Amix whey pure fusion - мнения?

Здравейте, тъй като тренирам сутрин, а след това съм на лекции, някой път нямам време да обядвам, затова ми е нужно да вкарам някаква доза протеин след тренировка, докато дойде момент, в който да мога да хапна някаква храна. Насочих се към Amix whey pure fusion поради следните причини : ниско съдържание на въглехидрати, тъй като съм на ниски такива, без аспартам е, цената му е добра и съм доволна от тази марка. Но тъй като за първи път ще си купувам протеин, имам нужда от вашето мнение за този продукт, евентуално ако знаете за някой по-добър от същия клас с подобно съдържание - да препоръчате :) Ще го пия само в тренировъчни дни заедно с БЦАА-то преди и след трен. Насочила съм се към протеин, защото продуктите, заместители на хранене, са с по-висока концентрация на въглехидрати и захари, което се опитвам да избегна. Също така според мен 19г протеин на мерителна лъжица е добро съотношение за жена на 1600 калории дневно - все пак си набавям основно протеина от храната, идеята е да не вия на глад като куче до храненето ми след трен, което е след г-д 2 часа. Та въпросът ми е - правилно ли съм се насочила ..и ако не - покажете ми пътя към правата вяра:Д  Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Графиня фон Дачева на 04.10.13 14:16.

При твоите условия на организация протеинът не е лоша идея.
Няма нужда да го пиеш преди тренировка.
Може би матричните (многокомпонентни) протеини са малко по-практичен избор в случая.
Такъв е Syntrax Matrix, например.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.10.13 14:28.

04.10.13
14:31

На 10000% подкрепям мнението на Кольо пияндето. Аз лично пия тази матрица и наистина подхранва много добре.Понякога даже без тренировки си пия шейкчета ,понеже са адски вкусни.

04.10.13
19:08

На мен пък въпросният ми е гаден, едвам го допих като си бях купил. Но така като чета изискванията ти, виждам че “искаш това, което не искаш”! Значи щом искаш да заменяш хранене, и да не “виеш от глад” ти трябва матричен протеин - именно заради съдържанието на въглехидрати. Реално чуството на ситост се получава именно от тях, а не от белтъчния компонент! Колкото по-малко въглехидрати има вътре, толкова по-бързо ще ти се прияде. Този протеин на Синтракс който са ти препоръчали по-горе, мен лично ме засищаше за около половин час, при положение че трябва да остискам три часа! Освен това е гаден и блудкав. Другото нещо което на което трябва да обърнеш внимание, е точно какъв е източника на въглехидрати. Захари е твърде общо понятие, реално всичко се превръща в глюкоза (важния момент е времето за което се случва това) Матрицата която аз пия, съдържа Полидекстроза, чийто цикъл на утилизация е съвсем различен от този на Захарозата. Въпреки че тук всеобщото мнение е, че въпросния продукт бил за качване на маса - е, аз свалих, и сега си поддържам теглото! Така че, важно е да си дефинираш точно какво искаш, за да избереш правилния продукт. Успех :)

04.10.13
19:14

казано от summertime на 04.10.13, 19:08:

Въпреки че тук всеобщото мнение е, че въпросния продукт бил за качване на маса - е, аз свалих, и сега си поддържам теглото! Така че, важно е да си дефинираш точно какво искаш, за да избереш правилния продукт. Успех :)

Е ще свалиш разбира се,ако си в калориен дефицит.. Аз ям всеки ден по 200 гр течен шоколад 100 гр  майонеза и имам фибри на краката  ,това дали означава ,че майонезата и течния шоколад са някакви мега мощни добавки са сваляне на подкожна мазнина?

04.10.13
19:48

Е, това какво ядеш ти, не е еталон, най-малкото защото всеки си има различен метаболизъм :) Но съм на същото мнение, че не бива да се обобщава и да се слага етикет на продуктите. На мен Синтата си ми харесва, и не бих пил шльокавици, само защото бил като гейнър и други подобни глупости.

04.10.13
19:55

Именно ;) Няма значение какво се пише продукта,гледаш съдържанието е решаваш дали се включва в сметките ти (макро-тата)

Благодаря ви много за мненията, момчета:)

Значи щом искаш да заменяш хранене, и да не “виеш от глад” ти трябва матричен протеин - именно заради съдържанието на въглехидрати.

Имам странното усещане, че смесваш понятията ‘матричен протеин’ и ‘заместител на хранене’.
Syntrax Matrix съдържа 2 g въглехидрати в доза, което е достатъчно малко и този продукт може спокойно да се причисли към типичните протеинови пудри. Може би искаш да кажеш, че й трябва заместител на хранене? Заместителите на хранене съдържат несравнимо по-голямо количество въглехидрати.

Колкото по-малко въглехидрати има вътре, толкова по-бързо ще ти се прияде.

Всички протеинови пудри (целия клас, без изключения) са продукти с много ниско съдържание на въглехидрати. Проблемът със засищането на глада е индивидуален (от една страна) и зависим от много други фактори (от друга страна). Вкусовите възприятия пък са строго субективни... недоволните от овкусяването на Syntrax са сравнително много малко (по личните ми впечатления).

