23.02.14
12:46
25 седмица
Начало на 25 седмица - тегло - 82.4 кг.( 82.1 преди седмица), талия - 98 (98 преди седмица).
Както често се случва в живота - имам добра и лоша новина. Лошата е, че теглото ми се закучва около 82 кг., а ми се струва, че 78 ще ми паснат идеално на визията. Добрата е, че има две добри новини. Едната е, че най-накрая няколкоседмичните ми опити се увенчаха с успех и направих няколко кофи на халки. Между другото отчитам, че на този етап кофите на халки са грешка. Трябваше да започна с кофи на стабилна опора, но нямам къде да правя такива. Във вторник направих няколко, но в четвъртък не можах, вероятно заради изтощението от лицевите, които ми изсмукват енергията за почти същите мускулни групи.
Както и да е, не бързам за никъде. Другата добра новина е, че успях да направя 40 лицеви опори. Вярно последната беше малко измъчена, но ще си затворя очите за тая подробност. Има нещо, за което недоумявам. Преди 2-3 години правих 45 и ми се струва, че тогава ми бяха по-лесни. Единствената разлика оттогава е, че ги правих с ръце и крака върху подложки, при което тялото слиза по-надолу, увеличава се амплитудата, би трябвало да са по-трудни. Но доколкото си спомням при това по-долно положение се получаваше възможност за пружиниране, по-добро оттласкване, докато сега влагам усилия да задържа, за да не се пльосна на пода. Сигурно това утежнява лицевата упора, така си размишлявам аз , но “дали е така - кой ще и каже? Аз вървя през нощта и подсвирквам си даже...”, както се пееше в една песен на Васил Найденов. :D Упражненията за крака често ги пропускам, не ме кефят да ги правя, мразя ги. Такива ми ти работи...
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания
вторник:
лицеви опори - 37-12-11-10-9-9-10-9-10-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - опити за кофи на халки, между които няколко успешни и лицеви опори - 37,32,30
сряда:
няколко серии набирания на халки и малко вдигане на крака от вис
четвъртък:
нищо
петък:
лицеви опори - 40-13-10-10-10-9-10-9-9-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня - опит за кофи на халки, но нещо нямаше пауър и лицеви опори - 36,31
събота:
няколко серии набирания на халки
неделя:
почивка
Ядене:
Здравословно, както винаги. :) Свинско, яйца, прясно мляко, извара, сирене, масло, сметана, мед, ленени и пълнозърнести макарони, слънчогледови и тиквени семки, ябълки, помело, чесън. Чийт храни (за да си спомня колко са гадни и вредни тия сладки) - един шоколад, 4 кутии различни бисквити и половин многозърнест хляб с парче луканка. Не знам дали шоколада беше прецакан или съм отвикнал от сладкото, но шоколадът и едни от бисквитите с шоколад бяха прекалено сладки на вкус, чак неприятно ми стана от сладост. Преди това се бях натъпкал със заквасена сметана, струва ми се, че тя е виновна за прецакването на кефа и ще си плати на това, като бъде ежедневно безмилостно унищожавана. Между другото от няколко седмици ми се размотава първият в живота ми пакет с кафяв ориз. Впечатленията ми са негативни. Три пъти по-бавно се сварява, докато се вари се разнася миризма на химическо изделие, а на вкус почти няма разлика с варено жито. Разбирам защо повечето хора не го ползват и аз се отказвам от него. :) Днес по традиция - пост с повече вода.
ккал., белт., мазн., въгл.
02.03.14
12:37
ОТЧЕТ ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
Февруари беше изпълнен с мързел, повече плюскане и постоянни мускулни трески, което предизвика малко увеличаване на килограмите и мерките. Тия трески са адски демотивиращи и ми саботират бройките на повторенията. Например, правя повдигане на крака от вис, но от болка в перките спирам преди да съм стигнал лимита на корема. За лицевите и набиранията същата работа - все нещо, някъде боли. А това отслабване взе да се проточва, като сапунен сериал, което взе да ми писва! Затова от този месец смятам да го форсирам и края на април отчитам резултатите (колкото-толкова), слагам снимки на прогреса и минавам към следващата фаза от плана - поддържане на редовна двигателна активност с леки упражнения.
