Имам нужда от съвет за хранителния ми режим. :)

26.10.13
12:56

Здравейте :)
Искам няколко съвета относно хранителния режим ми който спазвам. Общо взето се храня само с: млечни изделия, риба, пилешко, зелена салата, яйца, плодове и зеленчуци. Закуската ми е сутрин която обикновено се състой от кисело мляко + 1,2 лъжички мед, на обяд хапвам пилешко или риба + зелена салата, а вечер зелена салата+сирене+около 50 гр. кашкава ( преди 19:00, след този час не приемам никаква храна ). Сладки работи, тесто, газирани напитки и пържени/панирани храни не ям , алкохол също спрях да пия. Тренирам 5 пъти в седмицата като след всяка тренировка правя кардио (тичане на пътека) около 20 мин. но когато тренирам крака тичам около 10 мин. В момента съм студент и лошото е че когато се прибера вкъщи си позволявам да нарушавам този режим , естествено не прекалявам но е факт че си позволявам да ям сладко,тестени изделия и пържени храни. Това обикновено става събота и неделя.
Целта ми е да сваля 6-7 кг. като в момента съм 85кг. и съм висок 183. Също така приемам l-carnitine.
С други думи : 5 дни спазвам хранителния режим, 2 дена си позволявам да го нарушавам.
Ще ви бъда много благодарен ако ми дадете някакви съвети по отношение на това правилно ли се храня и тренирам, как да се храня и тренирам и т.н .

5 дена тренираш, 2 дена ядеш боклуци и после чакаш нещо да се случи - съмнявам се.. Отделно се храниш по-малко от мене, а си момче.. Каква е тая вечеря ? Не знам количеството ти на храна какво е, тъй като не си го опоменал, но според мен се храниш крайно незадоволително.
П.С Приемаш малко белтъчини, мазнини почти не виждам.. като изкл тези в сиренето и кашкавала.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.10.13 16:12.

26.10.13
18:25

Ами нали все пак това е целта да огранича мазнините до минимум в моя случай до 0 ... количеството на яденията ми е достатъчно за да не се чувствам гладен през останалото време. А под “позволявам си да наруша режима” имам в предвид 2-3 вафли за деня, няколко филийки хляб и примерно порция пържени картофки... Мисля че това е в рамките на нормалното , но точно за това пуснах тази тема защото не съм много на ТИ с нещата и всяко едно мнение ще ми е полезно :)

Ами тези неща са достатъчни, за да развалят процеса на горене на мазнини. Идеята не е 5 дена да се скъсаш от трениране и 2 дена да ядеш боклуци - пържените картофи са толкова вредни, че просто думи нямам да го опиша, яж си картофи, но не ПЪРЖЕНИ. Отделно нещо не си разбрал правилно - това, че искаш да сваляш килограми и мазнини далеч не значи мазнините, които приемаш, да са равни на 0. На организма са му нужни мазнини, 1-2 супени лъжици зехтин със салатата, няколко маслини, авокадо, яйца, сурови ядки, няма да те убият, ако са в умерени количества. Напротив даже. Отделно, ако тренираш 5 дена и успяваш в тренировъчен ден да се наядеш с това количество храна, явно не тренираш като хората..

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.10.13 20:05.

kacmetko, храниш се безобразно.
Нито си спрял тестото и захарта, нито пък си разбрал правилно подхода към мазнините в храната.

Това е истината.
Какво ще правиш нататък - това е лично твое решение.

27.10.13
12:19

Както споменах по-горе не съм на ТИ с нещата и за това пиша тази тема. Повече от ясно е че не се храня правилно, но имам нужда от съвет не от упреци. Може да ме посъветвате как да се храня и какво да ям, а не да се правите на велики. Както и да е, благодаря ви все пак. :)

Като ти кажем упреците си по храненето ти, по този начин ти даваме и съвети какво да НЕ правиш, а ти го приемай, както искаш, ако не можеш да носиш на критика, по-добре не задавай въпроси. На велик никой не се прави особено пък за такива неща :)

28.10.13
16:22

Целта е не да спреш мазнинити, а да спреш въглехидратите, особенно простите такива - захар!!

Не можеш да очакваш да дойдеш тук и знания които са събирани с години, ти да добиеш за 1-2 часа. Прочети за Кето диетата, ВМ-НВД диетата, диетата на Аткинс, някои от книгите на Gary Taubes/Lyle McDonald.

Успех.

28.10.13
17:47

Защо ти е да сваляш кг?? Ти си знаеш де, но според мен на този ръст с тези кг определено нямаш нужда. Качи снимка, ако искаш :)

Храненето ти не е особено добро...
1. Ядеш много малко в диетичните дни - това, което си описал е абсурдно даже за жена, а какво остава за 80 кг мъж. Добави протеини повечко (яйца, пържолки, извара за междинните закуски). Мазнини също нямаш - казали са ти вече - яйца с жълтъците, зехтин в салатата, по-мазничко месо, ядки и така.
2. Въобще не си прави такива чийт хранения. Махаш вафлите, пържените картофи, белия хляб. Това, че си се прибрал вкъщи не значи, че трябва да изядеш света. Местоположението ти няма защо да ти променя храненето. Ако толкова ти се яде сладко, има здравословни алтернативи - мед, плод, ...Аз примерно си правя така: 1-2 банана със 100-150 г извара, 1-2 с.л. разтопено масло, 1-2 с.л. мед, малко какао, кокосови стърготини. Става страхотен десерт, ако иска да се поглези човек, има си от всичко (протеини, мазнини, въглехидрати) и не е боклук, като вафлите и пастите.
3. Как са тренировките?
4. Мани го тоя l-carnitine. Не си ли оправиш храненето, напълно е безсмислено да го пиеш, само си харчиш парите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1