Soylent

Прескочи до:
BB

30.09.13
15:04

Здравейте.Вчера се разтърсих в интернет на тема отслабване и попаднах на някакъв експеримент, който се провежда от година от някакъв американец инженер.Става въпрос за “отказване от храната”, и приемане на оптимални количества от всички вещества необходими на организма под формата на прах, като говорим не само за мазнини, въглехидрати и белтъци, ами за микроелементи, витамини етц.От блоговете на хора, които са го ползвали, става въпрос за подобряване на общото състояние /като са дадени медицински иследвания преди и след/, промяна в някои показатели и разни други чудеса.Тоз прах, сойлент може да се поръчва само в америка, но изглежда съвсем достъпен да се приготви вкъщи, даже сайта на кампанията има много рецепти как да се приготви.Идеята на този тип хранене, била да се избегнят допълнителните гадости, с които се пълнят храните, разните канцерогени, консерванти, хормони и тн, а пък за американците излизал много по-евтино, та даже не трябвало да готвят и да чистят хаха.Та резултатите са обещаващи, по това което прочетох и днес си съставих сама една рецепта, като мисля да започна възможно най-скоро.Любопитно ми е какво мислите по въпроса, понеже видях, че на бг има изписано само една статия по въпроса.Това е сайта на кампанията и съм сложила и няколко ревюта-
Сайт тук
Блог на някакъв си там
блог друг

Темата беше редактирана от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 15:05.

Поредната нова мания с “магически” ефект.

30.09.13
15:41

SHUT UP AND TAKE MY MONEY

BB

30.09.13
15:58

ми никой не ти иска парите тука, тва си го правиш сам.се тая.

И защо би отказала храната? Дай ми логично обяснение, моля...

казано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13, 15:04:

Идеята на този тип хранене, била да се избегнят допълнителните гадости, с които се пълнят храните, разните канцерогени, консерванти, хормони и тн,

а имаш ли идея какво има в пудрите та’ срока им на годност е по една година ?! В Америка хората искат всичко да става лесно... точно затова всички простотии като колани за отслабване, тая безумна ‘’диета’’ и всякви такива се измислят там... щото нещат да ядът здравословно а пък пудрите имат готин вкус на шоколадче ( охааа кво ли си вика дебеланкото ‘’хем полезено, хем вкусно ) тъй, че резултатите са обещаващи за джоба на този който е решил да трупа пари на хорската простотия.. не че е лошо де то така се издържат цели индустрии...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.09.13 16:08.

BB

30.09.13
16:05

Защото вече никой не може да гарантира, че е биологично чиста, че не е друсана с хормони и не ти разстройва организма.Няма смисъл даже да коментираме е-тата и нитратите, плюс това ако не се отделя време за пресмятане и подготовка на храната, трудно може да се приеме по сто процента от нужните елементи, и едновременно да се дозират калории и тн.аз не казах, че бих се отказала, да не съм от камък.ще пробвам обаче, пък дано е хубаво.

BB

30.09.13
16:07

казано от kristiancho на 30.09.13, 16:04:

казано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13, 15:04:

Идеята на този тип хранене, била да се избегнят допълнителните гадости, с които се пълнят храните, разните канцерогени, консерванти, хормони и тн,

а имаш ли идея какво има в пудрите та’ срока им на годност е по една година ?!

еми нали са пудри...те са сухи, няма условия за развитие на патогени.

Сега ми кажи една причина въпросното прахче да е “биологично чисто” :D ? Да не говорим, че в така наречения “екип” всички са хора, занимаващи се с IT, комуникации и маркетинг...ако това не ти говори достатъчно, мога само да кажа - чакаме те след известно време, когато си разбиеш здравето с “вълшебното прахче” :D

мдаа и след 2то отваряне на кутията вече влажноста е друга нали така : ) и от там всичко е друго... щом казваш, че никой не ти гарантира 100% какво има в храните аз да питам кой ти гарантира на 100% какво има в пудрите ( без да има финансова изгода да ти го гарантира )

30.09.13
16:15

Ти верно ли си студентка по медицина ?
Пази Боже пациенти от такива студенти...

