Усъвършенстване

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте на всички
Тук съм, за да поискам малко помощ. Първо да ви кажа, не става въпрос за килограми или нещо подобно. Имам за цел да премахна тия мазнини, които са по тялото ми и които ненавиждам. Казвам се Михаела, на 14 съм, висока 162 см и тежа 68 кг... По принцип не  мога да кажа, че съм дебела или нещо подобно, но всеки иска да бъде перфектен, че така и аз... макар да е невъзможно. Костите ми са много дебели и тежки, имам широк гръден кош, големи прасци и паласки, нямам чак толкова проблемен корем.Сега да разкажа за активността ми.. лятото свършва и затова се притеснявам толкова много, защото аз съм от курортен град и всеки ден ходя на плаж...играя минимум 3 часа волейбол (макар че това не е никак много), ходя на народни танци 2 пъти в седмицата по 2-3 часа, и мисля да започна да тренирам кик бокс (все още не съм решила, мисля да заменя волейбола с кик бокс за да продължа с някаква активност, а и кик бокса ме кефи)...Та искам помощта ви да ми кажете някой нискокалоричен режим, защото аз ОБИЧАМ да ям, но ям главно зеленчуци, плодове (преработени и сурови), кафе, чай, кисело мляко и сирене, рядко яйца, хляб почти никога, вода, вода и вода, тук-там някое сладко и месо също рядко.. и да кажа вкъщи тренирам ..правя 20 мин интервално кардио на велоергометър (40 сек - 34 км/ч, 20 сек - 26 км/ч), после 5 мин скачане на въже, след което 15 лицеви опори от колене за загрявка и вдигам дъмбели от легнало положение за трицепс (50 за всяка ръка), после 15+ още 15 лицеви опори от колене отново, 20+20 клека и около20 коремни преси (не съм техен любител). Много ще съм благодарна, ако ми дадете някакъв съвет или ми кажете, ако правя някакви грешки.

Мила Михаела, ти си само на 14 години ! Какъв нискокалоричен режим те гони ? Ти си в период, в който тялото ти се изгражда. Пубертет - хормоните бушуват. Единственото, което те съветвам да направиш, е да не прекаляваш и да избягваш  сладкото, тестеното, фаст фоод-а , яж МЕСО, ЯЙЦА - не е хубаво, че ги избягваш и не знам защо? Само на плодове и зеленчуци няма да стане.  Продължавай си и с физическата активност и всичко ще се намести от самосебе си. Не си прецаквай организма..защото това ще доведе, както става в 90 % от случаите до проблеми с менструацията и липса на такава -  казвам ти го от личен опит, на твоите години правих същите глупости:)

Благодаря ти за мнението. Просто не обичам месо особено, а за хляб да не говорим... Та не знам .. Аз не ям много по принцип ...и исках някакви упражнения да ми каже някой.. иначе не ям фаст фоод... НИКОГА.. пици, бургери, макдоналдс, кока-кола, картофи пържени, джобове, сандвичи - нищо... Главно защо се регнах, защото исках да разбера как точно да съчетая храните. Защото аз примерно единия ден ям .. салата, 2 банана и 2 ябълки, а на другия 1 кисело мляко и малко сирене... Което НЕ Е никак нормално.....Друг е въпросът, че като знам, че всички мои връстници се тъпчят с закуски и полуфабрикати и някакви ГМО продукти направо умирам... стоят по цял ден у тях си и не им пука, а са кльощави..някакви с луфтове момичетата, а момчета отпуснати без грам мускул... аз не искам да съм такава... на ден да поемам най-много 1000 калории, защото имах и такъв период - всичко беше по калории, всичко се броеше...Простотии ... а аз днес незнам какво да ям ... снощи бях много зле - болеше ме глава, корем, нещо лошо съм яла явно..и днес майка ми каза да ям задължително препечени филии, аз изядох една и бях до там, таа пооправих се де и сега какво да ям оттук-нататък ??...

