21.08.13
20:15
Здравейте :) Казвам се Детелина и съм от Плевен на 15 години. Тежа 52 кг. искам да сваля поне 3-4. Съучениците ми (повечето от тях) са между 40 и 48. Знам че съм малка, но не изглеждам слаба, а пълна (не чак дебела). Най вече искам да отслабна във вътрешната част на бедрата. :( А след това ще помисля и за стягане на корема.
Менюто ми не е особено здравословно. То включва по 1-2 филии хляб на ден, салата (или поне зеленчуци), готвено, но към готвеното почти винаги има месо но се опитвам да ям по по-малко. Сутрин закусвам или един малък сандвич или кроасан. Около 1 път в седмицата ям спагети, но напоследък променям това на 1 път през около седмица. Ям различни храни, но по съвсем малко (повечето от тях са нездравословни според мен). Сравнително ям повече плодове и зеленчуци от колкото месо и хляб, спагети и т.н. въпреки че обичам само 2-3 зеленчука. Правя упражнения всеки ден (за сега е минала около седмица от както ги почнах). Често излизам с приятели и така ходя и тичам. Знам че съм малка но все пак ако може ми дайте някакви съвети. Приемам и критики ;)
Като за начало - не се лишавай от месото, стига да не е пържено или панирано. Щом не можеш без хляб - гледай да е пълнозърнест.
И не се впускай в безумни диети, могат да ти докарат много бели. На тези години все още растеш, организмът ти се развива и има нужда от пълноценно хранене.
Успех!
22.08.13
03:46
Гледай огледалото не кантара,твоите приятелки по 40-48кг и ти гледаш като тях да си.Не си мисли,че със тези зеленчуци заместваш някакво хранене...Това меню е толкова зле,че няма накъде,добави месо задължително,печено задължително да е,да има риба,яйца,млечни продукти,картофи(печени),ориз,ядки и прочие(прочети графата с хранене).Този кроасан ти дава сутрин толкова енергия колкото да не умреш...Пий поне 2литра вода на ден,намали солта и захарта.За какво си малка,да водиш активен и здравословен начин на живот,никой не е малък или голям за това.
П.П. Напиши по каква програма тренираш.
23.08.13
09:59
Сладур.
Не се сравнявай с теглото на другите, всички сме различни. Важни са пропорциите.
Съгласна съм с горния пост. Повече разнообразие в менюто, повече белтъчини. Или с други думи - месо, яйца, млечни, бобови. Повече пресни плодове и зеленчуци. Най-подходящо би било да спреш храните с добавена захар и Е-та. Хлябът и спагетите не ти вредят, стига да не приемаш твърде голямо количество, което ти не правиш, така че не се страхувай от тях.
Разнообразна и по-натурална храна, вода и чай, движение, добър сън и голяма усмивка. Така се расте най-добре.
пОздрави