BB

30.09.13
16:16

Значи, първо отговор на онова първото момче.Никой не гарантира какво има в пудрите - затова ще го пробвам.Не става въпрос за вашите пудрички за бицарки с вкъс на шоксоладче дето ги пиете тука, а за пречистени медицински препарати, като изключим прм протеините, шото знам ли дали има медицински версии.Инак да- мързи ги да се хранят като вас здравословно с некви неща дето бог знае отде идват вече.Не защитавам американците, просто съм отворена къв тва, а вие сте срамно нападателни.

За второто момче, екипът не печели.Ако бяхте прочели преди да пишете, щеше да видите, че всеки сам си избира как да си прави сместа, с каквото реши да си купи, на която марка си иска, от която аптека си иска и тн.И съответно да си го пригоди към физиологията.Идеята е важната, не кво ше си купиш.А че ме чакаш да си разбия здравето - благодаря много си мил, ама ше има да почакаш.

казано от James Hinks на 30.09.13, 16:15:

Ти верно ли си студентка по медицина ?
Пази Боже пациенти от такива студенти...

Само един поглед на дневника ти метнах.Няма нужда от коментар.
Бях забравила какво избиване на комплекси е по форумите.Ама си мислех, че това е само там където влизат 15 годишните.

казано от kristiancho на 30.09.13, 16:10:

мдаа и след 2то отваряне на кутията вече влажноста е друга нали така : ) и от там всичко е друго... щом казваш, че никой не ти гарантира 100% какво има в храните аз да питам кой ти гарантира на 100% какво има в пудрите ( без да има финансова изгода да ти го гарантира )

Moisture

Most foods contain enough moisture (water) for the bacteria to grow. Bacteria will not grow in dry foods such as milk powder and soup mixes. But once water is added they can grow again.

набързо

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 16:20.

Е, няма да е чак толкова много време :) И не съм “мил”, а ти казвам истината.

Но както казва един колега - акъла не е *уй, че да го набиеш в нечия глава :)

Редакция : Вече усещам как Джеймс си скубе косата, че няма да му коментираш дневника... :D

Редакция 2 : Леле, ама ти ако наистина си студентка по медицина, моля те - кажи си името да се пазя...в сухите храни не може да се развият бактерии? (headbang)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 30.09.13 16:21.

BB

30.09.13
16:22

казано от Херцог Трън на 30.09.13, 16:18:

Е, няма да е чак толкова много време :) И не съм “мил”, а ти казвам истината.

Но както казва един колега - акъла не е *уй, че да го набиеш в нечия глава :)

Редакция : Вече усещам как Джеймс си скубе косата, че няма да му коментираш дневника... :D

Аз много добре те виждам, че не си мил, мерси хаххаха, ама вие какво сте тука, групичка назобени комплексари, дето са заяждат ли, написала съм я тая тема за хора дето им е интересно и са ентусиасти, за да обменяме опит, а не да ви чета злобните малоумни коментарчета.

Ето ти редакция

казано от Херцог Трън на 30.09.13, 16:18:

Редакция 2 : Леле, ама ти ако наистина си студентка по медицина, моля те - кажи си името да се пазя...в сухите храни не може да се развият бактерии? (headbang)

Да, споко, и аз не ща тъпи пациенти.Изсушаването е метод за стерилизация.Въобще няма да кво да се говори по тая тема, защо за нея реши да се хванеш.

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 16:24.

Значи, след като не ти харесваме, такива назобени комплексарчета, цъкни тук и няма да се занимаваш повече с нас :)

Чакай сега може да се бъркам но тялото трябва да приема протеини, въглехидрати и мазнини нали така. Незнам дали се продават такива неща в аптеките изобщо... на всяка кутия пише лабораторно пречистена но това, че едно нещо се продава в аптека не го прави безопасно нали така... камоли човек да живее с медицински пречистени продукти... всъщност отиди в аптеката и просто попитай фармацевта там какво мисли по този въпрос... да видим какво ще каже, защото ние тука може да си говорим но ти така или иначе няма да ни повярваш... тук никой не е пробвал такава диета /поне незнам за такъв/. Вярно има много иновации в живота ( хранене, технологии и т.н. ) но това незначи, че са необходими... Мое мнение е, че трябва да се храниш с храна в тенджери а не с храна в епруветка... организма знае коя аминокиселина е от прасето Гошо и коя е от лаборанта Гошо това, че ти четеш, че продукта е от Гошо ... е тялото разчита нещата в повече детайли. И аз сега видях, че си студентка по медицина питай някой лектор за идеята ти...