Кольо Пияндето ме е разбрал правилно :) Аз не търся заместител на хранене именно поради наличието на висок процент въглехидрати. Протеинът няма и да го пия като заместител, а просто като нещо, което да ми даде енергия, докато успея да си направя яденето - аз не искам да го замествам, просто го отлагам с 1-2 часа. И аз смятам,че всичко е строго субективно - един може да го засити повече, друг по-малко. При положени, че от 3 месеца съм на ниски въглехидрати и вече нямам глад за тях, не мисля, че специално аз ще имам проблем като вкарам една доза протеин да ям след 2 часа. Благодаря много за мненията, насочих се вече и поръчах:)

PH

05.10.13
09:03

До колкото разбрах търсиш протеин за преди и след тренировка,което прави Whey Fusion по-удачен избор от Syntrax Matrix за твойте цели.Другото,което ще те посъветвам е ако си взимаш whey fusion да се спреш на вкус melon yoghurt,просто е уникален.

казано от Phxxx на 05.10.13, 09:03:

До колкото разбрах търсиш протеин за преди и след тренировка, което прави Whey Fusion по-удачен избор от Syntrax Matrix за твойте цели.

Хайде да цитирам, за повече яснота:

Смесеният прием на протеини (бавни с бързи) води до увеличаване на общия анаболен отговор във възстановяващата се мускулатура, в сравнение с прием на само бърз или само бавен в еднократна доза.

Повече за това - тук.

05.10.13
11:35

Адрияна, ако ти е все едно за това какъв е вкуса може да пробваш граховия изолат на BulkPowders. Вкуса е меко казано ужасен(освен, ако не си фен на суровия грах), ала белтъчното съдържание и гъстотата (от която според мен се усеща една ситост за час-два напред) и факта, че няма нищо от типа на подсладител/оцветител го прави уникален. Мисля и ,че като аминопрофил граховите изолати могат да наборят всички други растителни предвид цена/качество. Това мисля, че е най-гъстия бъркоч, който съм пил в кариерата ми на опитен мишок...друга гъста история беше казеина на ON.
пс. Става и за подсилване на палачинки.

А относно дискусията за матрицата на синтракс...малко не ми харесва въпросния продукт, защото:
- Не ми допада, че основния протеин в състава е суроватъчен концентрат, а за другите само мога да гадая  колко са. Нищо против концентратите, особено  ако са високобелтъчни и с малко лактоза, просто идеята е да е матричен, а не да има щипка от всичко.
- Не ми допада, че пшеничния глутен в състава и е повече от яйчния протеин. И WTF има пшеница в матричния им протеин.
- Не ми допада и слабия им аминопрофил, който не е такъв, какъвто беше.
- Цената ?!

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 05.10.13 11:42.

05.10.13
18:09

Strelok91- четейки коментара ти за граховия протеин, ми се догади, честно :D Явно няма да е в тоя живот, да си поръчам такова нещо.

Иначе съм съгласен с теб за Матрикса. Въобще продуктите на Синтракс като цяло, са въздух под налягане! Много реклама и суперлативи, за нищо.

06.10.13
16:38

Ади, мен гейнъра на Аimix ме засища отлично а и не качвам килограми от него, защото се храня веднъж-два пъти на ден. Даже го използвам за средство за отслабване, защото апетита ми се отваря вечер към 10.00 часа, тогава изпивам 50-150гр. пудра чиста или разбита с нещо...с текила най-върви.

Мнението беше редактирано от Еушендре на 06.10.13 16:38.

с текила?! Ти ме уби бе, човек :Д хаха

07.10.13
21:24

Тези 1-2 хранения ако са придружени с много люти чушки, не се компенсира въпроса с метаболизма?
И когато се забави метаболизма, единствения проблем мазнините ли са?
Всъщност ако в зеления чай и креатина си слагам лют червен пипер преди тренировка ще постигна ли по-добри резултати с метаболизма?

Мнението беше редактирано от Еушендре на 07.10.13 21:27.

PH

08.10.13
11:48

Тези люти чушки не са нещо магическо и няма как да компенсират грешката от само 1-2 хранения ... Освен ако не се храниш циклично ?

08.10.13
14:50

Не знам защо всички се хвърляте на матриците като те са почти изцяло суроватки + малко казеин и яйчен албумин. Специално за Матрикса на Синтракс има тема във форума на бодибилдинг.ком, че от 22-23 гр. протеин съотношението между отделните видове протеин е:
Суроватка - 17-19 гр.
Казеин - 2-3 гр.
Яйчен албумин - 1-2 гр.

Така че по-добре си пий суроватката, която си избрала вместо тези скъпи матрици.

Просто дадох пример, споменавайки Syntrax Matrix.
Матричен протеин, в който преобладават по-бавно усвоимите фракции, е Trophix на същата марка.
Има вариант да се смесят суроватъчен протеин и казеин, но цената става различна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1