ZMA - ползи и въздействие на съня?

13.10.13
12:03

Здравейте! Интересувам се от тази добавка ZMA в по голяма част ме интересува има ли изследвания който да доказват ,че добавката реално помага за по-качествен сън ?Защото в последно време тренирам много тежко ,ходя на работа и вечер трудно заспивам въртя се и от умора не мога да заспя :(  Бих искал да опитам нещо което доказано би имало благоприятен ефект към моя проблем. Примерно прием на 1 капсула ЗМА +  една капсула от това >> http://shop.bb-team.org/now-foods-melatonin?sku=449

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.10.13 13:36.

13.10.13
18:35

казано от bicepcurl на 13.10.13, 18:31:

Какво ти е зма-то? Зависи от концентрацията на капсула, но в най-често срещаните продукти 1 капсула е недостатъчно. Поне 2-3 са нужни.

Все още не съм си купил.Мислех да пробвам това на Scitec ? Евтино е но поне да видя дали има някакъв ефект дори и минимален?Ще вземам по 3-4 ако трябва :)

13.10.13
20:33

Минералите в Сайтек са глюконати. Тоест не е ZMA, а цинк и магнезий с глюконова киселина (фермент от глюкоза). Ако ще е въпросната марка 1 кутишка трябва да ти стигне за 15-20 дни, ако ги пиеш по 3-4 , както аз бих постъпил, ако искам евентуално да се доближи до патента...ама надали. Инъче препоръчаната дозирвка от производителя е 2.

13.10.13
20:55

казано от Strelok91 на 13.10.13, 20:33:

Минералите в Сайтек са глюконати. Тоест не е ZMA, а цинк и магнезий с глюконова киселина (фермент от глюкоза). Ако ще е въпросната марка 1 кутишка трябва да ти стигне за 15-20 дни, ако ги пиеш по 3-4 , както аз бих постъпил, ако искам евентуално да се доближи до патента...ама надали. Инъче препоръчаната дозирвка от производителя е 2.

А какво качествено ZMA би препоръчал ?

14.10.13
11:00

Primaforce. За два месеца е и е патентованото.
Ако бюджета е по-ограничен и не искаш да правиш компромис с качеството цинк haya (2-3 капсули) + 1 таблета магнезий на bulkpowders (хубава и добре усвоима форма). Трябва да стъпят на не повече от 30 лева и ще са ти за 2 месеца в доволни дози.

14.10.13
13:05

казано от Strelok91 на 14.10.13, 11:00:

Ако бюджета е по-ограничен и не искаш да правиш компромис с качеството цинк haya (2-3 капсули) + 1 таблета магнезий на bulkpowders (хубава и добре усвоима форма). Трябва да стъпят на не повече от 30 лева и ще са ти за 2 месеца в доволни дози.

Благодаря много за инфото!

15.10.13
09:57

казано от Strelok91 на 14.10.13, 11:00:

За въпросният магнезий мога да изкажа само суперлативи. Тренирам предимно вечер като преди това пия кофеинови напитки и благодарение на магнезия заспивам като бебе.

За този Магнезий ли става дума?
BULK POWDERS Magnesium Bisglycinate 500mg

14.12.13
15:40

казано от Светослав Илиев на 12.12.13, 14:29:

За този Магнезий ли става дума?
BULK POWDERS Magnesium Bisglycinate 500mg

Една от най-хубавите и високо усвояеми форми на магнезия. Аз го взимах лятото като бях на диета и имах доста крампи. Определено ми помогна и на съня, тъй като тренирах предимно вечер и бях туш. Много добре!

14.12.13
19:22

казано от Strelok91 на 13.10.13, 20:33:

Когато колегата Strelok91 представя някаква информа,желателно е тя да е вярна!
ZMB6 Scitec Ingredients:Magnesium Oxide,.....Zinc Sulfate Monohydrate….

14.12.13
21:38

Здравей приятелю,
Когато писах мнението на пазара бяха още зелените кутийки ZMB6, които са втора генерация. Към момента се продават сини кутийки ZMB6, които са както си посочил. Тоест поста ми е бил коректен и верен, когато е бил публикуван. И все пак нима глюконатите са за предпочитане, макар и с известна усвоимост за разлика от сулфата и оксида, които са по-скоро вредни?