Ако на профилната си снимка си ти... просто забрави за тия щуротии в главата ти и не съсипвай тялото си, защото изглеждаш добре : )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.09.13 16:27.

BB

30.09.13
16:26

Не мерси, казах ти защо го постнах, ма мерси, че секи тряя да е на сяка манджа мерудия..такива са си някои хора, не са задоволени от вниманието, което им се обръща, когато са очи в очи с някой, та тука ше се правят на интересни.кво да се прави.

30.09.13
16:27

Като не ти харесват коментарите, чувствай се свободна да напуснеш по всяко време, няма да те задържаме.

BB

30.09.13
16:31

казано от kristiancho на 30.09.13, 16:25:

Чакай сега може да се бъркам но тялото трябва да приема протеини, въглехидрати и мазнини нали така. Незнам дали се продават такива неща в аптеките изобщо... на всяка кутия пише лабораторно пречистена но това, че едно нещо се продава в аптека не го прави безопасно нали така... камоли човек да живее с медицински пречистени продукти... всъщност отиди в аптеката и просто попитай фармацевта там какво мисли по този въпрос... да видим какво ще каже, защото ние тука може да си говорим но ти така или иначе няма да ни повярваш... тук никой не е пробвал такава диета /поне незнам за такъв/. Вярно има много иновации в живота ( хранене, технологии и т.н. ) но това незначи, че са необходими... Мое мнение е, че трябва да се храниш с храна в тенджери а не с храна в епруветка... организма знае коя аминокиселина е от прасето Гошо и коя е от лаборанта Гошо това, че ти четеш, че продукта е от Гошо ... е тялото разчита нещата в повече детайли. И аз сега видях, че си студентка по медицина питай някой лектор за идеята ти...

Ако на профилната си снимка си ти... просто забрави за тия щуротии в главата ти и не съсипвай тялото си, защото изглеждаш добре : )

Аз съм на профилната и не става въпрос за изглеждане добре, а за чувстване добре и за запазване на цялото добре.
само протеините и витамините идват от аптека, мазнините са от олио, както и въглехидратите може да са различни видове брашно.Да, ще попитам естествено някой от академият.ето например това, което мисля да опитам аз, за да добиеш по - ясна представа.

1. Аминокиселини - 50гр – 182kcal – 15 % ДП
2. Зехтин – 30мл – 300кал – 30 % ДП
3. Брашно некакво – 200гр – 750 кал – 55 % ДП
4. Фибри - бая
5. Biotin /от 0,3мг до 2,5гр/, Zinc /15мг/
6. Calcium /1-2мг/
7. Folic Acid /0,2 mg/, Iron /10мг/
8. Йодирана сол – 2г
9. Niacin - 13-19 мг – по – добре по – малко, че увреждал ч.д
10. Мултивитамин - Thiamin, Vit A, B12,B6, C,D, ,K
11. Fluoride – 0,8 – 1мг – има го в протеина
12. Phosphorus 12г – има го в протеина
13. Potassium 0,8г  – уж го има ама много малко
14. Magnesium 0,35г – има го в протеина
15. Manganese, Molybdenum, Chromium, Copper, Pantothenic Acid, Riboflavin, Selenium
16. Сяра -  MSM (methylsulfonymethane) –/1 – 4г/

30.09.13
16:39

Хората ще идват при теб и ще им пишеш по две дузини добавки и ще ги караш да карат на аминокиселини брашно и зехтин (rock)
Направо ще си купуват една аптека да имат,че да не свършат запасите им (rock)

