Препоръчайте ми добър масажист за лечебен масаж?

Привет,

можте ли да ми препоръчате добър масажист за лечебен масаж? Предпочитам някой който е завършил в НСА и знае какво прави.

Желая да идва на място или да има студио около Интерпред, в ж.к Изток, София. Доста търсих в Гоогле но не намерих това което търся :)

Поздрави,
Любо

Препоръчвам ти този. Идва на място, взима евтино, пипа добре. Трябва му малко време да опознае тялото ти, но върши страхотна работа. Натиска колкото и където искаш. Не се уморява и от теб зависи кога ще спрете.

На такова търсене - такъв резултат.
Не ми е ясно защо смяташ, че НСА е единственото място обучаващо масажисти. Още повече за “лечебен масаж”. Аз съм против комбинирането на думите “лечебен” и “масаж”. Какво лекува масажа?

15.10.13
15:46

Масажа най-малкото лекува нервната система.
А ако е редовен, може да ти нормализира енергията в тялото и да ти нормализира състоянието на органите което също е лечебно.
А ако ти го прави семейния партньор вероятността за максимално дълга връзка е по-голяма, следователно лекува и семейните отношения.
Масажа е най-краткия път да скъсиш дистанцията с хубава жена, следователно лекува срамежливост и неувереност, а след нея следва любов..:P (хормонална терапия, интимност, задоволеност на тяло, желания и емоции).
Без масаж живота не е пълноценен:)

15.10.13
20:49

Любомир, аз ти препоръчвам да си намериш масажист/ка който има практика в китайските масажи.
Тайландския масаж също не е за изпускане,  мога да ти препоръчам 2-3 дами ако искаш, продължава между час и половина до 3 часа.

казано от Д-р Костадинов на 15.10.13, 15:46:

Масажа най-малкото лекува нервната система.
А ако е редовен, може да ти нормализира енергията в тялото и да ти нормализира състоянието на органите което също е лечебно.
А ако ти го прави семейния партньор вероятността за максимално дълга връзка е по-голяма, следователно лекува и семейните отношения.

Масажа повлиява на нервната система, което не е еднозначно с “масажа лекува нервната система”.
Ако визираш някаква мистична вуду енергия, опасявам се че няма да срещнеш одобрение от моя страна. Аз вярвам, че съществува такова нещо, което китайците наричат ци или енергия, но “енергия” е много груб превод. На практика не може да се преведе този термин от едната кулутра в другата и по нашите земи това си е чиста шарлатания.
Докосването е безспорно животоспасяващо в някои случаи, но аз съм против да му се прикачват специални супер-сили.

казано от Д-р Костадинов на 15.10.13, 20:49:

Любомир, аз ти препоръчвам да си намериш масажист/ка който има практика в китайските масажи.
Тайландския масаж също не е за изпускане,  мога да ти препоръчам 2-3 дами ако искаш, продължава между час и половина до 3 часа.

Аз ти препоръчвам да страниш от хора, ползващи термина “енергия”. Китайския масаж сам по себе си не е проблем и мога да го сравня с класическия/лечебен/шведски, но намесването на мистични точки и ци е голям проблем. Например такива хора са склонни да ти продават допълнителни услуги и/или продукти - билкови продукти и ненужни процедури за да ти излекуват някой орган например.
Както и китайския(без точки и меридиани), така и шведския, така и тайландския масаж може да са ползотворни. Проблема ми с тайландския е, че плащаш и доста скъпия обучителен процес на масажиста и цената му се покачва, пък ефективността е трудно да се каже дали се променя.

Аз ходя в едно масажно студио “Зарис” до метро станция опълченска.Средна гора 66 е точния адрес.
Правя си силови и медицински масажи при този масажист и съм много доволен.Обстановката е много на ниво и определено си върши работата с удоволствие .Ходил съм къде що има масажно студио и спа център но при този човек определено излизам като нов и зареден.Вече нямам проблеми с гърба и кръста но си трябва постоянство.Направи ми много добра карта за посещения която идва доста изгодно.

Мнението беше редактирано от Виктор Новаков на 02.10.15 15:50.

Лечебният масаж е препоръчителен при определени заболявания. Желателно е, когато искате да Ви направят такъв масаж и имате лекарска експертиза да я занесете на Рехабилитатора/масажиста да я прочете. Затова човека е прав да търси Масажист с образование, защото ще знае какво да прави, какво чете, какви похвати да приложи, как да обработва болното място. Докато хора изкарали едно масажно курс-че нямат и идея какво трябва да правят. И го карат едно и също. Дори и класическия масаж на едните и другите нямат нищо общо. Тези завършили такава специалност като Висше образование са минали под обучението на лекари, доценти, професори от големите болници в София. Освен НСА и СУ имат такава специалност.
Има едно момиче Рехабилитатор/Масажист - Звезди (Lina-Massage и е Центъра), което работи вече на бул. инж Иван Иванов 70, до пазара Димитър Петков. Завършило е СУ, има още доста сертификати и е работило доста години в един от най-добрите центрове за масажи и физиопрофилактика в София.

Мнението беше редактирано от Емилио Димитров на 19.04.15 13:04.

Какъв е проблема, който трябва да бъде излекуван с масаж?!

Само с масаж не би следвало да се лекува нито едно заболяване, ако изрично не е предписано от лекар. Професионалните Рехабилитатори/Кинезитерапевти/Масажисти не са лекари, те са мед. работници и нямат право да дават диагнози, но умеят да ги разчитат и да ползват различни похвати за премахване или успокоение на болката, да показват упражнения за лечебна физкултура, да лепят кинезиотейпове и т.н.

Мнението беше редактирано от Емилио Димитров на 19.04.15 17:40.

НАпълно си прав... масажа може да бъде много полезен за дадения пациент, ако той очаква нормални неща... повечето хора очакват чудеса, които могат да се случат само с техните усилия ( т.е. да правят определени упражнения, да променят нещо в ежедневния си живот, което ще даде до подобряване на състоянието или отстраняване на проблема им ). Доста хора искат да отдат да дадът един си какви пари и само да си стоят и чудото да става...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1