15.12.13
21:39

казано от Strelok91 на 14.12.13, 21:38:

Здравей приятелю,
Когато писах мнението на пазара бяха още зелените кутийки ZMB6, които са втора генерация. Към момента се продават сини кутийки ZMB6, които са както си посочил. Тоест поста ми е бил коректен и верен, когато е бил публикуван. И все пак нима глюконатите са за предпочитане, макар и с известна усвоимост за разлика от сулфата и оксида, които са по-скоро вредни?

Ще бъда откровен и ще си призная ,че химията като наука за мен не е особенно понятна, за това не мога да изкажа мнение относно сулфата и оксида.Но по елементарна логика за мен е нелогично немалка фирма като Сайтек да обновява съставките с по-лоши от предишните,нали все пак подновяването е с цел да подобриш продукта а не обратното.Другото е ,че самото ZMA като себестойност не вярвам да е много скъпо,продукти с еднакво съотношение на съсътавките ,но на различни производители достигат 30-40лв., а това на Сайтек 12-15лв.

16.12.13
09:58

Не ти трябва да си химик за да използваш google и да провериш кои форми на минералите са най-усвоими и кои не са за предпочитане. При търсене използвай опорни думи, като bioavailabily и името + формата на минерала.
Относно доверието ти в марките и схващането, че новия продукт трябва да е по-добър и усъвършенстван от стария...хехе какво да ти кажа, оптимист си.
Сещам се за Рамбо 1 , който винаги ме разплаква в края и за Рамбо 4 , който още не съм гледал, защото го спрях в средата.

И отново ти напомням, че ZMA продуктите са само едни понеже са патент(форма и концентрацяи винаги е една и съща). Продукта на сайтек не случайно се казва ZMB6…коренно различни неща са.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.12.13 10:02.

16.12.13
20:51

казано от Strelok91 на 16.12.13, 09:58:

Не ти трябва да си химик за да използваш google и да провериш кои форми на минералите са най-усвоими и кои не са за предпочитане. При търсене използвай опорни думи, като bioavailabily и името + формата на минерала.
Относно доверието ти в марките и схващането, че новия продукт трябва да е по-добър и усъвършенстван от стария...хехе какво да ти кажа, оптимист си.
Сещам се за Рамбо 1 , който винаги ме разплаква в края и за Рамбо 4 , който още не съм гледал, защото го спрях в средата.

И отново ти напомням, че ZMA продуктите са само едни понеже са патент(форма и концентрацяи винаги е една и съща). Продукта на сайтек не случайно се казва ZMB6…коренно различни неща са.

Благодаря, за указанията за работа с търсачката на google и краткия урок по английски.Сега по темата.Явно Сайтек са решили да си спестят разходите по ползването на името ЗМА и си налагат тяхно собствено име ЗМБ6 като съотношенито на съставките е запазено.От теорията мисля да минем направо към практиката.Вземал съм ЗМА много пъти на различни фирми и ефекта ,доколкото има такъв ,защото за мен той е 80% плацебо винаги е бил един същ.Единствената разлика беше в марките и цената ,която заплатих.В случея с ЗМА всеки сам  може да реши дали да заплати за него 15,30 или 40лв. и дали на кутията му ще пише ЗМА или ЗМБ6, резултатите накрая ще са едни и същи.

16.12.13
21:38

Прав си всеки сам избира за какво да си даде парите. Въпроса беше обаче, че продукта е вреден и усвоимоста му е между 0 и 4 процента според организъм. Може би ще се потретя, но продукта ZMB6, който се продава към момента няма нищо общо с ZMA.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 16.12.13 21:41.

17.12.13
10:51

Магнезият участва в предаването на нервни импулси към мускулите затова помага на тялото да се отпусне преди сън. ЗМА-то не се взима като приспивателно, а просто помага на тялото да се отпусне, което предполага че сънят ще бъде по-пълноценен тъй като няма да има събуждания през нощта.
И както Strelok91 е казал, по-добре търсете добавки с патентованото име ZMA отколкото други с подобни име и с малко усвоими форми на минералите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1