Какво греша?

RA

21.10.13
20:34

Здравейте хора,
Аз съм момиче, 45кг/168см. Искам да кача малко маса и да оформя тялото си (нито прекалено много, нито прекалено малко). За да добиете представа какво имам пред искам да кажа, че Ана Делия ми е идеала за тяло: http://www.fitkul.cz/data/news/main/73/Ana_Delia_DeIturrondo_–_vítězka_Flex_Bikini_Model_Search3.jpg и http://www.fitkul.cz/data/news/main/73/Ana_Delia_DeIturrondo_–_vítězka_Flex_Bikini_Model_Search6.jpg.
Преди малко повече от два месеца започнах да правя този комплекс за корем: http://vbox7.com/play:c500421d След първите няколко дни имаше видим резултат, но от там нататък не съм видяла никаква разлика и си стоя на едно ниво. Само, може би, започвам да правя по-лесно упражненията. Правя комплекса всеки ден (с малки изключения поради течения на обстоятелствата, но не мисля, че това е играло важна роля). Някои пъти чувствам наистина силно напрежение след правене на упражненията друг път почти никакво. Някой може ли да ми обясни защо не виждам ефект?
Преди 15-16 дни намерих едно “предизвикателство”: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580695_367345843392223_39989164_n.jpg и реших да го направя, защото вече се чудих какви упражнения за да включа за ръце, крака и дупе. Какво мислите за него? А с какво да продължа когато го приключа?
Трябва да уточня, че не обичам да тренирам в салон или изобщо където и да е сред хора. Също така съм “фен” на тренировките със собствено тегло. Имам лост за набиране в дома си, но просто все още не се справям с това.
Тук идва момента да спомена за храната. Разпределението на яденията е ужасно, знам! :D Половината ден не съм в нас и или ям боклуци, или нищо (за предпочитане :D). Просто не мога да се оправя с яденето навън и много често пропускам закуска. Затова пък, горе-долу наваксвам като се прибера (до колкото това е възможно). Ям много млечни продукти и сега се стремя да ям колкото се може повече месо и риба.
Кажете ми защо нямам видимо развитие на мускулите и какво мога да направя по въпроса?? Все още съм нова, така че обяснявайте ми, като на малоумна. :D Благодаря на всички, които са отделили време да прочетат темата!

21.10.13
21:08

казано от Random Random на 21.10.13, 20:34:

Кажете ми защо нямам видимо развитие на мускулите и какво мога да направя по въпроса??

Първо, защото са минали само два месеца, а жените качвате доста по-трудно мускулна маса. За резултати като на идолката ти ще отидат години сериозни тренировки. Може да прочетеш как тренира тя и от колко време. Ти искаш за два месеца да станеш като нея... е, няма как да стане.
Второ, защото не тренираш така, че да имаш развитие на мускулите. Упражнения с ниска интензивност и много бройки (т.е., такива за издръжливост) са точно обратното на това, което ти трябва. Наблегни на по-тежки упражнения с малко бройки. Плюс това, не тренираш повечето мускули, а само с тренировки за корем няма да изградиш тяло.
В къщи, без уреди и при условие че не си достатъчно силна да правиш упражненията със собствено тегло (като набирания и лицеви) си доста ограничена от към упражнения.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.10.13 21:12.

За тренировките Петко К е написал всичко, което ти трябва като информация. Относно храненето ти - няма как да компенсираш липсата на закуска или яденето на боклуци, прибирайки се следобед у вас. Пропуснатото хранене си е пропуснато хранене, а като се натъпчеш после двойно, правиш само по-големи щети. За да имаш такава мускулатура и релеф, трябва да си оправиш храненето. С това хранене дори да тренираш като хората, ефектът няма да е оптималният, който би бил,ако се храниш правилно.

