Възможно е. :) Темата за съжаление е доста спекулативна, поне докато не започнат да си организират “олимпийски игри” предавани пряко по телевизията. В случая ставаше дума за това, че англичаните били изключително “нечупливи” и успешно изпълнявали мисии, които би трябвало да са пълен провал по логиката на бранша. Корави такива едни.
А и нека да ги наричаме израелци, а не евреи. Някак идеята за “еврейски специални части” ми образува чувство на неясна тревога. :) (Отчасти подхранвано и от способноста на нашата 60 годишна детегледачка да пристига винаги на време, независимо от климатичните условия и проблемите с градския транспорт.. В такъв аспект.)
Тренировка - 17 - 05.01.2014 -
Нещо като комплексна разгрявка след празниците.
(Всичко по 3-4 серии / 6-8 повтотения): Клек - военна преса - набирания - бенчпрес с дъмбели - мъртва тяга - хиперекстензии - крънчове.
50 минути ходене под наклон.
Ще сменям залата тази седмица.
Това е интересна тема за специалните части.
А отговор на такъв въпрос би бил много общ, защото вариациите са много. Ето и ти сам си разбрал, има различни части за различни мисии, изискващи специфични умения и физически качества.
А това за кросфит ме развесели:)
казано от slavko на 06.01.14, 10:59:
Ето и ти сам си разбрал, има различни части за различни мисии, изискващи специфични умения и физически качества...
И аз сам съм разбрал...? :D Абе вие покрай цялото това общуване с тинейджъри из форумите, ще получите трайни покровителствени дефекти, честно. 8-)
За протокола, няма “различни части за различни мисии”, по-скоро има многопрофилни части за мисии излизащи от компетенцията на редовната войска / полиция със специфични умения и физически качества надвишаващи тези на вторите.
(Това си беше направо като от мичигански парамилитъри форум. Вдигна ми nerdiness фактора +5 (dull) )
казано от Дългия на 06.01.14, 12:43:
...
(Това си беше направо като от мичигански парамилитъри форум. Вдигна ми nerdiness фактора +5 (dull) )
Godlike :D
казано от Дългия на 06.01.14, 12:43:
казано от slavko на 06.01.14, 10:59:
Ето и ти сам си разбрал, има различни части за различни мисии, изискващи специфични умения и физически качества...
И аз сам съм разбрал...? :D Абе вие покрай цялото това общуване с тинейджъри из форумите, ще получите трайни покровителствени дефекти, честно. 8-)
За протокола, няма “различни части за различни мисии”, по-скоро има многопрофилни части за мисии излизащи от компетенцията на редовната войска / полиция със специфични умения и физически качества надвишаващи тези на вторите.(Това си беше направо като от мичигански парамилитъри форум. Вдигна ми nerdiness фактора +5 (dull) )
Не бе, не ме разбра:)
Може би, аз неправилно се изказах.
Аз съм дилетант по темата, просто като имам възможност и подходящ събеседник, си подпитвам.
Веселяк си ти Дългия:)) Много ми е приятно да ти чета дневника. И това за еврейските спец. части, и детегледачката също беше яко:)
@ Славко - ние се разбрахме впоследствие, няма драма 8-)
@ Niki G - когато на 100+ кила лично тегло дърпаш 120 тяга, спонтанно ти се появява чувство за хумор. Факт.
Тренировка - 18 - 06.01.2014
Загрявка:
Борчески клек 20кг, Ренегатско 3х8х15
1. Клек 5х5@80 2х3@90
2. Български клек 3х8@15
3. Бедрено сгъване 4х8@ пирамида с плочки.
3. Военна преса: 4х5@45 2х3@50
4. Набирания раменен подхват 30-тина @СТ
5. Дъмбели встрани 4х10@15
6. Планк 2х1мин 1х45сек.
7. Повдигане крака от пейка 4х макс
Хранене:
Овес с кисело мляко 500гр. @ 2%
Омлет (4) с прошуто
Плато суши с малко водка
Наблюдения:
Докато правих бъзливи плитки клекове с 90кг се замислих, колко кофти нещо е зоната на комфорта и колко трудно се излиза от нея. Тоест, колко трудно се излиза правилно по скоро.
