Свинска история на дърти години

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.01.14
22:21

5 чисти набирания не са лош резултат.

20.01.14
13:56

казано от Storm на 19.01.14, 22:21:

5 чисти набирания не са лош резултат.

И аз бях малко изненадан, последното ми набиране беше преди година и нещо. Може би успоредният хват е оказал улесняващо въздействие - досега не съм правил такъв и не мога да сравня спрямо надхват. Ритъмът на набиранията беше горе-долу 1-0-1-0, с брада над хвата в горно и пълно отпускане на ръцете в долно положение. На петото се наложи да вложа всичко, за да не загубя ритъма и се отказах да напъвам още, чувствах, че няма да успея. Днес ме болят само перките, на бицепсите им няма нищо.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 20.01.14 13:58.

20.01.14
20:18

21 седмица

Начало на 21 седмица - тегло -  80.7 кг.( 81.2 преди седмица), талия -  97 см. (97 преди седмица).

От тази седмица въвеждам промяна в тренировъчната програма. Премествам лицевите във вторник и петък, вместо досегашните понеделник и четвъртък. Като цяло ще изглежда така:

неделя - почивка и пълно или частично постене, според личното усещане
понеделник и четвъртък - клякания , скачане на въже и упражнения за гъвкавост от кръста надолу
(от досегашните по ”женската” схема  от галерията ми остават само обикновените клякания, а другите отпадат, защото не ме кефят)
вторник и петък - лицеви опори и постепенно вкарване на кофички на халки
сряда и събота - различни варианти на повдигане на крака от вис и постепенно вмъкване на набирания
(упражненията от клипа за корем също отпадат по различни причини - идеята да лягам, за да тренирам ми се струва шега, а лицевите във вторник и петък дублират планка. Само последното, не му знам името, може би ще го пробвам пак. Струва ми се, че влиза доста добре в някъде по някакъв начин, но не знам къде и как. :))
Ако няма такава програма досега, кръщавам я “Програмата на Дебел Лебед” или за по-кратко - “Дебелолебедова програма”. Няма само Ронката да си измисля програми, я! ;)

понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, въже
вторник:
лицеви опори - 35-12-9-10-9-10-10-10-9-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня опити за кофи на халки, малко на въже и лицеви опори - 30,31,29,25
сряда:
имах още мускулна треска от неделните набирания и си дадох почивка
четвъртък:
клякания, въже
петък:
лицеви опори - 32-13-10-9-9-10-9-9-9-9-9-10-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня опити за кофи на халки, малко въже и лицеви опори - 30,34,32,30
събота:
няколко серии по 4-5 набирания на халки и няколко серии по десетина повдигания на крака от вис
Ядене:
Бива. 

ккал.,  белт.,  мазн.,  въгл.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 27.01.14 11:52.

21.01.14
00:59

..лицевите във вторник и петък дублират планка.

Даам..дублират се те.  :)

Иначе, браво за набиранията. А на твое място бих си взел и един лост като този от клипа на Diddlina в една друга тема. (Даже на мое място бих си взел като се замисля и направо ще мина утре през оня френски склад...) Ставаш сутрин - айде 20 набирания, хапваш нещо - айде още 20 с друг хват примерно. Накрая на деня пишеш в дневника - днес 180 набирания.

21.01.14
01:31

казано от Дългия на 21.01.14, 00:59:

...(Даже на мое място бих си взел като се замисля и направо ще мина утре през оня френски склад...)...

:D (y)

21.01.14
10:34

А на твое място бих си взел и един лост като този от клипа на Diddlina в една друга тема.

Да, ама от моето място нещата изглеждат иначе. Просто прекарвам една тръба през халките и лостът ми е готов -по-евтино, по-високо и не блокирам затварянето на вратата с гъзарското лостче. Единствения кусур е, че лоста ще се върти, но така или иначе таванът ме ограничава и няма да го ползвам за силови или други упражнения за фиксиран лост.

21.01.14
11:10

казано от Debel Lebed на 21.01.14, 10:34:

Просто прекарвам една тръба през халките и лостът ми е готов -по-евтино, по-високо и не блокирам затварянето на вратата с гъзарското лостче. Единствения кусур е, че лоста ще се върти, но така или иначе таванът ме ограничава и няма да го ползвам за силови или други упражнения за фиксиран лост.

