27.09.13
19:43
Здравейте! Прегледах темата за НВД и реших да направя тема за да ми помогнете да уточня тук нещата. Ученик съм, с високо наднормено тегло. Искам да изчистя мазнините. Най-големия ми проблем е храненето или това, че вкъщи никой не готви (от седмица насам се опитвам да готвя). Искам да ви попитам какво точно да ям (закуска, после преди обяд нещо да ме засити, на обяд и вечеря) и как се приготвят нещата, понеже от малкия ми опит научих, че без готвене няма да станат нещата. Смятам да следвам следният режим:
7:00 - Кисело мляко с овесени ядки
9:40 - ??? (тук какво? някакви ядки?)
13:30 - Телешко месо със зеленчуци или някакво друго месо
17:00 - След тренировка протеинов шейк?
19:00 - Нещо с яйца и зеленчуци ?
Ако може да ми предложите някакви рецепти, които ще ми влязат в полза ще е супер.
Също така освен от протеиновия шейк, някакви други добавки дали ще са ми от полза?
//offtopic: Извинявам се за аматьорските въпроси и съм на 15 (мисля, че сега е времето да направя нещо).
27.09.13
20:12
Да, сега е времето да направиш нещо по въпроса, и то със сигурност не е да приемаш добавки.
Хранителен режим и тренировчици.
За режима немога да помогна, разгледай дневниците на другите потребители, в случай, че никой не помогне по въпроса.
Успех.
27.09.13
22:43
Какво значение има, че е на 15? Ако има пари нека пие протеина.
Относно режима, повече въглехидрати от овесените ядки сутрин не трябва да приемаш, аз лично закусвам към 9/9:30 и от там нататък през 3 часа са ми храненията, само вечеривта ми е след повече, защото тренирам вечер. Сутрин кисело с овесени, после телешко със салата и зехтин примерно, можеш да добавиш ХУБАВА майонеза, после 2 пъти пилешко с нещо, аз и само със салата и майонеза си го нагъвам, след тренировка веднага протеиновия шейк или някой плод ако няма да си взимаш протеин, вечерята примерно яйца със сирене и по-късно ако искаш извара, но аз лично не я понасям.
дай повече инфо и пробвай с дневник ама за добавките съм съгласен да не пиеш,че ти е раничко ама аз нз нямам много опит да те съветвам просто казвам прочетеното тук ;)
30.09.13
23:36
От добавки нямаш нужда. Просто се храни пълноценно и организмът ти ще свърши останалото.
Не яж боклуци, тренирай редовно и резултатите ще дойдат. БЕЗ добавки. Смисълът им е да подпомогнат пропуските в метаболизма, а на тази възраст ти не би трябвало да имаш такива.