26 седмица
Начало на 26 седмица - тегло - 84 кг.( 82.4 преди седмица), талия - 100 см. (98 преди седмица).
Миналата неделя компрометирах традиционното “гладуване” - не ядох до вечерта (24 часа общо), но свинята в мен нададе ужасяващ вой и се натъпках с половин хляб, луканка, над 200 гр. ядки, кутия шоколадови бисквити и кофа сметана. При това вечерно плюскане беше напълно логично мерките, които взимам в понеделник сутрин, да са зле - застояла храна, задържана вода и качена сланина и малко мръвка. Но кой ял -ял, кой еал - еал, от днес вече “нема лабаво” и започва затягане на хранителната дисциплина! ;) В един друг дневник стана въпрос за изграждането на мотивацията. Изводите за мен от дискусията бяха, че човек трябва да е в някаква степен луд, за да има мотивация и, че единственото, което може да ме мотивира е стремежът към мързел и ядене - за да си осигуря тия неща бих тренирал дори. :D Между другото - спирам кофите на халки. За сега не са за моето ниво, освен това ми пречат на лицевите опори. Преместих повдиганията на крака от вис в деня за крака, защото така ми е кеф.
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, повдигане на крака от вис и малко на въже
вторник:
лицеви опори - 38-14-10-10-9-9-10-10-9-9-9-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня малко кофи на халки и лицеви опори - 36
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
клякания, повдигане на крака от вис и скачане на въже
петък:
лицеви опори - 37-17-11-10-10-10-10-10-10-10-10-10-10 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня малко кофи на халки и лицеви опори - 37,33,24,27,23,27
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и пост
Ядене:
Повече отколкото трябва.
05.03.14
14:03
ОТЧЕТ ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
.... слагам снимки на прогреса и минавам към следващата фаза от плана - поддържане на редовна двигателна активност с леки упражнения.
................................
Ядене:
Повече отколкото трябва.[/color]
.....
@Lebeda - какво имаш предвид под по-леко... аз лично освен телекинеза... по-лек(мързелив) начин от твоя не знам... ти не тренираш... твоето е аеробика с паузи...
Приятелю - “Лозето иска мотика, не молитва!” - важи в живота, важи и в тренирането. :)
Твърдо вярвам, че няма много ядене... има малко тренировки(разход)... и обратното няма прекалено много тренировки... има недохранване, ама това си е мое лично мнение... :)
п.с. Не спирай халките... увеличи ги :))) Прави (бавни, бързи, каквито можеш и колкото можеш повече... няма много значение...)хоризонтални набирания на тях + кофички... с времето ще слееш двете движения в силово възлизане... аз изобщо искаш да прогресираш... дори минимално, но държиш да не добавяш тежести... започни изометрични натоварвания... иначе просто няма да “мръднеш” от това ниво... е ще трябва и да се запотиш, ама... :)))
05.03.14
15:22
Бобчо, аз все още не мога да правя 50 лицеви (толкова беше едно време нормативът за 6) и 10 чисти набирания, не виждам смисъл да правя неща, за които нямам основа. Лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. ;)
05.03.14
15:49
Бобчо, аз все още не мога да правя 50 лицеви (толкова беше едно време нормативът за 6) и 10 чисти набирания, не виждам смисъл да правя неща, за които нямам основа. Лека-полека нещата ще си дойдат на мястото. ;)
Абе то моята препоръка е точно за изграждане на базова сила, ама карай... :) Всеки е свободен да си живее както му е кеф, нали?! :)))
Хайде лек ден и със здраве.
09.03.14
11:35
27 седмица
Начало на 27 седмица - тегло - 83 кг.( 84 преди седмица), талия - 99 см. (100 преди седмица).
