Преход от топене на мазнини към трупане на мускулна маса?

13.08.13
22:34

Здравейте !
Вече тече 16-та седмица откакто тренирам (3 пъти седмично) за топене на мазнини (интензивни тренировки + кардио + НВД).
Решил съм 17-тата седмица да ми е последна...
към момента съм свалил 7кг и очаквам да сваля още 1-2 (при височина 165см, бях 70кг - в момента съм 63 и очаквам да стана 61-2)

Проблема е, че организма ми има свойството много бързо да въстановява и да поддържа едни и същи килограми, без значение какво правя (дали тренирам или не, дали се храня или не, дали се наспивам или не...), поради тази причина очаквам сравнително бързо и лесно да въстановя изгубеното тегло (дори и да не го искам).

Въпроса ми е как да направя преход от режим на отслабване към режим на качване на маса, така че да кача максимално чиста мускулна маса и минимален процент мазнини ? Как да променя храненето, тренировките и въстановяването ? Плавна ли трябва да бъде промяната (в рамките на 1-2 седмици) или рязка (още от първия ден на съответната седмца) ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1