За да не ми тежат шараните

Прескочи до:

07.11.13
20:22

Здравейте приятели!
От няколко месеца следя форума ,дневниците на повечето от вас ,новостите и всичко свързано с изграждането на атлетичното тяло!На 43 години съм ,отдавна приключих със спорта ,но от 3-4 месеца нещо ме завъртя шайбата /разбирай диска/ и реших да вляза в по добра форма.Средата на м.юни бях 178см и 103кг ,сега съм същата височина и 93кг.Спортна натура съм по принцип ,младините ми минаха по стадиони и зали ,медалите и титлите са безброй и то повече в силовите спортове - копие ,гюле ,но не съм пропускал четирибоя ,футбола и най вече спортната гимнастика!В казармата висях по 45мин. на лоста ,а сега ми е трудно да си вдигна десет пъти задника!Годините оказват своето влияние ,охолният живот също.До преди 3 години бях ловец и поне кардиото ме поддържаше ,но след като се отказах и от това хоби движението намаля!Абсолютно запален съм по шаранджийския риболов ,гледам с години развитието на един от големите там и си викам “А бе на Арди не му тежат шараните ,а аз като лепна един 15 кила не моа си изпъна ръцете за една качествена снимка с него” :D / ето го и Арди  - http://tancabesti.ro/wordpress/wp-content/uploads/2013/03/Ardy-Veltkamp-la-Tancabesti.jpg Приликата му с Чичо Митко е нещо допълнително ,а общото ни хоби пък допълва картинката!Та ... Чичо Митко Металекса взе ,че ме нави и аз да се престраша със свой дневник! /той не знае де ,ама наистина след като изчетох неговия се престраших и аз да драсна някой ред /.От там се роди и хедъра на моите споделяния!
Та така ,новобранка съм в залата ,но желание имам!Строг режим няма да спазвам ,по малко и алкохолец си сръбвам ,стероиди и всички останали съм си ги забранил със закон!Тренирам за удоволствие и тонус!В последствие може всичко да се промени ,защото наистина ми харесва и се старая да съм редовен и да спазвам указанията ви /чета много и от там се обърквам още повече/.Ще се радвам на съвети ,препоръки ,а критиката ви е от основно градивно значение!

Започвам с тренировката си днес /не спестявам нищо ,не преувеличавам ,не намалявам/ :

Лежанка
60кг - 2х12
100кг - 3х3
90кг - 3х4
85кг - 3х5
80кг - 3х7

Флайс с дъмбел на наклонена пейка - 5х10 с 11кг дъмбели
без сгъване на лактите

Раменна преса с крив лост

2х12х35кг
2х10х50кг
с всяка тежест по едно повторение пред и по едно зад врат

Преса с дъмбел на наклонена пейка - 5х15 с 11кг дъмбели

Разтваряне с дъмбели - 5х12 с 11кг дъмбели

Малко или много е не знам ,но това са ми възможностите!Дъмбелите определено са ми леки ,просто с това разполагам в “мазето”.Постепенно ще се дооборудва!
В момента се чувствам страхотно!

Цел
СТ Флетчър и неговото Бицепсово сгъване на 102кг :D

Темата беше редактирана от sapuna на 07.11.13 20:59.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.11.13
21:28

Добре дошъл,Митак!
Ще се следи твоя дневник,ти си нахъсан пич и щом си тук,няма лесно да се спреш!
Предполагам,че си разгледал дневника на Сашо.Мастъра може да те научи на много важни неща,така както научи и мен,а и много хора тук във форума.
Успех ти желая,братле!

