14.10.13
21:46
Здравейте.
Реших и аз да си видя к’о туй животно дневникът и какви ползи носи той на младият и бодър организЪм.
И те така, казвам се Димо, 25 години(млад левент), 183 см, 81-2 кг, шоп, обиколки не си знам, защото съм доста ръбест и метър ме не хваща, абе мамин ‘убавец. Поради травма в глезена от едно аматьорско-хамалско мачле с колегите тази пролет, ми се наложи да преустановя за известно време клека, тягата и още куп такива хубавинки, но вече тъканите изглежда да са се оздравили и започва/на поправителната сесия. :)
Целите са доста тривиални - покачване на силата, масата и бла бла. Обичам да тренирам повече с базови упражнения и тежко, е мойто тежко за много хора е леко, но колкото толкова. Човек трябва да е щастлив с това, което има и може.
Пийвам. Редовно. Особено тача уискито, но и другите спиртни добавки не са ми чужди. Ям почти всичко, определени диети/хранителни режими не спазвам. И мускОлите не ми се “спихват”, ако не приема бърз въглехидрат и протеин веднага след тренировка.
Ще се опитвам да спазвам някакъв ред в дневника, въпреки че при мен винаги цари нещо, като подреден хаос. Може би отначало ще ми е трудно да описвам всичко, както трябва, но като ми набивате канчето и ме храните ще гледам да измъквам най-ценното и да се поправям. Храната изгражда! То надали някой ще ги чете тези мои писания, ама аз от време на време ще влизам с fake профили да пълня “content” и да изглеждам вървежен.
В общи линии реших, че дневникът би ми помогнал не само да се следя, но и би ме мотивирал да тренирам още по-здраво, че да не се излагаме пред чужденците. Пък и безплатните съвети са нещо хубаво, то в днешно време не остана почти нищо безплатно.
Днес тренировка няма, утре, тъкмо ще имам стимул да я разпиша, с което да повиша моята страхотност.
Поздрави :)
Димо
15Oct13
Тренировка:
1. Военна преса - 8x40, 5x50, 3x60, 2x60, 2x60, 2x60, 2x60, 5x50
2. Клек - 12x50, 5x80, 5x80, 5x80, 5x80, 5x80
2. Лег преса - 8x90, 8x90, 8x90
Храна:
Обяд - Пилешки бон филенца със синьо сирене и сметана + голяма порция пържени картофки + крем карамел
Вечеря - Леща + Бекон на фурна
След вечеря и преди лягане - Банани, Ядки и Scitec Oats and Whey(за лека нощ)
Добавки: 2000 мг Витамин C + 6000 мг Глутамин
Размисли и страсти:
Тренировката слабичка и кратичка днес, а и нещо на военната преса нямаше грам сила. Глезенът и връзките леко ги усещам или си въобразявам, че ги усещам, но шубето не ми позволи да дигна килограмите. Чувствах че може поне едни 3ки на 100 да направя, но лека полека. Опъването го усещам някъде в Flexor Hallucis Longur, Flexor Digitorum Longur и Posterior Tibial Tendon, каквото и да значат тези. Днес на работа не ми дадоха мира и не можах да бодна едно хапване следобяд, което ме натъжи, но определено ще дигна още малко храната, той апетита сам идва. :)
А, да, днес имаше невероятна опашка за 2та squat rack-a, което не знам дали ме зарадва или не, все пак и аз там се редях, но пък е доста рядко явление. :)
Поздрави.
16Oct13
Тренировка:
Няма
Храна:
Сутрин - 3 кроасана с масло + айран
Обяд - китайско сладко-кисело пиле + ориз със зеленчуци
Следобяд - Scitec Oats and Whey
Вечер - Свински джолан на фурна + Леща на фурна
Добавки: 2000 мг Витамин C
Вчера гледах Rush на кино и доста ми хареса, може би и защото съм фен на F1. Според мен имаше и доста художествени елементи, но като цяло историята е доста интересна и е за реални пилоти от F1 - James Hunt и Niki Lauda. Заслужава си оценката в IMDB.