RA

21.10.13
21:48

казано от Петко К на 21.10.13, 21:08:

Първо, защото са минали само два месеца, а жените качвате доста по-трудно мускулна маса. За резултати като на идолката ти ще отидат години сериозни тренировки. Може да прочетеш как тренира тя и от колко време. Ти искаш за два месеца да станеш като нея... е, няма как да стане.

Не ме разбирай погрешно. Знам, че нейните резултати са плод на години усилена работа и не очаквам да ги постигна за два месеца. Това, което ме притесни е рязката разлика в началото и застоя след това.

Второ, защото не тренираш така, че да имаш развитие на мускулите. Упражнения с ниска интензивност и много бройки (т.е., такива за издръжливост) са точно обратното на това, което ти трябва. Наблегни на по-тежки упражнения с малко бройки.

Може ли да ми покажеш подходящи упражнения. Не се бях замисляла за това. Мислих, че тези са добре.

Плюс това, не тренираш повечето мускули, а само с тренировки за корем няма да изградиш тяло.

След това започнах да добавям и упражнения за другите мускули. Направих го така просто за да си изградя постепенно навик да тренирам, защото ако бях почнала направо с много упражнения желанието ми скоро щеше да се изпари. :D

В къщи, без уреди и при условие че не си достатъчно силна да правиш упражненията със собствено тегло (като набирания и лицеви) си доста ограничена от към упражнения.

С лицевите се справям сравнително добре (или поне така мисля). Просто, може би, ми е рано за набирания.

21.10.13
23:09

На снимките, които си дала, идолката ти има доста подобрения и благодарение на фотошоп. Някъде бях чел за идея да се забранят обработваните снимки по списанията, защото много момичета откачат от фикс-идеи да заприличат на моделите там, а те просто са недостижими, тъй като не са истински.

RA

22.10.13
18:38

Не обръщайте толкова голямо внимание на снимките, дадох ги просто като пример.
Хора, моля ви, кажете ми какви упражнения, кога и по колко да ги правя, как, кога и какво да ям и каквото се сетите, което да ми е от полза, защото нямам някой който да ми помага, чувствам се супер неориентирана, а статиите и темите само ме объркват повече!

22.10.13
18:50

Ама то цял форум с писаници и ти, не можеш да се ориентираш, а си тръгнала да правиш такова тяло! :О

Влизаш в сайта, избираш си една програма за начинаещи, преглъщаш егото си и влизаш в зала. Оправяш диетата си, отдаваш се на тренировките и след няколко месеца постепенно ще започнеш да виждаш резултати, още по голямо удоволствие ще ти достави ако се снимаш сега и след 5 месеца и видиш прогреса си. Но без хранителен режим няма да стане. Както ти казаха другите, тренировките с ниска интензивност няма да ти дадат ефекта, който търсиш.

RA

23.10.13
18:18

Добре хора, първо - какво толкова пречи на тренирам вкъщи? Всеки си има начин на трениране и това е моя. На-малкото няма да мога да ходя толкова често в залата. Просто искам да ми кажете най-доброто, което мога да направя при това условие.
За храната - разбирам. Ще се постарая да оправя режима си. А има ли определен режим, който е добре да спазвам?
Сега за трети път питам: Какви по-тежки упражнения? За крака разбирам - например клекове с тежести (Ако може някой да ми обясни каква е разликата от ефекта със и без тежести и с какви тежести е добре да се прави?), но за корем, например, какви са тези по-тежки упражнения? А грешка ли ще е ако правя и по-тежки, и по-леки упражнения?
Хора, разбирам, че сигурно тези неща сте ги обяснявали на още 20 момичета, които не разбират нищо и питат тъпи въпроси, но все от някъде се започва, нали? Два месеца опитвах сама да се ориентирам, но както се вижда още съм доста назад с материала, за това се обръщам към вас.

23.10.13
21:46

казано от Random Random на 23.10.13, 18:18:

Добре хора, първо - какво толкова пречи на тренирам вкъщи?

