09.02.2014
Клек - 5х80кг ; 5х90кг ; 5х90 ; 3х100кг ; 3х100кг ; 2х105кг ; 1х115кг ; полуклек 10х80кг
Раменна преса - 5х60кг ; 5х60кг ; 6х50кг ; 6х50кг ; 6х50кг
сериите на 50кг ги комбинирах с доизцеждане с 2 бр. дъмбели по 15кгх10
Тяга - 5х100кг ; 5х100кг ; 5х110кг ; 5х100кг ; 5х120кг
Три кръга в суперсерии по осем повторения за всяко от следващите упражнения:
- Обръщане прав - щанга 50кг
- Тръстърче - нещо като тръстър с вагонетка
- Бедрено разгъване - на скрипец 50кг
- Разтваряне встрани - дъмбели по 10кг
Коремни преси - 2х15
Резюме:
Преди да сляза в залата минах през кантара - 94кг.Имах усещането ,че съм свалил много повече ,но се оказаха по малко от 2кг за месец.Мерките също са бутнали с по 1-2см назад ,с изключение на талията и бедрата.Очаквах доста по голяма разлика!Бях на някакъв страхотен фастинг ,ядях по малко само вечер ,сънят също нестабилен и недостатъчен.Не мога да свикна да ям по няколко пъти на ден и това наистина доста ми пречи.Сега съм решил твърдо - от днес корекция!
Тренировката стандартна!
Клека ми харесва ,но все не се харесвам отстрани!Старая се да спазвам всички указания ,но явно тялото ми си знае неговата!
Пресата ми натежа.Вместо да покачвам килограмите с всяка следваща серия се наложи да ги намаля.Втората серия я усетих в кръста и никак в раменния пояс.Коригирах с по малко килограми ,но раменно изпълнение + дроп с дъмбели 15кгх10.С две думи 6х50+10х15.Получи се доста по добре!
Тягата лека!Още чакам поръчаните дискове и не мога да товаря ,а искам да си пробвам възможностите!
Следващите упражнения ги врътнах в суперсерии с малки тежести - един вид кардио!Имам нужда малко да се позадъхам!Първите два безинтересни ,но третия кръг вече го усетих.Почивки между кръговете макс 2мин.
За пръв път усещам глад след тренировка.Може би защото закусих ,обядвах ,ядох и в 14:30?Веднага след мазето бях отново на масата и да си кажа бая ми се услади ,че ми замина и вечерята - пилешка кълка ,четвърт парче конски суджук ,две яйца ,шепа маслинки и две филийки хляб!Толкова не съм ял на камара от уволнението си от казармата! :D
В заключение:
1 - гръмнаха ми краката
2 - храната правела борбата ,та ..... започвам да ям!
Тренировката ,в частични детайли и озвучена:
Струва ми се, че обръщаш много на бицепси. Повдигай рамената и ползвай трапеца, като гледаш лоста да минава по-близко до тялото ти. Не, че и така не става, няма да ставаш щангист, ама не е толкова красиво. :D
Оставяй щангата да чукне земята на тягата. Според мен именно самото отлепяне на тежестта от пода е ключовият елемент на тягата :)
Мнението беше редактирано от Ivan на 09.02.14 20:58.
Обръщането е в много вариации!При по тежките килограми щем не щем го променяме!В случая са леки и наистина се изкривява!
Щангата си чука ,ама горе от музиката не се чува!
http://youtu.be/zaC97I-LToA
Мнението беше редактирано от sapuna на 09.02.14 22:46.
09.02.14
22:24
От това положение на камерата ми се струва, че задника е много на високо. Цялото движение го правиш от кръста! Ако вкараш задника долу и използваш краката като подемна сила... ще ти трябва нов комплект дискове :)
Така е Таласъмче ,един вид нещо средно между сутрешен поздрав и румънска се получава!Всичко друго ,но не и тяга.Много леко присвиване в коленете само за да стигне щангата до пода!До 120кг почти не ги усещам и подобни серии са си направо кръстно-гръбно кардио!Не се сетих за 10-тина см дефицит и ако до следващата тренировка не съм се оборудвал с още тежести ще го пробвам!