:) Не знам защо се сетих за оня стар лаф за руските хирурзи, дето не умеели да правят сложни операции а само да вадят сливици. Та след като им възложили по партийна линия да се научат - след две години правят демонстрация: Операция по вадене на сливици..с оксижен...през г**а.

21.01.14
11:28

:D Важното е да се намери решение.

02.02.14
19:42

ОТЧЕТ ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ

Няма нищо за отчитане - всичко върви по план (а планът беше - постепенно добавяне на упражнения).

22 седмица

Преместих попълването на дневника от понеделник в неделя, за да не се налага да допълвам направеното през седмицата.
Начало на 22 седмица - тегло -  81.8 кг.( 80.7 преди седмица), талия -  97 см. (97 преди седмица).

Застудя и тялото ми мина в режим на освинване. Срещу природата не може да се рита, а и нямам нужда да го правя. Мисля, че около 80 кила на моя ръст, години и телосложение(1.81) си е напълно нормално и с  постоянството ми в упражненията с времето ще получа лекото оформяне в желаната посока, за което всички ме подкрепят. :D

понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
малко на въже
вторник:
лицеви опори - 35-14-11-9-10-10-9-9-9-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня опити за кофи на халки, малко на въже и лицеви опори - 33,32
сряда:
набирания на халки, вдигане на крака от вис
четвъртък:
почивка заради мускулна треска от набиранията
петък:
хамалогия
събота:
почивка заради петъчната хамалогия
неделя:
почивка
Ядене:
Яж, яж, яж, цял живот яж... аман от ядене!  Завиждам им на ония, дето се хранят от Слънцето - зареждат се като фотоволтаици, без да ги е грижа за нищо.

02.02.14
21:07

казано от Debel Lebed на 21.01.14, 10:34:

А на твое място бих си взел и един лост като този от клипа на Diddlina в една друга тема.

Да, ама от моето място нещата изглеждат иначе. Просто прекарвам една тръба през халките и лостът ми е готов -по-евтино, по-високо и не блокирам затварянето на вратата с гъзарското лостче. Единствения кусур е, че лоста ще се върти, но така или иначе таванът ме ограничава и няма да го ползвам за силови или други упражнения за фиксиран лост.

@Лебед - Въртенето не е задължително недостатък... потърси в Гугъл “лагеруван лост”... все нещо трябва да ти “изскочи”..., от мен ще ти добавя, че ако имаш и “височина”... става идеално... :), но дори и да нямаш... пак добре... ще заздравиш хвата много, повече отколкото на фисиран :)

Мнението беше редактирано от Bobcho Bobev на 02.02.14 21:09.

02.02.14
21:13

Едно видео на 30 лицеви плс?

Мнението беше редактирано от sapuna на 02.02.14 21:14.

03.02.14
09:56

казано от sapuna на 02.02.14, 21:13:

Едно видео на 30 лицеви плс?

Бъзикаш ли се? :) Като се сетя как няколко по-яки от мен ми отказаха видео съм склонен и аз да си направя оглушки. :D

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 03.02.14 09:57.

09.02.14
15:32

23 седмица
Начало на 23 седмица - тегло -  82.7 кг.( 81.8 преди седмица), талия -  забравих да я измеря (97 преди седмица).