Човек излгежда добре когато се чувства добре... всъщност ти си момиче и като повечето момичета едвали ядеш кой знае колко много по принцип и това суплементиране вероятно няма да ти се отрази ( смисъл на първия ден да си гладна или нещо такова )... но то така или иначе ще се отрази все някога... храносмилателната ни система е устроена е така, че да не представлява проблем да се приема храна... има си бактерии в стомаха които спомагат за десетки неща, има си стомашни сокове, има си механизми за превенция от зарази ( до една степен ) тялото е наясно, че неможе да приеме 100% чиста храна и затова знае как да действа... аз лично без да опитвам дадената от теб програма бих умрял от глад въпреки, че ще приемам същите калории които приемам и като ям... вероятно е въпрос на воля - така е... аз нямам воля изобщо да опитвам и затова подсъзнателно се опитвам да те отдалеча от този фармацевтичен начин на живот който искаш да започнеш... ако искаш експериментирай ( няма лошо човек да има база от личен опит ) но просто го направи във възможно най-кратки срокове, защото после не, че ще умреш той и организма ти е млад... ще се възстановиш но вместо да ходиш по дискотеки ще ходиш по кабинети известно време... Никой тук не ти мисли злото... всъщност едвали си погледната дневника на Джеймс детайлно... можеш да научиш много от него... от на Херцога също ( просто имат малко черен хумор )... и ние не сме комбина тримата да кажеш, че ги защитавам просто защото така трябва... от различни градове с различна физика, различно трениране и хранене сме.. в тая тема ни обедини идеята, че и тримата ядем ( без значение как ) Та ако си решила твърдо да почнеш поне направи дневник да следим и някой който е нагазил до врата в медицината ( като Цецо ) да спасява като се наложи :)

BB

30.09.13
16:56

kristiancho

Не става въпрос за бактерии, разбира се, че имаме защита срещу тях, просто ти отвори темата за годност, за това стана дума.Проблемът със съвременните храни, е че съдържат кофти преработени мазнини, хормони <===.Срещу тези неща организмът няма защита, той ги ползва като свои.Ако ядеш много месо бъкано с естроген /за да растат и дават мляко кравите/, нищо чудно да ти порастнат цици, да напълнееш и тн.Това са хормони, те регулират целия организъм.Аз не желая организмът ми да го контролират, производители, чиято единствена цел е да си продадат боклуците и да ни разбъзикат здравето и го правят доста успешно.Друга такива са хормони на стреса у убити животни и още дълъг списък с такива неща, и всичко това води до хормонален дисбаланс, който стои в основата на много болести, рак, депресии и бла бла бла така нататък.Да, жалко е че са ни докарали дотам, че да няма откъде да си набавиш чиста храна, защото са замърсени и почви и всичко, но колкото  и да си затварме очите живеем в някакъв ужасен индустриален свят, в който нищо няма натурално и няма да се учудя в далечното бъзеще да няма вече какво да се яде.
А глада идва от ниска нива на разните вещества в кръвта и от рецепторите за напълненост на стомаха.В този случай и вещества има в кръвта, и стоматъх е пълен тъй като се поемат големи количества течности.Няма причина за глад.Разбира се, това ше  го кажа по - късно като пробвам.
Радвам се, че обичате да ядете, и аз обичам, но вече си е опасно даже това.Ше го видиме тоз дневник.

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 16:57.

30.09.13
17:17

Все пак човек трябва да оценява иронията в името ;) По-малките тук вероятно не са и чували, но името е от един доста известен сай-фи филм с Чарлтън Хестън (от 1973 г.), направен по разказ на Хари Харисън.  Едно бързо съмъри за мързеливите:

Колкото до храната на Райнхарт, бих казал има стойност само като забавно четиво. Концепцията му не стъпва на нищо научно или иновативно (течни диети и течни заместители на храна се правят от десетилетия - една от водещите фирми е )тази). Сойлент излиза бая по-скъпо от това да живееш на еленски пържоли, а ако имате съмнения съм готов и да се жертвам в подобно изследване (аз съм доброволец за еленското). Глупостите за хемоглубина - как се променял за три дни от диетата, показват бая големи празнини (една червена кръвна клетка има живот около 120 дни). Тестовете които дава - CBC (проверка дали си болен от анемия), хим. панели и липиди са безполезни като доказателство. Причината е, че ако си имате чифт работещи бъбреци и не страдате от минерално натравяне, панела би показал единствено как тялото реагира на относително високи флуктуации в потреблението на електролити. Но както казах, забавен експеримент.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 30.09.13 17:21.

