23.10.13
23:16
Здравейте! Отдавна следя сайта, отскоро имам профил и за пръв път пускам тема, понеже не можах да намеря такава с отговор за моя случай. Става въпрос за сколиоза. Ниска степен е и на гърба се усеща надолу, около 12-14см. преди таза - лека извивка. Лекарката ми каза, че всеки има сколиоза, кой заради стоене пред компютъра, кой в училище... Видимо, на гърба ми не се забелязва изкривяване, а се забелязва отпред - на гърдите. Едната гърда е една идея по-развита от другата и е около 1,5см. по-надолу от другата. Меду гърдите имам и нещо изпъкнало, на допир е като кост (хD). Ходил съм на лечебна физиотерапия, ако не бъркам думите, но нямаше подобрение и спрях. Продължих само с фитнеса, с надеждата че като тренирам всичко ще си се развие равномерно. Но уви! Стаж в залата имам почти 9 месеца. Като първите 3 съм правил само лежанка и клек, защото тренирах тласкане на гюле. Сега съм на програма за качване на маса и упражненията ми са 4 серии по 6-8 повторения с максимум тежест, като на всяко упражнение ми следят изпълнението. Основният ми въпрос е как да балансирам развитието на гърдите, та да се изравнят?
П.П. Малко информация за мен - на 15 години, 70+ кг. (с надеждата да стигна до поне 75), висок съм 181 см. и мисля че това е...
П.П.2 Ако трябва да кача някакви снимки, само кажете.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.10.13 23:25.