Ами какво се готви попринцип у вас за вечеря (за обяд почти никой няма време да готви,та се съмнявам). Разбирам,че не обичаш месо, но си наложи да хапваш поне по малко месо,естествено не се насилвай,ако ти става гадно чак, но се опитвай да го вкараш малко в менюто ти, защото месото ти е необходим източник. Хапвай си домашни манджи,ако майка ти прави, салатите са окей, но само на салати и плодове как изобщо имаш енергия за нещо. Хапвай сирене,кашкавал, к.мляко, яйца във всякакъв вид, пълнозърнест хляб, просто избягвай нещата, с които се тъпчат връстниците ти. И аз на 15 си мислех,че ще карам на едни солети и една активиа цял ден.. ама не пожънах нищо хубаво освен здравословни проблеми. Не си дебела и е просто излишно да си ограничаваш калориите под 1000. Просто бъди физически активна и се старай да се храниш с правилните храни, всичко останало ще се намести по време и след пубертета:) Упражнения има много с видеа по дневниците на момичетата и жените във форума - поразгледай, повечето стават за домашни условия и можеш да си ги правиш у вас за стягане и тонус:)

09.09.13
14:27

Аз не правя реклама ,но бих ти препоръчал да погледнеш Fitnesinstruktor- Руми Илиева ,тя е един истински професионалист и от нейният сайт може да видиш домашни упражнения ,предимно това е при нея за хубаво хармонично и стегнато тяло ,тонус и здраве(дори аз си правя много от нейните упражнения и не ми пречи ,че ги прави жена ,защото са много тонизиращи особенно сутрин) има и хранителни режими, но тях може да не спазваш ,защото си едва на 14 и мисля ,че  Adriana Dacheva ти написа наистина най полезните неща да не ги повтарям излишно и аз , тя ти каза ,кое да избягваш ,а й ти знаеш,защото видях ,че си написала ,че не ядеш такива неща . Поздрави !

Мнението беше редактирано от Athletic на 09.09.13 14:30.

Много ви благодаря!!.. ;ДД а за кик бокса гледах тук-там клипчета и още утре отивам преди танци да се запиша...
Днеска до сега се чувствам малко претъпкана. ето и какво ядох
10:00 1 препечена филия и половин банан
13:00 другата половина на банана (много обичам и съм като невидяла ;((..)
18:00 изядох 2 праскови, 1 огромна синя слива и 1/2 кис. мляко
а сега към 20:00 ще ям салата (2 средно големи домата) и сирене.. може малко месо да хапна, за което като помисля и ми става лошо :ДД

после ще изляза малко на разходка и ще потичам..
иначе упражненията си ги правих.. прибирах се 4 пъти до нас днеска което значи 200 стъпала x 4 ;ДД простотии вече ръся..
Иначе мерси .. Това мисля, че ще е едно добро начало..

09.09.13
21:48

Здр. плодове е  много  хубаво ,че ги слагаш в менюто... попринцип сигурно знаеш ,че всички плодове съдържат повече въглехидрати ,но наистина е хубаво да се вслушаш, какво те съветваме ( разбира се всеки сам си решава ,но все пак за добро) да сложиш в менюто си пилешко месо,телешко ,риба тон,извара,кисело и прясно мляко 0.1 % ,варива, ядки (кашу,бадеми,орехи),яйца и т.н ,защото само на плодове няма да стане изобщо ти наистина сега растеж и не е здравословно само на плодове да се кара повече през целия ден трябва да има 2 основни хранения за да може да доставяш  на организма необходимата енергия ,ако си мислиш ,че от тези храни ,които ти изброих ще надебелееш се лъжеш ,ако те притеснява това напротив от тях се слабее,стягаш се  и правиш красиво релефно и хармонично тяло :) Тази жена отдолу е Румяна Илиева за ,която ти казах тя е за пример поне според мен :))) Успех !

Мнението беше редактирано от Athletic на 09.09.13 21:48.

