04.11.13
19:14
Ходя на нещо като физиотерапия заради прекалено отслабнали/атрофирали мускули и след тренировката искам да пия протеин. Проблемът е, че всички марки на БГ пазара, които проучих, имат прекалено много неща, които са вредни за здравето, а в момента точно организмът ми не е достатъчно силен да се справи с тях ( соев лецитин, глутен, изкуствени подсладители, сгъстители, Е-та и т.н.). Наскоро почнах да си купувам суроватъчна извара и я ям с удоволствие, но разбира се, след тренировка трябва нещо бързоусвояемо, демек в течно състояние за да се възстановят мускулите и да има растеж на ММ. Та - как да направя суроватката по-бързоусвояема? Цялата идея на протеиновата индустрия е, че суроватката не се разтваря във вода и следователно няма как да се постигне бързото абсорбиране. Та, някой знае ли някакви трикове, с които да я абсорбирам по-бързо (не пия мляко, алергичен съм към него, но суроватката ми понася екстра) ? И колко грама протеин имаше в 100г. суроватка, че забравих? Също така, ако я ям, за колко време ще се абсорбира от организма ми?
Вземи си едно протеинче (суроватка) за след тренировка и не го мисли повече.
05.11.13
11:28
казано от Gergi_81 на 05.11.13, 06:57:
Вземи си едно протеинче (суроватка) за след тренировка и не го мисли повече.
Мерси. Не се бях сетил.
06.11.13
11:49
Няма значение дали ще пиеш суроватка или не след тренировка, важно е какъв ти е цялостния режим, ако е добре изграден всичко е ок, а ако не е каквото и да ядеш/пиеш след тренировка няма да има резултат.
10.11.13
13:58
казано от Trion Stomanenov на 04.11.13, 19:14:
..но разбира се, след тренировка трябва нещо бързоусвояемо, демек в течно състояние за да се възстановят мускулите и да има растеж на ММ. ...
Притесняваш се за незначителни неща. Няма значение бързо или бавноусвояем е протеина. Дори няма значение дали ще го пиеш преди или след тренировка (стига да не тренираш на гладно). Не мисли нещата повече от колкото се налага и успех с тренировките!