Мускулните трески взеха да понамаляват, а в горната част взеха да се оформят някакви мускули. Храната ми се струва, че пак беше повече отколкото трябва, но утре кантарът и сантиметърът ще кажат. Не мога да разбера това шкембе на талията каква работа има там и защо просто не се махне, след като нямам нужда от него? Едно време ядях повече сладки и хляб и го нямаше, а тогава не съм тренирал... Човек да не смее една бисквита да изяде, пфу...
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, повдигане на крака от вис и скачане на въже
вторник:
лицеви опори - 40-13-12-11-9-10-10-9-9-9-10-9-9 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня въже и лицеви опори - 35,37,30,31,35
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
повдигане на крака от вис и скачане на въже
петък:
лицеви опори - 38-15-10-9-9-10-10-10-9-10-9-9-10 (1 мин. почивка между сериите)
до края на денялицеви опори - 32,30,30
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад
Ядене:
Доколкото си спомням - свинско, скумрия, ориз, картофи, яйца, заквасена сметана, извара, ябълки, зеле, мед, слънчогледови семки, тиквени семки, фъстъци, какао, бисквити с шоколад, магданоз, копър, червен лук, чесън и други сухи подправки.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 09.03.14 11:37.
16.03.14
10:38
28 седмица
Начало на 28 седмица - тегло - 83.5 кг.( 83 преди седмица), талия - 99.5 см. (99 преди седмица).
Почти равновесие. (Вместо нов пост за 29 седмица редактирах тоя и не си спомням какво точно писах тук преди седмица, затова попълвам само тренировките и мерките. Добре, че си ги записвам в тетрадка.)
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, повдигане на крака от вис, скачане на въже
вторник:
лицеви опори - 36-13-12-10-10-12-10-10-10-9-9-10-10 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня малко на въже и лицеви опори - 35,34,37,31
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
клякания, повдигане на крака от вис, скачане на въже
петък:
лицеви опори - 38-15-12-12-10-11-10-10-10-10-10-10-12 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня още лицеви опори - 30,31
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад, подправен с 4 кивита
Ядене:
Ох!
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 11.04.14 16:30.
23.03.14
10:38
29 седмица
Начало на 29 седмица - тегло - 82.9 кг.( 83.5 преди седмица), талия - 99 см. (99.5 преди седмица).
Във вторник за лицевите използвах за подложки на ръцете и краката 3 пакета с фаянсови плочки, за да видя разликата. Наистина усилието беше малко по-различно от класическите лицеви, а на другия ден имах мускулна треска - явно са се натоварили други места. Като стигна 50 бройки ще включа и други видове опори.
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, повдигане на крака от вис
вторник:
лицеви опори - 37-15-11-10-11-11-10-10-10-10-9-9-11 (1 мин. почивка между сериите)
лицеви опори - 33,33,30
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
петък:
лицеви опори - 37-16-13-11-11-10-13-10-9-10-9-10-11 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня още лицеви опори - 33,33,30,27,28
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад
Ядене:
Между полезните храни имаше 2 тъпкания вечер с хляб, с извара, лютеница, луканка и бонбони. На другата сутрин тъпият кантар показа 86 - ужасТ! Дано контролното измерване в понеделник покаже по-малко, че останаха само 5 седмици до края на първа фаза от плана. :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 30.03.14 12:20.
29 седмица
Начало на 29 седмица - тегло - 82.9 кг.( 83.5 преди седмица), талия - 99 см. (99.5 преди седмица).
Във вторник за лицевите използвах за подложки на ръцете и краката 3 пакета с фаянсови плочки, за да видя разликата. Наистина усилието беше малко по-различно от класическите лицеви, а на другия ден имах мускулна треска - явно са се натоварили други места. Като стигна 50 бройки ще включа и други видове опори.