09.09.13
22:14

Малко калории и висока физическа активност няма да ти донесе нищо хубаво.Започни да се храниш,оттам организмът ти сам ще премахне излишните запаси,защото няма да са му необходими(както,ако е в режим на глад).Трябва да се яде качествено,в момента гладуваш,да,ще ми кажеш,че не изпитваш глад или умора,но тялото ти гладува с тази никаква храна.Трябва да се храниш иначе няма да стане.Не ти се яде?Ами ще положиш усилия,като не искаш месо,яж риба.Включи три качествени хранения през деня,продължавай да спортуваш и нещата сами ще се подредят.

Мнението беше редактирано от Цвети на 09.09.13 22:14.

Милко, за сайта на Руми знам .. взела съм някои от нейните упражнения в моята уж нова програма ;ДД .. и да наистина много харесвам и нея и сайта й .. а доколкото плодовете ..да знам .. за жалост имат повечко въглехидрати отколкото зеленчуците.. :(..
а иначе Цвети знам, че трябва да ям, но мен корема ме боли ... и за това реших днеска да ям 5 пъти и по-малко повече от обикновено .. така постепенно да вкарвам месо и повече мм ‘’различна’’ храна ;ДД .. реших също да заместя повечето плодове със зеленчуци.. та да я видим тая работа каква ще е .. лошото е обаче, че преди и след танци не ям това означава, че днес аз ще имам прозорец на гладуване от 17:00 до 23:00.. не знам как ще стане .. тука ми е малко трудно да го измисля .. ако имате съвети давайте??!  .. защото ние на танците се разтягаме, скачаме, шпагати .. и аз като се натъпча с някакво количество храна и ми е тежко и некомфортно .. .. сега ще напиша какво съм яла до сега и после вечерта ще редактирам поста...
9:00 2 препечени филии със сирене ‘’фета’’ и малко домат (не знам защо наблягам сутрин на хляб, а после през деня ям плодове зеленчуци и тем подобни и искам да ми кажете дали така е добре??!.. по принцип аз много рядко ям хляб и ми е доста ама дООста тежко след закуска и за това си правя само разходка както днеска)
11:00 изядох 1 малка чепка грозде, за което много съжалявам, защото в гроздето има много захари и това ще ми са май плодовете за днес... най-много да изям 1 праскова още но не вярвам
сега в 13:30 мисля малко да го натоваря тоя организъм и да ям салата от царевица и боб (както каза Милко трябва някакви варива да ям.. надявам се че това става макар царевицата да не е най-удачния случай)  доколкото за салатата .. прави се от царевица, боб малко лук, аз слагам куркума и черен пипер, сол и много малко зехтин всичко е варено .. вие кажете дали става??! освен салатата ще си направя около 150 грама пилешки гърди и ще се ‘’озоря’‘, както казват, да ги изям ;ДД и 1 чаша прясно мляко

П.С. 13:30 понеже както писах нямаше пилешко изядох 1 рибка с 1 домат и малко ленено семе на фурна.. а към салатата добавих 1 зелена чушка.... + чашата мляко...
15:30 1/2 коф. мляко
19:00 - 21:20 ТАНЦИ!!!!!!
21:30 салата от 2 домата и лук и малко кашкавал

иначе какво правих днеска.... 20 мин интервално кардио както по принцип (40 сек - 34км/ч, 20 сек - 26км/ч ..изминати 9.43км.)
после 10 мин скачах на въже, 15 лицеви от колене, дъмбели колкото издържах или доколкото мързела не ме хвана..долу-горе както друг път беше май, 20+20 лицеви от колене, 20+20 клека, но никак не се напрегнаха мускулите ми, 3-4 мин повдигане на таза от земя (от сайта на Руми го научих ...никакви реклами не правя), 20 коремни преси, но все още се чувствах свежа, та реших още 10 мин скачане на въже
                    Слушам забележките ви??! ;ДДД

Мнението беше редактирано от Михаела Великова на 10.09.13 21:46.

