21.08.13
16:48
Здравейте,
От известно време си мислех да започна да се занимавам с халки, защото ми харесва да мога да правя различните умения и силата, която ми дават е невероятен плюс.
От друга страна искам да си направя и едно доста масивно тяло, но не мисля, че халките са достатъчни и се колебая дали да се занимавам и с фитнес ?
Споделете вашето мнение, ще се радвам да чуя мнения на хора, които са се занимавали с тренировки на халки !
Благодаря :)
21.08.13
19:45
Наистина... не знам... просто си мисля, че ако се захвана и с двете едновременно няма да имам добър прогрес. Коя е причината гимнастиците да стават толкова големи ? Примерно Yuri Van Gelder. Статичните упражнения с нисък обем не стимулират толкова мускулен растеж, а при фитнеса е доста трудно да придобия цялостна атлетичност (мобилност, гъвкавост, относителна сила).
Не забравяй, че гимнастиците тренират от 7-8-годишна възраст и в най-добрата си форма вече имат по 20 години стаж. И ти да си с толкова стаж, ще си толкова мускулест. За да направиш хубаво тяло от гимнастиката ще са ти нужни много години тренировки, защото в този спорт външният вид е без значение. Все пак, мускулите, които се извайват от него са просто “страничен ефект” :)
:D Ся ще си кажа и моето скромно мнение. Направи си масивното тяло, както си тръгнал да го правиш. Ако искаш и се движи успоредно и с халките, може да са ти леко труднички, но качиш ли истинска ММ, ще качиш и здраво сила, която ще ти помогне много при халките. А как Юри Ван Гелдер е такава машина ли? Както каза Юли, тренира от много години, знае доста тънкости свързани с храненете, което му е на доста високо ниво, а и да не забравяме, че и други нещица му помогат, щом като е на такова високо ниво в тоя спорт. Знаеш за какво говоря. ;)
Мнението беше редактирано от tomboxer на 21.08.13 21:44.