12.08.13
23:27
Здравейте ВВ-тиймчета :)
От скоро влизам в това сайтче и реших да си направя и аз едно дневниче :)
Първо малко инфо за мен - казвам се Силвана, на 24 години съм и работя. Висока съм 165 см и в момента съм около 68 кг.
От малка имам проблем с теглото (в основното училище бях 89 кг) и преди няколко години реших да направя нещо по този въпрос. Започнах с разни диетки, като си мислех, че само с тях ще се получат нещата и не исках и да чувам за фитнеси. Да.. но миналата година, когато се зарибих по едни упражнения (тип пилатес май бяха) осъзнах, че има нужда и от физическа активност. Е... загубих си още половин година в това да търся с какво аджеба да се занимавам, защото нямах възможност да ходя на фитнес.. на всичкото отгоре все се хвърлях да правя някакви супер тежки тренировки, с което още на първата седмица се отказвах. Имаше и други причини, поради които все отлагах “началото на промяната”.
От юни месец обаче започнах една тренировъчна програма за начинаещи (в домашни условия.. за сега май не смятам да ходя на фитнес, но времето ще покаже) и като цяло в момента съм супер нахъсана и мотивирана да продължа с тренировките си, за да постигна това, което винаги съм искала... а именно - едно здраво и по-добре изглеждащо тяло. Та май стана ясно каква ми е целта :)
Като цяло разбрах, че нещата не стават толкова бързо и лесно както си мислех едно време, та за това смятам да изкарам поне още 3-4 месеца като ученичка в тренировките. Вече взех да посвиквам с натоварването и продължителността, но има какво да се желае още. Като цяло най-тежки са ми аеробните тренировки (или по-скоро упражненията, на които се подскача налево-надесно :) ), но да се надявам да свикна скоро :) В програмата, на която съм в момента се тренира 5 дни в седмицата (макар че имаше седмици, в които вместо 5, тренирах по 4 пъти). Не знам малко ли са, много ли са... но се надявам като описвам упражненията да ме посъветвате кое е добре и кое не :)
Хранене - е тук вече имам нужда от голяма помощ, че нещо не мога да се оправя с тия хранения. От един месец насам си записвам точно какво ям... смятам и калориите, но нещо не ми се получава.
КБ ми е 2313 и като махна примерно 500 - остават 1813. Да ама аз не мога да стигна дори 1500 калории на ден :( Не знам вече какво трябва да ям.. някой път направо ми идва до гуша от ядене :)
Тука от една седмица насам рекох да пробвам нещо подобно на НВД.. като 5 дена приемам супер малко въглехидрати, 1 ден - кажи речи само въглехидрати. Е оказа се, че 5 дена са ми малко вповечко (леко не знаех какво правя на 5-я ден :D ), на всичкото отгоре и въглехидратния ми ден не струваше :) В момента продължавам на нещо подобно, а чрез вас се надявам да поправя грешките си
За хранителни добавки и тем подобни - преди месец си купих една опаковка от ето това http://shop.bb-team.org/syntrax-fyre-original?infl=167412 Нещо не можах да разбера дали имаше ефект от него. Забелязах някои странни неща... може и странични ефекти да се нарекат, които леко ме притесняваха, но имам още за ден-два от него и за сега не смятам да си го поръчвам :)
Взех си и ето тези витаминчета - http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-opti-women?infl=167412 Имам за още един месец от тях :)
В момента чакам да дойдат: http://shop.bb-team.org/now-foods-flax-oil-high-lignan?infl=167412 , http://shop.bb-team.org/now-foods-panax-ginseng?infl=167412 и http://shop.bb-team.org/syntrax-nectar-sweets?infl=167412
Протеинчето мисля да го използвам за направата на протеинови барчета, с които да запълня следобедното си хранене и може примерно веднага след тренировка. Но за това също ще съм доволна на едно съветче - как точно да го употребя този протеин.. дали е добра идеята за барчетата примерно :)
Оф май много се разливам :D та ще карам направо...
Записвам менюто си за днес + тренировките и изчезвам :)
Хранене:
Закуска (към 08:20) - 250 гр кис.мляко, 100 гр сирене, 100 гр пъпеш
Обяд (към 12:30) - 100 гр сварен булгур, 110 гр пил. месо (на работа ям пил. шишчета, които горе долу са около 70-75 гр едното, но днеска изядох само шишче и половина, че нешо не ми беше гладно)
Следобед (към 16:30) - микс от ядки (направих си един микс от няколко вида ядки, който утре ще споделя какво включва, но като цяло носи около 114 калории, което май е малко за едно мое ядене)
Към 18:00 - едно яйце
Вечеря (към 20:15) - 100 гр сирене, 53 гр пил. филе, 45 гр яйце, 200 гр сурово домати
Преди обяд от време на време пия чай с една лъжица мед, а след обяд пия кафе с мляко и от скоро слагам и мед. Млякото - я има 20 грама, я не и за това не го слагам в изчисленията. Меда също не го слагам, а май трябва.. хм.. както и да е..
Калории за деня - едва 1261 :( Б - 115, М - 73, В - 62
Тренировка: (в 18:50)
Интервална тренировка - 20/10, 4 кръга
1. Качване върху висок предмет (аз използвам стол)
2. Ренегатско гребане с едната ръка (изпълнявам го от колене все още) - тежест: гира 3 кг
3. Отново качване върху стол
4. Ренегатско гребане с другата ръка
5. От лег - повдигане на колене към главата и след това коремна преса
6. Чукчета с гири по 3 кг
7. Упражнението е малко странно и не знам как да го опиша, но знам, че е упражнение за корем, макар че се натоварват доста и бедрата
8. Лицева опора от колене
9. Глутеус мост (само че краката ги поставям върху стол) + коремна преса
10. Клек (като започнах при клековете да използвам гиричките, които са по 3 кг и надали ще е проблем)
След това направих 10 минутна аробна тренировка, която включва няколко вида упражнения, но за сега няма да я описвам :)
Та за днес май стига толкова - утре пак ще драсна :)
Лека вечер от мен :)
Темата беше редактирана от Sis` на 17.02.15 21:10.
Здравей :)
Ако увеличиш броя на яйцата за деня, замениш пилешкото месо със свинско или риба, ако вместо 100гр. сирене хапваш 50гр. сирене и 50 кашкавал, и ако добавиш и друг източник на мазнини освен ядките, калориите ще са около 1800-1900 без проблем :)
Успех в преследването на целите!
13.08.13
10:43
1 лъжица мед е е 20 калории и съдържа 80 % само въглехидрати (глюкоза). Ако броиш, броиш всичко, което ядеш иначе сметките ти няма да излизат :) Хубаво е в началото да теглиш порциите, за да се ориентираш кое колко е. Ако искаш да отслабнеш, за мен трябва да намалиш въглехидратите, както каза Иванова - увеличи яйцата, намали пилешкото и го замени със свинско, телешко, риба. Намали и млечните. Ще ти кажа какво стана при мен - вече 2 седмици съм ограничила въглехидратите до 20-25 грама на ден (което са към 100 калории от въглехидрати), за сметка на животинските мазнини - резултатът е 2 свалени кила, 2 см от талията, ханша и бедрата по-малко, вече ми се вижда пресата на корема - топят се мазнини:) Но избягвам хлябове, кисело мляко, сладко.. единствените въглехидрати, които си позволявам, са от зеленчуци и плодове и не прекалявам с тях. Пробвай така 2-3 дена - още на 3тия ден би трябвало да има рязка промяна и загуба на тегло, най-малкото ще спреш да задържаш вода и ще свалиш 0.5-1 кг от това. Пий поне по 2 литра вода на ден.. това е моят съвет:) При мен действа!
П.С тоя протеин, който си си взела според мен ти е излишен, съвсем спокойно можеш и без него
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 13.08.13 10:45.
13.08.13
11:34
само да спомена че лъжица мед е около 20-30гр-тоест около 80-120 ккал. :)
Но според мен има доста полезни свойства , заради които си струва да се яде.
успех!
13.08.13
16:58
само да спомена че лъжица мед е около 20-30гр-тоест около 80-120 ккал. :)
Но според мен има доста полезни свойства , заради които си струва да се яде.
