11.11.13
11:52
Хайде да ви видя, аз вече пуснах моите заявки ;)
Организаторите:
Спортен клуб по тежка атлетика Славия
Има удоволствието да ви покани за участие в първия по рода си открит шампионат по вдигане на тежести за аматьори. Състезанието ще се проведе в залата за вдигане на тежести в комплекс Славия, на ул. Коломан на 15-ти Декември, като началният час ще бъде обявен допълнително в зависимост от броя на участниците. В него могат да вземат участие всички желаещи, мъже и жени, без значение от нивото им на подготовка. Състезанието ще се проведе на принципа на Олимпийските щанги, и по-точно в дисциплините изхвърляне и изтласкване. Състезанието ще се проведе по „германската“ система, а именно:
Всеки участник има право на 3 опита във всяко движение (изхвърляне и изтласкване).
От най-добрия успешен опит се вади личното тегло на състезателя (директно или през коефициент /50% или 75% от личното тегло/, в зависимост от групата и пола). Резултатът валиден за класиране е най-високия получен резултат по тази система от двете движения.
Пример: Състезател 1 тежи 75 кг, изхвърля 75 и тласка 100. Резултатът му е +25.
Състезател 2 тежи 90 кг, изхвърля 85 и тласка 110. Резултатът му е + 15.
Всеки участник трябва най-късно до 22-ри Ноември 2013 да заяви участието си чрез изпращане на предварителната си заявка за стартова тежест в двете дисциплини на e-mail адрес: zvstoichkov@mail.bg . На базата на получените заявки ще бъдат разпределени групите на участниците (пример: Начинаещи (сбор на заявките до 100 кг); Средно напреднали (до 150 кг); Напреднали (над 150 кг) – тези групи са само индикативни!!! Финалните групи ще се разпределят според заявките и при наличието на достатъчен брой състезатели за образуване на отделна група). Заявките могат да бъдат променяни на място, като се допуска единствено да бъдат завишени.
По време на състезанието реда на изпълнение ще бъде според реда на състезателите, без значение от покачването на тежестта, т.е. всеки състезател ще има равно време за почивка с останалите участници за всеки свой опит. Времето позволено на всеки състезател да направи опита си ще бъде определено на място от главния съдия на състезанието. Ще бъдат осигурени подиуми и възможности за загрявка и подготовка. За успешен опит се брои единствено такъв, признат от главния съдия на състезанието. Измерването на личното тегло на всеки състезател ще стане в деня на състезанието на място, преди началото му.
С цел осигуряване на награден фонд за състезанието, всеки състезател следва да заплати такса участие от 10 лв. в деня на състезанието.
До участие в състезанието не се допускат състезатели по вдигане на тежести, картотекирани или имали картотека към някой клуб и такива взимали участие на всякакъв вид професионални състезания по вдигане на тежести.
Ако имате колебания относно участието ви, моля не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0886178810 - Здравко Стоичков, змс зт по вдигане на тежести (https://www.facebook.com/weightliftinghall)
11.11.13
13:25
Блага,ти не си ли картотекирана ? Иначе и аз ще отида да видя колко двубой ще направя с елейкото..
казано от Intolerante на 11.11.13, 13:25:
колко двубой ще направя с елейкото..
90-115, отсега ти казвам:)
Блага,ти не си ли картотекирана ? Иначе и аз ще отида да видя колко двубой ще направя с елейкото..
Не, март месец евнтуално...което е супер, защото това ми дава възможност да направя едно състезание преди другото, малко да усетя атмосферата.
Лошото е, че такива заявки съм дала и на такива тежести ще минавам след това, че най-вероятно ще съм последна и ще имам само по 2 мин почивка между опитите, но здраве да е, дано да са успешни.
Е, поне ще се чувствам като Апти Аухадов :D
Миличкия винаги чака да минат всички опити, за да излезе той да си направи първия.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.11.13 13:39.
11.11.13
18:20
казано от slavko на 11.11.13, 13:28:
колко двубой ще направя с елейкото..