10.09.13
12:37

Ами става стига да не те заболи корема ,защото знаеш какво следва.... храненето трябва да е опростено и хората са казали ,колкото по малко неща има на трапезата по добре мисля ,че ме разбираш ,а ти смесваш много неща накрая и това мляко незнам, като ще хапваш такива неща гледай да е или само боб или само царевица или само салата  или само прясно мляко с добавени да речем овесени ядки трици и ленено семе  ,защото много забързва организма  лененото семе и има омега 3 в него  ,а за хляб ти препоръчвам по 2 филии на ден БОНУС много е хубав аз ям от този зеления с Л-карнитина ,но щото нямаше друг беше свършил иначе с Омега 3 6 и 9 е супер като за теб и може по 4 филийки спокойно да си хапваш това е най истинският хляб според мен в БГ ... също така може и да добавиш тиквички много са полезни на витамини и минерали и с тях се слабее.

Мнението беше редактирано от Athletic на 10.09.13 15:14.

Между другото наистина .. тренера по волей ми каза, че ям много различни неща и примерно, ако майка е направила ориз и пилешко да ям или само пиле или само ориз .. а иначе остави.. то месо пилешко нямаше сега и си направих 1 малка рибка на фурна с 1 домат, 3-4 маслини и ленено семе .. а добавих към салатата и малко пипер ..видях че има .. ;ДД .. ами добре за вечеря ще се постарая да ям само 1 вид продукти .. да де до колкото те разбрах ... примерно утре сутринта както казваш мога ли да изям 1 коф. мляко с 1ч.л. мед и 1 препечена филия ... а аз ако ям хляб е “Вита” с 6 или 7 зърна беше .. А и да попитам .. аз много обичам сирене и маслини и доста често си ги хапвам .. та дали има голям проблем .. защото маслините са доста мазнички ??!

10.09.13
13:37

За теб няма проблем да не се повтарям пак излишно защо, може да ядеш маслини (Маслините ако са истински са богати на зехтин ,който е полезен няма да казвам ,защото сигурно знаеш ) и Вита е хубав да,а ориз и пиле си е супер, аз  говорих конкретно за горното ,което каза че ще ядеш ,а за сутринта е супер , може и да прибавиш овесени ядки или трици ... 1 филия  Вита никакъв проблем дори 2 може.

Мнението беше редактирано от Athletic на 10.09.13 13:46.

Ами мисля, че днеска ядох в границите на нормалното според вас .. ядох няколко пъти по МНОГО и се чувствам малко подута ...да ми кажете нещо против това .. и корема ми е доста подут и си мисля, че е от многото храна, която погълнах .. направо ме е срам от самата мен .. аз редактирах поста по-горе и вие казвайте как е ??!

Ами има промяна към положителна насока - успяла си да хапнеш риба :) Много гадно ли ти беше, докато я ядеше или ще се получат нещата с теб и месото по-лесно?  Хубаво е, че се стараеш да увеличаваш храната, но се постарай да е постепенно, защото като си приемала по-малко калории, стомаха ти се е свил и сега като почнеш изведнъж да ядеш повече, ще ти става тежко и ще се подуваш:) Пробвай да увеличаваш постепенно, за да избегнеш дискомфорта после.

11.09.13
01:49

Недей да смесваш повече от 2храни на едно хранене или на една порция,усвояването на храни с различен състав по едно и също време заедно,забавя метаболизма,което не смятам,че ти е за цел а точно обратното да го забързаш.

Благодаря за съветите :) ..
Но аз точно това исках да направя и точно това ми е трудно как да съчетая храните.. аз си мислех, че примерно мога в едно ядене да ям сирене, кашкавал и мляко примерно а в друго да има повечко зеленчуци и месо ...... Но май не е точно така ..

И искам да се оплача .... ГОНИ МЕ ВЪЛЧИ ГЛАД ..... снощи съм ставала в 3 вечерта, защото се събудих от глад.. а тая сутрин по същия начин пак от глад и ядох 2 препечени филии (явно това закон ли ще стане ;ДД).. и така де исках да попитам дали е нормално това... иначе се чувствам леко пооморена след като ям и ми се доспива.. много ми е смешно, защото ям и после като бременните жени дремя ... ;ДДД

П.С. А доколкото месото ..не чак да ми се гади, но запушвам носа и ям .. и това е решението .. може би с времето ще ми хареса, да се надявам ;ДД

11.09.13
10:30

Описанието отдолу под коментарите ти е много вярно и точно придържай се към него (няма да ставаш в 3 часа вечерта да ядеш ) ,а  ще си мислиш за волята  и постоянството в леглото :))

Мнението беше редактирано от Athletic на 11.09.13 10:30.

