Помощ, имам непрестанни газове от години!

20.10.13
04:11

Може да се каже че на всеки час получавам газове и още не знам от кои храни, имам чувството че от всички! Проблема е че последната година започнаха да миришат сякаш по-силно:((((
Мога да спра храната за два три дни, ама не знам дали ще се оправя?
Дайте съвет какво да пия моля!!

20.10.13
09:21

Какво яде вчера и какво възнамеряваш да хапнеш днес? Само споделяйки подобно инфо евентуално можем да сме от полза.
Аз имам проблеми от този сорт само когато:
- Прекаля с храната на веднъж. Огромни и нечовешки порции непосилни за шкембето ми.
- Прекаля с белтъчината на прием. Прекалено много мръвка, извара или протеинова пудра на веднъж.
- Прекаля с количеството течности пряко около прием на хранене. Няма как да излочиш 2 литра вода заедно с пържолка и да се надяваш, че стомашния ти сок е силен.
- Прекаля с фибрите или се реша да пробвам някое по-странно брашно с растителен дериват.
- Приемам млечни продукти от типа на прясно мляко и някои видове извари.
Във всички случаи няма да ти навреди да пробваш да пиеш храносмилателни ензими. Направи си една кратка терапийка с тях за 20-30 дни. Natrol Digest Support сякаш ми вършат работа. Редувам ги с Haya Labs enzymes.

WA

20.10.13
09:23

Не знам дали темата е ебавка или не, но ще ти помогна в името на общото благо на хората по рейсовете, асансьорите и други затворени помещения!
-не смесвай риба с който и да било млечен продукт.
-бобовите храни имат този ефект.
-разбира се яйцата в големи количества също.
-големи количества плодове и овесени ядки комбинирани с прясно мляко също могат да ти докатарт така нежелания ефект.
-зелето и други зеленчуци могат да бъдат причината ако не са консумирани сурови.
-ако приемаш суроватъчен протеин е възможна появата на подобни симптоми.
Стягай се, никой не обича пръдливи момичета!

20.10.13
11:19

Протеин взимам на Биогейм, ама дали ще го зимам или не, газовете остават.
Ям често но по-малко, предимно месо и сладкиши.
Сега прочетох за ензимите и ще пробвам.
Тук едон потребител ми е писал за терапията Герсон. Тя върши ли работа, някой пробвал ли я е?
Има ли някакви упражнения да изхвърлям газовете преди сеща например че е много неприятно!

20.10.13
11:19

Спри Биогейма...за твое добро е!

Това е стара бира. Говоря за разбирането, че трябва да се яде по малко, през целия ден. Та ти не даваш на храносмилателната ти система да се прочисти. Повече от 3-4 пъти на ден няма смисъл да се яде, да не говорим пък месо и сладкиши - е, това е невероятна комбинация. Нормално е да се получава това с газовете, що позволяваш храна да ти загнива в храносмилателната система.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 20.10.13 11:28.

20.10.13
11:52

Ама не ям месото и сладкиша  заедно.
Например сутрин ям един банан с 3 броя Корни (бана+шоколад) + 2 чаши капучино (общо 600гр. мляко).
На обяд мешана скара кюфте, пилешко бутче, наденица.
Следобяд капучино с палачинка или корнита.
Вечер - 500гр. варени картови с кофичка кисело мляко и 2 сусамки.
Преди лягане 300мл. топло мляко с мед-канела-какао и 1 шоколад или корни и ябълка.

Мнението беше редактирано от Kitty Petrova на 20.10.13 11:53.

20.10.13
12:00

Пробвай да спреш прясното мляко. Като гледам ти се събира почти литър!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 20.10.13 12:00.

20.10.13
13:54

Очевидно проблема се крие в прясното мляко и фруктозата. Избягваш ги или продължаваш да си пръцкаш...въпрос на избор е.
пс. Храниш се много колоритно :D

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 20.10.13 13:55.