Уж спрях сладкотo, а освинването продължава. :D А като си спомня, като млад, колко сладки неща изяждах ежедневно, плюс почти по хляб на ден, и нямах сланина без да спортувам... Единствената разлика оттогава е, че четях от книги вместо от компютър и анализирайки този факт стигам до заключението, че светлината от монитора доставя енергия на организма. Нещо като тия , които се хранят от Слънцето, но ако тяхното може да се оприличи с ядене на мед, то изкуственото, екранно облъчване го оприличавам, като ядене на захар. В сряда не тренирах, заради адска мускулна от кофите  във вторник. С тия нови упражнения все в мускулни трески, явно ще е така докато свикне тялото. При лицевите  ми трябваше над месец докато почти спрат да се появяват. А след това ме хвана настинка и чак в събота бях в състояние за малко набирания. Кофите на халки са кофти работа. :D На успоредка сигурно ще направя поне пет, а на халки не мога нито една и си помагам с краката. Но усещам, че се подобрява положението. ;) Когато си направих халките пробвах колко ще издържа на вис. Минута и 40 секунди докато ръцете започнаха сами да се разтварят. Докато висях не трябваше да гледам часовника, че май се получи психологически ефект, заради едновремешния ми резултат, който беше пак толкова. Но тогава бях с двадесетина кила по-лек, което означава, че съотношението ми тегло/сила на хват се е запазило. Мечтата ми в това отношение е да стигна до 5 минути задържане, колкото могат моите форумни идоли.
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
малко работа
вторник:
лицеви опори - 38-12-11-8-8-10-10-9-10-9-9-10-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - опити за кофи на халки и лицеви опори - 30,30,30
събота:
набирания на халки - няколко серии по 7-5 бр.
неделя:
почивка
Ядене:
Тази седмица нямаше шоколад, даже и меда свърши и яденето на мляко, макарони и овес без подсладител не е кеф. Единственото сладко бяха 3 кила ябълки, които не бяха по моя вкус, и 240 гр. бисквити.  Останалият седмичен въглехидрат - към 500 гр. ориз и 800 гр. пълнозърнести и ленени макарони, 200 гр. овес, 2 литра прясно и кило кисело мляко, буца сирене. Други неща - свинско, яйца, масло, малко зарзават, малко какао, канела и други подправки.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 09.02.14 15:33.

16.02.14
13:40

24 седмица
Начало на 24 седмица - тегло -  82.1 кг.( 82.7 преди седмица), талия -  98 (? преди седмица).
Мързелива работа.

понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
нищо
вторник:
лицеви опори - 39-11-10-10-9-9-8-9-9-9-8-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - опити за кофи на халки и лицеви опори - 34,30,29
сряда:
няколко серии набирания на халки и вдигане на крака от вис
четвъртък:
нищо
петък:
лицеви опори - 38-13-10-9-8-9-9-9-10-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - опити за кофи на халки и лицеви опори - 30,33,32
събота:
няколко серии набирания на халки и вдигане на крака от вис
неделя:
почивка
Ядене:
Имаше. За предишните две седмици съм забравил да спомена за заквасената сметана. Заради нея ми се отщя да ям (истинско) кисело мляко. Всъщност, тя ми се явява нещо като заместител на шоколада и определено се справя успешно с това, дори без да я овкусявам. Лошото е, че 1 кофа от 400 гр. е по на далавера от 2х200 гр. и  няма шанс да върна половината в хладилника, да остане за следвищия ден.  :D За изненада, след като бях спрял да ям шоколада за седмица, като си взех един ден и някак си не ме кефеше. Явно ми е втръснал за сега и организмът ми не чувства нужда от съставките му. През тази седмица за пръв път пробвах стевия. Противна е почти колкото купешката извара. :D Класацията ми за удоволствие от сладост е:
1-во място - Захар
2-ро място - Мед
3-то място - Стевия, но на практика си е чиста дисквалификация за вечни времена! :D

16.02.14
21:48

Ехх истината е в биволското мляко, но е трудно откриваемо. Във Фантастико имаше прилично в стъклени буркани преди време...
За момент си помислих, че си почнал да правиш по 30 набирания на халки. (Впрочем, а дано! :) )
Аз дълго време мислих, че стевията е някакъв изкуствен тор, но се оказа че била хубаво и полезно нещо. (И да, никога не съм я опитвал разбира се...)

16.02.14
22:52

казано от Дългия на 16.02.14, 21:48:

Ехх истината е в биволското мляко, но е трудно откриваемо. Във Фантастико имаше прилично в стъклени буркани преди време...
За момент си помислих, че си почнал да правиш по 30 набирания на халки. (Впрочем, а дано! :) )
Аз дълго време мислих, че стевията е някакъв изкуствен тор, но се оказа че била хубаво и полезно нещо. (И да, никога не съм я опитвал разбира се...)

Кaто няма биволско и сметаната върши работа. :) Много ми е рано за 30 набирания. Хората тренират от години и правят 15-20, далеч съм от 30. :D А стевията за мен се оказа хубава само на хартия. Не отричам диетичните и качества, но не ми дава това, за което е предназнаена - сладост. Има си някава своя “сладост”, но не  е мой тип.