казано от Дългия на 07.01.14, 12:08:
@ Славко - ние се разбрахме впоследствие, няма драма 8-)
(handshake)
Борческия клек с пудовка ли го правиш?
Мнението беше редактирано от slavko на 07.01.14 13:38.
Славко, с диск. Какви пудовки човек, аз тренирам в зала с 300-350 кила налични тежести без лостовете, включая дисковете петици. И ни стигат за 6-7 човека. Да се ориентираш :)
Та като казах - днес смених залата! Новата е супер елит харкор. Толкова, че на вратата срещнах Митко! (Обаче си седеше удобно, което опроверга твърденията му, че вече ще живее прав! ;) Тоест всичко явно е било маркетингов трик :P ) Иначе имаше явни възпитаници на ББ-тийм, защото вдигаха тежки неща от земята. (y)
Тренировка - 19 - 07.01.2014 -
Загрявка .
Махане с ръце със сериозен вид. Ходене под наклон 15 мин.
1. Мъртва тяга: 10@60, 5@100, 5@120, 4@120, 3@120
2. Гребане с щанга: 5х5@100
3. Набиране успоредни дръжки: около 30 @ СТ (сериии по 6-4)
4. Дъмбели встрани с преден наклон от пейка: 5х8@15
5. Вертолет EZ bar 4х8@ 42-52 някъде..
6. Шръгс: 4х8@35
7. Пулдаун с прави ръце 4х10 плочки
8. Корем на някаква модерна машина..6-7 серии в пирамида.
Наблюдения:
На тягата и вдигнах малко повторенията, обаче я правя в нормален надхват и просто ми отваря пръстите. А гребането не.
Пробвах с кръстосан - може и повече. Обаче ще се мъча с надхват защото е по-гадно.
07.01.14
23:51
казано от Дългия на 07.01.14, 22:20:
Толкова, че на вратата срещнах Митко! (Обаче си седеше удобно, което опроверга твърденията му, че вече ще живее прав! ;) Тоест всичко явно е било маркетингов трик :P
А представяш ли си, ако не си бях забравил маратонките и не пропуснах тренировката - да видиш, че 2 часа само си говорим и нищо от написаното в дневника ми не правя. :)
Митко, аз мисля че съм те виждал как тренираш и не се съмнявам в дневника ти. 8-) (11 шницела? seriously? ;) ) Макар, че картината как си седиш на бара и викаш на някой преминаващ: “Шшш младеж, тука съм писал 4 серии флайс за днес. Аз флайс не обичам...ходи да загряваш!” ми допада.
Днес почивен ден, ама нещо ми се тренира и довечера ще ходя да разучавам нови упражнения.
Дори храненето съм го нагласил последните дни - главно домашни яйца, риба с броколи, чесън и пресен лук на пара, ядки, бушмилс..става.
Снощи четох дамски дневници. Положението е нормално.
Оказва се, че китайците са маркетирали някакво вълче грозде като “годжи бери” и сега го продават по 50 лева килото! А баба викаше: “Това и козите не го ядат!” Значи не е била права..ядат го.
Мнението беше редактирано от Владо на 08.01.14 12:43.
08.01.14
13:38
Имаш страхотен стил на изразяване - евала! Лично аз имам какво да науча от теб - дори и не съм подозирал, че колкото повече ме мързи, толкова по-добра е тренировката. :)
Успехи и преди всичко забавление (колкото и мазохистично да звучи) с тренировките ти пожелавам и ще следя с интерес!
Поздрави!
казано от Hornhollow на 08.01.14, 13:38:
Лично аз имам какво да науча от теб - дори и не съм подозирал, че колкото повече ме мързи, толкова по-добра е тренировката. :)
Ами това не е универсално правило всъщност :) Просто в един момент почваш да правиш разлика между “мързел” от умора и мързел причинен от толкова добра и продължителна почивка, че си минал в период полуразпад и втечняване. Във втория случай залата е задължителна. :)
Вчера без тренировка по логистични причини. Общината пак прави нещо по алея Яворов и е драма..