07.11.13
22:24

Добре дошъл и от мене. Като чета за стажа ти и тренировката ти се надъхвам много. Не мисля ,че ще научиш нещо от когото и да е , а по-скоро ние ще научим от теб , понеже предполагам ,че вече си познаваш тялото и знаеш какво ще му действа добре. Ще чета с интерес как минават трнировките ти. Засега това с безбройните серии лежанак ,в различни килограми и повторения ,много ми допада. Успех и дано си редовен с дневника да се учим малко от старата школа :)

09.11.13
18:35

Днес малко по лекичко.
Раздвижване ,малко разтягане ,2-3 минути около боксовата круша ...
Клякаше ми се ,а и по график ми е ред ,обаче “в мазето ми” няма стойки на стената или пирамида и за да клякам се налага да вдигам щангата от земята и после сам да я смъквам!Не ми се получава или по точно правя една серия и то с някакви “никакви килограми” и го смених с тяга!

Румънска тяга
Пускам почти до земята без да опира в пода ,но коленете леко са свити ,така че не е точно румънска ...
1 х 10 х 75кг
1 х 10 х 95кг
1 х 10 х 110кг
2 х 8 х 115кг

.............. 5 мин за почивка и преподредба на уредите ......

Бицепс/Трицепс
# Лицеви опори
С колене на пейка ,тясна опора и лакти в страни за усещане в трицепса - 3 х 20

# Сгъване на щанга + Разгъване горен скрипец
Щангата я комбинирам прав лост/раменен хват/ и крив лост/тесен хват/ в 5+5 ,тежест 35 и 30кг .Горен скрипец с широк надхват на 6 плочи /не знам колко кг са/
В суперсерии 3 х 10

# Сгъване долен скрипец + Разгъване горен скрипец
В двата случая тесен хват в суперсерии 3 х 10
/На сгъването след първата серия 6 плочи ми идват множко ,а на разгъването малко/

# Концентрирано сгъване + Френско с щанга
Сгъване с дъмбел 15кг от клек ,Френско от стоеж с крива щанга 35кг
В суперсерии 3 х 10

И за дооформяне на предмишницата две серии чукчета с 15кг дъмбели - 2 х 12 и 1 отказ  (~20)

Долния скрипец го сложих за разнообразие и да подмени Скотовото ,обаче сега усещам че не съм се натоварил пълноценно!
Отивам да хапна ,а утре гръб ,и лигавене с врат и прасец!
Поздрави от мен!

p.s. Няколко снимки в галерията ми от днес ,но така и не разбрах как да споделям имейдж тук!

Мнението беше редактирано от sapuna на 09.11.13 20:14.

10.11.13
13:42

Сдадох дежурството ,пих две кафета ,хапнах две печени филийки с яйца и сирене и в “мазето”!Подраних малко ,но след обяд е по график “време за някоя бира”

# Мечка
1 х 12 х 70кг
1 х 12 х 80кг
2 х 10 х 100кг
1 х 10 х 95кг
Разполагам  с ограничен брой дискове - най големите са по 20кг и 10кг.За да вдигна тежестта над 100кг се налага да използвам малките от по 2,5 и 1,25кг ,както и събираните от вторични суровини ,получава се много дълга конус пирамида и измества центъра на тежестта.Не е удобно ,ама за сега толкова!

# Долен скрипец
4 х 10 х full /11 плочи/
Седнал на скара на земята ,крака на машината и издърпване към долната част на гърдите.V-образна ръкохватка

# Гребане с дъмбел
по 4 х 10 х 30кг за ръка
Под хоризонтален наклон ,опора пейка /коляно и длан/.

# Горен скрипец
1 х 10 Х 8 плочи
1 х 10 х 9 плочи
1 х 10 х 10 плочи
1 х 10 х 11 плочи
Първите две серии зад врат ,последните две пред гърди!

# Раменно повдигане
със щанка на врата - 2 х 15 х 47кг
с дъмбели - 2 х 15 х 27кг /за дъмбел/

# Повдигане на пръсти
2 х 20 х 50кг
Стъпвам с пръсти на диск или скара!

# Долен скрипец за бедро
3 х 10 х 8;9;10 плочи

В общи линии всички упражнения ми допадат и се старая да ги редувам и не пропускам!Единствено коремната преса ми куца.До юли месец бях със сериозен балон ,но постепенно взе да се топи!Време е да отделя повече време и се концентрирам в тази насока,ама ...
... бирка и чернокоп на скара!Наздраве! ;)

11.11.13
18:35

Днес още по лекичко ,а утре почивка и на риболов!