30.09.13
17:19

Искрено се надявам това да не се опитваш да го налагаш на пациенти някой ден, че тогава направо както казаха, кажи си името. Има идея, но това си е безумие, скъпо безумие. Все пак ми е интересно какви ще са ти резултатите с този малък списък, с който ще заместваш храната.

BB

30.09.13
17:36

казано от Solomon Kane на 30.09.13, 17:17:

Глупостите за хемоглубина - как се променял за три дни от диетата, показват бая големи празнини (една червена кръвна клетка има живот около 120 дни). Тестовете които дава - CBC (проверка дали си болен от анемия), хим. панели и липиди са безполезни като доказателство. Причината е, че ако си имате чифт работещи бъбреци и не страдате от минерално натравяне, панела би показал единствено как тялото реагира на относително високи флуктуации в потреблението на електролити.

Какво като живее 120 дни..Естествено че ше се дигне хемоглОбина ако се приема адекватно желязо, б12, фолати..и естествено че като се дигне хемоглобина ше се дигне и MCV и HTc и тн.И естествено, че се дължи на ФЛУКТУАЦИИ /мале ква дума, чак ме домързя/ в електролитите!Но всичко зависи от електролитите в крайна сметка - мускулна сила, възбудимост и тн.Да..липидите са много безполезни като доказателство..най-безполезното, само дето спадат LDL и тва се постига доста трудно попринцип и предотвратява доста болести, ама доказателството е нищожно, и разликата в изследванията е 3 седмици, не три дни.и вие сте много логичен, поздравления.

казано от Alex Ivanov на 30.09.13, 17:19:

Искрено се надявам това да не се опитваш да го налагаш на пациенти някой ден, че тогава направо както казаха, кажи си името. Има идея, но това си е безумие, скъпо безумие. Все пак ми е интересно какви ще са ти резултатите с този малък списък, с който ще заместваш храната.

На никой няма да го налагам.И да, кратък списък, ама едва ли тия неща присъстват в необходимите количества на храната на повечето от нас.

30.09.13
17:57

казано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13, 17:36:

Какво като живее 120 дни...

Обсъждаме доказателствата, които дава изобретателя - по-горе ставаше дума за желязото в Сойлент. Ако тестовият обект не страда от остра кръвозагуба или внезапно не е развил някаква хемолитична реакция, каквото и да яде за такъв кратък период от време, няма да има кой-знае каква промяна в хемоглубина.

Друг въпрос е доколко ефективни и здравословни са течните диети. Включително можем да обсъдим гастроинтестиналните характеристики на хора, които приемат прекалено много добавки и не осигуряват на стомашните бактерии здравословна среда за функциониране.

BB

30.09.13
18:09

казано от Solomon Kane на 30.09.13, 17:57:

Обсъждаме доказателствата, които дава изобретателя - по-горе ставаше дума за желязото в Сойлент. Ако тестовият обект не страда от остра кръвозагуба или внезапно не е развил някаква хемолитична реакция, каквото и да яде за такъв кратък период от време, няма да има кой-знае каква промяна в хемоглубина.

То няма кой знае каква промяна.Хемоглобина си се движи в рамките на нормата.Той си е в норма и преди сойлента, но след него скача с 10мг, следователно има значение оптималният прием на желязо - повече кислород, по-оптимално представяне и тренировки /нали това е важното тук в тоз форум като гледам/.И това не значи, че е направил чудеса сойлента, просто желязото е дозирано правилно и следва най-нормалното нещо - да се подобри функцията на Hb.Обаче нали се сещаш кой си дозира желязото принципно..мен никой не ми е споделял такова нещо, а ако го дозираме има полза.И да, какво като живеят 120 дни еритроцитите, това няма никакво отношение в случая.

казано от Solomon Kane на 30.09.13, 17:57:

Друг въпрос е доколко ефективни и здравословни са течните диети. Включително можем да обсъдим гастроинтестиналните характеристики на хора, които приемат прекалено много добавки и не осигуряват на стомашните бактерии здравословна среда за функциониране.

