински шол, краставици, 1 с.л. зехтин
След тренировка - 3 ч.л. дом. сладко от ягоди
Вечеря: 130 гр (сготвено) пил. филе, около 160 гр (сготвено) зрял боб на супа, салата от зеле и краставица... малко по-късно печени фъстъци около 30-40 гр
Течности: 3 кафета (2 с мляко), газирана вода с лимон - 2 чаши, над 2.5 литра вода
Добавки: витекс, геритамин, 1000 мг мака, магнезий
СС: - Румънска тяга - 15,15,15,15@2х7кг
- Обратна коремна преса + повдигане на таза - 20,15,11,10
СС: - Гребане с дъмбели - 15,15,15,15@2х7кг
- Планк с повдигане на крак - 26,20,20,16
СС: - “Вятърна мелница” (на страна) - 5,5,5@7кг
- Страничен планк + обратен флайс (на страна) - 12,12,10@2кг
СС: - Суинг - 40,40,40,40 сек. със 7кг
- Крънч коремни преси “лакът в коляно” - 30,30,30,20 сек.
Мнението беше редактирано от Sis` на 13.09.16 14:37.
15.06.2016:
Храна:
Закуска: 45 гр овес. ядки, 200 гр кис. мляко, 1 с.л. чия, 15 гр протеин
Обяд: 170 гр (с.с.) свински шол, краставици, 1 с.л. зехтин
Вечеря: една консерва риба тон (парченца), царевица, 100 гр варени картофи, домати
Джънк: 1 бисквита, сладолед с тъмен шоколад (много як!)
Течности: 3 кафета (2 с мляко и 1 със захар), газирана вода с лимон - 2 чаши, около 2 литра вода, 1 чаша бира
Добавки: витекс, 1000 мг мака, магнезий
Днес се олях лекичко :D
Тренировка - няма.
Днес закарах баба ми в болницата. Пълна лудница е там! Лутахме се една камара време, докато намерим кабинета. Никакви указания кой коридор на къде води (dull) Баба ми е доста пълна, едвам ходи и я болят краката и кръста. Отидохме уж на асансьора, за да стане по-бързо качването до втория етаж. На асансьорите нямаше никакво обозначение на кой етаж се намира, горе-долу кога ще дойде или дали работи изобщо (освен, че светва копчето в червено). Чакахме около 5 минути да дойде. В него имаше една жена, която се оказа, че била в обратната посока. Решихме да изчакаме да се освободи асансьора - още 5 минути. Баба ми се качи, а аз тръгнах по стъпалата, че леко се изнервих. Номерацията на копчетата обаче не съвпада с номерацията на етажите и баба ми се лутала нагоре надолу.. слязла на друг етаж и влязла в другия асансьор. Аз през това време търчах между етажите да я търся, защото се забави адски много и се притесних. По едно време се намерихме и айде пред кабинета, където имаше около 10 чакащи (dull) Взехме там някакви документи и ни пратиха на другия край на болницата. От там пък ни пратиха в съседния коридор, в някаква манипулационна, а там ни казаха, че трябвало да слезем на долния етаж на регистратурата за някакъв си номер. Толкова ли не можаха да ни кажат още в началото (в първия кабинет) какво точно да правим, ами само ни размотаваха като луди. Оставих баба ми и отидох да се разправям сама из коридорите, че баба ми доста се измори с това напред-назад из болницата. Най-накрая я настаниха в някаква стая, в която нямаше нито един стол или закачалка, за да си остави дрехите. Бати тъпата болница! Добре, че останах с нея докрай, че не ми е ясно как щеше да обикаля сама. Не знам обаче какво правят хората, които нямат придружители :x
Дано да има ефект от това влизане в болницата!!! Ако не - ще пиша и аз едно отворено писмо до Москов, като ето това. (envy)
Хайде лека от мен :)
16.06.2016:
Храна:
Закуска: 50 гр овес. ядки, 1 с.л. чия, 3 белтъка и 1 жълтък + 1 с.л. ментов мед
Обяд: пил. филе (не знам грамаж), краставици, 1 с.л. зехтин
Следобяд: 2 кивита, 30 гр протеин
Вечеря: пица, много лютеница, салата от домати, краставици и печени чушки
Течности: 3 кафета (2 с мляко), вода около 2,5 литра, една чаша бира с грейпфрут
Добавки: витекс, геритамин, 1000 мг мака, магнезий
СС: - Пуш-преса с дъмбели - 12,12,12,10@2х7кг
- Гоблет клек + обратен напад - 16,14,12,10@7кг
СС: - Сумо клек + гребане с дъмбели - 12,12,12,10@2х7кг
- Повдигане на дъмб. от лег с наклон - 15,15,15,15@2х7кг
СС: - Бедр. абдукция от страничен лег - (на крак) 20,20,20,20
- “Ритници” от колянна опора - (на крак) 20,20,20,20
СС: - Планински катерач - 30,30,20,20 сек.
- Клек + ритник - 30,30,20,25 сек.
15.06.2016:
Дано да има ефект от това влизане в болницата!!! Ако не - ще пиша и аз едно отворено писмо до Москов, като ето това. (envy)
Хайде лека от мен :)
Недей защото просто няма смисъл. Достатъчно е да видиш как действа държавната машина на репресии. Виж само какво стана с фонд-а за лечение на деца в чужбина. Как ББ каза че акцията е била “избродирана” какво казва Москов и как се издават присъди. За такова нещо тези щяха да отидат в затвора, а ние очакваме реформи да правят. Въпреки всичко може да има положителен ефект от престоя стига да не е дълъг. То човек като остане в БГ болница, му става много по добре само като се махне от там :)))
Ами надали ще има кой знае какъв положителен ефект (dull) ....
Мнението беше редактирано от Sis` на 13.09.16 14:40.