успех!
Благодаря ти за поправката! Исках да напиша 20 грама :)) то 20 калории не са толкова плашещи
13.08.
Хранене:
Закуска (към 08:30) - 250 гр кис. мляко, 100 гр сирене, 170 гр праскова
Обяд (към 12:30) - 200 гр сурова краставичка, 100 гр киноа (сварена), 140 гр пил. шишче
Към 16:30 - днеска изядох 2 микса от ядки :)
Към 19:45 (веднага след тренировката) - 15 гр протеин (днес ми го донесоха, много е вкусен :) )
Вечеря (към 20:30) - 240 гр домати, 60 гр сурова краставичка, 68 гр св. месо, 62 гр сирене (не ядох много месо, че ни дойдоха гости изневиделица и леко не бяхме подготвени с храната, та се наложи да ям сиренце :) )
Калории за деня - 1488, Б - 131, М - 86, В - 95 (не е включен меда, но като цяло от утре - ще гледам да не ям мед, нищо че има хубави качества :) )
Тренировка:
Силова аеробика, като се редуват - 20 секунди някое от упражненията, 20 секунди бягане/маршируване на място.
Упражненията са:
- странични напъди (първо с единя крак, а след 20-те сек. тичане с другия)
- гребане (първо с едната ръка, после с другата) с тежест 3 кг
- напъди назад (с редуване)
- от поза триъгълник - повдигане на крак (с редуване)
- от поза триъгълник - леко подскачане с двата крака
- клекове с гиричките, демек с 6 кг
Благодаря на писалите за инфото, съветите и пожеланията за успех :) Желая ви успех и на вас за вашите цели :)
Ще пробвам нещата, които сте написали - ще вкарам повечко яйца, както и кашкавал, а сутрин примерно ще махна киселото мляко. За месото обаче -> у дома нямам проблеми да ям каквото си искам месо и ще наблегна на свинското, но на работа в ресторанта (храната ни е осигурена от фирмата) предлагат само пилешки шишчета (е не само това де, но другите неща са разни готвени манджички, които не са за мен в момента) и няма какво друго да ям там. Е... не, че не си нося допълнително разни неща като нахут, булгур, ориз, киноа - но за сега не желая и месото да си нося :) Може да вкарам едно яйце примерно ;)
Днес най-накрая открих и това странно изглеждащо ТОФУ. Взех си и една извара и мисля тези две неща да ги ям малко преди да си легна. Само, че не знам колко МАЛКО е това “малко преди да си легна”. Вечерям към 20:00 - 20:30, но си лягам някъде около 23:30 - кога трябва да е това “ядене преди сън”, че не ми стана ясно там където съм го чела :)
Пристигнаха лененото семе и корейския Жен-шен и от утре почвам да ги пия - сутрин и следобед по една таблетка. Само дето не ми стана ясно преди или след ядене, макар че надали има значение :)
Adriana Dacheva, колко дни издържаш с тия 20-25 грама въглехидрати на ден? И след това имаш ли “зареждащ ден”?
Някъде четох, че минимума на въгл. не е хубаво да е под 0,8-1 гр на кг (за мен примерно 68 кг х 0,8 са 54,4 грама въгл. на ден), но може и аз да не съм разбрала правилно.
За протеинчето - взех си го с цел да вкарам някой друг грам протеин в следобедното ми хранене или пък някой път, ако нямам време да бъркам яйца или да пека месо :D Може и веднага след тренировка да вземам малко, както например днес :) Може и да помогне все някъде измежду храненията :D
Айде лека нощ от мен :)
14.08.13
09:15
Е, въглехидратите ми не са на 0:) 0.8 х 55кг са 44гр , аз ям поне по 20грама :) Не ме разбирай погрешно - нямам предвид да ги изключиш до 0.. само малко да ги намалиш и да видиш дали за 2-3 дни ще почувстваш промяна:) Яж си зеленчуците, яж си плод (просто не прекалявай и с тях, че имат фруктоза), да речем махни едното кисело мляко или хляб, картофи, ориз.. И пробвай как ще ти се отрази - при мен веднага с 1 кило надолу, но това не е закономерност все пак. На въпроса ти дали ми се отразява зле - на мен не, но това си е строго индивидуално. Ако си свикнала да поемаш повече въглехидрати може би ще ти е кофти първите няколко дена, докато организмът ти се пренастрои. Но въглехидратите задържат вода и те карат да се издуваш след ядене - откакто ги намалих, това нещо изчезна! Така че за себе си виждам само плюсове
Също така относо протеина на прах (понеже и аз се бях зарибила да го пия наскоро..) ще ти копна следното - ” МнениеПуснато на: Вто Юли 23, 2013 20:48 Заглавие: Отговорете с цитат
ВСЕКИ ИЗЛИШЕН протеин в тялото се превръща в захар, независимо от произхода си (отгърнете биохимията на процес “глюконеогенеза”). Също така, протеините имат свойството “инсулиногенност” (т. е карат организма да отделя инсулин), право пропорционално на леснината на усвояване (лесно усвоим протеин на прах - бързо навлизане в кръвта - отделяне на инсулин (който е и растежен фактор, освен регулатор на кръвната захар) в кръвта - нежелани ефекти = тези след един шоколад). Отделно пък айде обяснете ми логиката на 80те лв за 2кг протеин, които мога да вложа в АДСКИ много хубава, вкусна и много по-качествена храна.” Протеинът на прах доколкото разбрах аз след като се поразтърсих не се усвоява на 100 % и поради тази причина започваш да го превръщаш в захар, та мисълта ми е, ако можеш да си набавиш протеина в чист вид.. по-добре избягвай този на прах (мое мнение), аз лично се отказах. Успех:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 14.08.13 09:17.
14.08.
Днес беше кофти ден (sweat). Сутринта закуската ми съдържаше едва 1,45 грама въглехидрати (май се престарах с това да ги намаля, ма рекох да видя какво ще стане) - ем хич не беше добре идеята :( явно ми падна супер много кръвната захар или и аз не знам какво стана точно и на работа ми пречерня.. бях направо пред припадък. Изядох една чаена лъжичка с мед, но той нали по-бавно се усвоява, та за това - 2 бучки захар с чай. Мериха ми кръвното и уж беше добре. Изчаках малко време - на моменти уж се оправях, после пак ми ставаше зле.. като цяло се чувствах като парцал и мисловната ми дейност хич я нямаше. Не знам дали това се дължеше на това, че не хапнах никакви въглехидрати сутринта. Утре ще ям поне един плод :)
Появи се и друг здравословен проблем.. т.е. той проблема го има от около 2-3 седмици (и преди време също се е появявал), но днеска се прояви много често - много ме стяга в сърдечната област и чак не мога да дишам. Казаха ми, че това било най-вече от нерви и най-добре да отида на лекар. Докато пиех Syntrax Fyre, забелязах че станах много раздразнителен човек - най-малкото нещо ме изнервяше и палех много лесно. Сега спрях приема, та да видим дали е било от него. Дано да е било някакъв страничен ефект. То не че не се ядосвам за дребни неща, за които май не си заслужава, но уж се уча да не ми пука чак толкова :)
Adriana Dacheva, браво за това, че си намерила режим на хранене, който ти носи само плюсове. Аз днеска май прекалих с намалянето на Въгл., но утре ще гледам да оправя нещата и ще продължа да експериментирам с това кой режим е МОЯТ РЕЖИМ :) Това за протеина не го бях чувала (или поне нямам спомен), но ще се разровя за повечко информация. Иначе вярно си е, че парите могат да се вложат в по-хубава и качествена храна, ма аз в момента вече съм ги далa и искам не искам - ще си го ям :D
Тренировка - днес нямаше :)
А храненето беше следното:
Закуска (08:30) - 57 гр яйце, 43 гр белтък, 50 гр сирене, 50 гр кашк. (първо изядох яйцето и после взех и още един белтък, за това съм ги писала отделно)
Към 10:00 - 16 гр захар, 10 гр мед
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 200 гр краставица (имах и едно яйце, но нямах сили дори и да ям)
Сследобед (към 16:30) - 30 гр кашу, 15 гр кайс. ядки, 10 гр инка бери
Към 17:40 - 20 гр протеин
Вечеря (20:15) - 77 гр св. месо, 70 гр пил. филе, 250 гр домати
Към 23:00 мисля да хапна 150 гр извара (стига да не (puke), че хич не ми е по вкуса, но ще се назоря :D )
Калории за деня - 1550, Б - 162, М - 74, В - 53 (в сметките за калориите не са сметнати кайсиевите ядки, че не можах да намеря никъде)
Та това е от мен за тази вечер :) чау чау
Здравейте от мен! :)
Нямах време и възможност да пиша... но сега ще се отчета набързо :)
15.08. - чувствах се доста по-добре от предния ден, но пак усещах една отпадналост и сънливост.