На тягата трябва не просто да чукваш щангата в пода, а да я оставяш в покой и да започваш движението отначало.
10.02.14
10:59
казано от Манатар на 09.02.14, 19:15:
Струва ми се, че обръщаш много на бицепси. Повдигай рамената и ползвай трапеца, като гледаш лоста да минава по-близко до тялото ти. Не, че и така не става, няма да ставаш щангист, ама не е толкова красиво. :D
Добре обръща, а ти се струва така защото не върти още малко лактите нагоре в крайната фаза на обръщането.
Набирания с надхват :
- на лоста - 3х5СТ
- на скрипеца - 3х10хПМ
Лег - 10х61кг ; 5х71кг ; 3х91кг ; 2х101кг ; 1х106кг ; 0х111кг ; 3х96кг ; 3х91кг
Набирания подхват - на скрипеца - 4х10хПМ
Тесен лег - 2х5х71кг ; 2х3х76кг
Три кръга по 12 повторения за упражнение в суперсерии от:
Флайс - дъмбели 2х12,500кг
Трицепсово горен скрипец - 60кг
Трицепсово сгъване с надхват - вагонетката
Резюме:
Два дни ядове ,бягане и нерви.Вчера почина чичо ми ,лека му пръст ,днес разправии по утрешното ипогребение и тренировката я бутнах само за да не си обърквам графика!
Увиснах на лоста и разбрах ,че нямам никаква сила!Третата петица изсмукана със зор!
На лега ми бе тежко още при загряващите ,и знаех че няма да се получи!Противно на очакванията ми обаче бутнах отново с лекота 2х101кг и това ме мотивира да си прекрача решението след предната тренировка!Казах ,че няма да вдигам тежестта докато не затвърдя 5-цата на 100 ,обаче Дявола в мен ме натисна - 106кг станаха факт за единичка!
“лакомо дупе - гладно го `ере” казали хората ,та и аз - 111кг!Е ... затиснаха ме!Имах цел 100кг сигурна 3-ка преди месец , а сега съм тръгнал да се боря с невъзможното!Или ми е била детска мечтата ,или са ми много мъжки в момента желанията!Не знам ,знам само че и тези ще ги бутна!
Следващите упражнения ми пръснаха ръцете!
Как да избягаме от щангата :D :
Мнението беше редактирано от sapuna на 24.04.14 13:05.
Така, както си слагаш краката, някой ден ще се пребиеш. Вземи мерки, докато не е станала някоя беля.
Мерси Стормче!
Кучето скача според тоягата!Това ми е лежанката ,това е начинът по който съм хоризонтален!Всяка друга позиция ми е неестествена ,крива или лесна!Имам опити с крака на пейката - не ги признавам!Пробвах с подложки - мост и усещане в кръста!Вярно ,люлея се като на коча онези работи ,но не го ли гледам не го усещам!Тук легнах за пръв път ,привикнах и не ми прави впечатление.
Ако ни е писано да се затиснем ,не значи че няма да си умрем от старост или удавяне!Същото важи и обратно!
Това дали вярваш в съдба или предпоределение не е причина да си търсиш сам белята, а това се клати под краката ти. :)
Аз на твое място бих го демонтирал и бих ползвал дискове за подложки под краката. Винаги можеш да си ги нагласиш така, че да са на почти същата позиция и да няма такова напрежение в кръста, каквото си усетил.
