Болки в лакътя

14.09.13
12:15

Здравейте, имам проблеми с лакътя. По време на тренировката усетих болка, но продължих и завърших тренировката. Болката се засили и спрях да тренирам вече, 4та седмица почивам, болката си я има, но е по-слаба. Ходих на лекар, предписа ми мехлем(Фастумгел), след което си взех направление и отидох на специалист. От там пак ми предписаха мехлем(Deeprelief), обясни ми, че контузията е свързана с Трицепса.
Вече 4 седмици почивка и лакътя си ме боли. Също и при въртене на китката, наляво-надясно, лакътя прищраква.
Някой ако е имал подобен проблем, как се е лекувал?

Щом си бил на лекар, той вероятно ти е поставил диагноза. Не знам каква е, но като гледам че ти е изписал само мазило - значи смята, че нищо ти няма. Не знаем кой друг е имал същия проблем, понеже не знаем какъв е проблема. Напиши още малко за кое място говориш и при какви движения те боли.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 14.09.13 18:27.

15.09.13
10:53

Явно е от претоварване. Болките са при разгъване.

17.09.13
13:10

И аз имах болки в лактите но при мен се получаваха предимно като правих френско затова просто спрях френското също така и други упражнения за трицепс при които усещах болка упражненията ги заминих с други упражнения за трицепс при който не усещам болка след 2 месеца болките в лактите изчезнаха но вече френско не правя. Според мен спри упраженнията при които усещаш болката и ги замини с упражнения при които не усещаш болка.

17.09.13
14:01

Благодаря за отговора, но на мен въпроса ми е друг. С какво са се възстановявали хората които са имали проблеми с лактите?  Почивам вече месец, но особено подобрение, няма.

казано от Мартин на 17.09.13, 14:01:

Благодаря за отговора, но на мен въпроса ми е друг. С какво са се възстановявали хората които са имали проблеми с лактите?  Почивам вече месец, но особено подобрение, няма.

С търпение и опитване. Пословично трудни са за “оправяне”, най-вече защото нищо им няма. Почти всичко за което можеш да се сетиш разчита на плацебо ефект.

24.09.13
09:56

Аз имах подобен проблем .В следствие на системно  претоварване на работа изпитах силни болки в лявото рамо , даже вечер не можех да си легна на тази страна. Мазах го с фастумгел , но ефекта беше моментен и след няколко часа или на другата сутрин пак усещах болки при движение на ръката. При мен лечение за една нощ нямаше. Продължи да ме боли още месеци наред , въпреки че всеки ден мазах рамото и ставата с фастумгел . Отмина от само себе си. Оттогава минаха 6 години вече , но и сега при претоварване (носене на нещо тежко дълго време) усещам болка . Дано при теб проблема да е от друго естество , иначе още години ще те наболява лакътя.

Мнението беше редактирано от Charlie на 24.09.13 09:59.

24.09.13
19:05

Дано.
Ходих пак на лекар, минах на друг мехлем- Репарил гел.
Взех си и хрущял от акула, четох че много помагал. От 2 седмици пия и Енимал Флекс, дано да има ефект. Болката намаля, но я има.

26.01.14
15:40

Пет месеца по-късно не съм се оправил.
Минах през 3 травматолога и накрая се оказа, че нерва е леко притиснат. Пих много хапчета, различни видове, ефект няма. Още си наболват лактите. С хапчета и без хапчета, за тая почивка щяха да ми минат до същата степен. Поне така мисля. Писна ми от лекари и лекарства. Пак ще помоля, някой ако е имал такъв проблем да сподели как се е лекувал.

17.02.14
16:02

Днеска взех Рефригеранс от ветеринарна аптека.
Дали има загряваш ефект, понеже доктора ми каза, че на нерва само студено се слага?

След травмата, лактите много пукат и хрупат, оправия има ли или така си остава?

Biх ти препоръчал един месец почивка, защото с проблемен лакът просто не се сещам какво да ти кажа да тренираш.  И крака да ти кажа, и там трябва да се поддържа щангата.
Проблемът, който описваш, вероятно не е сериозен, но все пак... Болката от тези проблеми може да отшумява от един до три месеца.
Лакътъ е обемен за фастумски мазила. Препоръчвам по - скоро хапчета.

17.02.14
20:52

Там е проблема, че вече 6 месеца почивам и болката остана.
Лекарите казаха, че бавно минавало, ама знам ли дали да ми дали вярната диагноза.
Първо бяха сухожилия, после не знам си какво, сега притиснат нерв. На 3 травматолога ходих, два пъти правих изследване ЕМГ.
Изследването единия път показа, че няма нищо, другия път, че има засягане.
Хапчета за какво ли не пих. Ефекта с тях и без тях, смятам, че щеше да е еднакъв.

01.04.14
12:14

Оправия с тия стави няма. Ако може да ми препоръчате спортен лекар, знам ли... По възможност в София да е.
Тренирах един месец, първите 1-2 седмици добре, след това какво ли не ме заболя.

cRossfit

01.04.14
14:21

казано от Мартин на 14.09.13, 12:15:

Здравейте, имам проблеми с лакътя. По време на тренировката усетих болка, но продължих и завърших тренировката. Болката се засили и спрях да тренирам вече, 4та седмица почивам, болката си я има, но е по-слаба. Ходих на лекар, предписа ми мехлем(Фастумгел), след което си взех направление и отидох на специалист. От там пак ми предписаха мехлем(Deeprelief), обясни ми, че контузията е свързана с Трицепса.
Вече 4 седмици почивка и лакътя си ме боли. Също и при въртене на китката, наляво-надясно, лакътя прищраква.
Някой ако е имал подобен проблем, как се е лекувал?

При мен проблемът е абсолютно същия.Стана ми по време на набирания и вече повече от месец не мога да се оправя.Не съм ходил на лекар,но усещам,че когато не го товаря започва да минава,но няма кой да чака.И така болката си стои,особено при въртене на китката ляво и дясно болката е жестока.

02.05.15
12:12

Здравейте и аз имам болки в лактите и то доста големи,не обръщах голямо внимание но в един момент неможех да тренирам.И понеже приятелката ми работи в м-н за хранителни добавки и ми препоръча да пия Магнезий и Калций по 1 хапче на ден след храна.Пия ги от 5 дена и ефекта е голям сега съвсем малко ме болят.Така че ви го препоръчвам :) и успех с спорта :)

24.04.17
14:16

И при мен се получи травма при изпъление на трицепсово разгъване с щанга над глава на 02.01.2016 и от тогава си ме боли. Като се засили правя по седмица почивка и намалява. Пия периодично калции+магнезии, в момента от бб магазина взел колаген - никакъв ефект. Проблема е, и че преди 3 седмици ходих на скално катерене и от тогава сериозно започна да ме боли, че и на фитнес не ходя. Сега търся някакви лекари.
Понеже знам, че ще ми предпишат всевъзможни мазила, а съм изтествал вече 10ина с нулев ефект, мисля да ги накарам направо да ми предпишат инжекционни кортикостероиди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1