казано от Strelok91 на 20.10.13, 13:54:

Очевидно проблема се крие в прясното мляко и фруктозата. Избягваш ги или продължаваш да си пръцкаш...въпрос на избор е.
пс. Храниш се много колоритно :D

+1

Чудех се за по-подходяща дума ,но “колоритно” е точно на място :)

20.10.13
15:43

казано от Владо на 20.10.13, 09:23:

Стягай се, никой не обича пръдливи момичета!

Това ме разби просто :D:D(giggle)  .... че то и пръдливи момчета, никой не обича (giggle)

Към авторката на темата, освен всичко друго което са те посъветвали пичовете преди мен, защо не си направиш изследвания? Понякога гастрити, колити и т.н. също са причина за много газове.

Мнението беше редактирано от summertime на 20.10.13 15:44.

Според мен се храниш много нездравословно, нормално е да имаш проблеми от такова естество. Спри да се тъпчеш с тези корнита - адски вредни са. И отделно малко май прекаляваш с млякото на ден. Идеята за изследвания не е лоша - може да се окаже, че имаш лактозна непоносимост например или проблем от друго естество, което да ти причинява този дискомфорт в корема. При всички случаи това не е нормално и е сигнал, че има някакъв проблем. Ти хубаво ще взимаш ензими и може да ти помогнат, но ако продължиш да се храниш по тозин начин, няма да решиш проблема, защото иначе трябва да си на ензими цял живот, а най-малкото не е рентабилно. Пробвай сама да изключиш някой храни и да видиш дали ще има ефект, но най-добрият начин е да си пуснеш едни излседвания

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 20.10.13 20:14.

21.10.13
17:40

И аз съм за млечните - с литър прясно мляко и пакетче чипс съм произвеждал моментални резултати

21.10.13
21:36

Махни корнитата.

22.10.13
00:39

Залагам 5лв на бас, че главният виновник е лактозата която идва от млякото, за това е важно да разбереш със сигурност дали това е проблема, като спреш изцяло млечните храни и протеина също. Това е много важно да разбереш дали лактозата е причината или не,  също така е важно и колко често ходиш по голяма нужда, един път на ден или повече и консистенцията на изпражненията дали са по рехави или не ? Няма нищо срамно в тези неща да се споделят, на лекар ако отидеш пак ще те питат за тях.

Гледам, че тук във форума винаги когато се пита за такива проблеми се споменават и ензимиете като хран. добавка за решаване на проблема. Това обаче не е правилен подход, в този случай авторката на темата сама е споменала за ензимите, но те няма да ти решат проблема, най важното е да се разбере причината. На първо четене изглежда причината е най вероятно от лошият ти хранителен режим, както и възможен прием на медикаменти, като антибиотици примерно. Относно ензимите не малка част от тях идват и от храната, но само във суровите необработени храни, - ядки, плодове, зеленчуци. Много е лесно да ти препоръчаме пробиотици, както и ензимна добавка, но всъщност газовете като страничен ефект са ти най малкият проблем.

Мила Kitty ти се храниш много нездравословно и ето първите резултати са вече на лице, ако продължаваш така ще се получиш за “благодарност” от организмът ти и много сериозно здравословни проблеми. Сега някой може да ти изброи някои храни и да ти каже това и това трябва да ядеш и примерите може да са добри, НО най важно е ти сама да научиш защо трябва да ядеш тази или онази храна, какво дава тя на организмът ти, от какво има нужда той, а не да се храниш по шаблон. Винаги съм го давал това като препоръка, да не се учат на изуст тези неща, сега благодарения на интернет вече е толкова лесно човек да се образова и искам да се възползвам от случая да благодаря на хората създали този прекрасен сайт bb-team.org в който човек може да намери всичката информация, която му е нужна !

27.10.13
22:43

От захарта и млякото е!
Ако си жива още, вземи ги спри веднага.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1