21.08.13
10:34
Здравейте, днес щях да си закупя добавки (протеин,креатин,бцаа,бустер,витамини),но едно момче от фитнеса ми каза , че при режим като моя ще са ми излишни и това са пари на вятъра,каза ми да остава витамините и ако ще взимам нещо да е креатин ,защото трудно се набавял от храна .
Малко за мен 17г 183см 78 кила.
Наистина ли е достатъчна да запълни и добавките, и ако не е да ме посъветвате какво до добавя
Ето я и моята импровизирана диета:
Не пиша грамаж,но винаги като ям препълвам чинийте :D :D
7:30-Овес с мляко и омлет
10:00-банан и ябълка
12:30-пиле с ориз/картофи,салата,2 филии
15:00- 2 банана 1 ябълки
17:00-Пържола с ориз/картофи ,салата,2 филии
20:00-пиле с ориз/картофи,салата,2 филии
23:00- (кисело мляко с мед и извара) и фъстъци
Темата беше редактирана от Даниел Ананиев на 21.08.13 10:41.
Това,което лиспва на диетата ти са мазнини.Може да си ги набавиш или с хапчета или като добавиш към менюто си различни видове ядки и риба.
Фъстъците не са балансирани от към съотношение на Омега 3-6-9 и недей да прекаляваш с тях.
Като цяло добавките не са вълшебно средство и ефекта им е малък,някой дори нямат осезаем ефект изобщо.
Ако ти трябва нещо да подобри тренировката-бустърите са добър вариант.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 21.08.13 13:23.
21.08.13
23:03
Протеина не си ли го набавям от храната и ако взема на ден по 1път ще е достатъчно ли?
Сутрин нямам много апетит едвам си изяждам омлета , но към 10 ще включа още плодове.
Риба не ям ,мазнините съм ги намалил ,защото е богата на въглехидрати.
Какви ядки ще ми препоръчате?
Мазнините не си ги намалил прекалено много..Какъвто и да е режима едни 20-30% от калориите трябва да идват от там.
Всички ядки са добри(сурови),но аз препочитам бадеми и орехи,защото са ми най-достъпни и вкусни.
Друг вариант за добавяне на мазните са различни видове студено-пресовани масла,зехтин например,както може и да добавяш натрошено ленено семе или тиквени семки към изварата и овеса.Медът толкова късно не е добра идея,премести го по-рано през деня,като може да го смесиш с малко сусамов тахан и така да добавиш полезни мазнини.
Изборът от качествени източници на мазнини е доста голям.
Каква е причината,за да не ядеш риба ?
Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.08.13 02:47.
22.08.13
11:12
От малък съм така просто не я понасям.
Меда го ям с изварата защото без него след втората хапка ми става гадно.
Вместо фъстъци ще взема бадеми и орехи и ще добавям зехтин към салатите.
Ако права пържолите със сметана ?
И последно нужен ли ми е допълнителен протеин според вас?
Мнението беше редактирано от Даниел Ананиев на 22.08.13 11:13.
Цените вече са доста добри на добавките,за около 75-80 лв се намира голяма опаковка,която ако пиеш по една доза на ден ще ти стигне за 2-3 месеца.
Аз го приемам като десерт,когато ми се прияде нещо сладко,така замествам,не толкова като хранителна добавка.В комбинация със кофичка кисело мялко си става доста голям и засищащ десерт и няма да си помислиш за торти,вафли и такива неща.
И аз не понасям много,много мириса и вкуса на класическа тиба,но има такива които почти не се усещат,например сьомгата е много добра,но и цената и е такава.Също консервите с риба тон филе са нещо,което можеш да хапнеш набързо,когато няма готова храна или време да я приготвиш.Съветвам те да си взимаш само консерви-филе,защото другите по-евтини са само вода и са ужасни на вкус.Аз си взимам от тези на LIDL и съм много доволен.Добавяй повече лимон,зехтни и паста от маслини и вкуса на рибата почти не се усеща :)
Меда си е доста силен на вкус,нормално е чист да не ти понася.Добър овкусител е за изварата,но не и когато е вечер.
Не може да караш само на пържоли и ориз,колкото и да са вкусни,все ще ти писнат и ще започнеш да гледаш на всяко хранене с досада.Все пак най-важното е удоволствието от вкуса на храната.
22.08.13
13:03
Имах предвид че изварата не ми понася , иначе по 1 лъжичка за вкус към изварата не мисля, че ще ми е проблем ,с кепчуп също ми харесва мога да слагам вместо мед.
Ще ги пробвам тези консерви.
Аз нямам проблем със сладкото , даже и не обичам много 1 шоколад го ям по 1 седмица. За сметка на него плодовете не ги жаля.
Ще си взема матрица на Syntrax ако я взимам 1 кога ще е най добре сутрин или след трен?
Иначе протеин и кисело мляко става нещо страшно :D и мерси за вниманието.