Теди Илиева

17.02.14
02:55

Здравей, колега по отслабване,
Пред теб има кошмарна цел - чистене на мазнините в коремната кухина, които притискат органите ти и са предвестник на сериозни сърдечно-съдови заболявания, особено при мъжете след 40г. В същото време професията ти е свързана с тежка физическа работа, която изисква бързи въглехидрати, а те са си направо противопоказни в твоя случай. Да не забравяме, че захарните изделия и млякото са храна, към която се развива пристрастяване, така че когато имаш периоди с почивки между 2 поръчки за работа, ти е адски трудно и направо невъзможно да спреш тези бързи въглехидрати. Предполагам, че именно през тези т.нар. “почивки” си качил тези излишни 10кг, които те притесняват. Да не говорим, че подобни “почивки” са свързани със стрес кога ще приключат. Поправи ме, ако греша.

Ще се направя на разсеяна, че не приемаш съвети. Да не говорим, че и аз не съм никакъв пример за подражание в момента, за да ти давам акъл. Въпреки това не се стърпях и ти пуснах няколко линка с полезни филми на здравна тема.  Виж по-долу.

Мисля, че в периодите на “почивка” от работа е много препоръчително да направиш усилие и напълно да изключиш бързите въглехидрати, особено любимите ти мед, вафли и тестени. Яж си ги в “тежките” периоди с работа, щом искаш. Можеш да пробваш по-здравословния вариант и да ги замениш с фрешове с условието да са преди обед. В столицата се продават готови фрешове на добри цени в ProMarket. Не знам ти от къде си. Пак в този период на почивка ще е идеално ако включиш кардио - например бързо ходене около 1 час, 2 пъти седмично. При мен това помогна и за 2 седмици панталона ми се върти около талията. Също опитай да включиш повече бобови храни (нахут, леща, боб, грах, БЕЗ соя) и зеленчуци (всякакви за предпочитане сезонни). Нито са скъпи, нито отнемат кой знае колко време за приготвяне. За ползите от това мисля, че няма нужда да ти обяснявам.
За периодите с тежък физически труд, вместо късна вечеря с ядки/сладко опитай с протеинов шейк. Има и сполучливи на вкус, а и засищат идеално. Виж, например тези в Била с висок белтъчен процент. Ще погледна допълнително каква марка шейк ми забъркват във фитнеса, където ходя и ще ти пиша.

Ето и линковете:
https://www.youtube.com/watch?v=5VWi6dXCT7I - лекция на д-р Нийл Бърнард, който обясня на прост американски зависимостта, която се развива към захар и млечни продукти
http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms - филмче на ВВС за хранене и дълголетие с д-р Моузли (видях, че правиш разтоварващи дни, за това ти го давам)
http://www.youtube.com/watch?v=FZ_BGhA7SK8 - пак филмче на ВВС със същия доктор Моузли относно тренировките (интересно изследване за това какъв е минимума за тренировки, с който да отбием номера)

Кажи ако не шпрехен английски. Ще ги потърся преведени.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.02.14 03:43.

17.02.14
11:23

@Теди Илиева
Здравей и благодаря  за загрижеността! При мен се е получило “леко” разминаване между името на дневника и действителното ми състояние, което в някаква степен заблуждава четящите го. Аз съм просто един зевзек (по новому се нарича трол), който се бъзика със своите и чуждите слабости. Според теб колко да съм дебел при ръст 181 см. и тегло около 82 кг.? В момента, сланината ми около корема ще се събере в трилитрова тенджера. До неотдавна щеше да е нужна по-голяма за това, но ми се досвидя да си купувам по-широки дрехи и се задействах навреме. :D Що се отнася до отслабването, въглехидрати, спорт и т.н., търся траен подход, което няка как да стане насила с драстични хранителни ограничения или прекомерни (за мен) физически усилия - тия неща са предпоставка за йо-йо ефект. Избрал съм бавния и по-успешен начин - да си променям психичната нагласа, а на нашите години знаеш, че това е трудна работа. Ако питаш мен кои са основните причини за напълняването, с които човек трябва да се справи, това са прекаляването с храна (не само с въглехидрати), липсата на двигателна активност (през целия ден, не само за по час през ден), емоционалният стрес и системното лягане след 23.00 часа.  Надявам се аз и моят дневник да ти сме от полза в твоето начинание! :)

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 17.02.14 11:24.