17Oct13
Тренировка:
Няма
Храна:
Сутрин - 2 кроасана с масло + айран
Обяд - 10 пилешки бонфилета + бургер Zinger от KFC(малко джънк) :)
Следобяд - Scitec Oats and Whey
Вечер - Свински джолан на фурна + Леща на фурна, Картофи
Добавки: 2000 мг Витамин C
Реших да се видя с приятели и да почина, нещо не се чувствах в кондиция, може би заради времето, не знам.
18Oct13
Тренировка:
1. Кофички - 45 (обща бройка)
2. Лег тесен хват - 8x40, 5x50, 2x60, 5x50, 5x50, 5x50
3. Dumbbell Snatch - 10x20, 10x22,5, 10x25, 10x25, 10x25, 10x22,5 (редуване на ръцете, по 5 бройки на всяка)
4. Тяга - 10x50, 5x80, 3x90, 3x90, 3x90, 3x90
Храна:
Обяд - Пилешка пържола филе + картофи на фурна + чийзкейк
Следобяд - Scitec Oats and Whey + 100гр сурово кашу
Вечеря - Свински джолан на фурна + Хляб + Ризото с пиле
Добавки: 2000 мг Витамин C + 4500 мг Глутамин
Легът слаб. :( На тягата имах още много сила, но лека полека ще се качва, както и клековете. :)
От изхвърлянето с дъмбел също съм доволен, с лявата ръка вече движението е координирано и не бърза да се сгъва.
20Oct13
Тренировка:
1. Набирания - 40
2. Обръщане - 5x50, 5x60, 5x65, 2x70, 2x70, 2x70, 3x65, 3x65, 5x60, 5x60
3. Преден клек - 5x40, 5x50, 5x60, 3x60, 3x60, 4x60, 3x60, 3x60 || китките ме предават :(
4. Ab roller :D
Храна:
Обяд - Пилешко печено + картофено пюре + нещо като дебела палачинка с много плодове :D
Вечеря - Пилешки бон филета с гъби и соев сос + ориз със кашу и разни други + домашни мъфини
Добавки: 2000 мг Витамин C + 6000 мг Глутамин
Вчера тренировка нямаше, но пък имаше голямо семейно угощение + червено вино и бира. Днес покачих нивата на тестостерона с една разходка из центъра на София... много бе... После не знаех тренира ли ми се или какво ми се прави. :)
21Oct13
Тренировка:
Няма
Храна:
Обяд - Пилешка пържола филе + Картофи + 3 бр. Яйца по Панагюрски + малка чабата с маслини
Вечеря - Пилешко бон филе с гъби + Ориз + Картофи
Добавки: 3000 - 4000 мг Витамин C + 6000 мг Глутамин + Scitec Oats and Whey + 200 мл уиски Jameson
Днес е странен ден. Сцепих си дънките при опит да клекна, дори не бях клекнал още до долу, когато се чу *хряс*, ама нали трябва да сме кавалери и да помагаме на дамите. Минус един чифт. По улиците са излезнали всички луди, кой с кола, кой пешеходец, кой с колело. Може би луната има нещо общо, но днес идиотите са пощурели и са навсякъде. Не ми се кара повече за днес, а и като че ли се опитвам да се разболея, отивам да пийна по едно-две с приятели да изравня Ин и Ян енергиите в мен.
Мнението беше редактирано от Dimzata на 22.10.13 10:14.
22Oct13
Тренировка:
1. Военна преса - 5x50, 5x55, 3x60, 1x65, 2x60, 2x60, 2x60, 1x60
2. Клек - 5x60(с почивка долу и пружиниране), 5x80, 5x90, 5x95, 3x100, 3x100
3. Чуково сгъване с 15кг дъмбели x 4
4. Leg extension машина до отказ - 1x55, 3x65
Храна:
Обяд - Пилешки бон филета + Картофи + Кокосова торта + 2 вафли
Вечеря - Мусака... много мусака
Добавки: 4000 мг Витамин C + 6000 мг Глутамин + Scitec Oats and Whey + Червено вино + Чесън + Лимон с мед
Размисли и страсти:
Някакъв вирОс ли, грип ли, знам ли го какво е се опитва да ме повали, успя с повечето ми колеги, приятели и роднини, ама аз не се давам. Сега сме на фаза хрема и отпадналост. :D
Военната преса не много добре, поне не това, което очаквах. Целта ми е да бутам стриктно собственото си тегло поне 1 път. Може би ще вкарам и едни пуш преси, като негативната фаза ще е контролирана, така ще мога да бутам повечко и може би ще помогне малко. Но докато не пробвам няма как да разбера дали ще действа планът, поне това ми хрумва без много мъдрене.