11.09.13
10:59

Здравей,извинявам се за намесата,но ми стана малко странно как чак ти се гади от месото и ти даже ще си запушваш носа и ще го преглъщаш,въпреки тези неприятни неща които изпитваш,само и само защото някой ти казва,че едва ли не е задължително и без него нищо няма да постигнеш.Повярвай ми в днешно време това месо по магазините е далеч по-различно от онова преди 50години и според мен само може да спечелиш ако се довериш на това което истински иска организма ти.А ако се притесняваш от загуба на “най-полезните”протеини и какви ли не витамини-излишно е ;) Успех!

Милко въпросът е такъв, че не съм яла !! .. това е най-важното.. на мен не ми пречи, когато съм гладна да не ям .. макар че това понякога е грешка .. Снощи просто станах, пих вода, легнах и заспах отново ... а иначе тая сутрин си закусах...

А относно това, което е писала Деси ... благодаря за включването. и искам да ти кажа, че аз не ям купешко месо ...всичко е домашно и чисто без мазнотии и лой по него . иначе нямаше и да кусам.. ;ДД

И имам един въпрос... та кажете си мнението .. кое е по-добре .. пшеничен зародиш, трици или мюсли ( аз говоря за мюсли без сушени плодове, защото са сухи и безвкусни).. .питам, защото преди закуската ми беше 200 гр кис.мляко и малко мюсли  и се чудех кое е най-добро и кое да избера... ??!!

Мнението беше редактирано от Михаела Великова на 11.09.13 12:20.

Ето и днес какво ядох ..
8:40 - 2 препечени филии със сирене и домат ( от утре ще редувам това и кис. мляко с овесени ядки)
11:00 - 200гр. кисело мляко “Култура” 0,1%
13:00 - салата от 1 малък пипер, домат, лук и ленено семе
16:00 - 1/2 банан, 1 праскова, сварено яйце
18:00 - 100гр. прясно мляко
19:00 - 21:30 - Танци (днеска направо ни скъсаха)
21:30 - 200гр. грозде, 150гр. домат и около 50гр. сирене

Знам, че днес храната не я бива, но утре ще се постарая повече..:(
Какво правих днес..
20 мин. велоергометър (държах от 28 до 32 км/ч)
10 мин. скачане на въже
15 лицеви от колене
дъмбели от легнало положение за трицепс - по 50 за ръка
и за бицепс - 50 за ръка
20+20 лицеви от колене
20+20 клек
повдигане на таза от земя - до отказ
25 коремни.....

Така и сега да кажа.. избрах си да ям овесени ядки с млякото...и искам да попитам някакво упражнение, защото забелязах, че имам някакви мазнини по предмишниците, а отдолу леко се забелязват м. влакна  и сухожилия..
Нямам от 1 седмица волей и мисля да започна да бягам.. с един приятел се уговорихме... ще я видим тая работа...
Иначе малко като пребита се чувствам, ама знам, че е моментно... и нещо си мисля, че трябва да включа нови упражнения в така скромната ми програма ... ако имате предложения пишете .. Лека нощ от мен :)

Мнението беше редактирано от Михаела Великова на 12.09.13 14:57.

казано от Михаела Великова на 11.09.13, 11:48:

кое е по-добре .. пшеничен зародиш, трици или мюсли

Аз бих те насочил към зародиша.
От изброените той е с най-висока хранителна стойност.

казано от Михаела Великова на 11.09.13, 23:25:

Нямам от 1 седмица волей и мисля да започна да бягам..

Волейболът временно ли го прекъсваш или за постоянно?
Бягането не е негов еквивалент.

Здравей.. ами аз си взех овесени ядки .. по-нататък може и със зародиш да пробвам .. амм доколкото за волейбола за около 2 седмици макс го прекъсвам .. но без него нямам според мен достатъчно натоварване и реших да бягам малко, защото имам нужда.. нищо лошо няма да ми стане .. поне аз така мисля ..