Стомашните бактерии са там за да помагат за разграждането на вещества които приемаме.Айде добре, произвеждат и вит Б и К, но в диетата тези се приемат.При запек, се увеличава количеството бактерии и може да се предизвика интоксикация, т.е ако са много е проблем, ако са малко - не.Те няма да изчезнат, защото в диетата се приемат всички вещества необходими да ги хранят.а на тях много не им трябва, балтъчки, въглехидратки, не ги мисли толко.Да не говорим, че сойлент съдържа пробиотик, а може да си го взимаме и ние, а това са милиарди бактерии.

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 18:10.

30.09.13
18:29

казано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13, 18:09:

....

Стомашните бактерии са там за да помагат за разграждането на вещества които приемаме.Айде добре, произвеждат и вит Б и К, но в диетата тези се приемат.При запек, се увеличава количеството бактерии и може да се предизвика интоксикация, т.е ако са много е проблем, ако са малко - не.Те няма да изчезнат, защото в диетата се приемат всички вещества необходими да ги хранят.а на тях много не им трябва, балтъчки, въглехидратки, не ги мисли толко.Да не говорим, че сойлент съдържа пробиотик, а може да си го взимаме и ние, а това са милиарди бактерии.

Не бих могъл да се съглася с това. Около 3000 вида от произведените в тялото ензими се образуват от чревните бактерии.Запека е просто симптом. Като приемаш само синтетични източници на витамини се похабяват собствените ензими. Правилната интестинална среда, която да помага на бактериите да произвеждат ензими не се прави със синтетика. Пробиотика се смила като нормалната храна и не се усвоява направо. Не е важно само субективното чувство за ‘виталност’, за което говори автора на Сойлент - важно и как изглеждат нещата от другия край - през ендоскопа.

BB

30.09.13
18:40

казано от Solomon Kane на 30.09.13, 18:29:

Не бих могъл да се съглася с това. Около 3000 вида от произведените в тялото ензими се образуват от чревните бактерии.Запека е просто симптом. Като приемаш само синтетични източници на витамини се похабяват собствените ензими. Правилната интестинална среда, която да помага на бактериите да произвеждат ензими не се прави със синтетика. Пробиотика се смила като нормалната храна и не се усвоява направо. Не е важно само субективното чувство за ‘виталност’, за което говори автора на Сойлент - важно и как изглеждат нещата от другия край - през ендоскопа.

Ами нека се образуват ензими, те бактериите ше са си там, тва го разяснихме.Че запека е симптом - симптом е, и?Тва, че нещо е симптом го прави маловажно?Аз го дадох за пример какво става, като има много бакреии и че много не е на хубаво, не да си говориме за запек..Синтетика, несинтетика, се си се хранят бактериите, да не говорим че “нормалната” сега храна, в голям процент е също синтетика, не виждам някой да има проблеми с бактериите..Пробиотик май не знаеш какво е..Пробиотик е концентрирани живи бактерии, оформени в прахче или таблетка.Въобще не се смилат.Освен това има и пребиотици - което е среда за развитието на бактериите.А да - и познай какво - тези неща се ползват и в днешно време защото стават нужни на хората, които се хранят с днешната храна..значи очевидно нещо в нея не е наред, нещо липсва, нещо е дисбалансирано, както вика един приятел - не е таман.През ендоскопа не виждам защо ще изглеждат зле нещата.Инак, за виталността, не е логично да е субективна, на базата на изследванията си е напълно обективна, и да, за мен това е най-важното - да се чувстваш добре, а не като парцал.И има причина това да се случва, а именно защото си набавяш всичко от което се нуждае организмът.НО както казах, тепърва ще пробвам, този спор се зароди, защото се опитвах да гледам обективно на идеята, докато изявени форумци, хранеха с някакви безпочвени нападки.Интересно се получи.Дано някой извлече ползата от всичко това.

30.09.13
19:29

Бързата работа, срам за майстора :). Тренирай, яш, спи и ще има резултат.

