Недостиг на сила.

30.10.13
00:20

Здравейте. Имам конкретен въпрос и се надявам по-напредналите тук да ме насочат.

На 23 години съм (около 170 см. и около 60 кг.) и реших привечер да ходя да тренирам по малко на лостове. Започнах още преди началото на лятото, когато бях ходил около 3 седмици, но се наложи да спра, поради появило се главоболие по време на някой упражнения в задната част на главата. Цяло лято почивах и реших отново да тренирам - тази седмица ми е втора. Искам да тренирам, понеже ми доставя удоволствие и евентуало, да се оформя още малко (ако е възможно с упражненията, които правя). Проблемът е този, че не ми достига сила, след като направя няколко серии упражнения. Начинаещ съм и нямам точно определена програма, по която да тренирам - правя кофички, набирания, лицеви опори. При първата серия правя около 10 кофи, максимум 6 набирания, а с лицевите опори нямам проблем. При следващите серии обаче е очевадно, че не ми достига сила и това ме тормози - на втората серия успявам да направя едва 7-8 кофи и 3-4-5 набирания, а на третата около 5-6 кофи и 3-4 набирания. На мен това ми изглежда прекалено малко и затова реших да попитам тук, как да се справя с този проблем. Къде греша?

Благодаря.

AG

30.10.13
09:13

Напълно нормално. Направи загряваща серия от 2-3 повторения и след това си прави първата тежка серия до отказ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1