Клековете бавно, но славно стават все по-добре. Вече няма никакво неприатно опъване в глезенните връзки. Явно стратегията работи, жалко, че малко късно се светнах. Мина ми през акъла да сложа и още килограми, но бързо се разубедих - има план и трябва да се следва. Без изцепки, че един път хряс и после клекове само по интернет. :D
Тия дни гледам разни клипчета на Клоков из нета, като това:
Килограмите са нещо непосилно за мен, но не това ме впечатлява най-много, а че няма нито колан, нито фитили и дърпа на hook grip, не смесен... изрод! А музиката на заден фон и розовата тениска правят всичко да изглежда, като разходка в парка.
Айде стига съм спамил, че и без това само аз съм си абонат.
23Oct13
Тренировка:
Няма
Храна:
Обяд - Пилешка пържола филе + 2 бр кебапчета + зелева салата + хляб, 100гр кашу
Вечеря - Мусака, Ризото с пиле
Добавки: 3000 мг Витамин C + 250 ракия
Ракийката доста помогна, днес се чувствам значително по-добре.
24Oct13
Тренировка:
1. Лег тесен хват - 8x40, 5x50, 5x60, 5x60, 5x60, 5x60, 5x60
2. Кофички - 40
3. Dumbbell Snatch - 10x20, 10x22,5, 10x25, 10x25, 10x25
4. Тяга - 8x50, 3x80, 3x90, 3x100, 3x110, 3x110, 2x110, 1x110, 2x110, 1x110
Храна:
Сутрин - Лимон с мед, Scitec Oats and Whey
Обяд - Мак Доналдс(някакви бургери, картофи, чудеса) || знам, че с този ред изгубих към 90% от аудиторията в сайта, но просто моментно прегрешение :P
Следобяд - 3 яйчица
Вечер - Мусака, към 200 гр микс от сурови ядки и сушени плодове
Расмисли и страсти:
Днес цял ден айляк. Не бях на работа и ходих да слагам зимни гуми и разни други такива неща по колицата. Дори успях да хвана следобедната дрямка. Много добра почивка и от грипа почти вече няма помен. :)
От тренировката съм доволен, не знам защо, но импулсивно реших да сложа лега преди кофичките и стана добре. На сначовете обаче да си призная ме мързеше и реших да не ги напъвам много днес, а и лявата китка се обаждаше с някаква неприятна болка.
Тягата добре, върви нагоре и още може. Доволен съм защото я правих с надхват(без фитили или hook) и дори не ми тежеше, хватът държеше, предполагам се дължи и на факта, че бях отпочинал. Проблемът е, че залата, в която тренирам е леко комерсиална и такова нещо, като магнезий няма, при което последните две тройки трябваше да ги накъсам на 2 и 1, просто потта по дланите прецакваше постата и трябваше да я бърша в тениската или панталона, много лъзгаво става.