BB

30.09.13
19:33

казано от Simone на 30.09.13, 19:29:

Бързата работа, срам за майстора :). Тренирай, яш, спи и ще има резултат.

Ама ти сериозно ли.За какъв резултат си мислиш, че се боря...закво се хаба да пиша бате.

30.09.13
19:53

Ми не пиши бе БАТЕ,лесно е :) Троши си главата и тва е :)

30.09.13
20:09

Ами нека се образуват ензими, те бактериите ше са си там, тва го разяснихме.Че запека е симптом - симптом е, и?

Кои бактерии - добрите, лошите, неутралните? Нещо май не правиш разлика. А ензими може да се обрзуват, а може и да не се образуват. Симптоми като запека определно са важни, защото отбелязват смущения в храносмилането :) Детоксикацията на храните хаби ензими и такива храни не ги създават, а ги унищожават. Затова и течните и кашообразните храни имат проблем със усвояването - няма достаъчно храносмилателни ензими, съдържащи се в слюнката, за да позволят плавно разграждане.

Пробиотик май не знаеш какво е..Пробиотик е концентрирани живи бактерии, оформени в прахче или таблетка.Въобще не се смилат.

:) Нещо са ти стари учебниците. Проспала си едно доста важно решение на EFSA, което промени бизнеса с пробиотиците и т.нар. ‘функционални храни’. Нормално е, студентите имат други приоритети. Ето ти един линк да понаваксаш.

През ендоскопа не виждам защо ще изглеждат зле нещата.

Нормално е, че не разбираш. Не правиш верните изводи обаче.

този спор се зароди, защото се опитвах да гледам обективно на идеята, докато изявени форумци, хранеха с някакви безпочвени нападки.Интересно се получи.Дано някой извлече ползата от всичко това.

Това, което прилагаш е субективизъм. Ти самата задаваш такъв тон и после се обиждаш, че дискусията избива към нападки.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 30.09.13 20:10.

30.09.13
20:16

Вместо да се храним с прахове и не знам си какви неща за добавяне на вещества, предпочитам да копая в събота и неделя градината на баба ми и дядо ми.
В България голяма част от нас имат възможност да засадят и отгледат нещо сами.
Мисля че не сме стигнали до момента, в който няма варианти да си осигурим питателна храна.
Не е лесно, но не и невъзможно.
Проблемът е че на никой не му се занимава, а все по-малко са хората които знаят как да хванат мотиката.
На село се отива, само да се напълни тумбака и за 20лева.
Всеки се оплаква че не можело да се живее с тези цени на зеленчуци,храни, но истината е че малко са хората които осъзнават колко е трудно да се произведе качествен краен продукт.
Също така, храненето не е въпрос на добавяне на вещества в организма (да за някои може и да е).
Това е социален акт. Това е удоволствие. С тези витамини които ги изредихте, къде отива удоволствието.
За какво ще живеем наркая? За да ходим на работа и да ни дават микс от добавки за хранене?
Тогава ние ще станем КАТО кравите, блъскани с естроген.

Но това е моето не-медицинско мнение. Не критикувам, просто размишлявам..

Спокойна вечер.

Мнението беше редактирано от Anonym0us на 30.09.13 20:18.

30.09.13
20:21

Студентката откри Америка, или по-скоро американците си откриха още един шаран

BB

30.09.13
20:39

казано от Solomon Kane на 30.09.13, 20:09:

Кои бактерии - добрите, лошите, неутралните? Нещо май не правиш разлика. А ензими може да се обрзуват, а може и да не се образуват. Симптоми като запека определно са важни, защото отбелязват смущения в храносмилането :) Детоксикацията на храните хаби ензими и такива храни не ги създават, а ги унищожават. Затова и течните и кашообразните храни имат проблем със усвояването - няма достаъчно храносмилателни ензими, съдържащи се в слюнката, за да позволят плавно разграждане.

:) Нещо са ти стари учебниците. Проспала си едно доста важно решение на EFSA, което промени бизнеса с пробиотиците и т.нар. ‘функционални храни’. Нормално е, студентите имат други приоритети. Ето ти един линк да понаваксаш.

Нормално е, че не разбираш. Не правиш верните изводи обаче.