[color=blue]понеделник-неделя:
Debel Lebed
Не искам да цитирам всичко, което си написал, затова имам само малко коментар:
Колко са ти кляканията и колко са повдиганията на крака от вис, колко са ти скачанията на въже... Единственото, което описваш, са лицевите опори, дори и халките игнорираш като бройка. :)
30.03.14
11:57
Debel Lebed
Не искам да цитирам всичко, което си написал, затова имам само малко коментар:
Колко са ти кляканията и колко са повдиганията на крака от вис, колко са ти скачанията на въже... Единственото, което описваш, са лицевите опори, дори и халките игнорираш като бройка. :)
Не ги записвам, защото ги правя хаотично във времето и за мен нямат статистическа стойност, за разлика от основната тренировка с лицеви, която е по непроменящ се метод. На въжето не броя, защото е просто шнур от спортно въже и често се усуква и се прецаква серията, освен това не го правя много редовно. Иначе като бройка на кляканията и набиранията последния път - дълбоки , пълни клякания на цяло стъпало с постоянен ритъм - 40, първа серия набирания 9.5 бр., следващите около 7-8, но са пръснати между ежедневните ми битови дейности. Същото е и при повдиганиятана крака от вис с горе-долу изпънати крака - първа серия до 20, в зависимост от тонуса ми, следващи около 13-15.
30.03.14
12:20
30 седмица
Начало на 30 седмица - тегло - 83.2 кг. ( 82.9 преди седмица), талия - 99 см. (99 преди седмица).
Мaй ще се наложи да затегна колана с храненето, колкото да мога след месец да покажа по-малко мас на снимките, в края на първата фаза от плана. :D Няма да има сила за упражненията, но на снимките не се вижда силата, а ефектът. :)
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
клякания, повдигане на крака от вис, скоци без въже
вторник:
лицеви опори - 39-17-11-11-11-11-10-10-10-11-10-10-10 (1 мин. почивка между сериите)
лицеви опори - 35,33,33,34
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
петък:
лицеви опори - 41-15-12-10-11-11-12-10-10-10-10-10-11 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня още лицеви опори - 32,37
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад
Ядене:
Сутрин - ленени макарони (или овес) със сирене, масло и лъжица мед, или сметана с какао и лъжица мед. Обяд - около 333 гр. свинско или скумрия с около 100 гр. ориз, картофи или боб и рендосано прясно зеле и морков с лъжица зехтин, лъжица лютеница. Само в понеделник имаше 1 пакет бисквити “Анелия” и пакет сладки с кокосови стърготини. Останалите вечери - извара с лютеница или варени яйца. Даже и ядките ограничих на 1 пакет небелен слънчоглед за цялата седмица. Но май няма промяна в кантара. Утре, след днешния глад, ще разбера.
п.п. Забравих - около по кило кивита и мандарини, няколко глави червен лук и чесън, естествено, къде без него. И малко подправки.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 30.03.14 12:31.
Няма да има сила за упражненията, но на снимките не се вижда силата, а ефектът. :)
Дебел лебеД .... горният цитат ме наведе на мисълта за огледалния образ!А според съновниците “ако сънуваш и виждаш образа си, ще научиш неприятна истина за себе си”.
Все се съмнявам “маскираното обратно звучене” ,да е плод на интелект с несъответстващи физически данни и пропорции!
30.03.14
14:30
Дебел лебеД .... горният цитат ме наведе на мисълта за огледалния образ!А според съновниците “ако сънуваш и виждаш образа си, ще научиш неприятна истина за себе си”.
Все се съмнявам “маскираното обратно звучене” ,да е плод на интелект с несъответстващи физически данни и пропорции!
Не вярвам на съновници, но ако имаш възможност формулирай последното изречение по друг, по-прост начин, че не мога да го асимилирам. :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 31.03.14 10:37.
Владеенето на “маскирано образно звучене” или палиндромите са присъщи за хора философи ,водещи на лотарийни игри ,новоначетени студенти или типични алкохолици!В повечето от случаите ,тези хора са все от силния пол!Ти умело владееш изкуството да се измъкваш от ситуация ,криеш се зад полиндрома Дебел лебеД ,и вероятно визуално преекспонираш с профилната си снимка!С две думи .... не си такъв ,какъвто се описваш!