Хранене:
Закуска (08:30) - 40 гр кашкавал, 50 гр сирене, 57 гр яйце, 100 гр банан
Обяд (12:30) - 150 гр пил. шишче, около 150 гр зеле с моркови, 56 гр яйце
Към 16:30 - 35 гр кашу, 15 гр инка бери
Към 17:50 - 20 гр протеин (преди тренировката)
Вечеря - 140 гр свински бут печен, 250 гр домати
Към 23:00 - 120 гр извара
Калории за деня - 1626, Б - 155, М - 89, В - 59 - уж целях въглехидратите да не са повече от 50, ма нещо не успях да го постигна :(
Тренировка: (доста бързо се уморих.. леко се чудя дали не се чувствам така след спирането на Syntax Fire..)
Интервална тренировка - 20 сек. работа, 10 сек. почивка - общо 4 кръга. Ето и упражненията:
Ходещо бърпи
Гребане с едната ръка - 6 кг
Гребане с другата ръка - 6 кг
Статичен напъд с единия крак
Статичен напъд с другия крак
Римска мъртва тяга (доп. тежест - 6 кг)
Bird Dog
Лицеви опори
Подскоци звезда
Повдигане на коляно към лакет с единя крак
Повдигане на коляно към лакет с другия крак
Повдигане на коляното, след това скок и по време на скока - смяна на краката
Тичане с високи колене
Скачане на въже
Това беше за 15-ти :)
През следващите дни не правих никакви тренировки, но е дълга и широка, за да обяснявам. Но пък в събота си направих една двучасова разходка из природата, което пак е по-добре от нищо :)
16.08. Хранене:
Закуска (08:30) - 50 гр кашкавал, 50 гр сирене, 55 гр яйце, 100 гр банан
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 56 гр яйце, 200 гр краставица
Към 16:30 - 25 гр кашу, 15 гр инка бери, 20 гр кайс. ядки
Към 18:20 - 20 гр протеин
Вечеря - 140 гр свинско месо, шопска салата
Заради шопската не можах да сметна с точност, но горе долу: Калории 1630, Б - 142, М - 88, В - 53
17.08. - този ден реших да наблегна на въглехидратите, кофтито е, че ме примамиха да изям един сладолед и едно десертче, но не можах да откажа просто (blush) И друго - измерих си яденето само на закуска, така че изобщо не знам от кое колко съм яла.. не че е голям проблем при наличието на този сладолед :D
Закуска - 250 гр кис. мляко, 140 гр праскова, 100 гр сирене
Обяд - домати, свинско месо (може би беше останало около 50 гр), пил. месо, чушки, сирене
Към 16:15 - сладолед, киндер пингуи
Вечеря - картофена салата (май доста хапнах), домати, маслини, пил. месо
Изпих и една чашка бяло вино, а като цяло алкохола го спрях и не бях пила от около 3-4 месеца, но това също едва ли е фатално :)
18.08. - днес отново съм на ниски въглехидрати. Проблем - пих доста малко вода.
Закуска - 53 гр кашкавал, 58 гр сирене, 54 гр яйце, 134 гр праскова
Обяд - 80 гр кашк., 56 гр яйце, 65 гр пил. филе, 200 гр домати
Следобяд - 15 гр протеин
Вечеря - 195 гр домати, 30 гр сирене, 134 гр пил. филе
Малко преди лягане - 75 гр извара
Калории 1388, Б - 147, М - 74, В - 33
Нещо, което забелязах - в събота нямах никакви пристягания в сърдечната област, но днес след закуската на няколко пъти се случи. Имам следния въпрос - дали е възможно при липса на въглехидрати или пък при наличие на повече белтъчини (т.е. моето хранене) да се отразява зле на сърцето и тези странни пристягания да са от това?
Също така - малко след закуска и в четвъртък и в петък почувствах лека замаяност и помислих, че пак ще се случи като в сряда, но за моя радост нямаше такива лошотии и отшумя доста по-бързо. Помислих си, че може да е нещо от Жен-шена. Знам ли го.. та днес рекох да не пия, но пак се получи. Т.е. -> след закуска се получава тая замаяност и леко чувство, че мога да се сгромолясам на пода, а след това започват тия пристягания около сърцето.
Та това беше от мен за сега - лека нощ :)
19.08.
Хранене:
Закуска (08:30) - 50 гр кашкавал, 50 гр сирене, 80 гр белтък, 144 гр грейпфрут
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 56 гр яйце, 107 гр моркови
Към 17:30 - 25 гр протеин (преди тренировката)
Вечеря (към 20:10) - 140 гр пил. филе, 50 гр сирене, 30 гр жълтък, 280 гр домати
Калории 1378, Б - 155, М - 66, В - 41
Тренировка: (в 18:15)
Интервална тренировка - 20/10, 4 кръга
Качване върху висок стол
Ренегатско гребане с едната ръка (от колене) - тежест: 6 кг
Отново качване върху стол
Ренегатско гребане с другата ръка
От лег - повдигане на колене към главата
Чукчета с гири по 3 кг
Упражнението е малко странно и не знам как да го опиша, но знам, че е упражнение за корем, макар че се натоварват доста и бедрата
Лицева опора от колене
Глутеус мост (краката ги поставям върху стол) + коремна преса
Клек (като започнах при клековете да използвам гиричките, които са по 3 кг)
Нещо нямах силички днес.. не знам защо. Все едно съм настинала и всичко ме боли и ми е отпаднало. След силовата част исках да направя поне 10 минути аеробна част, но успях само 5 мин. и след разтягането направо се сгромолясах на леглото :D
Тази вечер си направих смес за протеинови барчета. Сложих я във фризера и след малко мисля да я вадя, па да видим утре дали ще спомогнат за следобедното хранене :) Ето какво сложих в сместа:
150 гр протеин с вкус на бисквитки
100 гр фъстъчено масло
50 гр овесени ядки
25 гр мед
100 гр прясно мляко
20 гр стафиди
Общо - 445 грама
Калории - 1562, Б - 155, М - 65, В - 82 (другия път може да пробвам без меда и с повече фъст. масло)
Та мисля поне на 5 да го разделя това чудо, т.е. за едно барче - 315 калории, Б - 31, М - 13, В - 16,5
Лека нощ от мен :)
20.08.
Хранене
Закуска в 08:30 - 70 гр кашкавал, 30 гр сирене, 80 гр белтък, 90 гр банан
Обяд в 12:30 - 130 гр пил. шишче, 56 гр яйце, 195 гр краст.
Към 16:15 - домашно протеиново барче
Вечера - 67 гр пил. филе, 33 гр жълтък, 84 гр яйца, 77 гр сирене, 165 гр домати
Калории - 1694, Б - 158, М - 91, В - 56
Това барче едвам го изядох. Забравих да го сложа в хладилника на работа и беше умекнало. Другото, което забелязах е, че след като го изядох и пак ми стана едно замаяно и отпаднало. Не знам, но има нещо нередно. Следващите няколко дена ще се следя доста стриктно какво става след всяко мое ядене, макар че то човек колкото повече се пита “Сега добре ли съм... Ам сега май нещо не ми е наред”, толкова повече се вкарва във филма :D
Този ден поне имах сили за тренировка, даже ми се стори малко тая, която правих.
