19.09.13
20:52
От две-три седмици си пия по 5 грама креатин монохидрат на амикс. Четох много, но нещо малко ми остана неизяснено. Може и моя да е вината. Мисля леко започнах да го усещам креатина. Мога да направя още 2-3 повторения с по-тежко. Та през тия въпроснотите седмици си тренирах здраво. Сега като си се гледам в огледалото мисля съм смъкнал малко мазнина и увеличил мускулната маса. Преди си пиех по 2-3 литра вода на ден и от както пия креатин също пия по толкова. Въпроса е дали задържам вода и за това мисля, че съм по-голям. Знам, че креатина задържа вода в клетката и е хидрататор. Преди се опитвах както казах да се хидратирам пак с много вода. Въпроса ми е дали стоя да кажем с някакви минимални милиметри по-голям от креатина или от тежкия труд през времето в, което го поемам и много преди това? Главно взимам креатин, за да мога да изкарам още 2-3 повторения и въстановяване. Ям и по 3 яйца на ден с малко протиенче почти от както взимам креатина. Трябва да го отбележа и това :) Въобще тъпо зададен въпрос. Вода ли задържам или съм пораснал малко?
- Пиенето на повече вода по-скоро стимулира някаква собствена диуреза, тъй като организма не вижда голяма нужда да задържа такава.
- Хидратирането на мускулната клетка не може да се обобщи с водна задръжка. Това не е сол.