90-115, отсега ти казвам:)
Абе доста се съмнявам да ти кажа,както от няколко седмици не съм правил олимпийски и свалих 5кг. с тва ЦХ,тия 115 няма да мога и да ги обърна сега,но има 1 месец все пак...не,че ще се подготвям целенасочено де,така и така гледайки регламента нямам шансове с 90кг. ЛТ,ама така сме високите...прецакани във всичко (почти всичко де :д)
пп: Блага,какви са ти заявките ?
Мнението беше редактирано от Intolerante на 11.11.13 18:21.
Нормативът за категорията ми +5кг отгоре, сигурни опити съм си заявила - 65 изхвърляне и 85 изтласкване, макар че мисля да стигна доста по-далеч, дано всичко да е наред ;)
14.11.13
23:45
Е ти тия кила май ги имаш в подклек даже изхвърляни и изтласквани.Аз ще изчакам още няколко дни преди да се запиша,за да направя едно контролно да видя какви кила да задам,да не взема да направя някоя 0…
Мнението беше редактирано от Intolerante на 14.11.13 23:47.
Да ти кажа... като знам каква съм, когато ще минавам на максимален опит в зала, представям си каква ще съм на състезание, трябва да ми е патрон тежестта, да знам, че жива-умрала, заспала, махмурлийка, глътнала бастуна тежестта я имам, правя сигурен опит и оттам почвам да наваксвам ;)
A и предполагам, че в деня на състезанието ще може да се променят заявките, както е и по официалните правила на дисциплината, мисля, че толеранса е +/- 10кг.
15.11.13
12:14
казано от Наталья Заболотная на 11.11.13, 11:52:
Заявките могат да бъдат променяни на място, като се допуска единствено да бъдат завишени.
По време на състезанието реда на изпълнение ще бъде според реда на състезателите, без значение от покачването на тежестта, т.е. всеки състезател ще има равно време за почивка с останалите участници за всеки свой опит. Времето позволено на всеки състезател да направи опита си ще бъде определено на място от главния съдия на състезанието.
Сигурно има много място за тълкуване, пък и по мои наблюдения писаната дума някои хора я нямат за нищо, но ако правилно го разбирам - в деня на състезанието(АКА на място) ще можеш само да увеличаваш заявките си.
Също така, ако правилно съм разбрал, ще имаш време да почиваш, а щангите ще се товарят и разтоварват, така че всеки да има възможност да почива. Минават всички първи опити независимо от тежестта, минават всички втори и т.н.
Поне аз така тълкувам написаното/цитираното.
Да бе, човек, но не очаквам, ако някой прецени, че не може точно тая тежест да вдигне, ами 5кг по -малко, да стане проблем. Все пак... отишли сме по аматьоркси да премерим сили и да си направим кефа, лично мое мнение, не знам дали ще е така.
И в частност не ме засяга, защото попринцип идеята ми е да започна със 70-90, тоест да завиша заявките. Просто съм си вързала гащите.
16.11.13
00:56
Много готина инициатива. :)
Кантарът за жените ще е в 9 часа, в 10 започват жените, 5 на брой.
Предполагам мъжете ще са непосредствено след нас.
Мъжете, които ще учавстват са 22-ма.
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.12.13 12:38.
10.12.13
15:25
Успех на всички. За съжаление няма да мога да присъствам да ви гледам, но се надявам да пуснете подробно инфо.
Качете някой клип от състезанието ако има. Само Блага се изфука във фб :) Браво, Блажице !
15.12.13
19:17
Ами имаше камера до подиума,дано от там има някакво видео,аз моите опити не съм ги снимал.
Клиповете ще бъдат качени на страницата във прословутият социален сайт :) Може би тази вечер или утре по някое време
https://www.facebook.com/groups/339424019456662/?fref=ts
“Тренировки по вдигане на тежести”
http://www.youtube.com/watch?v=P-ldeNWw4yg
http://www.youtube.com/watch?v=ETuoxIVaeeA&edit=vd
Първа група - двубой до 160кг
Втора група - двубой над 160кг
Тъй като във втора група имаше доста участници и доста различни тежести затова бяха на две подгрупи А и Б според тежестта в заявките.
