30.08.13
09:51
Основното което целя е да разбера има ли някой който се е възстановил след тази процедура защото се подложих но ми се струва че нямат голяма успеваемост :D
Накратко моя проблем е в дясното рамо близо година и половина като отначало беше лека болка след тренировка докато се стигна момента да немога да си облеча тениската след тренировка. Лечението травматолога ми започна с хапчета първо едни след известно време втори .... Да отбележа след всяко лечение почивах по месец понякога два ... След това минахме на инжекции Дексофен 7 дена по една вечер и по едно прахче сутрин, майче беше фламексин прахчето... След това две инжекции Флустерон през 7 дена .... Пак ефекта беше до момента на влизане в залата. След това ме прати на рехабилитации 10 дена ток и лазер... След тях починах 3-4 седмици и пак влязох в залата на втория ден болката се появи и спрях пак за близо два месеца.. Тази седмица отидох отново и ми предложи като последен вариант вътреставна инжекция 2 броя през 7 дни. Мислих 3-4 дена и се съгласих. Вече 2-3 дни откакто ми направи инжекцията и не усещам подобрение ....
Чудя се въобще на някой помогнала ли е такава процедура, защото след ровене в нета 2 дена всеки е написал че е нямало ефект.
30.08.13
10:25
Кой според теб крещи по-силно - тия дето са доволни или тия дето не са?
Помисли си следващия път като не си доволен от обслужването в ресторанта и знай, че принципа е същи. Аз също смятам, че тази процедура е със съмнителна успеваемост, главно заради това, че се ползва в неподходящи случаи.
Общото което намирам във всичките ти премеждия е ходенето в залата.
В една друга тема споменах 3 неща, които можеш да опиташ:
- дишане
- виртуални тренировки(graded motor imagery)
- огледални тренировки
Някакъв вид мануална модалност има шанса да ти помогне също. Колкото по-леко натискат, толкова по-добре. Колкото по-голяма част от тялото разглеждат - толкова по-добре.
30.08.13
12:08
Баща ми имаше подобен проблем, но след няколко околоставни инджекции и месц и половина физиотерапия се оправи. Не съм сигурен дали проблемът е същия, но той накрая изпитваше болка, когато вдигаше ръката сина нивото на рамото...
30.08.13
13:14
Ако не тренирам нямам проблеми ... И аз изпитвах силна болка при повдигане още преди нивото на рамото но непосредствено след тренировка. От близо година тренирам всички мускулни групи без рамо защото тренирам ли рамо отивам в бокса веднага.
17.10.13
16:00
А диагноза имаш ли ?Препоръчвам на всеки с болки в кръст,гръб,врат,рамо и изобщо всичко което може да е свързано с гръбначния стълб да си направят един простичък тест.Проверете дали единия ви крак не е малко по-къс от другия.В отпуснато състояние на тялото,когато сте прави едното рамо по-ниско ли стои от другото,сгъвате ли леко едното коляно?Ако отговора е да,то по всяка вероятност едниния крак е по-къс от другия.В легнало състояние това също може да се установи с помоща на някой приятел/роднина.Проблема се оправя с помоща на съвсем обикновенна силиконова стелка,но слагате само на по-късия крак.След 2 години ходене по-мъките,изпиване на тонове лекарства(пиех обезболяващи през 2-3 часа включително и нощем)блокади,алтернативни манипулации като акопунктура,ОЗОНОВА терапия,СКЕНАР манипулации,минерални бани,няколко различни диагнози,3 отказа от операция(на различни части на тялото),Посещение на 10+ доктора(повечето доценти и професори),силикончето ме върна в света на нормалните и отново тренирам. И всичко започна с болка в рамото.Дано съм бил полезен:)
17.10.13
23:32
казано от Светослав Тодоров на 17.10.13, 16:00:
А диагноза имаш ли ?Препоръчвам на всеки с болки в кръст,гръб,врат,рамо и изобщо всичко което може да е свързано с гръбначния стълб да си направят един простичък тест.Проверете дали единия ви крак не е малко по-къс от другия.В отпуснато състояние на тялото,когато сте прави едното рамо по-ниско ли стои от другото,сгъвате ли леко едното коляно?Ако отговора е да,то по всяка вероятност едниния крак е по-къс от другия.В легнало състояние това също може да се установи с помоща на някой приятел/роднина.Проблема се оправя с помоща на съвсем обикновенна силиконова стелка,но слагате само на по-късия крак.След 2 години ходене по-мъките,изпиване на тонове лекарства(пиех обезболяващи през 2-3 часа включително и нощем)блокади,алтернативни манипулации като акопунктура,ОЗОНОВА терапия,СКЕНАР манипулации,минерални бани,няколко различни диагнози,3 отказа от операция(на различни части на тялото),Посещение на 10+ доктора(повечето доценти и професори),силикончето ме върна в света на нормалните и отново тренирам. И всичко започна с болка в рамото.Дано съм бил полезен:)
Измерването на дължината на крайниците може да се направи от който и да е, но дори специалистите често не могат да я измерят правилно(разбирай еднакво от мерене на мерене и еднакво помежду си), така че едва ли измерването ще е точно. Още повече, че по този начин може да се измери относително скъсяване, което не е същото като да имаш по-къс крак(абсолютно скъсяване). Има доста направления, фокусирани върху изправянето на какви ли не кривини по човешкото тяло, но никое от тях не издържа на научна проверка.
Което не отрича факта, че при теб е помогнало и че при някой друг може също да помогне.
18.10.13
11:00
Относно блокадата,при мен се наложи 1-та и 2-та да се бият от различен човек.1-ят е главен доктор на ортопедия в областен град,2-рия ортопед горен крайник в уважавана болница в София.И нтерестното беше,че двамата бият блокада по коренно различен начин.Различават се по 3 неща.
1.единият ми я би през предното рамо другия отзад
2.единият ми каза да си стегна ръката,другият да я отпусна максимално
3.единият ми каза почти да не я мърдам през следващите 2 часа,другия да я мърдам по-интензивно следващия час.
Открийте разликите :)