Интересното на “дебел лебед” е , че и накъдето и да го прочетеш все това си пише .(отзад напред) :D
30.03.14
15:16
С две думи .... не си такъв ,какъвто се описваш!
Еми, не съм много дебел - личи си от мерките, снимките, а дори и никът би трябвало да не се възприема като нещо прекалено дебело, все пак се отнася за лебед, грациозно същество, не е мечка, слон или свиня. Да не забравяме, че съм разновидност на ектоморф и дебелината е малко по-различна от тази на мезо или ендоморф. Правилно съм се описал - няма лъжа, друг е въпросът в каква степен четящите се подвеждат от разтегливото понятие “дебел” и създават неточни образи в своето съзнание.
Ти умело владееш изкуството да се измъкваш от ситуация
Поради трудността или невъзможността да се докаже правотата на другата страна. В нашия несигурен свят обикновено всички са прави. :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 31.03.14 10:30.
Интересното на “дебел лебед” е , че и накъдето и да го прочетеш все това си пише .(отзад напред) :D
Браво!Предполагам “маскирано образно звучене” или палиндром означават нещо подобно! :D
Поради трудността или невъзможността да се докаже правотата на другата страна. В нашия несигурен свят обикновено всички са прави. :)
Успех!
Мнението беше редактирано от sapuna на 30.03.14 15:50.
Дебел араб бара лебед :D
Имам един познат от Търново, който е измислил десетки палиндроми. Иначе любимият ми англоезичен е
“Satan oscillate my metallic sonatas” :)
Мнението беше редактирано от Енев на 30.03.14 17:34.
Владеенето на “маскирано образно звучене” или палиндромите са присъщи за хора философи ,водещи на лотарийни игри ,новоначетени студенти или типични алкохолици!В повечето от случаите ,тези хора са все от силния пол!Ти умело владееш изкуството да се измъкваш от ситуация ,криеш се зад полиндрома Дебел лебеД ,и вероятно визуално преекспонираш с профилната си снимка!С две думи .... не си такъв ,какъвто се описваш!
Ти да не си психолог(психиатър).(wasntme) Човекът си пише тренировката, само не споделя какви са повторенията и килата на някои упражнения.
А ти да не си адвокат?Защото ,ако си ... гладна ще умреш!!!
Мнението беше редактирано от sapuna на 01.04.14 21:58.
02.04.14
12:41
Понякога, при подобни коментари си мисля дали леките ми тренировки са причината да ми остават сили за повече настроение и ирония? Ето например, един тежко трениращ се изцежда в залата, удовлетворен е от тренировката, но образно казано след тренировка няма сили да се усмихне, агресивни хормони бушуват в тялото му, гледа лошо и светът му е крив... Фантазирам си, не ми се вързвайте. :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 02.04.14 12:41.
^^^ измисли си още една причина да не правиш силови тренировки :Р
аз блъскам доста и нямам агресивни хормони :)
иначе е вярно че из фитнес средите повечето хора са competitive тип (обичат да си го мерят) и търсят конфронтация със всеки и всичко
03.04.14
11:32
иначе е вярно че из фитнес средите повечето хора са competitive тип (обичат да си го мерят) и търсят конфронтация със всеки и всичко
Това ме подсети, че и аз имам его, което беше наранено при преместването на коментари от един дневник в алкохолната тема. Както се досещате - моят липсваше и ще го повторя тук, за да нахраня тази ненаситна свиня - егото. Ставаше въпрос, че алкохолния дебат ме осени за причината да не ме влече алкохолът. А тя е, че от ранни години до сега съм ял много захар и захарни изделия и организмът ми е нямал нужда от още захар под формата на алкохол (знаете, че той се прави от ферментацията на захари). Това повдигна в мен въпросът, дали спирането на захарните изделия ще ме подтикне към чашката, за да се компенсират захарните ми нужди (предполагам най-вече тия на мозъка)? Въпросът кое е по-здравословно - захар в натурален вид или преработена, като алкохол, го оставям на специалистите. Може би е добре да се направи статия по въпроса, а мен лично ми е интересно как алкохолът влияе на чревната флора и фауна? А да, и на храносмилателните ензими?
