29.08.13
20:20
Цел : Изчистване на подкожните мазнини с минимални загуби на мускулна маса.
Мерки :
Години: 21
Стаж в фитнеса: 7 месеца
Височина: 182см
Ханш: 104см
Талия: 94см
Ръка: 37 см
Бедро: 62см
Тегло: 89кг
Тренировъчна програма:
1 ден - гърди , предно и средно рамо
2 ден – гръб , трапец и задно рамо
3 ден – бицепс , трицепс , предмишница и корем
4 ден - крака
5 почивка
- отначало
Хранителен режим
За изготвянето му ми помогнаха в тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70076
Калориен баланс (КБ) = 2730
Въглехидрати – 90 гр. на ден
Протеин – 230 гр. на ден
Мазнини - 115 гр. на ден
Тренировките ги правя сутрин. Посъветваха ме да ходя да тренирам сутринта на гладно и след тренировката да поема всичките ми въглехидрати определени за деня.
- Тренировка
- 100 гр. Ориз „Бисер”
Калории – 357 kcal
Белтъчини – 7 гр.
Въглехидрати – 79 гр.
Мазнини – 0,6 гр.
След това ми оставят 3 хранения за деня и протеин 220 гр. , въглехидрати 10 гр. и мазнини 114 гр .
Храните , които мисля да включа към хранителния режим са : пилешко месо, свински месо, риба , ориз , картофи, орехи , кашкавал , сирене , сметана и белтъците от сварените яйца. Трудно ми е да си правя сметка за грамажа , но ще се постарая. Месото ще преобладава засметка на ориза и картофите.
Ще се радвам ако някой сподели мнение.
Утре отивам на село след тренировката и ще започна да пиша в дневника ден за ден като се върна , но сега имам голямо желание и за това сега го поствам.
Удачно ли ще е ако взимам Best Body Mammut Protein Formel 90 1kg.
Mammut Formel 90 Protein е четири компонентен протеинов стек, съдържащ четири коренно различни протеина: суроватъчен концентрат, соев изолат, млечен и яйчен протеин. Различните протеинови компоненти, съдържащи се в продукта, осигуряват на организма поетапно и балансирано зареждане с аминокиселини, което от своя страна води до по - доброто им усвояване. Отличен продукт за възстановяване след тренировка или тежка физическа работа.
Съдържание
в 1 доза – 25 g
Енергийна стойност 1003 kJ/240 kcal
Протеин - 29,4 g
- от който ВСАА- 5,8 g
Въглехидрати -15,4 g
- от които захар- 15,3g
Мазнини -5,8g
Баластни вещества- 0,2g
Натрий- 0,17g
Витамин B6 -1mg
Чакам мнения. Ако име нещо да го оправим.
Темата беше редактирана от Илиан Димов на 29.08.13 22:00.
30.08.13
09:02
Успех.
Съветите, които ти е дал Кольо в предната тема са изключително ценни и каквото и да се каже допълнително, най-вероятно ще повтаря казаното от него до сега.
Колкото до протеиновите пудри, тялото ти има нужда от 2 вида протеин. Бързодействащ и бавнодействащ. Бързодействащия се взима сутрин (за да захрани тялото ти след дългия глад през нощта) и веднага след след тренировки (за да помогне възможно най-бързо възстановителния процес на мускула). Бавнодействащия протеин се взима преди лягане (за да има тялото ти запас за през нощта).
Най-удачния избор за бърз протеин е суроватката, а за бавнодействащ - казеина.
Принципно, протеин на пудра е желателно да се пие ако протеина, който си набавяш от храната ти идва малко. Всичко над това са пари на вятъра.
[edit] Само аз ли имам проблеми с форума? 5 опита докато успея да постна мнението си, още толкова за да го редактирам...
Мнението беше редактирано от antipodean aub на 30.08.13 11:12.
30.08.13
10:04
казано от antipodean aub на 30.08.13, 09:02:
... Само аз ли имам проблеми с форума? 5 опита докато успея да постна мнението си, още толкова за да го редактирам...
Язък ти за редакцията и опитите ти да постваш. Нещата които си написал не са верни и отдавна са обсъждани като остарели бабешки легенди (не само тук). Говоря за бързите и бавните протеини, за взимането сутрин и преди лягане. Малко повече четене тук няма да е излишно, за да не пълним главата на тепърва навлизащите с ненужна, напрягаща информация ;).
30.08.13
10:31
Към автора - яж си пържолите и не си давай парите за прахчета, не са ти нужни - вложи ги в хубаво мазно месо.
Кога през деня ще си ядеш протеина също няма никакво значение, стига да поемаш нужното дневно количество, което си сметнал. Схеми с бързи, бавни, средни протеини няма. Единственото, което е важно да следиш е протеина да идва от пълноценен хранителен източник (месо, цели яйца, риба и т.н.).
30.08.13
10:37
казано от Ufighter на 30.08.13, 10:31:
Към автора - яж си пържолите и не си давай парите за прахчета, не са ти нужни - вложи ги в хубаво мазно месо.
Кога през деня ще си ядеш протеина също няма никакво значение, стига да поемаш нужното дневно количество, което си сметнал. Схеми с бързи, бавни, средни протеини няма. Единственото, което е важно да следиш е протеина да идва от пълноценен хранителен източник (месо, цели яйца, риба и т.н.).
Нали осъзнаваш, че гокато говоря за бързи и бавни протеини, нямам предвид само тези които са на прах и в пластмасови буркани?
Не знам какво си чел, но човек който не прави разлика между протеина от белтъка на яйцето и този който се съдържа в изварата, не мисля, че има основание да ми казва да “чета малко повече тук”?
30.08.13
10:47
Не харесвам тренировъчния сплит - това са 5-6 тренировъчни дни седмично. Твърде много е за човек със 7 месеца тренировки зад себе си. Не е ясно как тренираш, т.е. с какви упражнения и до каква степен се натоварваш, но така или иначе си мисля, че тренировъчният режим може да се оптимизира доста и да се сведе до 3 тренировки седмично, без това да е за сметка на ефективност във всяко отношение.
Протеин от суплемент - нямаш нужда от това.
Яйцата се ядат цели - нямаш причина да хвърляш жълтъците.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.13 10:48.