Теди Илиева

17.02.14
23:39

Абе не знам до колко дневника ти, драги Лебеде :) ще ми е от полза, но поне от средата нататък първо се оцъклих в недоумение, а после започнах да се забавлявам. Попаднах и на един подобен от едно девойче - май името беше Кико Сан. При теб прочетох много свежи бисери - тире - мнения от фитнес ентусиастите. Най-искрено ти се ядосваха на ината. Получава ти се зевзелъка, ако това ти е целта де ;)

Прав си за много неща, например за причините за напълняване. Към тях бих добавила и качеството на храната. Ако имаме храна в пакетче с трайност 3 години и пресен зеленчук, и двете с еднакъв енергиен баланс, ясно е кое има по-голям шанс да полепне “блажено” по артериите. Не знам дали усещаш лекия ми флирт с хипохондрията. Аз лично имах дългогодишна любовна връзка с шоколада, докато не казах “стига”, щото ме изплашиха, че съм на ръба на това да развия от срамния диабет тип 2. Тук въобще нямаше време за бавна промяна на психическата нагласа. Не знам дали теб те тревожат подобни мисли.

Понеже се похвали, че отдавна закопчаваш копчето, много ли ще е нахално да питам дали си си мерил процента мазнини? Любопитна съм каква е твоята цифра, както и какви граници се приемат за нормални от съвременната медицина. Ей това не го знам. Отивам да ровя в сайта.

Прости ми поучителния тон от предния ми пост.

Поздрави :)

18.02.14
11:13

казано от Теди Илиева на 17.02.14, 23:39:

дали си си мерил процента мазнини? Любопитна съм каква е твоята цифра, както и какви граници се приемат за нормални от съвременната медицина.

Единственото ми мерене е изчисления в сайтове. В началото попаднах на един, изкара ме над 30% когато бях 88 кг., след това, като бях вече към 80 кг. друг ме изкара 11, а трети към 22. Като си гледам на живо структурата и състоянието ми се струва, че би трябвало да съм около 20%, но честно казано това не ме вълнува особено. Критерият ми относно мазнините е какво виждам в огледалото и каква сланина по тялото си хващам с ръце . :D Не знам дали има стандартни за мазнините, преди време четох някъде, че до 1.5 см. по талията било здравословно. Май имаха предвид нещо като необходим резерв на организма за екстремни ситуации.

18.02.14
21:01

Много интересен дневник  в него има почти всичко :Д :))

18.02.14
21:20

казано от milko на 18.02.14, 21:01:

Много интересен дневник  в него има почти всичко :Д :))

Обаче ще дойде момент когато ще си постигна целите и ще трябва да го спра, както ти твоят. Иначе щеше да стане като Eнциклопедия Британика. :D

18.02.14
22:13

Ами не моят го спрях ,защото нямам много време да го водя постоянно ,а през време да пиша не е добре, хората тука си ги водят редовно ,но и не само това е причината, иначе ти пожелавам да си постигнеш целите няма невъзможни неща.:)

19.02.14
11:31

Кефеше ме заглавието на твоя. Беше пълно с ентусиазъм - нещо, което на мен ми липсва. :) Сланините са лесна цел, малко са ми и ако се напъна до месец мога да се топя, но осъзнавам, че това няма да реши основната ми цел за изграждане на навици и желание за повишена двигателна активност. Не изпитвам удоволствие от физически напъни и се опитвам да балансирам между тях и зоната на комфорта ми. Това ми пречи за бързите резултати, но в същото време ми помага да избягвам негативите на усиленото трениране, които рано или късно отказват повечето ентусиаси. :)
Спомням си, че и ти се опитваше да ограничаваш сладкото. На теб хареса ли ти стевията? :D

19.02.14
20:58

Ям си вече сладко :)) няма какво да ограничавам ,аз най вредните неща (солети ,чипсове,шоколади,закуски ,пици,газирано) не ям от 2-3 години и ми е супер ....защото до 12 клас съм ял по 2 пици,1 сиренка,1 боза и 1 кифла с шоколад на закуска,но тогава растях и ми е било нужно ,можело е и тогава без това ,но не съм се замислял за което съжалявам ,но гледам напред и така .... иначе вече домашно сладко от боровинки ,ягоди на 2 седмици един път като ми го поиска организма слизам до мазето и изяждам 4-5 буркана е така без нищо и се чувствам зареден за още 2 седмици (чувствам се все едно съм се заредил батерията за още 2 седмици) ,а иначе не ти трябват бързи резултати ,гледай да се храниш по хубаво и тренирай по умерено в домашни условия има много в интернет и ще ти свършат работа ,като се разбра ,че няма да ставаш културист и не искаш фитнес ;дд ..,но гледай поне храненето да ти е по хубаво позволявай си всичко ,но на 2 седмици да кажем да се зареждаш ... :)Стевията става само за кафе и чай :)не я използвам изобщо само си бях взел да видя какво е .