28Oct13
Тренировка:
1. Военна преса - 8x40, 5x50, 5x60; Пуш преса - 3x70, 2,5x70, 2,5x70, 3x60, 5x60, 5x60, 5x60, 5x60
2. Кофички - 45 (обща бройка)
3. Чуково сгъване - 10x15, 8x17,5, 8x17,5, 8x17,5, 8x15 || за дискотеката ;)
Храна:
Обяд - Пилешка пържола филе + 2бр кебапчета + картофи + зелена салатка + кроасан + разни лакомства в офиса
Вечер - Свински пържолки + спагетки + салатка, за десерт - Сусамов тахан с мед и слънчогледови семки, може и банани после
Расмисли и страсти:
3 дена скатаване, ядене и пиене. Вчера ми провалиха плановете за тренировка с късна разходка в парка, ама то нали трябва да съм социален, та така. Тренировката... не знам дали съм доволен или не. Тежат си 70 кила дори и на пуш преса, абе кекава работа. :(
Но мисля, че после хванах правилната техника и на 60 5те бяха стабилни. Прави ми впечатление, че и военната преса и пуш пресата яко удрят в гърба, нз дали при други хора е така, но предполагам е, защото той играе много голяма стабилизираща роля в движението. Замислил съм да вкарам и едни тръстъри в тренировките, там техниката ми куца доста, ама то ако не започна да ги мъча винаги ще куца, то като с всичко в живота де. :)
29Oct13
Тренировка:
Няма
Храна:
Сутрин - 2 кроасана с масло + Scitec Oats and Whey
Обяд - Агнешко със спанак и ориз + 2 яйца + зелена салата
Вечер - Свински пържоли + хляб + зелена салата с бяла риба, яйцa и т.н. + черен шоколад с цели лешници
Расмисли и страсти
Ръцете и раменете са дроб, това е добре. Доста скучен ден.
30Oct13
Тренировка:
1. Клек - 5x50, 5x60, 5x70, 5x80, 5x90, 3x100, 2x110, 2x100, 3x90, 5x80 || до 70кг вкл. със задържане долу
2. Leg extension машина до отказ - 1x55, 3x65, 1x55
Храна:
Сутрин - Разни вредни сладки неща, кроасанчета и т.н.
Обяд - Пилешки флейки + питка хляб + зелева салата + таратор
Следобед - Чабата с пилешко филе + Scitec Oats and Whey
Вечер - Пилешки бон филета с гъби и сусам + картофи на фурна + зелева салата + домашен крем от тиква, извара, мед и т.н. + домашни мъфини
Расмисли и страсти:
Днес лека тренировка да не се губи тонуса. Мисля да почна да сгъвам и по-нещо по-стабилно следобед, примерно пица или нещо подобно, усещам нужда да вдигна храната. Задържането в долна позиция неусетно отнема яко силичките, направо спира тока.
02Nov13
Тренировка:
1. Лег (тесен хват) - 5x60, 5x60, 5x60, 5x60, 5x60
2. Раменна преса от седеж с дъмбели - 5x20, 5x20, 5x20, 5x20, 5x20
3. Кофички +15кг - 6x5(35 общо)
Расмисли и страсти:
Днес тренировката малко по-особена от обикновенно, по-скоро като допълнение към картината. Мисля да си открадна една идея от дневника на Сашо(James) и да вкарам борческо въртене, смятам, че би ми помогнало да заздравя раменния пояс. Но досега съм го правил само с малки кила и по-скоро, като рехабилитация, отколкото за тренировка, та ще трябва доста внимателно да избера тежестта, с която да започна.
03Nov13
Тренировка:
1. Тяга - 3x80, 3x90, 3x100, 1x110, 1x120, 1x130, 1x120, 3x110
2. Набирания(раменен хват) - +15кг 1x4, 3x3 | +10кг 3x3
3. Dumbbell Snatch - 10x20, 10x25, 10x25, 10x25
4. Ab roller
Расмисли и страсти:
Мързел. Тягата до 110 държах в нормален хват, но на 120 изпускаше(потни ръце без магнезий), затова смесен хват.
Личен опит:
Преди около месец и малко след, като прочетох статията за съня и позите на спане, реших да пробвам да променя навиците си на спане според съветите в статията. Отначало бях скептичен, смятах, че това да спиш по корем е нещо естествено и не вярвах, че мога да отвикна. Също така попаднах и на същата идеология споделена и от Kelly Starrett и така се реших. Първите дни е голямо въртене :), но с времето свикнах. Наистина се усеща подобрение в съня и отпочиналостта на организма сутринта. Главно спрях да спя по корем и използвам две възглавници за да позиционирам главата правилно(в следствие гръбнака) по време на сън. Доста често спя по 6 часа и откатко промених няколко неща според статията сутрин се чувствам по-бодър и свеж, което е доста важно. Да наистина е много сладко да се спи по корем, но съм забелязал, че точно като спя по корем най-трудно ставам и после съм като пребит.
Мнението беше редактирано от Dimzata на 03.11.13 22:35.
