16.08.13
15:09
Някой да има опит с въпросното заболяване?Вчера ме диагностицираха и сериозно ме изплашиха от последиците,които може да има.А най-лошото е че посетих трима различни гастроентеролози и всеки е с различно мнение относно спорта(визирам тежкия фитнес и бойните спортове като цяло) и хиаталната херния.Всякаква информация от личен опит би била полезна в случая.
16.08.13
21:01
Нали ти казаха уж, че ти е “каскаден” стомахът? Вече облекчиха ли се симптомите след лекарствата?
След гастроскопия диагнозите са три - хиатална херния,дуоденална язва,еритему ексудативен гастрит.Симптомите се облекчиха,да не кажа изчезнаха.
Язвата и гастрита ще се излекуват със сигурност...... Имаш ли направено изследване за инфекция с Хеликобактер пилори? Изобщо как са поставени тези диагнози - рентгеново изследване, фиброгастроскопия? И колко е голяма хиаталната херния?
Резултата от гастроскопията,биопсията за хеликобактер пилори не е готова още,но преди това ми правиха с кръвна проба и беше отрицателна.
06.02.15
02:54
Здравейте! Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне с мнения и съвети по следния проблем : От година и половина свалям прогресивно килограми...не че за мен са от значение, но огледалото показва много. В момента варирам около 42-43 кг на ръст 163 см. Обяснявах си го с натовареното ежедневие, недоспиването и лошото хранене. Но преди повече от половин година започнаха неприятните болки в стомаха след хранене. Не им обръщах внимание много време, докато не реших да отида на гастроентеролог и да си направя отделно пълни изследвания. Оказа се, че нямам хеликобактер в кръвта. Всичко се беше наред. Но болките продължиха и то с друга насоченост. Всеки път, когато тренирам - още докато загрявам ме прорязва точно тази област...и така през цялата тренировка (да отбележа, че не тренирам с тежести, а кик бокс.) Понякога болката е съпроводена с киселини. Като цяло е доста неприятно чувството.
Брат ми ми сподели, че има същия проблем и че при него е диагностицирана хиатална херния и скоро ще я оперира. Баща ми също е имал.
Знам, че ще ме посъветвате да се консултирам с лекари, но като цяло съм доста обезверена към тях. Въпросът ми е на какво се дължат болките при трениране и дали може да има общо това със свалянето на килограми?
По-здрави!