06.09.13
22:05
здравейте идва зима и ще навлизам в основен период, за храната ми е ясно но незнам какви добавки да избера искам груба ММ, тоест няма значение и да се омазня малко аз съм ектоморф и това трудно става, на 18 съм.Какви са вашите предложения какво да всема гейнер,креатин,протеин,амино,тест. модулатори, ...? кажете за вас кой ще е най-ефективния стак, искам едно грубо 10кг да кача ако е възможно за 4-5 месеца
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 14.10.13 23:34.
06.09.13
22:09
Храна? Каква е?
Стаж какъв ти е ?
храната ще е много яйца, 2-3 пъти на ден месо (пилешко и свинско) + риба (сьомга) , много хляб, банани,овес,ядки,млечни продукти,сладко също и още работи ама за сега това се сетих :)
стаж 3 години
Мнението беше редактирано от UTF! на 06.09.13 22:18.
06.09.13
22:22
Креатин моно и повече храна..Имах предвид да опишеш всичко под грамаж,така от всичко по много нищо не означава :)
е при положение че пиша в раздел хранителни добавки значи се нуждая от помощ в сферата на добавките.. само един креатин?
06.09.13
22:28
Рибено масло ,мултивитамини .Друго не е нужно.
Ти хубаво пишеш за помощ в сферата на добавките,ама по-скоро ти трябва помощ в сферата на храненето и вероятно и на тренировките.
нека да чуем мнението и на другите, нещо не ми се връзва едни мултивитамини и креатин да ми помогнат много, каде са аминките,протеина, бустерите и всичко останало ?
06.09.13
22:36
казано от UTF! на 06.09.13, 22:36:
аминките,протеина, бустерите и всичко останало ?
Храна бе, пич, храна. Очевидно за теб добавките са основното => знанията ти са нулеви.
06.09.13
22:45
Вземи си гейнър, креатин монохидрат и един бустер. Това е възможно най-евтиният вариант. С яко ядене и добра тренировка ще станат нещата. Предполагам знаеш какви храни да ядеш.
питам ги за стак те ми викат храна тука добавките сигорно се мислят за химия.. все тая ще питам в бб.ком там 100% първия отговор ще е с изредени добавки не като тука питаш за добавки те ти разправат че нямаш никви знания ...
казано от borislav adov на 06.09.13, 22:45:
Вземи си гейнър, креатин монохидрат и един бустер. Това е възможно най-евтиният вариант. С яко ядене и добра тренировка ще станат нещата. Предполагам знаеш какви храни да ядеш.
ето такива мнения очаквах, иначе нямам проблем с парите не търся най евтиното :)
06.09.13
22:48
Ето че не само аз съм милионеро тук :D
Не разбирам защо го препоръчвате този креатин.Добър е единствено за сила монохидрата,друго освен да те напълни с вода друго не става,ама като за от 10 до 15 лева става :D
06.09.13
22:55
казано от K1Dream на 06.09.13, 22:50:
Не разбирам защо го препоръчвате този креатин.Добър е единствено за сила монохидрата,друго освен да те напълни с вода друго не става,ама като за от 10 до 15 лева става :D
Че задържа вода спор няма, но увеличава и белтъчния синтез, хормонът на разтежа и още доста положителни работи. Креатинът ще му дава достатъчно сила и енергия и ще увеличи тежестите, интензивността и възтановяването между тренировките. Всичко това ще доведе до покачване на мускулната маса. Не знам защо се заблуждавате, че от креатина се качва само вода.
Мнението беше редактирано от borislav adov на 06.09.13 23:20.
казано от UTF! на 06.09.13, 22:47:
казано от borislav adov на 06.09.13, 22:45:
ето такива мнения очаквах, иначе нямам проблем с парите не търся най евтиното :)
Eвала тогава ! Само внимавай да не гръмнеш от мускули с тия добавки..
Мнението беше редактирано от NiKolay на 06.09.13 22:57.
06.09.13
22:58
Креатин, протеин, бцаа, глутамин, рибено масло, бета аланин, цма и едни добри витамини и си чук. Мога и марки да ти препоръчам ако искаш.
06.09.13
23:02
Е това със многото ядене на хляб бе разби. :D И да храната е най-важна ,няма какво да се сърдиш като ти казват хората.В който и форум да отидеш пак ще те питат за хранителния ти режим.
И тъй като не искам поста ми да е офф - предложението ми е креатин монохидрат + протеин 90%+(изолат).
06.09.13
23:05
Хайде,върви питай в бб.ком,тук сме прекалено низши,че да се допитваш до нас ;)
казано от Alex Ivanov на 06.09.13, 22:58:
Креатин, протеин, бцаа, глутамин, рибено масло, бета аланин, цма и едни добри витамини и си чук. Мога и марки да ти препоръчам ако искаш.
давай :)
казано от Teen Power на 06.09.13, 23:05:
Хайде,върви питай в бб.ком,тук сме прекалено низши,че да се допитваш до нас ;)
особено ти
06.09.13
23:21
Да,особено аз,дето без добавки съм четворен на теб,най-вероятно ще е така :)
06.09.13
23:42
Принципно съм голям фен на Primaforce и Optimum и горещо ти ги препоръчвам. Всичко бих взел на прима с изключение на протеина където в зависимост от това какви пари ти се дават бих взел или Syntrax или ON. Витамините и рибата може би на Now. Според мен така излиза най-доброто съотношение цена/качество.