05Nov13
Тренировка:
Няма. Почивка, възстановяване, хапване и рехабилитацийка с малко червено винце.
Расмисли и страсти:
Днес попаднах на много точна и правилна сентенция: “Practicing everything makes you better at nothing.” - източник
Сентенция, която ми напомни каква е главната ми цел, а именно да увелича силата си(те килата ми сами си се качват лека полека), всичко друго е на заден план. Затова ще гледам да не залитам по разни глупости. Главно базово и тежко, може и асистиращи упражнения, но акцента няма да в/у тях.
И поздрав за всички любители на уискито, не че в песента се пее за такова, но просто винаги, като я слушам ми се допива:
05.11.13
22:18
казано от Dimzata на 03.11.13, 13:28:
03Nov13
. Отначало бях скептичен, смятах, че това да спиш по корем е нещо естествено и не вярвах, че мога да отвикна. Също така попаднах и на същата идеология споделена и от Kelly Starrett и така се реших. Първите дни е голямо въртене :), но с времето свикнах. Наистина се усеща подобрение в съня и отпочиналостта на организма сутринта. Главно спрях да спя по корем и използвам две възглавници за да позиционирам главата правилно(в следствие гръбнака) по време на сън. Доста често спя по 6 часа и откатко промених няколко неща според статията сутрин се чувствам по-бодър и свеж, което е доста важно. Да наистина е много сладко да се спи по корем, но съм забелязал, че точно като спя по корем най-трудно ставам и после съм като пребит.
Ех човек, в този живот много неща могат да се променят и не зависи толкова много от навъртяните години. Аз цигари пуших после спрях, после пай пуших и ги спрях, пък камо ли за едно спане. Относно него аз винаги съм спял само по гръб и на дясна страна. Много ми е странно теб в детската градина не са ли те учили че така трябва, ваште също :)
казано от kaloyan на 05.11.13, 22:18:
Ех човек, в този живот много неща могат да се променят и не зависи толкова много от навъртяните години. Аз цигари пуших после спрях, после пай пуших и ги спрях, пък камо ли за едно спане. Относно него аз винаги съм спял само по гръб и на дясна страна. Много ми е странно теб в детската градина не са ли те учили че така трябва, ваште също :)
Разбира се, че е така. Човек докато е жив може да се учи и променя, стига да има желанието, а и акълът да го направи. Гледам има доста, може би повечето млади хора и не само в този форум, които не смятат, че има друго мнение освен тяхното и дори, когато им дадеш обоснован отговор те смятат, че се заяждаш с тях и се почва една ненужна драма с много простотия. И аз до преди 5-6 години пушех, сега много хора дори не си спомнят, че някога съм пушел.
За спането явно не са ми обръщали внимание, но за доста други неща са, за което съм им благодарен. Иначе в детската само ни казваха, докато спим по гръб да не си обръщаме главата, на която и да е посока(ляво-дясно), но аз и до ден днешен го правя преди да заспя. А иначе това, че е по-удобно да заспиш на дясно е нормално и обяснимо от анатомична гледна точка, особено, ако си похапнал стабилно преди сън. :)
06Nov13
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x50, 3x60, 1x65, 0x70
2. Пуш преса - 3x70, 2x75, 3x70, 3x3x65
3. Кофички - +15кг 1x5 | +20кг 5x5
4. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5x20, 3x5x22,5
5. Ab roller
Расмисли и страсти:
Доста разсеяна тренировка, просто мислите ми бяха насочени в друго, т.е. в една мацка. Аз нали съм си шматка, обаче и кавалер и изчаках въпросното момиче и задържах асансьора, то хубаво, ама някой трябва да натисне копчето, е добре, че беше тя. Ам аз нали съм си бастун и налях гипса веднага, та освен една усмивка(дано поне беше чаровна) друго не излезна от мен, на момичето разбира се и стана смешно... и така. Принципно гледам да не се разсейвам в залата, но просто беше много симпатично момиче и... дам... :D
Не знам дали заради това или защото днес се чувствах много без сили, но не успях да бутна чисти 70кг на раменната преса, което малко ме разочарова, но и надъха още повече. Като цяло бях доста на кантар за тренировката след, като висях 1 час и 30 мин в задръстването и затова от друга страна пък съм доволен.