Мнението беше редактирано от Борето на 16.12.13 00:27.
16.12.13
00:21
Аз лично искам да благодаря на организаторите за перфектно проведеното състезание и браво за това,че има видео на всички опити !! Аз не трябваше да го гледам тоя клип,че още ме е яд за тия 121кг. как не ги тласнах за 1 бройка.... :(
казано от slavko на 16.12.13, 11:01:
Ефко, 130 тласнал на 95кг. лично.
Браво!
И 107 кг изхвърляне.
Коко от KRSFT ( Мисля, че така се пишеше) изхвърли 89 и тласна 116, не знам колко килограма лично тегло, моя преценка - 81-2.
Ето клипове:
Мнението беше редактирано от Блажка на 16.12.13 11:17.
казано от Kirilov на 15.12.13, 19:04:
Качете някой клип от състезанието ако има. Само Блага се изфука във фб :) Браво, Блажице !
Е как да не се изкефя, направих двубой от 173кг хахаха :D Дори и на мен не ми се верваше хахаха, 100 кила дори не ги бях обръщала в зала и АКО Здравко не ми беше казал да ги сложа, нямаше изобщо да посмея, отстрани да те гледам е едно, на теб винаги ти тежи :D
Благодаря за възможността да видя какво е да излизаш на състезание по Вдигане на тежести, нищо общо с трибоя, там дори и да ми треперят краката, винаги ще се събера и ще стана, ама тука разтрепериш ли се преди старта, щангата започва да играе и то яко, на мен още на разгрявката ми играеше, добре, че после се събрах :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 16.12.13 11:20.
А класиране и резултати къде могат да се видят?
П. П. Браво, Блага, страхотно представяне! :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.12.13 11:24.
казано от Boby_ на 16.12.13, 11:19:
А класиране и резултати къде могат да се видят?
Това мога да дам засега:
Ако има протоколи ще ги качат все някъде.
казано от Наталья Заболотная на 16.12.13, 11:15:
Коко от KRSFT ( Мисля, че така се пишеше) изхвърли 89 и тласна 116, не знам колко килограма лично тегло, моя преценка - 81-2.
Ето клипове:
Лично тегло 79кг на кантара преди състезанието.Много лек!И много изхвърли и тласна! Евала!Както и Ефо и Теди!Все пак тримата бяха през една точка.Поздравления още веднъж
Изхвърлянето леко, далеч от максимален опит Блажке.
А на тласкането не ти ли остана леко отпред тежестта, в смисъл ако ти е малко по-дълбок подема няма ли да ти позволи да коригираш и да ти дойде точно над таз тежестта.
Може и да не виждам нещо де, но така ми се струва.
казано от slavko на 16.12.13, 11:38:
Изхвърлянето леко, далеч от максимален опит Блажке.
А на тласкането не ти ли остана леко отпред тежестта, в смисъл ако ти е малко по-дълбок подема няма ли да ти позволи да коригираш и да ти дойде точно над таз тежестта.
Може и да не виждам нещо де, но така ми се струва.
Като цяло тласкането не ми е силата, но напоследък съм си намерила моя си начин ЯВНО.. и проблемът вече опира до там дали ще ги обърна, обръщането ми стана по-тегаво от тласкането, знам, че обърна ли ги, ще ги тласна.
Нещата се променят постоянно.
16.12.13
11:48
Блажка трябваше да я декласирате кво е това щангети, трика, зоб.... (nbadno)
казано от Наталья Заболотная на 16.12.13, 11:43:
обърна ли ги, ще ги тласна.
като Алан Цагаев:)
казано от Кристиянчо на 16.12.13, 11:48:
Блажка трябваше да я декласирате кво е това щангети, трика, зоб.... (nbadno)
Ами да се научат и другите да си бият Б12 бе, баси, то и мен ме беше страх първия път хахаха :D