Хе... няма никакъв проблем да тичаш докато не играеш волейбол. От друга страна едното не изключва другото. Просто любопитствах, няма как да се случи нещо лошо. :)

Е да така е .. не изключва другото, макар че предпочитам волейбола пред тичането, но просто няма с кого да играя .. баща ми е на работа, а през лятото играх с него ..а сега ще чакам да започнем даскало.. и да не си помислиш нещо .. нямам нищо против да любопитстваш ;ДД

а сега, ако може аз малко .. ;ДД прегледах ти дневника набързо и искам да те питам вие как загрявате и по колко долу-горе тренирате .. радвам се, че има още някой, който тренира волейбол.. за мен това е най-добрия спорт поне за сега....

Мнението беше редактирано от Михаела Великова на 12.09.13 15:35.

Добър вечер на всички!!! Днеска какво ядох:
9:00 - 300 гр. кисело мляко “Култура” 0,1% и 3 с.л. овесени ядки
12:30 - салата от 1 голям домат, 1 пипер, ленено семе, малко сол и 1 ч.л. олио + 1 препечена филия със сирене “Фета” + 1 сварено яйце
15:30 - след тренировка 1 препечена филия със сирене “Фета” отново и 1 яйце отново
17:40 - около 70 гр. кашкавал
21:40 - след танци салата (2 домата, лук, 50 гр. сирене), агнешки дреболии около 3с.л.

и упражненията:
20 мин. вело (28/32 км/ч)
10 мин. скачане на въже
15 лицеви от колене
дъмбели от легнало положение за трицепс - 50 за ръка
за бицепс - 50 за ръка
20+20 лицеви от колене (но издъхнах на 18-тата бройка на втората серия)
20+20 клек
повдигане на таза до отказ
взех малка швейцарска топка... легнах, сложих я между краката си и започнах да ги свивам и отпускам до отказ
25 коремни преси
около 5 мин. скачане на въже (трябваше 10 мин., но ме заболя корема отляво)
от 19:00 до 21:20 - Танци

Мнението беше редактирано от Михаела Великова на 13.09.13 13:13.

Искам да попитам кога мога да си направя почивка, защото днес съм много уморена.. спах 7 часа ..вчера по-същия начин вече сериозно силите не ми стигат... нямам вече болки в корема и си мислех днес отново да тренирам, но не знам дали ще издържа до края.. друг е варианта да започна и до където мога .. давайте съвети и ми кажете с упражненията, които правя дали мога да си позволя поне 1 ден почивка??!?

казано от Михаела Великова на 12.09.13, 15:14:

а сега, ако може аз малко .. ;ДД прегледах ти дневника набързо и искам да те питам вие как загрявате и по колко долу-горе тренирате .. радвам се, че има още някой, който тренира волейбол.. за мен това е най-добрия спорт поне за сега....

Питай смело, проблем няма, отговарям с удоволствие и според знанията си. :)

Продължителността на тренировката, характера на натоварването и интензивността му могат да бъдат различни и се променят според тренировъчния или състезателния план.

Ще опиша стандартния вид на една тренировка, за да имаш ориентир все пак:
- загрявка - продължава около 25-30 минути. Започва с леко раздвижване, разтичване и ротации на всички стави. Следва разтягане (стречинг). След това правим различни бегови упражнения, а след тях - спринтове и отскоци (вече на по-високи обороти).
- основно занимание - продължава около 90 минути и съдържа упражненията, предвидени като тема на заниманието. В този момент се взимат топките и обикновено започваме с игра по двойки. В зависимост от идеята и предназначението на тренировката, може работата с топка да се организира и по друг начин.
- възстановяване - продължава около 5-10 минути. Това е времето, в което се прави разбор на тренировката и по време на него разтягаме отново ( още стречинг).

Това е - една тренировка стандартно е 2 часа.
Напълно достатъчно е, стига да се направи с мисъл и старание.