Мнението беше редактирано от Athletic на 19.02.14 20:59.

Теди Илиева

20.02.14
21:13

Единственото ми мерене е изчисления в сайтове. В началото попаднах на един, изкара ме над 30% когато бях 88 кг., след това, като бях вече към 80 кг. друг ме изкара 11, а трети към 22. Като си гледам на живо структурата и състоянието ми се струва, че би трябвало да съм около 20%..

Пробвай, с калкулатора от този сайт: цъкни тук
Намерих и таблица, която дава някакви ориентир за мъжете, като са взели предвид и годините.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.02.14 21:19.

21.02.14
14:14

Ами, точно по тоя сайт ме изкара към 22%. Сега въведох пак - 22.88% мазнини (18.7616 кг), това при 82 кг. лично тегло. Според таблицата съм в началото на нармалното омазняване и ми трябва да падна само около 2%, за да се класирам в горна граница за идеално. :) Интересно ми е каква е обосновката за допускане на по-голямо омазняване с увеличаването на възрастта.

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 21.02.14 14:15.

21.02.14
14:28

То и мен ме изкарва 22%, така че не бих му вярвал особено.

21.02.14
14:39

И на мен не ми хвана много вяра, само по височина, талия и задник да смята. Дай някой по-точен калкулатор, ако си попадал на такъв.

21.02.14
14:40

Интересно е, че теглото изобщо не играе в общата схема. Мен ме изкарва около 26-27 и по-скоро е вярно изчислението или мазнините са занижени.

21.02.14
14:41

казано от Debel Lebed на 21.02.14, 14:39:

Дай някой по-точен калкулатор, ако си попадал на такъв.

По-точен от огледалото не съм открил досега.

21.02.14
14:50

казано от Петко К на 21.02.14, 14:41:

казано от Debel Lebed на 21.02.14, 14:39:

Дай някой по-точен калкулатор, ако си попадал на такъв.

Да, ама ако не хитруваш :-) Че като стегна корема и плочки излизат, а инак повечето мазнини са там :-))

21.02.14
14:54

казано от Петко К на 21.02.14, 14:41:

А да бе, според огледалото имам към 3 кг. върху корема и до 1-2 на останалите части. :D

21.02.14
15:17

Е да, стига човек да е обективен и да не се самозаблуждава ;)

21.02.14
15:37

казано от Петко К на 21.02.14, 15:17:

да е обективен

“Къф е тоя тюфлек, дето ме гледа от огледалото.” :D

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 21.02.14 15:38.

21.02.14
15:44

казано от Debel Lebed на 21.02.14, 15:37:

казано от Петко К на 21.02.14, 15:17:

да е обективен

“Къф е тоя тюфлек, дето ме гледа от огледалото.” :D

Това не е обективно - знаеш какъв е. :)

21.02.14
15:52

Знам, но не вярвам на огледалото... не ме кефи тоя в него, не съм аз... не го познавам! :D

21.02.14
20:07

казано от Debel Lebed на 21.02.14, 15:52:

Знам, но не вярвам на огледалото... не ме кефи тоя в него, не съм аз... не го познавам! :D

Е, доста висши примати се разпознават в огледалото, но явно има и изключения. (mooning)

21.02.14
20:33

казано от Дългия на 16.02.14, 21:48:

Биволско мляко можеш сам да си заквасиш. Малко е трудоемко и трябва да си отделиш поне 6-7 часа свободно време да му “баеш”, но става чудесно и е доста далече като вкус от това, което се продава във Фантастико. За около 4-5 дена прокисва (giggle)

21.02.14
22:53

казано от Debel Lebed на 21.02.14, 15:52:

Ей богу, много се смях на всичко, което си написал, и то СЪС глас и сълзи на очите... (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1