16.10.13
11:41
Някакви идеи какво да сложа на лоста при клекове? Освен кърпа.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 16.10.13 11:56.
16.10.13
13:00
Докато заякне трапеца може да ползваш от Практикер продават едни изолации за тръби от по метър и половина от някаква пореста синтетична материя. По-твърдо е от дунапрена, аз ползвам такива. Предполагам и в обикновените железарии ще го има това нещо. Нарязваш го с нож на 3-4, може и да си ги наслагваш ако ти е прекалено твърдо само с 1.
п.с. Нещо такова
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.10.13 13:03.
16.10.13
18:27
Мерси Alexander Krastev. Такава изолация имам в нас, ще взема да си отрежа малко. А за тази подложка на харбингер - не ми се дават толкова пари :D
Трапец! никакви кърпи, подложки, тампонии тн.
Защо? (не се заяждам)
Подложката намалява стабилноста, изменя геометрията на движението и увеличава риска от контузия.
При клек щангата не се салга на врата така или иначе. Ако много ти убива щангата - трапеца ти е прекалено слаб ->тренираш трапеца.
16.10.13
18:51
дунапрен може би.
Гледал съм как ползват тази подложка на harbinger,за малки килограми е абсолютно излижна,а за големи може да е опасно,лоста се повдига и не се опира добре на тялото.Дори и леко поклащане може да доведе до загуба на равновеси.
16.10.13
20:14
аз ще сложа изолацията за тръба, тя е тънка и изобщо не повдига лоста. за тези кила с които аз правя ще свърши работа
17.10.13
11:14
Може би ако се прави с много големи тежести, наистина да оказва влияние върху стабилността. Аз правя серии с до 130 кг и не съм усетил. Наремето тренирах усилено и след известно време и повечко килограми спрях да ползвам “омекотители” и ползвах само лоста. Но и трапеца и гърбината ми бяха доста позаякнали :)
Но не бях тренирал от доста време, и засега и моя трапец все още не е достатъчно здрав и лоста ми убива. Затова и аз ползвам тези изолации. Скоро мисля да ги махам, когато усетя че вече не ми е неудобно.
Иначе и аз подкрепям мнението, че по принцип е по-добре само с лост. Но докато се укрепне, така или иначе не се вдигат някакви колосални тежести и през това време не мисля че е проблем. Естествено винаги трябва да се внимава при подобни упражнения със свободни тежести.
Успех! (y)