Тежка 5х5 два пъти седмично.?

17.09.13
19:10

Здравейте,
налага ми се да съкратя тренировките от 3 на 2 тренировки седмично , поради причини , които не искам да изброявам , а и не виждам смисъл.Мисля да чапочна 5х5 , но не ми е напълно ясно как точно може да я слея , за да мога да я изпълнявам в две тренировки  , защото на повечето места /сайтове я срещам под формата на 3 тренировки седмично.183 см 73 кг съм , с 2 години и8-9 месеца стаж , с няколко малки прекъсвания от по около седмица-две.Случи се обаче , да прекъсна с редовните тренировки за  около 2 месеца (това беше наскоро ) и поизгубих форма, въпреки че бях доста физически активено , но явно храната не беше достатъчна. Сега съм решил да понатрупам още маса , но наред с това и да увелича силата с поне 20-30 %(реших че тази програма би ми помогнала).Тренирам и волейбол 1/2 пъти седмично и ми се струва , че в тази програма няма нужда да вкарвам клекове поради простата причина , че тренировката по волейбол е абсолютно достатъчна за краката (+ това си бях контузил колената , точно от прекалено тежък за мен клек и не смея да товаря много). Удачно ли е да комбинирам 3 дневна тренировка в двудневна ? Нещо от сорта :
1ви ден:
Лег 5х5
Гребане 5х5
Раменна преса 5х5
Бицепсово сгъване 3х8-10

2ри ден :

Повдигане за прасец 5х5
Тяга 5х5
Набиране 5х5
Френско 3х8-10
Коремни преси

Общо взето всичко ще следва класическата 5х5 , но ще е малко по-продължителна . С храненето нямам проблем , не ме интересува дали пресата ми ще се вижда за лятото или ще е замазана - главната идея е още маса и още сила.

Клековете къде са?

17.09.13
20:31

казано от Владислав Андонов на 17.09.13, 20:13:

Клековете къде са?

Препрочети пак написаното. :)

17.09.13
22:28

Аз също съм разделил моите тренировки само в два дена.
1.
КРАКА -клек/напъди/прасец
ГЪРДИ -горе лег/среден лег/кофи
ТРИЦЕПС -френско/тесен лег
2.
ГРЪБ -набиране/мъртва тяга/гребане
РАМО -рамени преси/разтваряне встрани
БИЦЕПС -прав лост/дъмбели

При мене има ефект,засега. Преди това доста време тренирах в 3-дневен сплит и няме резултатите,които исках. Сега нещата са ОК

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1