06.09.13
23:43
казано от Teen Power на 06.09.13, 23:21:
Да,особено аз,дето без добавки съм четворен на теб,най-вероятно ще е така :)
Teen-a е маняк от всякъде, неможеш да му стъпиш на малкият пръст...
Мнението беше редактирано от Янислав Вълков на 06.09.13 23:43.
06.09.13
23:44
А относно темата, мятай 1 гейнър + креатин монохидрат. Бустер не ти трябва, вземи си амино или глутамин + витамини !
Мнението беше редактирано от Янислав Вълков на 06.09.13 23:45.
07.09.13
00:04
Още един глас за креатин на Примафорс. Направо е чук. Почти е на равно с метандиенон. :D
07.09.13
00:46
Аз съм най-доволен от стака SizeOn(с въглехидрати),Amino 8000,SuperPump.В зависимост от хранителният режим може да добавиш бърз протеин,който може да приемаш сутрин и след тренировка.Бавният(Casein) е в полза преди лягане.Може да вземеш някакви мултивитамини,Omega 3 и някакви храносмилателни ензими(NOW Foods са добри).Аз лично съм против гейнърите,има доста писано по тази тема.
07.09.13
00:47
Ей, забравих глутамина. Само аз ли не намирам смисъл от гейнърите? Яко въглехидрати от храната ми се струва по-добре.
Груба маса можеш да качиш с много филии хляб намазани със свинска мас и пастет ! Колкото повече ядеш толкова повече качваш ;)
Иначе добавките са лесна работа - вземи си 4-5 чувала гейнер и креатин монохидрат.
Ронито го бяха питали дали има ефект от гейнърите и той беше казал че е опитвал но само къде е ходил по-често до тоалетна ;д
иначе за по голям апетит някой знае ли нещо ?
Мнението беше редактирано от UTF! на 07.09.13 01:21.
казано от UTF! на 07.09.13, 01:20:
Ронито го бяха питали дали има ефект от гейнърите и той беше казал че е опитвал но само къде е ходил по-често до тоалетна ;д
иначе за по голям апетит някой знае ли нещо ?
ю
За апетита да -> Тетрахидроканабинол (билка)
казано от UTF! на 07.09.13, 01:29:
къде се продава по аптеки или в сайтове като силата
По аптеките, но предимно в Холандия и САЩ. Иначе тук в БГ го няма по аптеките. Можеш да си го намериш от някой квартален “схемаджия”
в испания дали ще я има защото аз там живея и струва ли си ефекта да знам дали да търся
сега видях че това била съставка на марихуаната, някакви ефективни добавки няма ли че ми предлагаш точно тази билка хаха
Мнението беше редактирано от UTF! на 07.09.13 01:38.
07.09.13
01:42
Чувал съм че,бирената мая и Омега 3 засилват апетита.
Пробвай да изядеш 1-2 редчета шоколад и да видиш какъв апетит ще ти се отвори,ама да продължиш с пържолите не с шоколада..
ще пробвам, и аз съм чувал това за бирената мая и съм опитвал ама нямаше ефект
07.09.13
10:25
В момента в който писа за тестостеронови модулатори и така нататък, ми стана ясно колко си “напреде” в играта.
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 07.09.13 10:26.
08.09.13
11:57
Креатин хидрохлорид или креатинова матрица, протеинова матрица, буустър, казеин, може да вземеш енимъл пак и яко гъчене на въглехидрати. Според мен ефект от гейнър няма. Това е!
казано от previos previos на 08.09.13, 11:57:
Креатин хидрохлорид или креатинова матрица, протеинова матрица, буустър, казеин, може да вземеш енимъл пак и яко гъчене на въглехидрати. Според мен ефект от гейнър няма. Това е!
Както винаги имаш право на тъпо мнение.
Да приемем, че се храниш правилно.
Добавките от които има най-голям смисъл са: креатин, бцаа, храносмилателни ензими, ААКГ, ЗМА, витамин Д.
09.09.13
16:38
казано от NiKolay на 08.09.13, 23:39:
казано от previos previos на 08.09.13, 11:57:
Както винаги имаш право на тъпо мнение.
Опа, без да исках ти подкрепих мнението. Смятай го за - а не за + :D
И защо да е тъпо мнението??
Първо, аз пиша по темата. Авторът е попитал за добавки, а не за хранителни режими и т.н. Разбирам, че това е по важно, но той не пита за това, а в България сме научени да даваме акъли на всички и да се месим на всякъде. Второто нещо, което за съжаление правим тук, както ти направи в тази тема, е да гледаме и да “умуваме, осмиваме” от страни. Знам, че според теб си перфектен и си недостижим, но не е нужно да се месиш там, където не ти е работата! :)
09.09.13
16:48
казано от previos previos на 09.09.13, 16:38:
И защо да е тъпо мнението?
Може ли да дам предположение?
- оправдана ли е инвестицията в хидрохлорид или креатинова матрица, ако монохидратът работи? (а той работи, нали?)
- точен клас протеин на прах се препоръчва след като се изясни какво точно ще се очаква от тази добавка и как ще се приема. Да, матричните протеини са най-практични по принцип, но все пак...
- казеин - кое налага непременно да се купува такава добавка?
- предтренировъчен стимулант - има ли належаща нужда от него и дали е удачен избор за човек на тази възраст?
- Animal Pak ли е най-добрия избор при витаминните продукти?