22.08.13
19:28
Попаднах на следните три книги : “Бодибилдинг без стероид” “Могъщи ръце” и “Супер клекове” .. Интересува ме вашето мнение за тях, има ли смисъл да си ги купувам или нещата, които пише вътре ги има из интернет или пък са ненужни ?! Освен това ако можете да ми препоръчате и други книги на тематика : Бойни спортове, тренировки с тежести, бодибилдинг и т.н.. Доста съм се мотивирал да чета, импровизирам и разнообразявам, като целта ми е да намеря какво работи най-добре за мен.
Не съм запознат със съдържанието на въпросните четива, ала това, което ме спира да ги разлистя е колко малоумно звучат. Съветвам те да си вземеш тази книжка - Енциклопедия на културизма автор: Владимир Боянов. Един път я скимнах и нещата, които видях бяха добре драснати - кое как се прави и защо така се прави. Засегнати са изпитани и не толкова олд скул техники за тренировки, подготовки и хранене.Имаше и десетки изображения за правилно изпълнение на различни упражнения във фитнеса. Инъче интернет е пълен с информация, ако се справяш добре с английския избора е огромен. Да трябва да отсяваш ценното от поредния спам, ала с времето ще се научиш да ги различаваш.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.08.13 21:29.
казано от Strelok91 на 22.08.13, 21:28:
Не съм запознат със съдържанието на въпросните четива, ала това, което ме спира да ги разлистя е колко малоумно звучат. Съветвам те да си вземеш тази книжка - Енциклопедия на културизма автор: Владимир Боянов. Един път я скимнах и нещата, които видях бяха добре драснати - кое как се прави и защо така се прави. Засегнати са изпитани и не толкова олд скул техники за тренировки, подготовки и хранене.Имаше и десетки изображения за правилно изпълнение на различни упражнения във фитнеса. Инъче интернет е пълен с информация, ако се справяш добре с английския избора е огромен. Да трябва да отсяваш ценното от поредния спам, ала с времето ще се научиш да ги различаваш.
Аз също съм я виждал тази книга как изглежда от вътре и какво има.Найстина всичко , което ти казваш е вярно . Много е добра , но не съм я чел никога (ще трябва).Мисля ,че вътре имаше и схеми , на които са представени мерките,калориите и постиженията на действащите културисти ,по времето в което е правена.Арни ги биеше по всичко :P
Първо, и трите книги ги има в нета, но не и на български. Второ, и трите са на Макроберт - т.е., писани са уж за хардгейнъри. И разбира се, информацията в тях не е нова или уникална, а и самите книги са писани преди 20-25 години.
Книгите стават за начинаещи, ще им помогнат да не се мятат веднага на сложни сплитове, да наблягат на основните упражнения и прогресивното натоварване.
П.П. Енциклопедията на културизма на Боянов също си струва да сеп рочете, обясняват се основните неща и принципи на тренировките, т.е., що е то интензивност, обем, плътност и т.н.)
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.08.13 14:44.
Там е проблема, аз основните неща си ги знам. Търся нещо в което да се изяснят всички неясни неща. Ако ще пише нещо от типа на “лег-клек-тяга, ввд и три тренировки седмично” не ме устройва. Ако е нещо от типа на : еди си колко серии за еди коя си мускулна група, тия упражнения, толкова повторения за сила, толкова за маса, толкова часа почивка между тренировките, толкова минути между сериите, толкова между упражненията. В еди си колко часа е добре да се ядат еди какви си храни, комбинации от добавки и други неща.