Та тренировката:
Силова аеробика 5 кръга, като се редуват - 20 секунди някое от упражненията, 20 секунди бягане/маршируване на място
Упражненията са:
- странични напъди (първо с единя крак, а след 20-те сек. тичане с другия)
- гребане (първо с едната ръка, после с другата) с тежест 6 кг
- напъди назад (с редуване)
- от поза триъгълник - повдигане на крак (с редуване)
- от поза триъгълник - леко подскачане с двата крака
- клекове с гиричките, демек с 6 кг
21.08.
Днес тренировка нямаше, а храненето - наблегнах на въглехидратите днеска.
Закуска - 20 гр овес. ядки, 120 гр кис. мляко, 80 гр сирене, 80 гр банан
Обяд - 170 гр киноа, 70 гр пил. шишче, 140 гр домати, 144 гр краст., 500 гр айрян
Към 16:15 - 50 гр бисквитки белвита с мляко, 50 гр бисквитки белвита с шок.
Вечеря - 50 гр риба тон, 50 гр майонеза, 227 гр домати, 84 гр многозърнест хляб
Към 23:00 - 305 гр прясно мляко
Калории - 2014, Б - 97, М - 93, В - 218
:) забравих да кажа Лека нощ :)
Мнението беше редактирано от Sis` на 21.08.13 23:19.
22.08.
Днес тренировка отново нямаше, че ме задържа работата.
Все забравям да пиша, че пия ленено масло и Жен-шен, но поправям веднага, а и таман ще следя кога ги пия, че малко ги забравям :)
Хранене:
Половин час преди закуска - ленено масло, Жен-шен
Закуска (08:30) - 50 гр кашкавал, 50 гр сирене, 80 гр белтък, 85 гр банан
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 55 гр яйце, 240 гр краставица
Към 16:10 - протеиново барче
Вечеря - 155 гр свински бут печен, 267 гр домати, ленено масло
Калории 1585, Б - 152, М - 82, В - 59
25.08.13
10:25
Според мен белтъчините са ти малко в повече. Можеш да си сметнеш по една формула колко протеин,мазнини и въгл. трябва да поемаш като грамаж и калории според това какъв режим използваш - напиши в търсачка и ще ти излезне:) Тази тема смятам, че ще ти е полезна - > http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Според мен белтъчините са ти малко в повече. Можеш да си сметнеш по една формула колко протеин,мазнини и въгл. трябва да поемаш като грамаж и калории според това какъв режим използваш - напиши в търсачка и ще ти излезне:) Тази тема смятам, че ще ти е полезна - > http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Мдам, чела съм я тази тема, само дето ми е по-лесно да си смятам калориите след като ги погълна :D :D което си е голяма грешка :) но в момента се уча да правя обратното :)
Тези дни нямах много време да пиша, но по-късно ще се отчета.
Иначе четох малко за анаболната диета, кетонната диета... сега и за това Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене (ВМ-НВХ). Малко не мога да разбера още, но май това са почти едни и същи режими на хранене с някакви малки разлики, но ще почета още, за да вдяна всичко. Като цяло май се ориентирам към този вид хранене.
25.08.13
20:34
Това е режимът, който спазвам аз от един месец :) ВМ-НВХ, така че ако имаш някакви въпроси относно него - насреща съм
23.08.
Хранене:
Преди закуска - Ленено масло, Жен Шен
Закуска (08:30) - 50 гр кашкавал, 70 гр сирене, 85 гр белтък, 18 жълтък, 60 гр банан
Обяд (12:30) - 135 гр пил. шишче, 60 гр яйце, 200 гр краставица
Към 14:00 - Ленено масло, мултивитамини
Към 16:20 - протеиново барче
Вечеря (20:30) - 160 гр свински бут печен, 270 гр домати
Калории - 1669, Б - 159, М - 90, В - 53
Тренировка:
Интервална тренировка - 20 сек. работа, 10 сек. почивка - общо 4 кръга. Ето и упражненията:
Ходещо бърпи
Ходещо бърпи
Римска мъртва тяга с тежест - 6 кг
Bird Dog
Лицеви опори
Подскоци звезда
Повдигане на коляно към лакет с единя крак
Повдигане на коляното, след това скок и по време на скока - смяна на краката
Тичане с високи колене
Скачане на въже
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
24.08.
Хранене:
Преди закуска - Ленено масло, Жен Шен
Закуска - 50 гр кашкавал, 75 гр сирене, 84 гр белтък, 15 жълтък, 62 гр банан
Обяд - 60 гр свински бут печен, 35 гр жълтък, 46 гр сирене, 215 гр домати
Вечеря - 150 гр свински бут печен, 250 гр домати, Ленено масло
Късно вечерта - протеиново барче
Калории - 1600, Б - 139, М - 90, В - 54
Тренировка:
Интервална тренировка - 3 кръга, интервали - 20/10, като “почивките” са леко бягане на едно място. Упражненията:
Подскос с повдигане на ляво коляно, 2 стъпки назад, подскок отново с ляво коляно, после напред и т.н.
Същото като първото, само че с десния крак.
Клек (с доп. тежест - 6 кг)
Подскоци наляво надясно (не е много интересно и не е май за обяснение, ще взема да го сменя с друго)
Мъртва тяга на един крак (първо с левия, а следващото упр. с десния крак)
Подскоци тип ръченица
Флайс (с тежести - по 3 кг на ръка)
От лег с двете гири - спускаме ръцете зад главата и после повдигане (не знам дали си има наименование, но нещо като флайса, само че не настрани, а зад главата)
Подскок на един крак, а другия го местим при подскоците наляво/надясно, има и движение с ръцете - нагоре/надолу или напрад/назад (редувам ги)
Същото като горното, само че с другия крак
Лицеви опори от колене
От прав стоеж, чрез опънати ръце - повдигане на една гира над главата
25.08.
Хранене:
Закуска - 65 гр кашк., 65 гр сирене, 100 гр извара
Обяд - 250 гр домати, 5 гр зехтин, 50 гр сирене, 153 гр яйца на очи
Следобед - Ленено масло, Жен-Шен
Вечеря - 90 гр свински бут печен, 43 гр свински врат жарен, 160 гр домати
Преди лягане - Ленено масло, 28 гр протеин
Калории - 1330, Б - 127, М - 78, В - 24
Днес тренировка нямаше, но пък рекох да си видя мерките - има леки резултати от последния път откакто се мерих. Не са кой знае какви, но все е нещо :)
Това е режимът, който спазвам аз от един месец :) ВМ-НВХ, така че ако имаш някакви въпроси относно него - насреща съм
Ами сега вече ми стана ясно защо ядеш толкова малко въглехидрати и защо не ти става зле :) Макар че четох, че през времето на адаптация към този режим човек може да има леки физически неразположения, но те отшумяват след като организма свикне :)
Аз като цяло мисля да изкарам още 1-2 седмици на моя “никакъв” режим, като се старая да приемам повече мазнини и да намалям още въглехидратите (един вид това да ми е периода на адаптация) и след това почвам стриктно този режим :)
Тази вечер си направих отново протеинови барчета, но тъй като целях да нямат много въглехидрати сложих само протеин (100 гр), фъстъчено масло (200 гр) и прясно мляко (80 гр). Излязоха 5 барчета по 75 гр с хран. стойности за бар: Калории - 344, Б - 25, М - 24, В - 6.6
Мисля, че си е доста добре за едно следобедно хранене :)
26.08.
Хранене:
Преди закуска - Ленено масло, Жен-Шен
Закуска (08:30) - 70 гр кашкавал, 60 гр крема сирене, 17 гр жълтък
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 58 гр яйце, 200 гр краставица, Ленено масло, Жен-Шен
Към 16:20 - протеиново барче
Вечеря (20:15) - 148 гр риба тон, 80 гр майонеза, 170 гр домати, Ленено масло
Калории - 2120, Б - 126, М - 168, В - 23 ... май бая калорийки станаха, но просто се обърках с тая риба тон.. не прецених, че тази която взех е по-калорична, от тази която вземах преди :D но пък от към намалянето на въглехидрати и увеличаването на мазнини горе долу изглежда добре :)
Тренировка (към 18:45):
Интервална тренировка - 20 сек. работа, 10 сек. почивка. Общо 4 кръга.
