10.11.13
20:07
Аз съм на 15, висока съм 165см., тежа 53 кг. Тренирам плуване 4 пъти в седмицата-без петък събота и неделя, по 1 час.Имам 1ред плочки но са покрити с мазно и особено долната част на корема. Бих искала да сваля корема и малко от бедрата. Имам мускули на краката си доста. Миналата година лятото бях 50 кг и започнах диети и ходих да бягам всеки ден докато не станах 42 кг и всички ми казваха, че приличам на скелет. Лятото бях на разделно хранене но на Нова година пак бях 50 кг, тогава започнах да ям само полезни храни и по малко и до март -април бях кожа и кости. Август започнах да се тъпча с вредни храни и тестени най-вече. Почти всяка вечер се натъпквах със сладки неща и коремът ми беше като плондер. и така станах 53 кг. Опитах с НВД но не можах да издържа-нямах енергия за тренировките по плуване. Сега реших да пробвам РБД и наистина искам да се получи.
Хранене-5 пъти дневно-
закуска- 7 часа- мюсли с прясно мляко една купичка- около 300-400гр. не знам колко е
към 10 - банан
в 1 съм на плуване до 2
в 2 и 20 -докато се прибера- протеинов шейк (някакви идеи как се прави)
в 4 - пилешко или риба с 1 филия хляб вита и салата
в 7- варени яйца със сирене и салата
Какво мислите за менюто ми.
Попринцип ходя на плуване в 4 и не знам кога да направя 5тото хранене
закуска-мюсли с прясно мляко(или кисело)
10ч - банан
1и30 - варени яйца с хляб вита и салата
4-плуване
5 и 30 (протеинов шейк? или кисело мляко)
7 - месо или риба със салата
А мога ли да ям сладки неща- шоколад, бисквити,палачинки?
Изчислих, че минимума калории които трябва да приемам са 1093,99
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#ixzz2kGdW5tYD