26.10.13
16:25
От почти две години ходя на фитнес, миналото лято бях прекъснал за около 4 месеца, но от около година не съм спирал да ходя и забелязвам, че каквито и упражнения да правя за гърди, усещам че нещо не ми стига, че мога и още малко. Понеже във фитнеса ми няма квалифицирани инструктори реших тук да попитам някой наистина разбиращ да каже добра програма за гърди.упражненията ми са 5х8-10 лежанка, 3х10 наклонена лежанка, с дъмбели от полулег 4х10, и флайс 4х10.. Общо взето залагам най-много на “класическата” лежанка, но пък със сравнително малки килограми 50-60 до 70. Знам, че най-бавно се правят, но пък не може според мен всичко - ръце крака рамо... да ми се развива на макс, а само гърдите едвам едвам... Иначе съм 1.82, 74-5 кг ?
26.10.13
17:43
Сигурен ли си, че техниката ти е добре? Килограмите ти ми се струват малко, на 75 килограмов човек да правиш с 50-60 лег ми се струва малко.
Няма най-добра програма за гърди - на всеки действа различно. Пробвай да тренираш в пирамида и сменияй упражненията на всяка тренировка.
26.10.13
18:27
Ами какво да ти кажа,за всеки е различно.На мен никога не са ми вървели раменете и прасците в сравнение с другите групи.
Тренировката ти в добра според мен ,защото има полулег ,а и лично мое мнение е ,че полулега е по-добър от класическата бенч преса,където предното рамо ,много дейно участва и поема не малка част от натоварването.Полулег до 30 градуса наклон най-добре го усещам аз.
Щом си тренирал вече 2 години по тази програма ,може да пробваш да я смениш,само запази основното.
Пример.
1.Полулег
2.Лег хоризонтален/вертикален хамар(това е една машина където сядаш и буташ)
3.Кофички - вместо обратената лежанка
4.Кросоувър с кабел - вместо флайса
26.10.13
19:05
казано от El_tiggeraso на 26.10.13, 18:27:
Тренировката ти в добра според мен ,защото има полулег ,а и лично мое мнение е ,че полулега е по-добър от класическата бенч преса,където предното рамо ,много дейно участва и поема не малка част от натоварването.Полулег до 30 градуса наклон най-добре го усещам аз.
Значи,казваш,че при хоризонталната лежанка ти се товари повече рамото отколкото при полулег?!
До автора на темата:
1.пробвай да тренираш само с дъмбели
2.флайс-а го прави от полулег
3.добави кофички
4.добави добрият стар pullover
Пробвай с дъмбели 3-4 месеца и тогава се пробвай пак с щанга и ще се изненадаш,че се получава по-леко и плавно.При флайса гони поне 15 повторения с по-леки килограми и наблягай на техниката.Разбира се ще получиш още няколко съвета,но крайният избор си е твой.При всеки работи различно нещо.Успех.
26.10.13
19:08
Да тигаресо, действително имаш право, но аз съм изненадан как абсолютно всичко ми върви за който и да е мускул и като опра до лежанката все едно за пръ път сядам там...Може и да има нещо с хвата което не правя на сто процента, но като цяло не ми върви... 75 кг не са много тъй като съм 182-3 висок въобще не ми личат и плюс това в талията/ханша, съм доста тесен за тези килограми така да се каже... Може и това да има нещо общо :?
26.10.13
19:20
казано от Светослав Тодоров на 26.10.13, 19:05:
казано от El_tiggeraso на 26.10.13, 18:27:
Значи,казваш,че при хоризонталната лежанка ти се товари повече рамото отколкото при полулег?!
Да,но казах и че ползвам наклон до 30 градуса,в противен случай пак се измества натоварването към делтоидите.
26.10.13
21:44
Светослав, един приятел ми беше казвал за това как минал само на дъмбели и се помпел повече от колкото на лежанките. Та май има нещо вярно в цялата тая история мисля точно на дъмбелите да наблегна за поне 2 месеца пък после ще видим. Мисля че е излишно да се мъча на лежанката явно не ми спори, а и щом казваш, че това с дъмбелите е по или също толкова ефективно сякаш си струва да опитам. Благодаря ви за съветите :)