Чел съм статии за връзката между храненето със захарни храни в ранна възраст и по-късни алкохолни злоупотреби. Също така повечето алкохолици при спиране на алкохола рязко повишават консумацията на такива.
P.S. Sapune, по начина по който отговаряш на въпроса с въпрос на Zozo, съдя, че може и да e права да те пита :-))))
Чел съм статии за връзката между храненето със захарни храни в ранна възраст и по-късни алкохолни злоупотреби. Също така повечето алкохолици при спиране на алкохола рязко повишават консумацията на такива.
P.S. Sapune, по начина по който отговаряш на въпроса с въпрос на Zozo, съдя, че може и да e права да те пита :-))))
StefanR, може ли да пуснеш такива линкове, че ми стана интересно. Трудно намирам време за четене, за съжаление, и би ми било полезно да се информирам, защото аз съм от тези, които в детска възраст почти не са консумирали сладко, както и в момента, а за сметка на това пият (beer)
04.04.14
13:35
Лошо. :)
Вчера, четох статията за чията, зарибих се и вечерта отивам до хипера, намерих я на един щанд и тамън щастлив посягам към пакета, видях цената. Тия луди ли са бе - 50 лв. килото!? Аз ще я купувам за ядене, а не за сяване! :D
06.04.14
12:32
31 седмица
Начало на 31 седмица - тегло - 83 кг. ( 83.2 преди седмица), корем - 99 см. (99 преди седмица).
Никаква промяна в кантар и корем. Мускулна треска вече няма, само нещо като напрежение, най-много в предно рамо от лицевите. Май и пролетната умора ме хваща - нямам мерак за упражнения. Ще избутам и тоя месец, колкото да завърша плана, и ще си дам почивка за седмица или две.
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
вторник:
лицеви опори - 41-18-11-11-10-11-10-10-10-9-10-10-10 (1 мин. почивка между сериите)
лицеви опори - 35,34,31
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
повдигане на крака от вис и една серия клякане
петък:
лицеви опори - 38-17-11-11-12-10-11-10-11-11-10-10-10 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня още - 33,32
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад
Ядене:
Като миналата седмица, но сутрин вместо овес или макарони - някое киви, а на обяд без картофи или ориз към месото или рибата. Вредни храни - два пакета кокосови бисквити, един кит кат, един малък лайън и пакет шоколадови бонбони. И ядките бяха малко повече от миналата седмица.
06.04.14
15:34
07.04.14
10:34
Цък
Аз си взех един пакет, обаче за сега само го побутвам в шкафа.......
А бе де да знам, и 30 лв. ми се виждат много за редовна консумация. Пишат, че имало повече от това, повече от онова, спрямо други продукти, но една елементарна сметка показва, че същото количество елементи излизат няколко пъти по-евтино да си ги добавиш от другите продукти. :D
Накратко за чиа:
- има 5 пъти повече калций от млякото
- има 3 пъти повече желязо от спанака
- има 2 пъти повече калий от бананите
- има 2 пъти повече протеин от другите зърна
- има 2 пъти повече антиоксиданти от боровинките
Не знам колко са верни горние сравнения, но да вземем например:
калций - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 500 гр. прясно мляко за 0.60 лв.
желязо - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 300 гр. спанак за ~ 0.50 лв.
калий - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. банани за ~0.50 лв.
протеин - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. от други зърна за ~0.80 лв.
антиоксиданти - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. боровинки за ~1-2.00лв. (не съм сигурен в цената, но мисля беше между 5-10 лв. за кг.
Даже общото количество на сравнителните продукти излиза около същата цена, но ако се добавят и елементите, които се дублират в изброените храни и тези, които ги няма в чията и останалите им хранителни вещества, то сметката ще е още по-неблагоприятна за чията.
Ти си по лек от мен!