Лежанка
55кг - 1х15
90кг - 3х6
80кг - 3х8

обратен наклон за долна част
60кг - 2 Х 10
75кг - 2 х 8

наклон 45` за горна част
70кг - 2 х 10
80кг - 2 х 8

Флайс с дъмбел на наклонена пейка - 4х10 с 15кг дъмбели
без сгъване на лактите

Разтваряне с дъмбели - 4х10 с 15кг дъмбели

Преса с дъмбел на наклонена пейка - 4х10 с 20кг дъмбели

Мнението беше редактирано от sapuna на 11.11.13 18:37.

11.11.13
20:26

С какви спортове си се занимавал на времето ми и интересно на мен ?

11.11.13
21:06

В първото си мнение го написах

копие ,гюле ,но не съм пропускал четирибоя ,футбола и най вече спортната гимнастика

Гимнастиката също бе многополюсна - комплексна земя ,успоредка и най вече халки!По него време имаше спартакиади ,които включваха състезания от по няколко дисциплини!Така беше и с четирибоя - 60м ,скок височина ,хвърляне за дистанция /малка топка или копие/ и 800м.Силните ми страни в него бяха скока и мятането!В последствие се преориентирах към копието /забеляза ме треньора ми и .... /.Много обикаляне по окръжни ,зонални ,републикански ,много медали и т.н. Лошото е ,че този спорт треньора ми го свързваше със щангите и два дни в седмицата ми пукваше гьона!Устисквах ... но на онази възраст си мислех за съвсем други неща!Говоря за възраст “до казармата” ,след нея всичко отиде по дяволите!От тогава минаха повече от 20 години!

12.11.13
09:19

Ще следя дневника ти, тъй като имаме сходни физ. мерки, възраст, а и аз като теб съм минал през няколко спорта на младини.
И аз тренирам в мазето и засега нямам стойки за клек, затова правя следното: обръщам щангата от земя и правя преден клек - 2-3 загряващи и една работна серия , като наблягам на бройката /тъй като обръщам 80кг. макс/. Нещо като дишащ клек.

12.11.13
10:15

За преден клек не се бях сещал ,а и е доста лесно и безопасно за изпълнение!Определено не съжалявам ,че си пуснах дневник - винаги има какво да се научи!Тенкс!

Мнението беше редактирано от sapuna на 12.11.13 10:15.

12.11.13
20:55

То направо тръстър викам аз да стане, да се разпени малко сапуна :D

12.11.13
21:07

Вечерях! /бананче и мед от моя кошер за десерт/

Coco ,утре вечер ще рапортувам!Пегледах какво е Тръстър и останах очарован!Наистина има какво да науча от всички вас!
Иначе ,много много трудно се пеня!А и пяната ми е една такава ... мека ,мека ,Jonson baby ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 12.11.13 22:09.

14.11.13
09:47

Добро утро! :D

14.11.13
17:46

Обещах да рапортувам за тръстърите ... нямам думи направо!
Вчера пропуснах ,че нещо не бях в кондиция ,главоболие ,всеобща отпадналост ,а и цял ден служебни ангажименти!Днес обаче реших да поразкърша кокалите.Естествено ,че започнах с тръстърите!Като за непознато упражнение и при пълно дървосване на корем и крака не можах да преценя колко да товаря!Започнах с 40кг шанга - 10 повторения в една серия!После ...
- 1 х 6 х 65кг
- 2 х 6 х 50кг
- 2 х 10 х 35кг
... и “мача свърши”!Горната част на тялото искаше още ,но долната отказа.Имах силици само за бицепс и се заех с него!
Час по късно нарамих чувал с дърва за камината и усетих ,че тези крака не са моите!А ми предстояха цели 50м + 107 стъпала!Справих се ,и наистина тръстър+чувал с дърва после ще ми е кардиото тази зима!От сега усещам ,че за втори път ще усетя треска и в корема! :D

Хубаво упражнение ,но още не мога да налучкам правилното положение на ръцете при захват.Някак си не мога да сложа щангата на гърди и да клекна ,а все е на подхват и я държа на ръце!Следващия път ще пробвам с дъмбели!

