Възпалено сухожилие на предмишницата

09.09.13
23:25

Привет. Проблема е следният: Имах здрави болки в лявата предмишница, при упражнения за бицепс, като дланта на ръката сочи нагоре. Прав, крив, дъмбели все болки. Само при чукчетата, когато китката е настрани нямах болки. Също и като оставям по-тежки дъмбели на земята или на стойката.
Разчетох и разпитах и стана ясно, че е възпалено сухожилие. Препоръчаха ми гел за мазане ДикЛак, който веднага още на първото мазане облекчи сериозно болката, но останаха някакви остатъчни болки. Мазах се 2-3 седмици. Ходих и на доктори, едната ми каза да почивам 1 месец, а другият уж голям специалист не ми каза да спирам с фитнес, а ми каза да си правя компреси като ме заболи, като овивам една кърпа с вода и спирт на цялата предмишница и ми каза да пия Селебрекс и още някакво, на което му забравих името. Изпих ги, ама положението е същото.
Отначало положението беше зле, като дори при подпиране на предмишницата на коленете примерно и ме болеше.
Сега чувствам някаква лека болка и то от време на време при някое движение, бутане на нещо и подобно. Във Фитнеса в момента не правя упражнения за бицепс с длан, която да сочи нагоре. Правя Чукчета, дърпане на въже от долен скрипец и сгъване на портален скрипец, като само тогава дланта е нагоре, но тогава нямам болка.
По някой път чувствам болка и когато правя Повдигане на щанга до брадичка за рамо. Също като си повдигам краката(коремни) на някоя лежанка и като се хвана и ме боли от време на време.
Болката няма нищо общо с тази в началото, но не изчезва напълно. Почивах напълно 2 седмици и вкъщи щадях ръката максимално, но проблема си остана.
Лошото е, че в края на септември свършвам със свалянето и смятам да почвам да качвам и килограмите ще се вдигнат с доста, защото в момента правя с по-леки тежести суперсерии и 12 повторения.
Чудя се дали да продължа и да си карам с тази лека болка или да почина един месец. На мен не ми е проблем сега да карам с тази болка и на компреси, но ако болката се увеличи, тогава ще стане тегаво, а и съм изключил тотално щангите и “готините” упражнения за бицепс.
Някой ако е имал този проблем и го е отстранил или знае как да се преборя с него, нека да сподели, че почва да става досадно. Също така ако може да каже и как да избегнем повторното появяване на този проблем. По принцип загрявам доста сериозно и на сухо и с леки тежести преди да почна да дигам, но шанс.
Благодаря предварително.

Само аз ли не разбрах къде точно те боли? Предмишницата не е като да няма изобилие от сухожилия.

16.09.13
21:51

Болката се намира около тази част(червената точица). Като пипам костта и ме боли.
Някакви идеи, че вече почнах да се побърквам с тоя проблем, а решение не намирам ?

26.09.13
07:38

Е никой ли не е имал такъв проблем бе хора ?

Китките минават бавно, но в повечето случаи хората могат да тренират спокойно(с малки промени), докато предмишниците и лактите са пословично “трудни за оправяне” и изискват сериозно внимание.
Под сериозно внимание имам предвид:
- Да си оправиш раменете.
- Да си оправиш китките.
- Да си оправиш тренировките.
- Евенатуално да удариш едно рамо на възстановяването на предмишниците.

http://www.youtube.com/watch?v=bsMPqP7hxRk&list=PL25FD86DE1686E0FC
От тук прави всичко за китка, лакът и рамо.

Гледай да не те боли докато правиш упражнения. За да се ориентираш, гледай тези 2 клипчета:
http://www.youtube.com/watch?v=-hlWgH3_0NU&list=PLEE281F6E960F5F05
http://www.youtube.com/watch?v=_C1qWAAGHz4


Разтягай си предмишниците:
http://www.youtube.com/watch?v=7hhQY60Auso

Компреси с оцет(1 час със, 1 час без) могат да помогнат, но дори тогава са временно решение.

27.09.13
13:50

Мерси за съветите, реших да почина 1 месец и отново си взех противовъзпалителни(предписани ми от ортопед) и ще видим какво ще стане след това.
След това ще започна да качвам маса и ще загрявам здраво и ще почна с леки тежести.

Здрасти. Имам същия проблем със сухожилието. Едно към едно както си го описал. Та въпроса ми е какво стана при теб. Мина ли ти и от какво. Ще съм много благодарен ако споделиш та да тренирам пълноценно

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1