Вкарай неква щанга чат пат по-бързо ще заякнеш.
Давай смело и успех.
8-)
08.04.14
15:29
Ти си по лек от мен!
Давай смело и успех.
8-)
И аз не мога все още да го повярвам, но съм лек благодарение на едно свое отрицателно качество - досвидя ми се да си купувам нови, по-широки дрехи и се захванах с отслабване сравнително навреме. Ако не бях пинтия, сега щях да гоня 100 кг. с тенденции за покачване и нямаше да се занимавам с никакви упражнения. :) Мерси за препоръката, но щанга мога да вкарам само при поне едно от следните условия - силов тест, пари, любов, психическо заболяване. :) Успех и на теб! Според мен заниманията ти с йога са правилно решение в дългосрочен план, особено ако са включени дихателни и различни ментални практики.
11.04.14
22:10
Накратко за чиа:
- има 5 пъти повече калций от млякото
- има 3 пъти повече желязо от спанака
- има 2 пъти повече калий от бананите
- има 2 пъти повече протеин от другите зърна
- има 2 пъти повече антиоксиданти от боровинкитеНе знам колко са верни горние сравнения, но да вземем например:
калций - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 500 гр. прясно мляко за 0.60 лв.
желязо - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 300 гр. спанак за ~ 0.50 лв.
калий - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. банани за ~0.50 лв.
протеин - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. от други зърна за ~0.80 лв.
антиоксиданти - 100 гр. чия за 3.20 лв. = 200 гр. боровинки за ~1-2.00лв. (не съм сигурен в цената, но мисля беше между 5-10 лв. за кг.
Интересна сметка. Не съм те проверявала, но ако си го сметнал вярно и като обърнем написаното в калории се получава:
486 kcal за 100гр. чия
срещу
общо 860 kcal за останалите алтернативни продукти в посочените количества
Някой с повече излишни средства лесно би се подвел и би тръгнал да я купува редовно.
Аз лично си взех малко за проба от любопитство.
В нета предимно я препоръчват да се ползва по мъничко (по 1 лъжица) за сгъстяване на шейкове и един вид така вместо да си купуваш добавки от аптеката, да приемаш тези елементи по естествен начин.
Според мен чията е неприятна за директно консумиране. Вчера я опитах за първи път - желира ми салатата. Вярно, че не умея да готвя, обаче и салата да прецакам, това не ми се беше случвало :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.04.14 23:40.
11.04.14
22:40
Ти си по лек от мен!
Давай смело и успех.
8-)Мерси за препоръката, но щанга мога да вкарам само при поне едно от следните условия - силов тест, пари, любов, психическо заболяване. :)
Много хубава препоръка ти е дал адаша. Не я отхвърляй така леко.
Това чете ли го - цък ? Нали си ектоморф.
Погледнах ти стартовите данни и последните измервания
02.09.2013 - 88кг
06.04.2014 - 83кг
Равносметка: 5 килограма свалени за 7 месеца
Кажи как се движи процента мазнини за да видиме има ли ефект от всички тези занимания толкова време.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.04.14 23:41.
12.04.14
11:07
Много хубава препоръка ти е дал адаша. Не я отхвърляй така леко.
Това чете ли го - цък ? Нали си ектоморф.
Погледнах ти стартовите данни и последните измервания
02.09.2013 - 88кг
06.04.2014 - 83кг
Равносметка: 5 килограма свалени за 7 месеца
Кажи как се движи процента мазнини за да видиме има ли ефект от всички тези занимания толкова време.
Изобщо не я отхвърлям леко тази препоръка - доста тежко и сериозно я отхвърлям. Не отговаря на целите ми.