- Качване върху висок стол
- Ренегатско гребане с едната ръка (от колене) - тежест 6 кг
- Отново качване върху стол
- Ренегатско гребане с другата ръка - 6 кг
- От лег - повдигане на колене към главата и веднага след това коремна преса
- Гребане с гири по 3 кг
- Упражнението е малко странно и не знам как да го опиша, но знам, че е упражнение за корем, макар че се натоварват доста и бедрата
- Лицева опора от колене
- Глутеус мост (краката ги поставям върху стол) + коремна преса
- Клек с двете гирички (общо 6 кг)
...
- Ренегатско гребане с едната ръка (от колене) - тежест 6 кг
...
Няма особен смисъл от ренегатско от колене с тежест. По-добре усъвършенствай планковете и планковото ренегатско.
26.08.13
23:59
Майонезата домашна ли е или е купешка?
Инис, мерси за съвета, ще го пробвам това :)
Адриана, купешка е :S
Ох не знам дали от нея, дали от голямото количество ядене на вечеря или пък от това, че беше бая мазничко всичко, ама тази нощ имаше леко (puke) То и на работа върлува някакъв вирус с (puke) ама ако днеска съм добре и не се повтори, значи е от яденето :( Ма то верно си прекалих снощи с тая риба тон и майонезата (dull)
27.08.
Хранене:
Закуска (08:30) - 50 гр кашкавал, 20 гр крема сирене, 50 гр сирене, 36 гр белтък, 17 гр жълтък
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 54 гр яйце, 200 гр краставица, Ленено масло, Жен-Шен
Към 16:30 - протеиново барче
Вечеря (20:20) - 90 гр пил. филе, 70 гр крема сирене, 25 гр краве масло, 150 гр домати, Ленено масло
Калории - 1656, Б - 141, М - 110, В - 27
Тренировка (към 19:15):е
Силова аеробика 4 кръга, като се редуват - 20 секунди някое от упражненията, 20 секунди бягане/маршируване на място
Упражненията са:
- Страничен напъд с левия крак
- Страничен напъд с десния крак
- Гребане с дясната ръка - тежест 6 кг
- Гребане с лявата ръка - тежест 6 кг
- Напъди назад (с редуване на краката)
- От поза триъгълник - повдигане на крак (с редуване)
- От поза триъгълник - леко подскачане с двата крака
- Клек с гиричките, демек с 6 кг
28.08.
Хранене:
Закуска (08:20) - Ленено масло, 45 гр кашкавал, 50 гр сирене, 25 гр краве масло
Обяд (12:30) - 130 гр пил. шишче, 185 гр краставица, Ленено масло, Жен-Шен
Към 15:45 - протеиново барче
Вечеря (към 20:45) - 125 гр свински бут печен, 25 гр краве масло, 200 гр домати, ЛМ
Калории - 1635, Б - 117, М - 120, В - 24
Днес тренировка нямаше :)
29.08.
Хранене:
Закуска (08:30) - 76 гр кашкавал, 44 гр крема сирене, 10 гр краве масло
Обяд (12:30) - 140 гр пил. шишче, 58 гр яйце, 200 гр краставичка, Ленено масло, Жен-Шен
Вечеря (20:30) - 96 гр яйца на очи, 90 гр печени чушки, 100 гр заквасена сметана, 10 гр краве масло
Калории - 1624, Б - 111, М - 117, В - 30
Тренировка (към 19:10):
Интервална тренировка - 20/10 - общо 4 кръга. Ето и упражненията:
Ходещо бърпи
Ходещо бърпи
Римска мъртва тяга с тежест - 6 кг
Bird Dog
Лицеви опори
Подскоци звезда
Повдигане на коляно към лакет с единия крак
Подскачане тип ръченица
Тичане с високи колене
Скачане на въже
30.08.13
09:02
Браво, Сис! Забелязвам, че вече няколко дни поддържаш ниско ниво на въглехидрати. Как ти се отразява, става ли ти лошо или започваш да свикваш вече? Като минат 10 дена сподели дали има промени в тегло и мерки:)
30.08.
Хранене:
Закуска (08:30) - 70 гр кашкавал, 70 гр сирене, 10 гр краве масло, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд (13:00) - 100 гр заквасена сметана, 90 гр яйца на очи, Ленено масло, Жен-Шен
Към 14:00 - 33 гр пeчeни бъдeми
Към 16:10 - протеиново барче
Вечеря (към 20:00) - 38 гр пил. филe, 92 гр яйца на очи, 16 гр кравe масло, 70 гр пeчeни чушки
Калории - 1650, Б - 93, М - 131, В - 23
Днес тренировка нямаше, че имах гости у дома, а и този уикенд ме чака общо около 11-12 часа преход из планинката, та рекох днес да почивам (sun)
Адриана, ами вече не ми става лошо, нито ми се вия свят. Леко ми става тежко някой път след хранене и после примерно докато ми мине едвам пия вода... и в някои дни дори до 2 литра на ден не мога да стигна. От другата седмица мисля да намаля и кафето, че пия по 2-3 кафета на ден, а то нали дехидратира.. а и не само. Ще видя какво е останало от насипните ми чайчета :)
Как ми влияе храната на тренировките - УЖ добре... казвам уж, защото като си започна тренировката и примерно през първите два кръга всичко е наред, на 3-я кръг съм се нахъсала уж супер яко, а на 4-я някой път издъхвам адски бързо... а да кажеш, че тренировките ми са супер тежки - не са. Но си мисля, че скоро ще се оправи всичко :)
Тия дни ще си правя списък с какви продукти да се запася за следващия месец. Та за сега смятам да наблегна на свинското, по-мазните сирена и кашкавали, яйца, краве масло, риба тон (от консерва) или някаква прясна риба (но не знам каква все още). Имам още от протеина, така че ще го използвам за протеинови барчета (те май по-скоро станаха протеиново-мазнинни барчета :D ), само че се чудя какво мога да използвам вместо фъстъчено масло, че в него има бая въглехидрати, а тия въглехидрати е по-добре да си ги набавям от зеленчуци, а не от него... но ще измисля нещо :)
Приемам съвети и идеи за разни продукти, че вече се чудя с какво да разнообразя (макар че то в тоя режим май разнообразието не е много голямо :D )
Айде лека нощ от мен и приятен уикенд :)
31.08.13
07:20
Вместо фъстъчено масло - сусамов тахан.
31.08.13
09:22
Да, Златина ти е дала добър съвет :) От рибите можеш да включиш съомгата, тъй като тя е доста мазничка и богата на омега 3 , мазнички са също скумрията, херингата, аншоата и сардината. Не знам по кое време на деня ти е тренировката, но ако е сутрин на закуска преди тренировка е хубаво да заредиш добре с протеин - хапни няколко яйца, за да не ти става лошо и мазнините ти си прецени вече - дали малко масло, дали малко заквасена сметана, дали сиренце . Например аз тренирам към 10 сутринта, закусвам в 8 и закуската ми включва най-често 4 варени яйца и 50 грама заквасена сметана - към 400 калории,които така ме зареждат, че после имам ебати “power-a” :) Като сметаната я сменям с малко масло или сирене, но яйцата основно си седят, бройката им варира според количеството на “2рото” нещо. Когато и да ти е , е хубаво да заредиш добре на предходното хранене, за да имаш сили да си проведеш една добра тренировка, така или иначе ще изгориш 90 % от това, което си поела:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 31.08.13 09:24.
Златина, благодаря за съвета, ще го пробвам :)
Адриана, опитах сардини (от консерва) - не беше лоша. Аз по принцип много обичам пъстърва, но тя май не е толкова мазна... макар че ако се сложи зехтин, що пък не? :)
За тренировките - правя ги вечер след работа (след 18:30 часа)... сутрин просто нямам време. Обядвам в 12:30 и за това гледам да ям нещо между 16:30-17:00 часа :)
Тия дни нямах много възможност да пиша, но сега е момента :)
Събота и неделя трябваше да ходя до една хижа и трябваше да пешеходствам общо около 11-12 часа.. да, ама не :( Тръгнахме в събота сутринта и около обяд ... малко преди да стигнем до първата хижа и ми стана доста зле. Като стигнахме в хижата и повръщах 2 пъти. Бях бяла като платно и половин час не можах да се оправя. Уплаших се да не съм лепнала гадния вирус, заради който половината ми колеги на работа бяха болнични предните две седмици, та рекох да се връщаме в цивилизацията, че ако беше наистина от вируса, не се знаеше как щях да се върна. Та заради това в събота изминахме само 6 часа преход :) Храненето в събота май няма да го описвам, че то едно хранене беше :X
В неделя и понеделник също ми беше леко отпаднало, но се натъпках с парацетамол + вит. С и днес съм вече доста по-добре.
