04.10.13
18:09
Гледах едно предаване с участието на Иван Абаджиев. Там той спомена, че е давал на трениращите комбинацията от Б12, оротова киселина и фолиева киселина(Б9). Някой има ли опит с комбинацията? И мислите ли, че ще има анаболен ефект?
04.10.13
23:10
Оротова киселина неможеш да намериш никаде освен на черно или в креатин оротат.Оротовата киселина си действа прекрасно,увеличава действието на почти всички хранителни добавки като трибулус,креатин.
Модерация: Нарушаване на правилата!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.10.13 08:11.
Идеята да са комбинирани е просто заради синергизма да се метаболизират по-добре, ако са заедно. Не случайно е хубаво да пиеш Б-комплекс вместо изолиран Б-витамин...макар ,че за усвоимостта на Б-12, особено в синтетичната му орална форма може да се поспори. Инъче и аз съм виждал въпросната киселина(Б-витамин) само с креатин или магнезий. Ако някой я намери изолирана нека да сподели.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 05.10.13 11:15.
05.10.13
19:00
Не знам за това, но на упражнения по химия асистента ни беше обяснявал, как преди години на атлети преди състезание са давали конски дози Б9, защото увеличавало синтеза на ДНК, респективно белтъци. Не съм сигурен дали го обясних правилно, но идеята е това.