05.10.13
18:41
Добър ден,
нова съм във форума,затова ме извинете ако това не е точното място за моя въпрос.
Аз съм на 21 години, 168см и тежа 46 килограма. Почвам да ходя на фитнес,но инструкторката ми каза,че е възможно качването на килограми през първите 2-3 седмици,което ме притеснява,понеже целта ми е отслабване. въпросът ми е ,дали е възможно това да се избегне?Смятам и да пия l -карнитин.Целта ми е да си запазя килограмите или да сваля 1-2 и до си ги запазя . целият проблем е,че 1 година съм била 38 килограма,които качих до 51 и сега съм 46.Храненето ми не е много здравословно,тъй като съм свикнала с броенето на калории и приемам наистина малко и метаболизъм ми е забавен.Можете ли да ме посъветвате ,добър вариант ли е фитнесът?
Благодаря
06.10.13
00:21
Фитнесът е добър вариант, но е по-важно да си оправиш храненето. Почни някакъв хранителен режим. И да - напълно е възможно да качиш 1-2 кг, докато ти се оправи метаболизмът, който си забавила, седейки гладна, но гледай в дългосрочен план - в момента, в който започнеш да се храниш нормално и метаболизмът ти се оправи, ще започнеш и да сваляш, макар че на твоя ръст тия килограми.. не виждам какво искаш да сваляш честно казано. Не кантарът е важен - може да си 46 кг с мазнини и да си 50 кг с хубаво,секси и стегнато тяло.
Аз преди 2 месеца си бях поръчал това:
L-Carnitine Fumarate
...ядях само яйца, салати, извара, риба и пилешко със зеленчуци понякога.(всичко това на малки порции през 2-3 часа)
Един ден крос(най много час), на другия коремни преси 2 вида и лицеви 2 вида(по 2-3 серии, 20-30 повторения).
После 1 или 2 дни почивам... не тренирайте ако чувствате, че не сте се възстановили може да почивате и повече дни!
И резултата беше доста добър за 2 месеца -11кг. без да съм гладувал или да съм правил непосилни упражнения.
Мисля, че всеки който има дисциплина и иска да отслабне ще му се получат нещата... успех!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.13 09:56.