Така е Боби!Осъзнавам всичко това ,в горното си мнение иронизирам сам себе си!Лека заигравка! ;)
От седмица насам са ми изтръпнали показалецът и средният пръст на лявата ръка!По точно върховете на пръстите.Тази сутрин с кафето се зачетох и по паднах на понятието Синдром на карпалния тунел :
Изтръпване на палец и показалец
Оплакванията ви отговарят на заболяването наречено синдром на карпалния тунел (канала на китката). Това е често срещано заболяване, което се дължи на притискане на основния срединен нерв в областта на прохода на китката на ръката. Получава се в резултат на компресия на големия нерв от здравата връзка, намираща се по вътрешната страна на китката. Основна проява на страданието е наблюдаваното и при вас изтръпване и понякога повишена чувствителност (мравучкане) на пръстите на ръката. Изтръпването е предимно по вътрешната страна на пръстите - особено на средния пръст и показалеца. Съпътстваща проява на заболяването са болките в ръката. Болките в началото най-често се наблюдават нощем,обикновено прогресират при претоварване и умора, а впоследствие стават и постоянни. По правило засягането е двустранно. В по-тежките случаи се наблюдава слабост и атрофия на малките мускули на ръката. Изпускането на предмети е често явление.
Тепърва ще се консултирам с ортопед и невролог ,но да попитам и тук!Имал ли е някой сходен проблем и евентуално лечение?
п.п. Открих това http://www.bb-team.org/articles/3811_karpalno-tunelen-sindrom-sts и нещо не ми хареса препоръката за почивка!
Мнението беше редактирано от sapuna на 12.02.14 09:55.
Клек - 5х70кг ; 5х90кг # 5х100кг ; 5х110кг ; 3х115кг ; 2х5х90кг
Раменна преса - 10х50кг # 5х60кг ; 3х62,500кг ; 3х65кг ; 1х70кг ; 6х50кг
Дефицитна тяга - 10х90 # 5х110кг ; 5х110кг ; 5х120кг ; 5х125кг ; 5х125кг
Обръщане прав - 2х10х50кг
Кръгове в суперсерии от:
- Тръстърче - 2х10х30кг
- Бедрено разгъване - 2х8х50кг
- Разтваряне встрани - дъмбели по 12,500кг - 2х8
- Лицеви опори - от пейка - 2х15
Резюме:
Минах на Витамин B-6.Не знам дали ще има ефект ,но се надявам да не се налага да пропусна някой месец!Гадно усещане са тези изтръпнали възглавнички!
Тренировката нищо особено!Освен ,че пролях доста пот нищо друго не ми хареса!Имам чувството ,че вместо да се увеличава постепенно ,силата ми намалява!Пролетната умора ли е ,какво е не знам ,но нещо нямам вътък да напъна по сериозно!
Още на клека ми натежа!5-цата на 100 беше чиста АТГ ,но от там нагоре едва до паралела.
За разлика от предната тренировка пресата добре днес!
Тягата с дефицит.Не знам колко е височината на скарата ,около 7-8см. + старание от моя страна да спазвам указанията на Боби :
Митак,с тези малки дискове тягата ти по принцип си е с дефицит.Лостът ти е ф30,и дисковете не са с нормален диаметър.
Имай го предвид това.
Така е адаш.Ама аз до сега с друга не съм дърпал ,така че си е дефицит :D Омръзнаха ми тези детски килограми ,още нямам допълнителните дискове и се налага да се разнообразява!Това е единият вариант ,но пак ми е леко.Следваща тяга ще пробвам с широк и сумо хват!
Ами добре ти е тягата. От този ъгъл не виждам формата на гърба, но изглежда прилично.
Тръгваш от ниска позициия и правиш едни 10 см движение със задника, преди да си отлепил щангата. Опитай да дръпнеш още в началото. Знам, че отстрани е по-лесно да се приказва, отколкото да се направи, но пробвай. :)
Честит празник!
Може да се празнува и с половинката ,а който няма ... става и с литър!
Начало в 13:13h
Набирания скрипец надхват - широк хват - 5х10хП.М.
Лег - 10х51; 10х71кг ; 5х91кг ; 3х1х101кг ; 1+1х95кг ; 3х91кг ; 2х5х81кг ; 4х81кг ; 7х71кг
Два кръга в суперсерии от:
Набиране подхват скрипец - 2х10хП.М.