Обмислям въпроса за малко добавки, но май може и без тях засега.
09.01.14
13:30
Мистиката на МОСАД, суровостта(и Суворов-ството) на СпецНаз на ГРУ и спецназ на ВДВ...очарованието и тайнствения ореол на СОБТ, непобедомостта на SEAL TEAM 6, популярността на SAS, спартанството на GSG 9….
Ах, тези спецчасти...:D
Сори Дълъг, но не се сдържах след на Слави терзанията :D
Аз съм си лаик и нямам претенции:)
Обичам да чета приказни истории за непобедими герои. Е сега чета за Хизбула, примерно:)))
Суворов-ството на СпецНаз на ГРУ .. Марчинко-ството на SEAL TEAM 6..? ;) Така е, така е..
Мен друго ми стана интересно. Въпросният пич с когото си говорих, освен че тренира здраво и има каквато си поиска база и треньори, скача с парашут, катери, кара ски в Алпите, гмурка се с акваланг, стреля с един куп секси играчки, прави планински преходи..безплатно. (даже и заплата му дават разбира се.) А аз за всичко изброено плащам пари баси! (без парашутите..аз от здрав самолет не скачам (dull) ). Тоест в правилната държава изобщо не е кофти професия като се замислиш..
09.01.14
14:03
На Резун(щот тъй му е името) му има почти всичко на български, само най-новите неща съм ги чел на руски.
Дълъг, то това си е нормална професия във всяка държава, просто в по-богатите им плащат по-добре и ги обуват, обличат и хранят по-добре :)
p.s.
Нямах предвид тоя Суворов като написах “Суворов-ството”, а Александър Суворов :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.14 14:07.
казано от slavko на 09.01.14, 13:41:
Аз съм си лаик и нямам претенции:)
Обичам да чета приказни истории за непобедими герои. Е сега чета за Хизбула, примерно:)))
Щом харесваш герои виж - Йонатан Нетаняху. Подполковник, командир на Сайерет Маткал, учил в Харвард..това на 30 години. :)
Е шанса ми беше 50/50 със Суворовците? :) И как са новите на Резун? На мен само Аквариум-а и Ледокол-а ми допаднаха някак.
09.01.14
14:28
Като старите са - неговите си писаници :) може би малко по-художествени.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.14 14:29.
http://lib.ru/WSUWOROW/icebreak.txt
Има ги качени и двете в пълния им вариант.
казано от slavko на 09.01.14, 14:38:
http://lib.ru/WSUWOROW/icebreak.txt
Има ги качени и двете в пълния им вариант.
...да, още през 2006 |-) ;) А и либ.ру няма .epub / .mobi формати.
Тренировка - 20 - 09.01.2014
Загрявка:
Борчески клек 20кг, Раменна преса от стоеж (лост) - 3 кръга х 12
1. Клек: 5х5@70
2. Военна преса: 3х5@45 2х3@50
3. Бенчпрес с дъмбели: 4х10@15
4. Бенчпрес 45 дъмбели’: 4х10@15
5. Набирания раменен подхват: 30-тина @СТ
6. Планк: 3х1мин
7. Корем на машина: 4х макс
Хранене:
Овес с кисело мляко, суджук на скара, салата зеле и моркови, бъркани яйца (3) с чушки и лук.
Наблюдения:
нищо и половина....
Тренировка - 21 - 12.01.2014 -
Загрявка.
Хиперекстензии, скрипец широк хват, разтягане. Дори пробвах фоумролера в залата - много приятно.
1. Мъртва тяга: 10@60, 5х100, 3х120, 1х140, 1х140
2. Набирания на успоредни дръжки 40@ СТ + 5кг на две от сериите.
3. Гребане с щанга: 6х10@60
4. Неща за корем.