Та да опиша горе долу какво ядох..
01.09. - неделя
Закуска - 50 гр кашкавал, 115 гр яйца (доста късна закуска - към 12:00, ама при положение, че станах към 10:30 :D )
Към 17:00 - 90 гр Сардини от консерва
Вечеря - 150 гр свински бут печен, 10 гр краве масло, 90 гр печени чушки
Калории - 1185, Б - 86, М - 87, В - 8 (доста зле)
02.09. - понеделник
Хранене:
Закуска (08:30) - Жен-Шен, 52 гр кашкавал, 100 гр сирене
Обяд (12:40) - 140 гр печен свински бут, 230 гр домати, Ленено масло, Жен-Шен
Към 16:20 - 47 гр печени бадеми
Вечеря - 105 гр пил. филе, 50 гр крема сирене, 25 гр краве масло, 210 гр домати
Калории - 1662, Б - 118, М - 119, В - 28
Тренировка: (към 18:45)
Интервална тренировка - 20 сек. работа, 10 сек. почивка. Общо 4 кръга.
- Качване върху стол
- Планково ренегадско
- Отново качване върху стол
- Планково ренегадско
- От лег - повдигане на колене към главата
- Гребане с гири по 3 кг
- Упражнението е малко странно и не знам как да го опиша, но знам, че е упражнение за корем, макар че се натоварват доста и бедрата
- Лицева опора от колене
- Глутеус мост (краката ги поставям върху стол) + коремна преса
- Клек с двете гирички (общо 6 кг)
03.09. - вторник
Хранене:
Закуска (08:30) - 115 гр яйца, 150 гр заквасена сметана, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд (12:40) - 110 гр печен св. бут, 90 гр домати, 90 гр краставици, 58 гр яйце, Ленено масло, Жен-Шен
Към 16:40 - 50 гр сурови бадеми
Вечеря (20:15) - 150 гр пил. месо, 18 гр краве масло, 150 гр домати, 7 гр зехтин, Ленено масло
Калории - 1700, Б - 110, М - 129, В - 29
Тренировка: (към 19:10)
Силова аеробика 4 кръга, като се редуват - 20 секунди някое от упражненията, 20 секунди бягане/маршируване на място
Упражненията са:
- Страничен напъд с левия крак
- Страничен напъд с десния крак
- Гребане с дясната ръка - тежест 6 кг
- Гребане с лявата ръка - тежест 6 кг
- Напъди назад (с редуване на краката)
- От поза триъгълник - повдигане на крак (с редуване)
- От поза триъгълник - леко подскачане с двата крака
- Клек с гиричките, демек с 6 кг
След силовата аеробика направих и още 10 минути аеробни упражнения - скачане на въже, подскоци звезда, клекове (без гирички), подскоци на един крак като с другия - ритане назад (това с двата крака отделно), планински катерач и още 2-3 упражнения, които не ги знам как се казват :)
Та това е :) Хайде лека вечер :)
Здравейте :)
Правя бърз отчет за изминалите дни, че нямах възможност да пиша и пак ще бегам :)
За тренировките - в сряда ми беше почивен ден и нямаше :) В четвъртък - имаше почерпка на работа (едни колеги се сгодиха) та реших да остана за един час (добре че не се изкуших да ям някакви сладки неща или пък да пия :) ). След това трябваше да стягам багажа и да лягам да спя, че през нощта пътувах за София. То не че не спах само 3 часа.. уж ми се спеше и едвам гледах, а като легнах... едно въртене беше :x
Петък и събота - бях в София на гости и пак нищо, а в неделя - пак ходене напред назад и пак не ми стигна времето (dull)
Храненията:
04.09. Сряда
Закуска - 50 гр кашкавал, 60 гр сирене, 40 гр закв. сметана, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд - 142 гр яйца на очи, 20 гр краве масло, 80 гр домати, 50 гр краставици, 7 гр зехтин
Следобяд - 50 гр сурови бадеми
Вечеря - 150 гр печен св. бут, 30 гр маслини, 185 гр домати, 5 гр зехтин
Калории - 1722, Б - 96, М - 135, В - 27
———————————————————————————————————————————————————————————————————-
05.09. Четв.
Закуска - 110 гр яйца, 66 гр крема сир.
Обяд - 150 гр печен св. бут, 100 гр домати, 50 гр краставици, 6 гр зехтин
Следобяд - 50 гр сурови бадеми
Вечеря - 160 гр пил. месо, 20 гр краве масло, 150 гр домати, 5 гр зехтин
Калории - 1646, Б - 122, М - 119, В - 25
06.09. Петък и 07.09. Събота:
В петък си рекох, че няма да меря нищо, но нали уж няма да прекалявам с разни гадни и нездравословно храни
Във влака започнах деня с вафли (blush) Бях си взела кашкавал и яйца, но хич не ми се ядаха, даже като ги погледнех и ми ставаше лошо :D На обяд хапнах риба тон с майонеза (нямаше от къде да взема домашна), домати, кисели краставички, но и 2 филийки хляб :) Следобяд пих бананов шейк, а вечерта беше кулминацията :D - 3 парчета пица, доматенце, две хапки от едни мъфини (исках само да ги опитам) и сладолед .... и то бая сладолед :D
В събота започнах добре - 50 гр кашкавал и около 70-80 гр крема сирене. После обаче - две кебапчета, някаква си уж домашна питка и айрян. За влака си взех от тия измислени форнети ли палети ли какави бяха и аз не знам и бяха супер гадни. По-добре една мазна баничка да си бях взела, но как да е. Като се прибрах у дома изядох една филийка с краве масло и прошуто.
Абе общо взето - супер много тесто и сладко за тия два дена :(
08.09. Неделя
Закуска (късна) - 60 гр сирене, 62 гр кашкавал
Обяд - 70 гр кашкавал, 93 гр крема сирене
Следобяд - 106 гр закв. сметана
Вечеря - 140 гр св. филе, 15 гр маслини, 25 гр крема сирене, 40 гр лютеница
Калории - 1550, Б - 102, М - 116, В - 20
Та това беше за изминалата седмица. През текущата съм отпуска. Няма да ходя на почивка, но пък ще обикалям насам натам и пак ще е сложно с това хранене, че като не съм си у дома е много зор. Ще гледам да не си купувам нищо, което не е в списъка ми :)
Това е от мен за сега.. по-късно ако мога ще се отчета за днес, ако не - чак утре :)
Чау чау :)
09.09. Понеделник
Хранене:
Закуска - Жен-Шен, 50 гр кашкавал, 20 гр протеин
Тренировка
Обяд - пил. пържола, около 30 гр броколи
Следобяд - около 40 гр печени бъдеми
Вечеря - св. пържола, едро-смляна лютеница
Не съм смятала хранителни стойности, защото си нямам и на идея точно колко ядох от тези неща, но според мен не беше добре храненето.
Тренировката: - набляга се на горна част
Интервална тренировка 20/10, общо 3 кръга
1. Ренегатско гребане с редуване на ръце - с гири по 3 кг за всяка ръка.
2. Пул овър (с 6 кг) + коремна преса.
3. Ренегатско гребане с редуване на ръце - с гири по 3 кг за всяка ръка.
4. От прав стоеж кръг с едната гира, редуване ляво-дясно.
5. Редуване лицева опора от пръсти и колене.
6. От полу-клек размахване на гири напред-назад.
7. Раменна преса от колене.
8. Трицепсово разгъване с редуване.
9. От поза триъгълник -> повдигане на гира встрани и нагоре.
10. Заешки подкосци.
