13.08.13
15:54
Здравейте! Казвам се Майк. На 20 години съм. От близо 2 седмици се занимавам с фитнес. Начинаещ съм, както му се вика. Използвам тази фитнес програма. След първата седмица проблеми нямаше. След втората седмица обаче се появи един дискомфорт, граничещ с болка в горната част на гръбначният ми стълб, под главата (не съм наясно с терминологията). Болката се изразява в това, че я усещам при въртене на главата, при изпъване (с брадичка на долу) назад. По принцип, имам гръбначно изкривяване в резултат на прекалено седене на компютър. Дадох си 3 дена почивка от фитнес, болката изчезна, всичко си беше нормално. Днес отидох на фитнес и след като приключих с тренировката болката се появи отново. Не искам да приключвам с фитнеса, тъй като адски много ми харесва, чувствам се страхотно! Не знам какво да правя от тук на татък. Дали да продължавам с надеждата гръбначния стълб да ми се изправи и да спре тази болка, или да спра с фитнеса. Според мен, мускулите ми се опитват да го изправят и за това е този дискомфорт. Вие какво мислите ?
13.08.13
18:26
Струва ми се, че е мускул или сухожилие, но мнението ми едва ли е много компетентно.. нека видим какво ще кажат по-запознатите.. самичък ли правиш упражненията или те “наблюдават” .. тоест, сигурен ли си, че ги изпълняваш правилно?
Относно изкривяванията, може да пробваш със Швейцарска топка - да се “излягаш” от време на време върху нея по гръб.. мисля, че при редовно правене ще подобри състоянието на гръбнака ти..:)
..и все пак.. нека видим какво ще кажат компетентните:
Мнението беше редактирано от gon3insan3 на 13.08.13 18:30.
13.08.13
18:30
казано от Симона Стойкова на 13.08.13, 18:26:
Струва ми се, че е мускул или сухожилие, но мнението ми едва ли е много компетентно.. нека видим какво ще кажат по-запознатите.. самичък ли правиш упражненията или те “наблюдават” .. тоест, сигурен ли си, че ги изпълняваш правилно?
Е то не се изисква кой знае какво познание, тъй като повечето ми упражнения са на уред. Мъртвата тяга изисква повече техника, но питах един трениращ там, дали я правя добре и той ми даде насоки, които спазвам... та смятам, че добре ги правя.