Хранене:
2-3 сандвича с телешка кайма, салата с цвекло, картофи, яйце и маринована херинга, пилешка пържола със зеленчуци, салата от свински уши с пресен лук и чили (Най-вкусният начин за набавянето на ударни дози колаген, който съм правил. )
Наблюдения:
Никакво свободно време вчера, но намерих 45 минути за залата.
Опитах нещо по различно с набиранията и май ми допада. Не знам колко е по канона.
По серии: 1- СТ@ 50% от макса бройки. 2 -добавена тежест @ макс, 3 - СТ @ макс - 4. добавена тежест @ макс. 5 и тн..СТ @максимални бройки до отказ. + изометрични серии. Като резултат на 3-та и 5-та серия правя повече бройки от това, което би трябвало да мога по принцип, което е хубаво.
Мнението беше редактирано от Владо на 13.01.14 10:19.
13.01.14
10:32
казано от Дългия на 13.01.14, 10:18:
2-3 сандвича с телешка кайма, салата с цвекло, картофи, яйце и маринована херинга, пилешка пържола със зеленчуци, салата от свински уши с пресен лук и чили (Най-вкусният начин за набавянето на ударни дози колаген, който съм правил. )
Ушите ли имаш предвид? Доколкото съм чел, организмът сам си произвежда колаген, не го взима директно от храната.
казано от Debel Lebed на 13.01.14, 10:32:
казано от Дългия на 13.01.14, 10:18:
Ушите ли имаш предвид? Доколкото съм чел, организмът сам си произвежда колаген, не го взима директно от храната.
Организмът не е способен да го произвежда гарниран с чили и пресен лук. (dull)
Мнението беше редактирано от Владо на 13.01.14 11:09.
13.01.14
11:33
казано от Дългия на 13.01.14, 11:08:
И по-добре, иначе щяхме да сме любимо меню на хищниците, опасявам се, че и канибализмът щеше да е на почит. :)
казано от Debel Lebed на 13.01.14, 11:33:
И по-добре, иначе щяхме да сме любимо меню на хищниците, опасявам се, че и канибализмът щеше да е на почит. :)
Не точно..капсаицин-а в чилито е естествен защитен механизъм срещу изяждане. :)
казано от Дългия на 13.01.14, 11:54:
казано от Debel Lebed на 13.01.14, 11:33:
Не точно..капсаицин-а в чилито е естествен защитен механизъм срещу изяждане. :)
Да, голям еволюционен успех! Лютите чушки биват изяждани ЗАРАДИ капсацина, а не ВЪПРЕКИ него. :D
13.01.14
12:10
Но по този начин семената им се разнасят и разпръскват, което всъщност е целта на цялата работа с капсацина ;)
казано от James Hinks на 13.01.14, 12:10:
Но по този начин семената им се разнасят и разпръскват, което всъщност е целта на цялата работа с капсацина ;)
Първоначалната цел на капсацина е била “химическа” защита от изяждане. Това сега е нещо като страничен ефект на лекарство, който се оказва по-търсен и силен от основното му действие. Кленбутерол например. :D
13.01.14
12:32
казано от Boby_ на 13.01.14, 12:12:
...
Първоначалната цел на капсацина е била “химическа” защита от изяждане. Това сега е нещо като страничен ефект на лекарство, който се оказва по-търсен и силен от основното му действие. Кленбутерол например. :D
Да, ама само бозайниците го усещат - птиците могат да си кълват и най-лютите чушлета и нищо :) Аз съм голям фен на лютите чушлета - противовъзпалително, сваля лошия холестерол, ускорява метаболизма и освобождава ендорфини. Бие клена по повечето показатели :) А и бирата и клена не вървят толкова добре
казано от Solomon Kane на 13.01.14, 12:32:
казано от Boby_ на 13.01.14, 12:12:
...