Много хора тренират волейбол... но нека не определяме кой е най-добрия спорт.
23 години съм на игрището и за мен това не е случайно, но всеки носи в себе си своята истина, нали? :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.13 13:54.

Благодаря ти за изчерпателния отговор.. беше ми много интересно... :)

Така да си призная днес имах навъртени само 20 мин. на велоергометър и 30 мин. плажен волейбол ...
Иначе какво ядох .. днеска се поулях с яденето и с това никакво движение и после ще попитам и ще кажа защо не съм тренирала...
8:40 3 бъркани яйца със сирене и 200гр. кисело мляко “Верея” 0.1%
13-13:30 2 препечени филии със сирене и 1 малък оранжев домат, 1 ч.л. мед, 1 чепка грозде около 150гр. най-много
15:00 - 50гр. соя
19:30 - салата ( 2 средни домата, 1 печен пипер, лук) някъде 250гр. да излезе, около 100-150гр. риба и много малко картофи на фурна
към 22:40 ще изям останалите 20гр. соя и 200мл. прясно мляко (домашно)

Така днес много ми се спеше на обяд и като децата легнах, уж нямаше да спа .. та като ме напече слънцето и съм заспала (2 часа).. после като се събудих бях с ужасна болка в мускулите на прасците и ръцете и за това ядох соята.... И реших уж днес малко да почина, но не издържах и се качих на колелото...карам си аз и баща ми се прибира и ми вика да ходиме на плаж... та реших да отида..играх малко волей и така .. сега ще излизам на един концерт ще ходя и после ако се прибера и ако не е късно ще довърша тренировката...

И това, което исках да попитам е ... Възможно ли е при претрениране да започнеш да губиш м. маса??! И също да попитам отново мога ли да си позволя 1 ден на седмицата почивка със моята програмка, която правя...защото е доста лека и няма голямо натоварване....също да кажа че днеска нямам и танци и ще се преродя... защото от 3 дена насам се прибирам късно, лягам към 12 и спа по около 7 часа .... Та и за почивния ден аз си мисля, че мога да правя 1 на 2 седмици или е малко???!?  Или ако го правя 1 път в седмицата да е тогава, когато вечерта имам танци.... МНОООГО ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате нещо...

Здравейте на всички ... мисля, че днес храната долу-горе става...
10:00 200гр. кисело мляко “Верея” 0,1% + 3с.л. овесени ядки + 1с.л. мед + канела
13:30 1 малка агнешка пържола (излезе около 60гр. най-много, ама все пак е месо....нямаше никаква мазнина по месото), 1 печен пипер и 1 ябълка (доста ми беше вкусна, защото отдавна не бях яла) ;ДД
14:30 малко грозде около 80гр.
17:00 100гр. картофи на фурна
21:40 300гр. салата (домат, лук, зехтин), 2 сварени яйца...

20 мин. велоергометър
10 мин. скачане на въже
55 лицеви
20+20 клек
повдигане на таза до отказ
и това, което казах със швейцарската топка, отново до отказ
25 коремни
10 мин. въже
от 18:00 до 20:40 - ТАНЦИ

14.09.13
22:16

Браво на теб!

Благодаря ти за подкрепата!!! :)

Браво  за агеншката пържолка ! И най-вече - че ти е била вкусна :)

10:00 3 препечени филии (1 с конфитюр и 2 със сирене..не знам ама прекалих)
14:00 200гр. кисело мляко “Верея” 0,1%, 3с.л. овесени ядки, 1ч.л. мед и канела
16:00 1 малко парче кекс (все пак аз го правих)
18:00 кафе 3 в 1 коол
21:00 салата 200гр., 100гр. риба на фурна и малко картофи на фурна...