Лицеви опори - тясна опора - 2х10
Гребане с два дъмбела - 17,500кг на дъмбел - 2х12
Тесен лег - 2х6х61кг
Сгъване прав надхват - вагонетка - 2х12
Разгъване горен скрипец - много широк надхват 40кг - 2х12
Пулоувър - с дъмбел 17,500кг - 2х20
Край 13:57h
Резюме:
Скоростна тренировка.Всичко 44мин. по часовник!Умерени килограми ,но стриктни повторения и серии ,почти без почивка!Приятно натоварване ,с усет за гадене в определени моменти!
Пулс в 45-тата минута 122!
45-тата е относително понятие!Реално беше 10/15сек. след последната серия!
В интерес на истината ,причината да го направя беше точно почерпена от това твое мнение:
казано от Storm на 15.02.14, 17:16:
P.S. От любопитство мерих няколко пъти пулса докато правя кръговете. Движеше се около 26-29, като след почивката пада на около 18-20. Предполагам е нормално за такъв тип тренировки, но нямам база за сравнение.
Би ли споделил какъв е този пулс ,или просто не изписваш стотицата отпред?
18.02
Клек - 5х90кг ; 3х100кг ; 2х110кг ; 1х120кг
Тяга - 4х5х120кг
Малко рамо
Днес
Лег - 70кг х 5 ; 90кг х 5 ; 101кг х 2,2,2 ; 106кг х 1 ; 90кг х 5,3,3 ; 80кг х 5,5,5,5
Гребане с дъмбел - 52кг х 8 ; 42кг х 10,10,8
Малко бицепс
Клек - 10х50кг ; 10х70кг # 5х80кг ; 5х90кг ; 5х90кг ; 3х100кг ; 3х100кг
Раменна преса - 8,8х50кг ; 6,6х50кг ; 5,5х50кг
Тяга + повдигане за трапец - 5*10х100кг ; 5*10х100кг ; 5*10х100кг ; 5*10х100кг
- Обръщане прав - 2х10х50кг
- Кофички - 2х10СТ
Резюме:
Начало 15:00h ,край 15:38h!Цели 38 минути!
Първоначално намеренията ми бяха да бутна бавна и тежка тренировка.С клека ми стана ясно ,че нямам сила за подобна и минах на вариант “скоростна”.Страшна треска ,граничеща с нетърпима болка последната седмица.Появява се на втория ден след тренировка и държи още един.Никакво възстановяване!Корем ,гръб ,гърди ,рамена ... всичко мармалад!Минавам на график - понеделник ,сряда ,събота ,понеделник!
Упражненията:
- клека ясен ,нормални за мен тежести и стриктни повторениия
- пресата с по една серия пред и една зад глава - 8 пред ,почивка ,8 отзад
- тягата в допълнение с повдигане - 5*10х100кг означава 5 повторения тяга ,на последното задържане и серия от 10 повдигания за трапец.Надхват и определено ръцете спокойно държат щангата!Следващата тренировка ще вдигна килограмите и намаля броя повторения!Мисля 5*6-8х120 няма да са никакъв проблем!
- обръщането този път ми натежа и на последните две повторения помощ от краката
- имам вече успоредка и я вкарвам сериозно в употреба
Пулс в 38-мата минута 142 и “аз доволен”!
Гледах едно интересно упражнение сутринта в тубето.Не знам как се казва ,но ще се опитам да го опиша - изхвърляне щангата над глава ,спускане на гърба ,клек ,раменна преса зад врат от клекнало положение ,на последното избутване изправяне!
Отдъхнах си няколко минутки и извън протокола реших да го пробвам.Изхвърлих 50кг ,клекнах ,но не можах да ги вдигна клекнал!Не че са тежки ,имам чувството че ще ми си извадят ръцете във всички възможни стави!Наистина съм много слабо мобилен в горните крайници! :D
А като си слабо мобилен, не те ли мъчи раменната преса зад врат? Аз съм пробвал 1-2 пъти и ми е било супер неестествено това движение. Имах чувството, че хем ще си счупя раменете назад, хем ще си натъртя врата/тила с щангата.
На малко по широк от раменен хват не ,по тясно нямам вариант!Дори и така щангата не стига до врата!Така ми е и клека - ръцете до дисковете ,друг начин няма!Да поясня - с дясна ръка ,дясно рамо не мога да почеша ,а лявото само го драскам с върха на пръстите!Гръб да почеша е изключено ,а да си хвана ръцете зад кръста изключено!Де има един лаф за самия човек и тоалетната ... аз май и за там не ставам!