17.11.13
20:49

Резултата от днешните обръщане с щанга и тръстъри с дъмбели:

17.11.13
21:47

Ако махнеш ръкавиците,няма да получаваш такава раничка,Митак.

19.11.13
18:39

# Мечка
2 х 10 х 90кг
2 х 10 х 100кг

# Долен скрипец
4 х 10 х full /11 плочи/
Седнал на скара на земята ,крака на машината и издърпване към долната част на гърдите.V-образна ръкохватка

# Гребане с щанга
2 х 10 х 35кг
2 х 8 х 50кг

# Горен скрипец
1 х 10 Х 8 плочи
1 х 10 х 9 плочи
1 х 10 х 10 плочи
2 х 10 х 11 плочи /full/
Всички серии зад врат!

# Концентрирано сгъване за бицепс
3 х 10 х 17кг

# Сгъване с права щанга
3 х 8 х 35кг

# Чукчета + трицепсово сгъване пред гърди
3 х 10 х 15кг + 3 х 10 х 15кг /в супер серии с два дъмбела/

Явно храната ми идва в повече и започнах пак да качвам!В момента съм 95кг
Махнах ръкавиците ,обаче много се потя и определено ми липсват!

Опекох си два суджука ,налях си чаша памид и сядам да слушам любимата си група!А коя е тя?Ами ето:

19.11.13
19:26

Бах тва мазе :D Сапуне, трябваше клипа да е с друго упражнение само :D Лост нямаш ли? (за набиране)

19.11.13
19:36

Клипчето е от миналата седмица Коко!Обещавам специално за теб и Тръстърно такова /огъват ми се мартенките ,но ще го преглътна/ ;)
Лостове и успоредки има ,но са на открито на 100м от “мазето”.Тепърва предстои преустройването и вкарването им!Колони ,стени и трегери дал Господ!Все ще им се намери мястото!А бе както вика един мой приятел ... “Луд човек ,не си пие ракията ,ами с глупости се занимава!” :D

Мнението беше редактирано от sapuna на 19.11.13 19:47.

19.11.13
20:41

казано от cocobutt на 19.11.13, 19:26:

Бах тва мазе :D Сапуне, трябваше клипа да е с друго упражнение само :D Лост нямаш ли? (за набиране)

Митак,да се включа и аз.
Замисли се къде ползваш бицепса си изолиран от другите мускули?Май никъде,а?
В твоята професия много по-нужни са ти функционалните,многоставни упражнения.

19.11.13
21:54

Така е адаш ,много си прав!Обаче динамиката на ежедневието не предоставя пълната възможност за възстановяване!Няма как да спя до 8:00 сутрин ,няма как да ям по шест пъти на ден ,трябват ми краката ,трябва ми кръста ,трябва ми цялото тяло!Ти знаеш какво е да шофираш 1000км и да не можеш да си намериш място на седалката!Знаеш какво убийство е мускулната треска в забързания и изпълнен със задачи ден!Предпочитам да имам крака ,кръст ,гъз ,а ръцете не ги мисля!Отделно ... всичко що е упражнение е свързано и с участие на горните крайници!Не наблягам на тях ,просто мога да си позволя да ги натоваря малко повече!

KA

19.11.13
22:14

казано от sapuna на 19.11.13, 21:54:

Така е адаш ,много си прав!Обаче динамиката на ежедневието не предоставя пълната възможност за възстановяване!Няма как да спя до 8:00 сутрин ,няма как да ям по шест пъти на ден ,трябват ми краката ,трябва ми кръста ,трябва ми цялото тяло!Ти знаеш какво е да шофираш 1000км и да не можеш да си намериш място на седалката!Знаеш какво убийство е мускулната треска в забързания и изпълнен със задачи ден!Предпочитам да имам крака ,кръст ,гъз ,а ръцете не ги мисля!Отделно ... всичко що е упражнение е свързано и с участие на горните крайници!Не наблягам на тях ,просто мога да си позволя да ги натоваря малко повече!