09Nov13
Тренировка:
1. Клек - 3x50, 1x60, 1x70, 1x80, 1x90, 1x100, 1x110, 1x120, 1x110, 2x100 || до 100 вкл. със задържане долу
2. Лег (раменен хват) - 3x40, 3x50, 3x60, 3x65, 3x70, 3x65, 3x60
3. Раменна преса с дъмбели от седеж - 3x3x25кг
4. Leg extension машина до отказ - 1x65, 1x75, 3x85
Мнението беше редактирано от Dimzata на 10.11.13 09:36.
11Nov13
Тренировка:
1. Тяга - 3x80, 3x100, 3x120, 1x130, 1x140, 1x130, 3x110
2. Кофички +20кг - 5x5
3. Чуково - 5x5x17,5
Размисли и страсти:
Нещо напоследък не ме свърта пред компютъра и не ми се пише много. 140 си ме поизмъчиха малко, ама ги преборих, ще натисна на 130 и 135. Горе-долу с добро темпо се възвръща предната форма и килограми, вече като се закучи ще дойде истинската работа и бъхтене.
14Nov13
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x40, 3x50, 3x60, 1x65, 2x65, 3x2x60
2. Гребане със щанга - 5x60, 5x70, 5x5x80
3. Раменна преса с дъмбели от седеж- 5x20, 3x3x25
4. Гребане на машина(нещо подобно) - 5x30, 5x45, 5x50, 3x5x55, 5x50 || броя тежестта само на дисковете, нз колко и дали се броят кг-те на самата машина/лост, все тая, важното е тренирането
Размисли и страсти:
Много тонизираща тренировка, определено ме накара да се почувствам по-добре в днешния мрачен ден. Гребането на машина ми харесва защото удря малко повечко ръцете, които при мен винаги вървят по-бавничко.
Мнението беше редактирано от Dimzata на 14.11.13 22:48.
17Nov13
Тренировка:
1. Клек - 3x60, 3x80, 3x100, 2x1x110, 3x100
2. Лег(раменен хват) - 5x40, 3x50, 3x60, 3x65, 3x3x70, 2x3x65
3. Раменна преса с дъмбели от седеж - 3x3x25
4. Малко toes to bar направих аС
Размисли и страсти:
Днеска скромно, особено на клека, нещо си чувствам краката отпаднали и ще играе фоум ролера. А и петък с/у събота прекалих с “добавките”, та още реанимирам, ам то дай на дете шоколад па му кажи да не го изяжда целия... само стой и гледай. На лега исках/м да сложа повечко, но ще ми трябва спотър, че тва шубето си е голям страх, въпреки, че 70 кг не ми тежат особено.
20Nov13
Тренировка:
1. Раменна преса - 3x50, 5x3x60
2. Гребане със щанга - 5x50, 5x70, 5x5x80
3. Набирания +15кг - 1x5, 3x4
4. Чуково сгъване - 8x15, 5x17,5, 3x5x20, 5x17,5
Размисли и страсти:
Слаба, тъпа и скучна тренировка. (dull) Залата пълна, реша едно да правя, ама то опашка, та хващам друго... абе никаква подредба. Искаше се ми се днес да се напъна повечко, тъй като следващите 4 дена най-вероятно няма да имам възможността да тренирам, ама... то нищо не стана. Много е гадно, като нещата не се случат според плановете, но това е животеца. Днеска си на 20, утре 2 метра под земята...
Но пък почивката може да ми се отрази добре, след нея мисля една тренировчица за раздвижване на кръвта и след нея да вкарам любимата ми комбинация в една тренировка - клек + тяга.
Мнението беше редактирано от Dimzata на 20.11.13 22:44.
