Болки в стомаха при прием на креатин монохидрат?

29.09.13
13:12

Здравейте,
Имате ли непоносимост към хранителни добавки? Кои добавки и кои марки? В какво се изразява непоносимостта?
Мен ме боли корема като пия креатин монохидрат. Пробвах няколко марки и при всичките ме болеше корема.
Споделете при вас как е.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.09.13 15:11.

Първо монохидрата не се разтваря ! И второ болките са често срещани(но зависи и от човека се пак) особенно при зареждаща фаза.Аз лично спрях да пия монохидрат заради доста остри болки в областта на бъбреците.

Мнението беше редактирано от Георги Гетов на 29.09.13 15:51.

29.09.13
17:55

Когато съм в зареждаща фаза с креатин монохидрат (последно на марката ON) и получавам лека непоносимост- газове и лек дискомфорт. Но само в зареждаща фаза когато приемат на креатин е в повече.

29.09.13
20:11

Дали ако Кре-алкалин (Kre-Alkalyn) или Креатин-етил-естер (Creatine ethyl ester) няма да има пак болки. В основата са си пак креатин.

30.09.13
09:55

казано от bicepcurl на 29.09.13, 15:36:

Това е защото не разтваряш кристалите хубаво, а ги поглъщаш цели и ти правят проблем. Много хубаво трябва да го разтвориш в леко по-хладка вода, не студена, за да е по-лесно и тогава да го изпиеш. Гледай и като взимаш монохидрат да е креапюр. Бих ти препоръчал на Оптимум, Мекс и Юнивърсал. Забрави за Сайтек, Биотек и т.н.

Не винаги креапюр е най-доброто. Пример за това е монохидрата на PrimaForce. Абсолютно с нищо не отстъпва на този на Оптимум (и двата съм ги пробвал).

01.10.13
22:33

Спри зареждащата доза. Креатина на MuscleMeds е уникален, не се пие със зареждаща доза и лично аз съм доста доволен!

http://shop.bb-team.org/muscle-meds-creatine-decanate?sku=2066

Мнението беше редактирано от Бау Мяу на 01.10.13 22:35.

Здравейте надявам се някой по запознат от мен с хранителните добавки да ми даде хубав отговор на този въпрос и така :
от 2 дни приемам креатин монохидрат на Peak почнал съм го без зареждаща фаза и усещам болки в корема и дискомфорт дали е възможно да е от това ако е да защо ? благодаря ви предварително

28.06.15
17:08

Приемай го с повече вода и нещата ще си дойдат на мястото. Болките се дължат на следното:
Креатинът не се разтваря и попада с голяма концентрация в червата. Те се опитват да го разредят, като отделят вода в своя лумен (т.е. чревната кухина). А това води до спазми и разстройство. Ако го пиеш предварително разреден с повече вода, ще спестиш тия мъки на червата си, а оттам - и болките :)

Пробвай с топла вода или топъл чай. Възможно е да видиш драстична разлика.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1