Първоначалната цел на капсацина е била “химическа” защита от изяждане. Това сега е нещо като страничен ефект на лекарство, който се оказва по-търсен и силен от основното му действие. Кленбутерол например. :DДа, ама само бозайниците го усещат - птиците могат да си кълват и най-лютите чушлета и нищо :) Аз съм голям фен на лютите чушлета - противовъзпалително, сваля лошия холестерол, ускорява метаболизма и освобождава ендорфини. Бие клена по повечето показатели :) А и бирата и клена не вървят толкова добре
Ако не бъркам това беше основната “еволюционна хитрост” на лютите плодове - семената са изяждат предимно от птици, като така преминават цели през храносмилателната система и шансът им за разпространение се увеличава драстично. (В допълнение към по-голямата зона на разпространение.)
Като казах еволюция.. Джеймс, познато? :) «...человек — это только промежуточное звено, необходимое природе для создания венца творения: рюмки коньяка с ломтиком лимона»
В този дневник информацията съдържаща спорт намалява пропорционално със всеки изминал ден.... (sweat)
Но пък се научават много интересни неща...
Разучих цялата операция Ентебе...примерно:) Даже и на въпроси съм готов да отговарям:))))
13.01.14
13:53
казано от Дългия на 13.01.14, 12:51:
В този дневник информацията съдържаща спорт намалява пропорционално със всеки изминал ден.... (sweat)
Де да беше само в този. Често се чудя дали не се намирам в кулинарен форум. :D
За дневника ти е важно твоето спортно съдържание, но няма проблем пълнежът да е по-разнороден - все пак здравето не е само спорт.
@ Славко - въпроси имам много...най-вече, дали да не взема да си направя една програма най-после...
@ Дебел Лебед - Кулинарията е...фундаментална. По-долу има дори бонус рецепта. 8-)
казано от Debel Lebed на 13.01.14, 13:53:
За дневника ти е важно твоето спортно съдържание....
Абе, аз те похвалих в твоя дневник и ти реши да набиеш глава на българския език и да му обереш стотинките..? :)
Тренировка - 22 - 14.01.2014
Загрявка:
Борчески клек 20кг, Ренегатско 3х8х15
1. Клек 2х6@60, 3х5@70
2. Напади 4 серии по 7-8 на крак @ 15
3. Бедрено сгъване 4х8@ пирамида с плочки.
4. Военна преса: 4х5@40 5@50, 4@50, 4@50
5. Набирания раменен подхват 30+ @СТ + десетина с +5 кг.
6. Бенчпрес с дъмбели 4х10@15
Много приятно и продължително разтягане,
Хранене:
Вчера реших да обърна по-конструктивно внимание върху изхранването на семейството:
2,3 кила обезкостен телешки джолан, почти кило моркови, една връзка целина (селъри за айфон таргет групата), 700 гр. кафяв ориз, голям пакет гъби, 1 литър доматено пюре, 750 мл. бяло вино, 200 гр. масло, розмарин, босилек, сол и тн. В една тава - 3-4 часа на слаб огън.
Уникално добро.
Наблюдения:
Правя клека на смит машина и не ми харесва как върви. Всичко над 70 кила ме затиска, криви, после ме боли кръста и тн. (На 70 кг. пак така, но да кажем..) Ще го спирам в този вид. Проблема е, че най-подходящата стойка за лостове ми е под нивото на гърдите.
И нещо странно - дърпащите ми вървят супер, бутащите са пълна драма. Явно правя нещо грешно. :(
Мнението беше редактирано от Владо на 14.01.14 22:58.
казано от Дългия на 14.01.14, 22:07:
....една връзка целина (селъри за айфон таргет групата)...
ROFLMAO :D
Мнението беше редактирано от Storm на 15.01.14 00:20.
15.01.14
08:26
Правя клека на смит машина и не ми харесва как върви.
Малко смит-машини вървят гладко и тази не е от тях. Особено като махнеш съпротивителните тежести или както се наричат, които да помогнат в долна точка с притриването на лоста.
Проблема е, че най-подходящата стойка за лостове ми е под нивото на гърдите.
Има как да се хакне и това, там успя да кляка още по-дълъг и от теб човек. :)
15.01.14
09:11
Абе, аз те похвалих в твоя дневник и ти реши да набиеш глава на българския език и да му обереш стотинките..? :)
Надценил си ме. Ето - даже не мога да зацепя за какво става въпрос. (dull)