27Nov13
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x50, 5x3x60
2. Гребане със щанга - 5x50, 5x5x80
3. Кофички +20кг - 5x5
4. Гребане на машина - 5x30, 5x40, 5x50, 3x5x55
5. Чуково сгъване - 5x17,5, 3x5x20, 5x17,5
Размисли и страсти:
Получи се не лоша тренировка след почти 1 седмица почивка. Уикенда отскочих до Белград, много хубаво, чисто и подредено... доста по-напред са от нас, пък нека се тупаме в гърдите, че сме в европейският съюз. :)
30Nov13
Тренировка:
1. Клек - 5x60, 3x80, 3x90, 3x100, 2x3x110
2. Tяга - 3x60, 3x80, 3x100, 3x110, 2x1x120
3. Чуково сгъване - 5x8x17,5
Размисли и страсти:
Тягата и клека си искат постоянно натискане, днеска след толкова почивка ме разглобиха, а и нещо вървяха тегаво, не ми тежаха, но нещо тегаво.
04Dec13
Тренировка:
1. Обръщане(като загрявка) - 10x50
2. Раменна преса - 5x50, 5x3x60, 2x5x50
3. Кофички - +15 1x5, +20 4x5, +15 1x5
4. Гребане на машина - 5x45, 5x50, 5x55, 3x5x60
Размисли и страсти:
Нещо корема ме болеше днес и за малко да ми скапе настроението за тренировка, не знам грип ли е, настинал ли съм, но мисля, че след тренировката се оправи. Само дето сега съм гладен на вълк. Днес се премерих 85 кг, определено усещам и разликата по дрехите, като очудващо качвам сравнително чисто без да го целя, тъпча въглехидрати като луд, ама аз си ги и обичам та не се пъна много.(wasntme) До 90 обаче има още 5 кг, а това е една от мъничките цели, които съм си поставил, но идват коледните празници. :)
07Dec13
Тренировка:
1. Клек- 5x60, 3x80, 3x90, 5x3x100
2. Гребане със щанга - 5x60, 5x70, 5x80, 2x5x85
3. Лег(раменен хват) - 5x50, 3x60, 3x70, 3x3x75
Размисли и страсти:
Вчера на Никулден много ракия и ядене, едвам станах за тренировката сутринта... :x Свинщина... :)
08Dec13
Тренировка:
1. Тяга - 5x80, 4x90, 3x100, 2x110, 1x120
2. Гребане на машина - 5x45, 5x55, 5x60, 5x65, 2x3x70
3. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5x20, 3x5x25
4. Чуково от седеж - 5x17,5, 5x5x20
Размисли и страсти:
Напоследък тренировките са малко на заден план, много разсейващи и пречещи фактори, но поне гледам да присъстват и да не се отпускам на кашкавал.
14Dec13
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x50, 4x55, 3x60, 2x65, 1x67,5
2. Клек - 5x60, 4x80, 3x100, 2x110, 1x120
3. Гребане на машина - 5x45, 4x55, 3x60, 2x3x65
4. Чуково от седеж - 5x20, 3x5x22,5, 5x20
Размисли и страсти:
Малко нежелана почивка си дадох от залата, но много работа и лични ангажименти, та дори и учене се появи, като фактор... досада. И нали съм тъпчо та неделята излезнах почти веднага след душ навънка та до срядата главата ми беше на бушон. Днес тренировката на фона на паузата, която направих, ми хареса.
15Dec13
Тренировка:
1. Тяга - 5x85, 4x95, 3x105, 2x115, 1x125
2. Кофички - +15кг 1x5, +20кг 5x5
3. Лег преса - 5x50, 5x100, 5x110, 5x120
4. Набирания - 30
Размисли и страсти:
На лег пресата бързичко, че краката ги чувствах вече уморени. Тягата добре, стабилна, не тежеше особено, лека полека ще увеличавам тежестите там. На кофичките също усещам, че вече може още.
21Dec13
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x40, 3x50, 3x60, 2x2x65, 1x70
2. Клек(лекичко) - 5x60, 5x80, 4x90, 3x100, 3x110
3. Кофички - +15 1x5, +20 5x5
4. Гребане на машина - 5x50, 5x5x60
Размисли и страсти:
Вестибуларният апарат ме предаде на клека, не посмях да слагам много, клатушках се като пиян руснак.