Нямаш нужното оборудване за целите си. Ако искаш да си смениш маслото на колата - можеш и в къщи. Ако искаш реглаж на предния мост - отиваш в сервиз.

Всеки си има начин на трениране и това е моя. На-малкото няма да мога да ходя толкова често в залата. Просто искам да ми кажете най-доброто, което мога да направя при това условие.

Продължаваш да тренираш така и имаш минимални резултати, или отиваш 3 пъти седмично в залата.

За храната - разбирам. Ще се постарая да оправя режима си. А има ли определен режим, който е добре да спазвам?

Като за начало си изгради навик да ядеш хубава храна и да се движиш около нужните си калории за деня.

Сега за трети път питам: Какви по-тежки упражнения? За крака разбирам - например клекове с тежести (Ако може някой да ми обясни каква е разликата от ефекта със и без тежести и с какви тежести е добре да се прави?), но за корем, например, какви са тези по-тежки упражнения? А грешка ли ще е ако правя и по-тежки, и по-леки упражнения?

Тежки упражнения:
клек, тяга, набиране (скрипец), военна преса, гребане, обръщане, напади.
Тежко упражнение за корем . ренегадско гребане, планк с допълнителна тежест

За да расте мускула има нужда от стимул. Безброй повторения с малка тежест НЕ дават този стимул.

RA

29.10.13
17:33

Здравейте хора. Първо искам да благодаря на CarnalK, неговият отговор беше най-полезният от всички до сега!
Така, знам, че това не е дневник и ако си направя такъв няма да съм достатъчно редовна, но все пак искам да кажа какво съм променила и да задам още малко въпроси.
Най-голямата промяна е това, че започнах да закусвам, ако не всеки, то почти всеки ден. Не ям сериозно на закуска, но мисля, че е добро начало. Ако плинк е упражнението, което си мисля, то аз го правя в някои от тренировките си и мисля вече да добавя тежести към изпълнението му. Макар, че няма сериозна видима разлика, все пак се радвам, че постигам нещо с тренировката си. В началото не можех да направя и една лицева, а сега правя по 5 на серия. ^^
Замислям се за тренировка в зала, но ще имам проблем с нея, когато съм втора смяна на училище (на 17 съм и още не съм завършила). Тренировка събота и неделя при тази смяна удачно решение ли е и като цяло как е добре да си разпределям тренировките? Към какво да се насоча, т.е. кои упражнения ще са подходящи, по колко повторения и тн?  Мога ли да правя обикновената си тренировка в дните, когато не съм на фитнес или е по-добре да оставя мускулите да почиват? Трябва ли всяка седмица да тренирам в едни и същи дни или мога да ги променям според времето си? А какви са калориите, които трябва да ям и какъв процент от храната да е белтъчини?
Мисля, че за сега това е всичко, което искам да знам. Благодаря за отделеното време!!

29.10.13
21:59

От личен опит - можеш да тренираш и вкъщи с  тежести. Инвестираш в лост за щанга, 2 лоста за дъмбели, достатъчно тежести, лост за врата си имаш, ако прецениш може да вземеш и някои допълнения като evil wheel, швейцарска топка и т.н. “за игра”.
Липсата на скрипец е сериозен недостатък, разбира се, ако не можеш да се набираш. Може донякъде да компенсираш скрипеца с гребания с щанга или дъмбел, докато силата ти нарасне за набиране.
Не ме разбирай погрешно, по-добре е да посещаваш зала. Но ако по някаква причина (финансова, време и т.н.) не можеш, това не е причина да не тренираш тежко.
От друга страна, тренирането у дома предполага трениране със свободни тежести, а не с машини. Което е във всички случаи по-добрият вариант. В залата жените често се изкушават от машините, защото е по-лесно и изглежда по-безопасно.
Във всички случаи само със собствено тегло няма да постигнеш резултатите, които търсиш.
Успех :)

Мнението беше редактирано от May Weed на 29.10.13 22:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1