Това, което прилагаш е субективизъм. Ти самата задаваш такъв тон и после се обиждаш, че дискусията избива към нападки.

Майко мила, още от самото начало ми се стори нелогичен, ама ти си откровено тъп.
Кои бактерии?Лошите, добрите или неутралните!!?Ти знанията от детски книжки ли ги зимаш?Ти за какви си мислиш че говориме тука бе?За холера?За салмонела, за кво?Кво значи добри? За опортюнистични чувал ли си?Ти въобще знаеш ли нещо или чул-недочул, чел-недочел..Какъв запек ми говориш тука от 100 часа, какво за запек?Първо ми вика, това е просто симптом, после викаа ооо това е много важен симптом..Е много ясно, че е важен симптом, ма запек ли е темата, какво искаш да ти говоря патогенеза на запека ли?Етиология?Отбелязвал смущения в храносмилането.Е ти да видиш.Верно ли.Кои храни не създават ензими?Ти ензим знаеш ли въобще какво е, и не са да ми гугълваш определения.Такива храни унищожавали ензимите?!Ти май просто си имаш малък скромен речник и обичаш да правиш изреченийца, дето хората ше се чудят откъде си ги съчинил.Течните и кашообразните храни нямали ензими..те само там ли са ензимите, в храните? Да си чувал за слюнка, панкретичен сок, жлъчка? Не? Май ше е по -  добре ти да се образоваш, а тоя линк дето си ми го дал бог знае за какво е не ми се отваря, сигурно си ми постнал нещо съвсем несвързано с темата за някакъв запек.Още като ми каза че пробиотиците се разграждат и всмукват ми се отщя да коментирам тая тема.
Ше ми говори, че не прая верните изводи.Айде сега ти, като си виждал ендоскоп, многознайко, давай направи ми един извод, как ще изглеждат нещата през ендоскопа като се храни човек със сойлент?Ако знаеш въобще къде трябва да се гледа.
И да.Не съм започнала с този тон.Ензимите не се произвеждали от тези храни..Иска ми се тук хората да бяха чели повечко, че да се хванат за главата и те, като става въпрос съставяне на абзаци, пълни с абсурди..
Инак, момичето е право, естествено, че ще предпочета храната на баба ми, но такава нямам през всички сезони, инак ям от нея.

Мнението беше редактирано от Borrelia Burgdorferi на 30.09.13 20:39.

30.09.13
20:55

Виж тук, аз от 1 година се храня със слънце
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/polezenpat/128-hrmanek1

п.п.отвреме навреме добавям и по 20 яйца и кг риба към основното

Възможно ли е някой да изхвърли най-после тази “форумка” (мислех друг епитет да ползвам, но не си заслужава усилията) ? Щом Соломон Кейн стана “откровено тъп”, нещата са излезли бая извън допустимото.

П.П. Миличка, моля те, сподели си името - както казах, само и само да те отбягвам като лекар, а и близките и познатите ми също!

30.09.13
20:59

казано от Ragnar Lodbrok на 30.09.13, 20:55:

Виж тук, аз от 1 година се храня със слънце
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/polezenpat/128-hrmanek1

п.п.отвреме навреме добавям и по 20 яйца и кг риба към основното

чиек,любимата ми закуска е 3 парчета слънчева светлина от 8 до 9 часа сутринта,съдържа светлинни фибри които те засищат и директно те пращат в кенефа да пускаш кефалите по марица :@

true story man,no trolling ;]

ама парчетата слънце с кой меч ги режеш.... на Скайлокър или ?!

BB

30.09.13
21:09

затънали сте дълбоко в трапа ако този го имате за умен.успех с възможностите ти занапред, забраих ти името тоя с лилавия аватар, но по-добре да ти пожелая късмет и помощ от познати, защото не те виждам извън форума.т.е - виждам те, ма сега не ми е до смях.амин за тебе и нека силата бъде с теб..много жалка работа, айде спирам вече, че много се разговориха тук, а затрудненото мислене гори енергия, време е да хапнете нещо, току виж мозъкът ви регенерирал.говоря на тоя с лилавия аватар и на тоя дето го имахте за умен или нещо подобно.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1