Аз точно поради тази причина бих тренирал цяло тяло, не е нужно да се напъват много килограми. От личен опит ти го казвам ..
Иначе с това което правиш, едва ли ще ти тежат шараните, освен ако не целиш улов над 50 килограма, но и тогава ще си ги пренесеш .. :)

20.11.13
21:56

Днес:

Тръстър
31кг - 1х10
41кг - 2х10
46кг - 2х8

Румънска тяга
4х10х100кг

Военна преса
3х52,500х10

Тренировка трицепс
3 упражнения х 3 серии + последна отказ

Времетраене 50мин и страшна кондиция в последствие!

22.11.13
22:15

Вчера отидох на работа, с предварителна уговорка с почиващи и единомислещи колеги за трансформация на “мазето”!Исках да вкарам успоредка и вис!
............ е да ,ама тренировката ми беше с  ..../кг разпъвачка и резачка/!
ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА!!!

KA

22.11.13
23:30

Жестока работа, ти явно си пътен полицай ... най-неблагодарната работа ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.11.13 23:31.

22.11.13
23:43

Не съм Калоянчо ,моята е най неблагодарната!Спасител се водя!
Това няма значение ,КАРАЙТЕ РАЗУМНО!
И повече в залата ,по малко алкохол и никакви лайна!
Живота е дар Божи ,а ние сме си сам сами Пазители!
Проклинам подобни ситуации и се моля никога да нямам работа!

Утре съм на тренироВКА ,че в понеделник и вторник е пак ВКА ,ама командироВКА!

п.п. Една такава акция дърпа композита ,калориите и емоционалния баланс до минимум!23 години се мъча да съм железарка и все емоцията превъзмогва! ... утре съм  аз обаче! ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 22.11.13 23:54.

24.11.13
12:39

Бях яко схванат тази сутрин и рязгрявката ми дръпна доста време!Остана ми само половин час за активна тренировка и импровизирах!

Тръстър
1х10х41кг
2х8х51кг
+ серия преден клек х10х56кг

Повдигане за прасец
4х10СТ+51кг

Рагъване за бедро
3х10х~50кг

Усещам някаква отпадналост ,нежелание за железата ,загуба на поизградения релеф ... а бе ,трябва да мисля нещо ново!

Мнението беше редактирано от sapuna на 24.11.13 15:20.

25.11.13
16:44

казано от sapuna на 19.11.13, 21:54:

Напротив, предоставя, стига само да знаеш как да дозираш натоварването и какво да е самото натоварване.
Да не говорим, че искаш ли сили за работата ТРЯБВА да наблягаш на крака, пояс и рамене.
Естествено ако искаш да си билдърстваш е друга работа...;)

казано от kaloyan на 19.11.13, 22:14:

Аз точно поради тази причина бих тренирал цяло тяло, не е нужно да се напъват много килограми. От личен опит ти го казвам ..
Иначе с това което правиш, едва ли ще ти тежат шараните, освен ако не целиш улов над 50 килограма, но и тогава ще си ги пренесеш .. :)

Напротив, Коляне, напротив - точно много килограми са нужни, но твоя личен опит е минимален :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.11.13 16:44.

25.11.13
16:55

Ника сигурно ти е сапуна, защото след катастрофите минаваш да почистиш ? :D

25.11.13
19:07

Ти, Сапуне, натискай. Мускулната треска ще е само временна. Адаптация трябва. Ще боли малко, ма нека. Възстановяването не изисква кой знае колко хранене, по-скоро важно е какво съдържа самото хранене. След време и това няма да важи толкова, стига да не гониш някакви състезателни цели.
По-важно е спането. Нема значение на 20 ли сме, на 40 ли. Всички си лягаме с пенсионерите (освен, ако не сме на маса) :D

Мнението беше редактирано от cocobutt на 25.11.13 19:08.