23.02.14
19:32
А разтягаш ли?
казано от sapuna на 23.02.14, 19:18:
На малко по широк от раменен хват не ,по тясно нямам вариант!Дори и така щангата не стига до врата!Така ми е и клека - ръцете до дисковете ,друг начин няма!Да поясня - с дясна ръка ,дясно рамо не мога да почеша ,а лявото само го драскам с върха на пръстите!Гръб да почеша е изключено ,а да си хвана ръцете зад кръста изключено!Де има един лаф за самия човек и тоалетната ... аз май и за там не ставам!
Както се казваше в оня виц “аналогичен случай у наше село”. И аз ни на клек, ни на раменна мога да хвана много по-тясно от раменен хват. Бях пробвал миналата седмица да видя като техника как е предния клек - понеже освен другото съм и с дълги ръце, с щангистки хват щангата ми остава едни 4-5 пръста над раменете, а с кръстосан хват ми се струва много нестабилно. Та ако някога тръгна да правя, сигурно ще е с фитили...
казано от sapuna на 23.02.14, 19:51:
Да съм разтягал преди доста години!Сега е губене на време!
Не мисля ,че ще загубиш ако разтягаш ,да не всеки ден но един ден от седмицата ....според мен не е излишно не ,че съм експерт но.....
24.02.14
15:31
казано от sapuna на 23.02.14, 19:51:
Да съм разтягал преди доста години!Сега е губене на време!
Не е ;)
Благодаря ви за съветите ,но не съм за такива упражнения аз!Долната “мъка” ми е предостатъчна!
Днес:
Лег - 5х81кг ; 3х101кг ; 2х101кг ; 3х91кг ; 3х91кг
Кофички - 10 ; 10 ; 10
Лег + Кофи - три кръга в суперсерии - 3х81кг+3СТ ; 3х81кг+3СТ ; 3х81кг+3СТ
Три кръга в суперсерии от:
Флайс с дъмбели - 12,500кг
Пек дек - 50кг
10х12,500кг + 10х50кг ; 10х12,500кг + 10х50кг ; 10х12,500кг + 10х50кг
Тесен лег - 61кг ; 51кг
Гребане с два дъмбела - 15кг на дъмбел
6х61кг + 12х15кг ; 10х51кг + 12х15кг ; 10х51кг + 12х15кг
Сгъване прав - крив лост
Разгъване горен скрипец - раменен хват 50кг
10х40кг + 10х50кг ; 10х35кг + 10х50кг ; 10х30кг + 10х50кг
Чукчета - с дъмбели 15кг - 10 ; 12 ; 15
Кофички - СТ - 2 ,1 ........ гипс!!!
Суплементация:
Coldrex 580mg
Тайлол Хот 500mg
Lopedium 2mg
Vitamin B-6 25mg
MIlgama N 380mg
Резюме:
Втресе ме сутринта ,дразни ми на гърлото и към 10:00h ми запари челото!Жена ми е на антибиотик от 4 дена ,но явно не помага и сутринта премина към инжектиране!Вероятно ,колкото и да съм имунизиран ме прихваща и мен!Тренировката беше на ръба да я пропусна ,но все още нямам никаква отпадналост и допълнителни грипни симптоми ,та се престраших.Честно да си кажа не съжалявам.Страшно съм доволен дори.Точно когато изобщо не мислех да се товаря бутнах чистата и желана тройка на 100.Просто не я усетих!Кофите ... страшно изживяване.Така изцеден до крайна точка не съм се чувствал никога!
Пулс не съм мерил ,мерих температура в края - нямам! ;)
Споко, и аз никога не съм разтягал, а засега не съм се претрепал заради това. :) Поне не повече от хората, които разтягат.