Според квалификациятяа от статията съм нещо след балансиран ектоморф - имам широки лапи и краката ми не са особено кекави - (почти колкото на Лординов са - той 63 см. бедро, аз - 61, при еднакъв ръст). Имай още малко търпение - пълната равносметка ще я направя на края на месеца с подробни данни за всичко. Все пак имай предвид, че съм 181 см. и резултат около 81 кг. си е напълно приемлив за годините ми. “всички тези занимания” е силно казано за мижавите ми занимания, не трябва да имаш големи очаквания. :D Началния процент мазнини едва ли е верен - изчислих го с някакъв калкулатор към 32%, а след това със сегашния ме изкара към 28%, но поради незнание съм въвеждал корем вместо талия, което опорочава изчисленията. В началото корема ми беше 108 см., а сега ми е 99 см., а талията ми е 90. Сега според калкулатора съм 21.11% мазнини.
А чията я сложих в личния ми раздел “Префърцунени храни”. :)
Ето пък как ме изкарва един друг калкулатор:
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 12.04.14 11:29.
13.04.14
11:38
32 седмица
Начало на 32 седмица - тегло - 83.4 кг. ( 83 преди седмица), корем - 99 см. (99 преди седмица).
Нищо за отбелязване освен увеличено нежелание за упражнения. Крайно време е да обуздая вечерното плюскане с джънк, че останаха 3 седмици до края и сланините трябва да са възможно по-малко за финалния отчет. :)
понеделник-неделя:
Двигателна активност :
понеделник:
вторник:
лицеви опори - 39-17-14-12-11-11-11-10-11-10-10-10-11 (1 мин. почивка между сериите)
лицеви опори - 36,34
сряда:
набирания на халки
четвъртък:
петък:
лицеви опори - 36-15-13-12-12-11-10-11-10-12-10-10-11 (1 мин. почивка между сериите)
до края на деня още - 39,34
събота:
набирания на халки
неделя:
почивка и глад
Ядене:
Сутрин овес с мляко и мед или киви, ако съм станал по-късно. На обяд към 350 гр. свинско или свински дроб с маруля, лук, репи, зехтин, сол, магданоз, чесън и 1-2 филийки хляб. Вечер - яйца, извара с някоя филийка с масло, семки или джънк. Вредни храни - три пакета кокосови бисквити, един шоколад уж без транс мазнини, голям лайън. 200 небелен слънчоглед и 200 гр. небелени тиквени семки. Спирам слънчогледа - прекалено остаря реколтата и понякога получавам обриви от него, вероятно заради гранясали зърна.
15.04.14
11:34
Ох, такъв мързел ме е налегнал, а трябва да ставам да правя лицеви опори. Снощи му изпуснах края и след свинския дроб омахах 2 шоколада, пакет и половина бисквити и 100 гр. тиквени семки. Накрая чак ми ставаше противно да ги ям. Сега цяла седмица няма да помисля за джънк, както оня от разказа на Чудомир ”Дудунът”.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.04.14 11:35.
Мислех как да ти измисля нещо да слабееш без да правиш нищо и го измислих.
Иди и се потопи в басейн и стой там поне 45 минути. Може и да се разхождаш от време на време по басейна.
Само да стоиш във водата ще изгориш поне 300-350 калории. Пък ако леекичко се гмуркаш и пръхтиш ще дойде якото сваляне.
Което ако го правиш всеки ден гарантирано на седмица и половина по 1 кг фърляш.
а?
:)
15.04.14
11:49
Супер предложение, но не ги долюбвам обществените водни съоръжения. Едно време, на военното обучение в 10-ти клас, ни закараха на баня и там се заразих с гъбички на краката. Само на морската вода имам вяра, но ми е далеч морето за редовна употреба.
Химията в момента е на много добро ниво, смея да те уверя че чистотата в басейните е дори на по-високо ниво отколкото в къщи.
Не е като едно време да фърлят 5 кила хлор и дотам. 2 са басейните с доказано ниво на висока хигиена в София: Мадара и Спартак.
Водата изсмуква енергия и без да правиш нищо, ако си пуфтиш само в басейна а после даже и само да висиш на халките у вас , съм сигурен че 4 кила месечно ще ги удряш без напън.
15.04.14
12:31
С ходенето до басейна ще сваля още 4. :D То горе-долу толкова ми трябва, за да замясам на модел, ама не фитнес-модел. :D