26.11.13
18:48

казано от James Hinks на 25.11.13, 16:44:

Не ,нямам мераци за Мр.Олимпия ,но все пак всеки иска да изглежда добре.Просто поддържам форма ,изчиствам доста мазнина и естествено се радвам ,ако се появи и малко релеф!

казано от cocobutt на 25.11.13, 19:07:

... Мускулната треска ще е само временна. Адаптация трябва. Ще боли малко, ма нека. ...По-важно е спането....Всички си лягаме с пенсионерите (освен, ако не сме на маса) :D

Не се оплаквам от треската!Адаптиран съм към нея ,а и тя е много кратка!До преди 5г. се занимавах активно с дърводобив ,а там тонажа беше в пъти повече! ;)
За спането и масите - вчера сутринта запалих ЗИЛ-а и в 4:30 тръгнах за София :D .След 500 и кусур километра канско въртене на геврека ,снощи в 18:30 се прибрах ,но вместо да си легна останах на смяна до 8:30 тази сутрин!Масата - ами в момента съм си я табиетлийски подредил! ;)

На МедБой не виждам смисъл да отговарям!Просто не мога да разгранича шегата от хейтърството!

Сутринта се зачетох в статията H.I.T.- Високоинтензивно трениране  и Принципът на предварително изтощаване (Pre-exhaust principle) ме грабна.Определено гръдната ми мускулатура изостава най много.Това е и причината /така си мисля / за малките килограми на лежанката!Реших да пробвам.
Тренировката ми продължи малко над час ,като започнах с флайс ,после раменна преса и накрая лежанката!Направих по три серии за всяко упражнение,а после още по две като ги редувах в посочения ред!Към края в “мазето” се появи съмишленик и пробвах и една тройка форсирани повторения!Друго си е да знаеш ,че има осигуровка над главата ти!
В момента усещам ,че наистина ефекта е коренно различен!

Всички ме съветвате да наблягам на многоставни и тежки базови тренировки.Съгласен съм ,но не ми идва на ум как да си построя тренировките.Кое с кое би било най удачно.Чудя се дали не мога да комбинирам основните принципи на някои от изградените програми и премина на нещо като H.I.T + 3x3x3 ?

Хубава вечер и Честит Първи Сняг!

27.11.13
11:11

казано от sapuna на 26.11.13, 18:48:

казано от James Hinks на 25.11.13, 16:44:

Не ,нямам мераци за Мр.Олимпия ,но все пак всеки иска да изглежда добре.Просто поддържам форма ,изчиствам доста мазнина и естествено се радвам ,ако се появи и малко релеф!

Ами натисни тежко и интензивно цялото тяло. После пак си билдърствай...лятото примерно :)
Слушай чичо Митко, той е минал по тоя път ;)

27.11.13
20:27

Доверявам ти се Саше!Преди още да се регна тук ,чичака пример точно с теб ми даде! ;)
Доизкарвам седмицата както дойде ,а живот и здраве от идния понеделник захапвам 9-седмичната силова програма

Днес разкърших гърба с гребане ,мечка ,скрипец и малко дъмбели за предно рамо!Единствено мечката ми хареса!Искаше ми се да скокна малко и на лостовете ,обаче много сняг много киша!

28.11.13
14:11

Сапун (Митко),
от тебе научих бая неща в шаранджийския форум (няма му споменавам името да няма реклама). Ще те следя с интерес и тук. Успех в начинанието.

Мнението беше редактирано от MartiG на 28.11.13 14:20.

28.11.13
18:12

Мерси Марти!Радвам се ,че ставаме все повече съмишлениците с повече от едно общо хоби!

