Травма в кръста при момиче

31.08.13
15:26

Здравейте колеги и колежки,:)
От една година сериозно се занимавам с фитнес,до сега не съм имала проблеми никакви,но от няколко тренировки ми се обажда кръста.Дори когато дигна по-тежка чанта усещам дискомфорт.Посъветваха ме да спра клековете и мъртвата тяга за известно време.Започвам да ходя на масажи,дори си купих гел за контузии.Въпроса ми е ,тъй като не пия никакви добавки,старая се да приемам протеини от храната,но дали няма да е по-добре да пия протеин на прах или аминокиселини или нещо друго,което да ми укрепва допълнително мускулите? Благодаря предварително!:)

MF

31.08.13
15:54

Вероятно проблемът идва от недоброто използване на мускулите. Или с други думи използваш кръста вместо мускулите на краката и корема.
http://www.bb-team.org/exercise/3663_klasicheski-klek-s-shtanga-zad-vrat
http://www.bb-team.org/exercise/1197_martva-tyaga
Увери се, че си научила правилното изпълнение и се старай да го спазваш. Аз също от време на време имам проблеми и обикновено е точно от подценяване на стойка и изпълнение. Малки промени правят голям напредък.

31.08.13
16:03

Благодаря!!!

ЯЯ

01.09.13
17:31

Мими, доколкото разбирам проблема е в долната част на гърба. Ако това е така имам един въпрос: За какво ти е тази мъртва тяга? Да не ходиш на олимпийски игри? Това упражнение е най-опасното в културизма и е изключително за сила. А ти със сигурност си се контузила като не си загряла и не си изпълнила упражнението правилно. Долната част на гърба много се подценява и хората не го развиват. Сега ти препоръчвам пълна почивка. Организма сам ще се възстанови ако му дадеш материали. Аминокиселините възстановяват повредените мускули и тъкани. Отиди няколко пъти в банята в Панчарево. Водата там е вълшебна за травми. От кремове няма голяма полза, но ти се мажи ако искаш.

01.09.13
18:57

Ясен Благодаря ти за отговора! Така е,надценила съм се спрямо възможностите си.Спирам клякането и мъртвата тяга.Почивам вече 5 дни,от утре пак съм в залата,не ми търпи душата да не тренирам..знаеш как е :) Болката ми мина,добре съм,но ще внимавам от тук нататък с тежестите.Можеш ли да ми препоръчаш марка аминокиселини или няма значение?

ЯЯ

01.09.13
19:12

Казва се ЯсенЕ, благодаря. Каква е тази западна мода при имената? Не спирай клека, но нека някой да те пази. Слагай колан и някаква подложка под петите. Краката са ми любимите мускули. Откъде си? Ако си от София мога да ти помогна. Има значение за амино киселините. Яж много варени яйца, пълни са с аминокиселини. Много подправки - мерудия, копър, риган, босилек, сладък червен пипер. Ако искаш аминокиселини от магазина. Обади се на 0894 21 20 19. Това е магазина за юнаци. Потърси Иван. Той ми е приятел. Купи си Ultra Amino на Scitec Nutrition - най-голямата кутия.

01.09.13
19:21

Болката в кръста може да е причинена от десетки фактори. В случай че не е в следствие конкретна контузия, най-елементарния и пренебрегван е: http://www.bb-team.org/articles/4701_kvadraten-poiasen-muskul

Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.13 19:23.

01.09.13
19:59

Не съм в България,за съжаление,но ще послушам съветите на всички.Още веднъж благодаря!:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1