22Dec13
Тренировка:
1. Тяга - 5x80, 4x100, 3x110, 2x120, 1x130
2. Набирания - 40 (редуване на раменен и успореден хват)
3. Dumbbell Snatch - 3x 10x25
Размисли и страсти:
Ехх, като бях 60 кила с мокри дрехи и камъни в джобовете набиранията бяха лесни, сега се опъват. (giggle)
26Dec13
Тренировка:
1. Раменна преса- 5x50, 4x60, 2x2x65, 1x65
2. Кофички - +15кг 1x5, +25кг 4x5
3. Гребане на машина - 5x45, 5x55, 5x60, 3x5x65
Размисли и страсти:
Доста бърза тренировка направих вчера, че имах разни задачки за вършене после, дори забравих и да разпиша тренировката.
31Dec13
Честита Нова Година! Бъдете здрави, силни и щастливи. :)
Тренировка:
1. Клек - 6x80, 4x90, 3x100, 2x110, 1x120
2. Гребане с щанга - 5x50, 5x70, 5x80, 2x5x90, 5x80
3. Набирания - 50 (раменен и успореден хват)
Размисли и страсти:
Тези дни трябваше да има повечко тренировки или поне такъв беше планът. За съжаление ми се наложи да прекарам предновогодишно по болници и лекари, не нещо свързано с мен, но с близък човек, нормалните травми от заледяване за сезона. Лошо впечатление ми направи, че от една страна е медицината, а от друга търговията. Лекуването е станало един вид търговия и то особено успешна, ако отсреща седи неразбиращ индивид, когото плашат, а шубето е голям страх, е при мен номера не мина. Както и да е, добре е, че всичко мина засега успешно и всичко е наред.
05Jan14
Тренировка:
1. Раменна преса - 5x50, 3x60, 3x1x65, 3x2x60
2. Тяга - 5x60, 5x80, 3x90, 3x100, 3x110
3. Гребане на машина - 5x45, 5x55, 6x5x65
Размисли и страсти:
Слаба и мудна тренировка. Сутринта перспах, след което ме цепеше глава и се чувствах отпаднал на тренировката, нямах грам сила, а и желание да вдигам по-тежко от това.
10Jan14
Тренировка:
1. Тяга - 5x60, 5x80, 5x90, 3x110, 3x120, 2x130, 1x130
2. Набирания - 25 (раменен и успореден)
3. Гребане на машина - 5x45, 5x5x55
Размисли и страсти:
Имах 30-40 мин за тренировка, в които сглобих това, мислех да е клек, но нямаше свободни ракове. И набиранията мислех да са повече, ама ми се лепна един нежелан субект, който много бърбореше и реших да сменя упражнението. :)
13Jan14
Тренировка:
1. Раменна преса - 8x50, 5x60, 3x3x65, 3x3x60
2. Клек - 5x60, 5x80, 3x3x100
3. Набирания - 50 (раменен и успореден)
Размисли и страсти:
Днеска ме скапаха на работа, психически ме изпържиха. Клека много слабо, толко слабо не е било досега. Спрях да натискам и направо трагедия. Не ми хареса днес тренировката и като изцяло напоследък съм му отпуснал края, та ще трябва да се стягам.
16Jan14
Тренировка:
1. Тяга - 5x50, 5x60, 5x80, 3x90, 3x100, 3x120, 3x130, 1x130
2. Кофички СТ - 40
Размисли и страсти:
Отново времето притискаше и трябваше набързо да спретна нещо, та наблегнах на малко тяга. От известно време спрях да закусвам, както преди правех и определено се чувствам по-добре. Не знам защо бях почнал да закусвам по едно време, но без закуска се чувствам по-добре и може да си въобразявам, но мисля, че се и възстановявам по-добре.
18Jan14
Тренировка:
1. Клек - 5x60, 5x80, 4x90, 3x100, 2x110
2. Набирания СТ - 30
4. Раменна преса с дъмбели - 5x20, 3x5x22,5
19Jan14
Тренировка за тонус:
1. Тръстъри - 8x30, 5x8x40
2. Набирания СТ - 20
4. Battle rope - 5 рунда - последнователно с ръцете, едновременно с ръцете и външни кръгове
Размисли и страсти:
След battle rope-a ръцете даваха заето... :x Мислех още набирания ама хвата стана невъзможен. :D