Днес:

Тяга
5х70кг ; 2х90кг ; 2х100кг ; 2х110кг ; 2х115кг ; 3х120кг ; 5х120кг ; 3х120кг ; 5х110кг
Тук усещам ,че има още доста капацитет за макс опит!Оставащите за добавяне тежести обаче са ми по 1,25 и 2кг и просто няма място на лоста!/иде реч за снимката долу/ Предполагам ,че 160/170кг няма да ми се опрат в единичен опит!

Обръщане с щанга
5х50кг ; 5х55кг ; 5х60кг ; 10х50кг /на последната серия драснах едно клипче ,защото ми се струва че техниката нещо ми куца/.За единично обръщане мисля ,че ще се справя с 80кг.Не се пробвах ,а трябваше!Все пак са нови за мен упражнения и искам всичко да е с времето си!

Преса с щанга
10х50кг ; 10х50кг ; 10х35кг

Повдигане на дъмбели
в страни - 2х10кг - 10,10,8
напред - 2х10кг - 10,10,8

Определено кръста ми взе за сдава багажа и уплътних времето с леко напомпващо Бицепсово с дъмбел
15кг х10 на ръка
17кг х 10,10,8 на ръка

Едва от няколко месеца се занимавам с тези щуротии ,обаче наистина се чувствам нов човек и ми е приятно!Започвам да разбирам що е Мотивация!

Мнението беше редактирано от sapuna на 28.11.13 22:09.

30.11.13
10:24

Съботна мотивация!

Хубав и ТЕЖЪК ден!

30.11.13
11:36

И нещо от мен към мотивацията ти,Митак

30.11.13
11:53

Здравей,

Не съм сигурен, че тягата така е добре.

30.11.13
12:59

казано от Storm на 30.11.13, 11:53:

Здравей,

Не съм сигурен, че тягата така е добре.

Според мен е добре тягата като изпълнение с някои уговорки. Първо широчината на хвата - това сега не е нито класическа тяга, нито широк хват. Второ кръстосания хват - създава дисбаланс и с времето това се натрупва, ако се прави само в едната посока. Или трябва да се разменя позицията на ръцете при всяка серия, или да се прави само в надхват. При положение, че се ползват ръкавици, вторият вариант е по-подходящ.

30.11.13
16:10

Приемам забележката за хвата при тягата ,наистина е нещо средно!Дърпам във всичките и разновидности ,просто тук така се е уцелило!Така е и със смесения ,редувам ръцете и все пак точно този вариант ми е най удобен и хвата стабилен!

Вчера - подмяна гумите на Татрата - не ми се говори :D
Днес всичко ме болеше сутринта ,но си бях планувал раздвижване и сега се връщам от мазето!Здрав ми е само гърбът и наблегнах на него!Пробвах се да започна с Мечката ,обаче кръста беше на друго мнение и я оставих за по към края!

Набиране горен скрипец
full - 10,10,10,10,10

Долен скрипец от седеж
full - 10,10,10,10,10

Мечка
70кг - 10,10 ; 80кг - 10,10 ; 90кг -10,8

В смесена серия без почивка между двете упражнения и минимална между сериите:
Лодкарско гребане на скрипец и Гребане с дъмбели под наклон
скрипец full - 15,15,15,15,15 + дъмбели 2х15кг - 15,15,15,15,15

Малко се пораздвижих ,но не е пълната кондиция!Гърбът се затопли ,но определено не пари!
Утре почивам и в понеделник захапвам “тежкото”!

02.12.13
20:15

Захапах 3Х3

Първа седмица
тренировка А1

клек с щанга - замених го с преден клек 3х3х70кг
повдигане от лег - 3х3х90кг
набиране с раменен подхват - на скрипец full /около 100кг/ 3x3

Предварителните серии бяха х2 с около 30% по малка тежест
В края малко клякане СТ 3х15 с изнасяне на ръцете напред + дъмбели 2х10кг
3х15 лицеви опори от пейка

Не знам на какво казвате “тежко” ,но мен направо ме смазва!Наистина искам да мина 100кг сигурна серия лежанка!

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1