Днеска нямах много време и правих малко по-малко упражнения..
15мин. велоергометър
после се занимавах с дъмбели 20 мин.
20мин. въже
2.30 лицеви от колене
50 клека
повдигане на таза - до отказ
повдигане на крака от легнало положение - 2.20
швейцарска топка - до отказ

Така .. днеска си хапнах малко кекс ..знам че не е болка за умиране, но съм дооста разочарована от себе си .. от другата седмица ще ходя на кик бокс .. и да си кажа вече ми писна едни и същи упражнения да правя .... а и ми е странно .. някои хора всеки ден правят упражнения за корем, за ръце, за груб .. говоря отделно..а аз правя едно и също .... радвам се много, защото пресата започна да се появява...и предмишниците са много по-силни... и сериозно искам да ме посъветвате как да изкарам и пресата в долната част на корема ...
също искам да стегна часта на ръката, където вече започва рамото ... моляя искрено за помощ.....
и ОБЕЩАВАМ утре яденето ще е по-добре!!

15.09.13
21:50

http://www.youtube.com/watch?v=fjth8jY0p5Y прави тези за долната част на корема и странични мускули , но храненето е 99% ,яж по много ти сега растеж ,но знаеш какво :) сладкото може и без него :)

Днеска доста упражнения правих .. и съм доволна от себе си .. :)
15 мин. вело
20 мин. въже
15 лицеви опори
с дъмбелите .. досега не съм казвала с колко вдигам ..не съм се сетила...иначе е 2,5 кг...
та днес какво правих с тях за трицепс от легнало положение 2х30 за всяка ръка с 2,5кг
за бицепс 2х30 с 2,5кг
за рамо 2х10 с 2,5кг
за трицепс 2х10 за всяка с 5кг
за бицепс 4х8 за всяка с 5кг
за рамо 2х5 с 5кг
20+20 лицеви
40 клека
повдигане на таза - до отказ
повдигане на краката 2х10
25 коремни
линка, който Милко ми даде ( е не знам ама ми излезе душата ;Д)
това със швейцарската топка - до отказ
разходка около 2 часа
разгъване от 19:00- 20:30 - танци

8:00 200гр. кисело мляко “Верея” 0,1%, 3с.л. овесени ядки, 1 ч.л. мед, ленено семе и канела
11:40 след като се пробрах от училище и след като бях изяла 1 моркив, защото съм заек ;ДД ядох малко картофи и риба на фурна
14:40 след тренировка 1 средно голям домат с малко зехтин и сол + 1 ябълка
17:30 30 гр. соя
21:00 150 гр пържола от чисто месо и салата - 150гр домат, малко картофено пюре и 1 препечена филия хляб

днеска опитах да вдигам малко по-тежко и да кажа, че ми беше по-добре.. може би, защото когато вдигам 2,5кг правя примерно 2 или 3 серии с по 30…а когато е с 5 кг правя 3 с по 8-10… но аз си мисля че е по-добре по-тежко в малки, но много серии ... кажете ми права ли съм .. ??!?

16.09.13
22:33

ами днеска храненето ти е супер,така продължавай в същият дух и резултатите ще дойдат неочаквано бързо :)

сериозно..а аз си мислех че е пълен минус..мерси за подкрепата!! :)

16.09.13
22:44

напротив ,ето така ако ,може да се храниш правилно всеки ден по 5-6 пъти  в нормални количества много бързо ще напреднеш ,заедно с тренировките ,които правиш ... защото храненето е най важно наистина ... изядеш ли 4-5 вафли или 1 торта всичко се проваля заради едно удоволствие от 10 минути докато го ядем много хора намират удоволствие в храната дори и аз преди ,но вече много рядко се изкушавам . :))

16.09.13
22:48

Махни соята от храненето.

казано от Михаела Великова на 16.09.13, 22:19:

днеска опитах да вдигам малко по-тежко и да кажа, че ми беше по-добре.. може би, защото когато вдигам 2,5кг правя примерно 2 или 3 серии с по 30…а когато е с 5 кг правя 3 с по 8-10… но аз си мисля че е по-добре по-тежко в малки, но много серии ... кажете ми права ли съм .. ??!?

Зарежи тия серии с по 20-30 повторения - няма особена полза от това.
Ползвай такива тежести, че да не можеш да правиш повече от 8-10 повторения в серия. Ако питаш мен - дръж повторенията в порядъка 6-8. При тези условия 3-4 работни серии за упражнение са достатъчни в общия случай.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1