Имаше и още една част от тренировката, но тъй като се успах и нямах много време, направих само тези упражнения :)
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
10.09. Вторник
Хранене:
Закуска - 4 сварени яйца, Ленено масло, Жен-Шен
Около два часа след закуската - 1 малко мъфинче :)
Обяд - св. пържола, домати, зелени маслини с чушка (бая маслинки изядох, ма много са ми вкусни), Ленено масло, Жен-Шен
Тренировка
Вечеря - 3 сварени яйца, домати, около 50 гр кашкавал
Отново не съм смятала калории и тем подобни, но кофти е човек като не си яде у дома :(
Тренировката: - долна част
Кръгова тренировка - общо 3 кръга
1. Напад с гири - десен крак - 10
2. Клек-подскок-клек - 10
3. Мъртва тяга с гири на десен крак, ляв крак обтегнат назад - 10
4. Напад с гири - ляв крак - 10
5. Клек-подскок-клек - 10
6. Мъртва тяга с гири на ляв крак, десен крак обтегнат назад - 10
7. Везна - десен крак обтегнат нагоре - 10
8. Везна - ляв крак обтегнат нагоре - 10
9. Повдигане на ханша на 1 крак (ляв) на земя - задържане до 3 - 10
10. Повдигане на ханша на 1 крак (десен ) на земя - задържане до 3 - 10
11. Страничен напад с подскок редуване на краката – 20
След това 10 минути аеробни упражнения:
- бягане на едно място;
- скачане на въже;
- подскоци на един крак, а с другия - повдигане на коляно;
- планински катерач.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————-
11.09. Сряда
Хранене:
Закуска - 80 гр сирене, 55 гр кашкавал, 20 гр маслини, Ленено масло, Жен-Шен
Около 3 часа след закуската - 55 гр сур. бъдеми
Обяд - 140 гр печена св. плешка, 10 гр краве масло, 150 гр домати, 6 гр зехтин, Ленено масло, Жен-Шен
Вечеря - 140 гр печена св. плешка, 250 гр домати, 6 гр зехтин, Ленено масло
Калории - 1833, Б - 107, М - 143, В - 30
Днес тренировка нямаше. То и ако имаше направо не знам как щях да я направя, тъй като имам адската мускулна треска на задните части и бедрата.. едвам сядам и ставам :D
От днес започвам да пия ARTHROSTOP HYAL. От малка имам проблем с китките и ме болят от време на време. Лявата скоро не ме е боляла, но дясната от една година насам доста често се случва да ме боли. То и за това някои упражнения, като лицевата опора или ренегатското например са ми малко трудно изпълними (имам сили да ги направя, но заради болки в китките някой път не мога :( ).
Лявата тазобедрена става също ме е боляла доста пъти ей така от нищото. Предния месец доста ме боля, после спря.. но започна пък дясната да ме боли. А от около месец някъде започнаха да ме болят колената. Усещам едно странно търкане между ставите/костите. Първо започна десния да ме боли и най-го усещах когато примерно карам колата повече от един час. След една разходка из планината започнах да усещам болка и в другото коляно. Не знам дали не е от тренировките ми... уж загравям преди да почна да правя упражненията.. уж много внимавам как ги правя, за да не се получават разни травми, но знам ли. Дано това лекарство спомогне с нещо :)
12.09. Четвъртък
Хранене:
Закуска - 55 гр кашкавал, 70 гр сирене, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд - 140 гр св. печена плешка, 13 гр краве масло, 200 гр краставица, Ленено масло, Жен-Шен
Следобяд - кафе със 30 гр кондензирана сметана, 9 гр протеин, 33 гр сусамов тахан
Тренировка
Вечеря - 100 гр закв. сметана, 200 гр краставици, 5 гр зехтин, 50 гр сирене, Ленено масло
Калории - 1700, Б - 88, М - 136, В - 23
Тренировката: - тренировка за цяло тяло
Интервална тренировка 30/10 - общо 3 кръга. Уред - една гира от 3 кг
1. Клек - скок до дъска - ренегатско гребане - скок до длани - изправяне - сгъване за бицепс -
обтягане на ръка над глава - това е за дясна ръка с гира
2. Лицева опора - скок в дясно - скок до дъска
3. Клек - скок до дъска - ренегатско гребане - скок до длани - изправяне - сгъване за бицепс -
обтягане на ръка над глава - това е за лява ръка с гира
4. Лицева опора - скок в ляво - скок до дъска
5. Динамична свещ (от лег -> повдигане на крака и таз нагоре)
6. Мини статични напади с пружиниране - на ляв крак
7. Мини статични напади с пружиниране - на десен крак
8. Клек с гира в дясна ръка - изправяне - гира над глава - гира пред гърди
9. Клек с гира в лява ръка - изправяне - гира над глава - гира пред гърди
10. С гръб към пода на длани и стъпала - изометричнен стоеж на ляв крак - десен крак обтегнат (брои се до 5 и тазът се спуска за почивка)
11. Лицева опора (2-ри и 3-ти кръг беше от колене)
12. С гръб към пода на длани и стъпала - изометричнен стоеж на десен крак - ляв крак обтегнат (брои се до 5 и тазът се спуска за почивка)
След тези упражнения исках да направя поне 10 минутна аеробна тренировка, но успях само 6 :( Надявам се скоро да стигна до 15 минути :)
Днес се мерих. Изтрих си старите мерки, защото се оказа, че за ханша, бедрата и предмишниците не са ме мерили баш както трябва, та за това днес рекох да започна на чисто :)
Изчислих си и подкожните мазнини (sweat) Не знам колко са верни формулите, които ползвах, но според тях се оказа, че имам 27,2% подк. мазн. :( ужаст :x
От тази седмица започвам да включвам аеробни упражнения след тренировките в някои от дните. Като за начало ще гледам да правя по 10 минути аеробни упражнения (макар че някой път ми е голям зор и например днес стигнах само до 6 минути) и така някой ден ще стигна до 15.. и до 20 и т.н. :)
Ами това е за днес :)
12.09.13
21:30
Не разчитай много на тези формули :) Ако наистина те интересува колко са и искаш да следиш прогрес, измери си ги като хората. При всички случаи това с формулите е само за някакъв ориентир г-д.. но не им вярвай особено.
Не разчитай много на тези формули :) Ако наистина те интересува колко са и искаш да следиш прогрес, измери си ги като хората. При всички случаи това с формулите е само за някакъв ориентир г-д.. но не им вярвай особено.
А как да ги измеря? Иначе знам, че е като ориентир :)
13.09. Петък
Хранене:
Закуска (07:15) - 90 гр закв. сметана, 50 гр кашкавал
Обяд (14:30) - 150 гр риба тон от консерва, 150 гр краставица
Към 15:30 - кафе с 15 гр конд. сметана
Към 17:50 - 9 гр протеин, 33 гр сусамов тахан
Вечеря (21:00) - 90 гр св. печена плешка, 40 гр маслини, 30 гр кашкавал, 160 гр броколи
Калории - 1710, Б - 90, М - 137, В - 25
Днес закусвах много рано, а обядвах много късно :( от рибата тон ми стана доста тежко, на всичкото отгоре след като си изпих следобедното кафе легнах уж да гледам някакво предаване по ТВ-то и съм заспала. После като станах ме цепеше тиквата адски много и ми беше лошо. Изпих един аналгин и едни хапченца за стомах. Към 17:50 все още усещах тежест в стомаха, но се насилих да си изям протеина и съсамовия тахан, уж да имам сили за тренировката. Към 19:10 започнах с упражненията, но все още ми беше доста тежко. На втория кръг, понеже имаше подскоци и така рязко и силно ме заболя стомаха от лявата страна, че прекратих всичко :( Е... 2 кръга са по-добре от нищо, но малко ме хвана яд, че не успях да обядвам по-рано, което май беше проблема.