Не че е лошо, даже напротив - хубаво е, просто не е задължително. :)
А за тренирането с лека инфекция... Аз не съм голям фен. Силовите тренировки допълнително намаляват имунитета. Може в момента на тренировката да не го усетиш, но след това ще се върне. Леко раздвижване колкото да се изпотиш - да. Тежка тренировка - не.
Прав си Боби ,но държа да отбележа че тази сутрин съм пушка ,та дрънка!Няма и помен от вчерашните наченки на грипа!Симптомите бяха такива ,че в друг случай изобщо нямаше да им обърна внимание.Единствено това ,че няколко дни контактувам директно с болен човек ме притесни.За това и отдадох внимание на дребните детайли и се натъпках с хапове.Явно е имало ефект!
Относно стречинга - не го отричам!От време на време поразтягам ,но не и твърдо целенасочено и с предопределени упражнения.Примерно ,увисване на лоста или на скрипеца или малко гръбна екстензия.Умишлено писах малко провокативно ,за да видя повече мнения и си извадя конкретните изводи!Ето ,ти например си на едно мнение ,а Стормчето на друго.Така се убеждавам ,че зора е според нуждите!И все пак наистина тялото има нужда от масажи и раздвижвания!Ще попрегледам тук там и ще поразкършвам ставите за в бъдеще!
Поздрави и силен ден от мен! ;)
казано от Boby_ на 26.02.14, 09:06:
Споко, и аз никога не съм разтягал, а засега не съм се претрепал заради това. :) Поне не повече от хората, които разтягат.
Не че е лошо, даже напротив - хубаво е, просто не е задължително. :)....
Нямах предвид претрепването, просто смятам, че е по-добре да си гъвкав и разтегнат в някакви номинални граници поне :) Аз, ако не разтягам примерно след натоварване на гръдните мускули остава едно напрежение в тях и после не мога да разтворя максимално ръцете. С предния клек случая е същия. В началото не можех да ракна изобщо, после опитах с фитили, но в крайна сметка като поразтягах малко вече си го правя почти нормално. И разни такива подобни неща свързани с дълбочината на клека, навеждане с прави крака и прочие.
Нямах грам свободно време вчера и днес ,много стотици километри ,много задачи и още едно погребение!Не отива на добре този свят ....
Вчера:
Клек - 10х70кг ;10х80кг # 5х90кг ; 5х90кг ; 3х100кг ; 3х110кг ; 2х120кг ; 1х130кг ; 1х135кг
Раменна преса - 10х50кг ; 6х60кг ; 5х65кг ; 3х70кг
Тяга + повдигане за трапец - 5*10х100кг ; 5*10х100кг ; 5*10х120кг ; 5*10х120кг
- Обръщане прав - 2х10х50кг
- Кофички - 2х8+10кг
28.02.14
23:56
Иванвазовите “Чичовци”, запазената гъвкавост е запазена младост ;)
Същото важи и за придобитата :)
Лег - 10х50кг # 3х91кг ; 3х101кг ; 1х105кг ; 2х105кг ; 1х105кг ; 2х105кг ; 2х5х81кг ; 5х71кг
Лег + Кофи - три кръга в суперсерии - 3х91кг+5СТ ; 5х81кг+5СТ ; 5х71кг+3СТ
Флайс с дъмбели - 15кг на дъмбел
Гребане с щанга - стил Ронката - 50кг ; 70кг ; 70кг за отделните серии
10х15кг + 15х50кг ; 10х15кг + 10х70кг ; 10х15кг + 8х70кг ;
Концентрирано на коляно - 10х17,500кг ; 10х15кг ; 10х12,5000кг на ръка
Чукчета - с дъмбели 15кг - 15 ; 15 ; 15
Резюме:
Кашлям като магаре ,но ми се тренира.Плановете ми бяха да правя 3-ки на 100.След първата такава сложих още 4кг.Яд ме е ,че не скочих направо на 3-ка.Имах сила и гарантирано щях да я бутна.Няма значение - доволен съм!
Прескочих я тази страшна цифра 100кг и ми е по леко вече!
01.03.14
20:57
Трицепса изглежда много добре и като зачистиш за лятото... само теб ще те питат на къде е плажа.