Ето и упражненията, които успях да направя от първата част на тренировката:
1. Клек-подскок-клек - 20
2. Ренегатско гребане с 1 гира 3 кг - 20 (първия кръг го направих 10 с лявата, 10 с дясната, а втория - от колене и само с лявата)
3. Клек-подскок-клек - 20
4. Ренегатско гребане с 1 гира 3 кг - 20 (първия кръг го направих 10 с лявата, 10 с дясната, а втория - от колене и само с дясната)
5. Изометрична коремна преса с повдигнати и свити колене - броене до 20
6. Лицеви опори от колене - 10
7. Заешки подкосоци - 100
8. Биатлон - 100
И на този биатлон умрях на втория кръг, някъде към 89.. демек пооооооооочти 100 (dull)
Btw - тези лицеви опори доста ме мъчат. Не знам кога ще успея да ги правя само от пръсти. Сега има моменти, в които ги правя от пръсти, но като ме заболят много китките или като нямам сили и минавам на колене :( Чудя се дали да не си слагам някакви накитници. Ще взема да си купя и да видя как ще е с тях :)
Утре заминавам в Еленския Балкан на една къща, така че ще пиша чааааак в неделя. Хайде чау за сега :)
И такааааааааааааа.. тук съм (sun)
Събота и неделя - тренировки нямаше, яденето беше добре, с изключение на неделя следобяд, но ще си замълча :x (wasntme)
Ще пропусна подробното описание :) и минавам направо на....
16.09. Понеделник
Хранене:
Преди закуска - Жен-Шен
Закуска (08:30) - 60 гр кашкавал, 60 гр сирене, Ленено масло
Обяд (12:30) - 155 гр св. печена плешка, 200 гр домати, Ленено масло, Жен-Шен
Следобяд (към 16:30) - 50 гр бъдеми
18:45 Тренировка
Вечеря (20:00) - 135 гр яйца на очи, 80 гр сирене на тиган, 200 гр краставици, 11 гр зехтин, Ленено масло
Калории - 1773, Б - 105, М - 137, В - 30
Тренировката: - набляга се на горна част
I част интервална тренировка 20/10, общо 3 кръга
1. Ренегатско гребане с редуване на ръце - с гири по 3 кг за всяка ръка.
2. Пул овър (с 6 кг) + коремна преса.
3. Ренегатско гребане с редуване на ръце - с гири по 3 кг за всяка ръка.
4. От прав стоеж кръг с едната гира, редуване ляво-дясно.
5. Редуване лицева опора от пръсти и колене.
6. От полу-клек размахване на гири напред-назад.
7. Раменна преса от колене.
8. Трицепсово разгъване с редуване.
9. От поза триъгълник -> повдигане на гира встрани и нагоре (първо с едната ръка, после с другата).
10. Заешки подкосци.
II част интервална тренировка 20/10, общо 2 кръга
1. Кофички с махане (като за опора използвах таблата на спалнята :D ).
2. От прав стоеж сгъване за бицепс+обтягане на ръка над глава - дясна ръка.
3. От прав стоеж сгъване за бицепс+обтягане на ръка над глава - лява ръка.
4. От поза дъска - скок с двата крака напред, така че да зе стигне да клек (е... стигнах до нещо подобно на клек).
5. От странична дъска на лакет - повдигане на ханша, след това спускане до земята и повдигане на краката - дясна страна.
6. От странична дъска на лакет - повдигане на ханша, след това спускане до земята и повдигане на краката - лява страна.
7. От прав стоеж - бокс с гири.
След това направих 5 минути бягане на едно място, като редувах бързо-бавно бягане :)
Това беше за днес :)
17.09. Вторник
Хранене:
Закуска (08:20) - Жен-Шен, 62 гр кашкавал, 80 гр крема сирене, Ленено масло
Обяд (12:40) - 155 гр пил. месо, 205 гр краставица, 10 гр краве масло, 5 гр зехтин, Ленено масло, Жен-Шен
Към 16:30 - смес от 9 гр протеин, 33 гр сусамов тахан, 20 гр фъст. масло
Към 19:15 - Тренировка
Вечеря (21:00) - 57 гр пил. филе, 20 гр краве масло, 40 гр маслини, 40 гр жълтък, Ленено масло
Калории - 1765, Б - 115, М - 134, В - 18
Тренировката:
Кръгова тренировка - общо 3 кръга
1. Напад - десен крак - 10
2. Клек-подскок-клек - 10
3. Мъртва тяга с гири (по 3 кг) на десен крак, ляв крак обтегнат назад - 10
4. Напад - ляв крак - 10
5. Клек-подскок-клек - 10
6. Мъртва тяга с гири (по 3 кг) на ляв крак, десен крак обтегнат назад - 10
7. Везна - десен крак обтегнат нагоре - 10
8. Везна - ляв крак обтегнат нагоре - 10
9. От лег -> повдигане на ханша на 1 крак (ляв) от стол -> задържане до 3 - 10
10. От лег -> повдигане на ханша на 1 крак (десен ) от стол -> задържане до 3 - 10
11. Страничен напад с подскок -> редуване на краката – 20
18.09. Сряда
Хранене:
Закуска (08:30) - 80 гр кашкавал, 40 гр крема сирене, Ленено масло, Жен-Шен
Обяд (12:30) - 170 гр пил. бутче с кожа, 200 гр зеле, около 38 гр сварени жълтъци, Ленено масло, Жен-Шен
Към 17:00 - 50 гр бъдеми
Вечеря (20:50) - 105 гр св. печена плешка, 20 гр краве масло, 200 гр домати, 20 гр маслини
Калории - 1741, Б - 112, М - 128, В - 34
Днес беше ден за почивка. Можеше да направя малко кардио, но много окъснях след работа... после се сетих, че щях да си правя “протеинови” барчета и щеше да стане 100 часа, за това се отказах :)
Та сместта за барчетата, които спретнах се състои от:
80 гр протеин с вкус на бисквитки,
160 гр сусамов тахан,
40 гр фъстъчено масло,
80 гр прясно мляко.
Излязоха 5 барчета по 72 грама с хранителна стойност за барче - Калории - 335, Б - 23, М - 23, В - 5.
В началото сложих само 40 гр протеин, уж да станат по-мазни, а не толкова протеинови, но за да стане сместта като тесто се наложи да сложа още протеин. Чудех се дали да не сложа краве масло, леко разтопено. Може и да се получи нещо интересно. Ще пробвам следващия път.. демек след 5 дена :D
Ами хайде лека нощ :)
19.09. Четвъртък
Хранене:
Закуска (08:30) - Жен-Шен, 50 гр кашкавал, 75 гр сирене, Ленено масло
Обяд (12:40) - 115 гр печена св. плешка, 180 гр домати, 5 гр зехтин, 30 гр маслини, Ленено масло, Жен-Шен
Към 14:30 - кафе с 30 гр кондензирана сметана
Към 18:30 - Тренировка
Вечеря (20:30) - 120 гр печена св. плешка, 160 гр краставици, 20 гр млечна крема, 5 гр зехтин, 20 гр маслини, Ленено масло
Калории - 1827, Б - 108, М - 139, В - 22
Тренировката: - тренировка за цяло тяло
Интервална тренировка 30/10 - общо 3 кръга. Уред - една гира от 3 кг
1. Клек - скок до дъска - ренегатско гребане - скок до длани - изправяне - сгъване за бицепс -
обтягане на ръка над глава - това е за дясна ръка с гира
2. Лицева опора - скок в дясно - скок до дъска (първите 2-3 лицеви от пръсти, другите от колене)
3. Клек - скок до дъска - ренегатско гребане - скок до длани - изправяне - сгъване за бицепс -
обтягане на ръка над глава - това е за лява ръка с гира
4. Лицева опора - скок в ляво - скок до дъска (първите 2-3 лицеви от пръсти, другите от колене)
5. Динамична свещ (от лег -> повдигане на крака и таз нагоре)
6. Мини статични напади с пружиниране - на ляв крак
7. Мини статични напади с пружиниране - на десен крак
8. Клек с гира в дясна ръка - изправяне - гира над глава - гира пред гърди
9. Клек с гира в лява ръка - изправяне - гира над глава - гира пред гърди
10. С гръб към пода на длани и стъпала - изометричнен стоеж на ляв крак - десен крак обтегнат (брои се до 5 и тазът се спуска за почивка)
11. Лицева опора (от колене)
12. С гръб към пода на длани и стъпала - изометричнен стоеж на десен крак - ляв крак обтегнат (брои се до 5 и тазът се спуска за почивка)
+ 10 минути - бягане с невисоки колене на едно място и от време на време скачане на въже.
:)