13.11.13
14:32
Здравейте,
от едно известно време пия Аминокиселини BCAA Complex 2200 на Dymatize като ги комбинирах с Silver Nutrition 100% Pure Silver Whey протеина. Начина по който ги пиех, 4 хапа BCAA непосредствено преди тренировка и 4 хапа след тренировка + доза протеин. В почивни дни не съм пил нищо. Нямам забележки към комбинацията, усещам подобрение на силата и издръжливостта.
Сега обаче, реших да поспра за малко BCAA-то и да вкарам малко Аргинин. В момента пия AAKG 1000 на Biotech, като в същото време продължавам да пия същият протеин. Аргинина обаче го пия само по 4 хапчета преди тренировка.
Имам обаче въпроси, главно за мнения на съответния продукт на Biotech, да продължа ли с него или да си купя на AMIX Nitric Oxide 750mg. Чувам адски добри отзиви за продуктите на AMIX и ми се иска да си взема от тях.
Как да продължа да ги пия обаче, понеже хапчетата са по 750мг, тези на Amix? Да продължа ли да пия по 4 преди тренировка или някак да ги разделя, преди тренировка и преди лягане да пия няколко? В почивни дни, по колко да ги приемам и на какви дози?
Имам стаж зад гърба си, 72 килограма, не съм от високите :D
Няма как да ти отговори някой, тъй като не си задал ясен въпрос и явно не си наясно каква е целта ти.
- BCAA и Аргинин могат да се пият заедно и поотделно, ала нямат много пряка връзка за да се каже, че едното замества другото. Докато първото свързвам със забавяне на катаболизма и по-добро възстановяване, второто е по-скоро за малко пъмп и кеф.
- Biotech няма слава на много добра марка от край време.
- В почивни дни приема на ААКГ може да го пропуснеш. Аз бих се придължал към по-стабилния прием час преди тренировка.
...този протеин също се очертава много криминален, така че следващия път може да си вземеш друг. Аз лично не ми се е налагало да сменям PHD Pharma Whey-a и мога да кажа ,че е повече от отличен.
Здрасти,
идеята ми беше, просто да спра да пия за момента БЦАА и да мина само на аргинин и протеин, въпросите които зададох бяха за мнения на въпросните марки, както и за приема на дозите, в случая тия на Амикс заради по малката разфасовка. Главната цел е, да не карам тялото да привиква и да стресирам мускула от време на време с различни добавки. Тъй като ги пия от доста време БЦАА-то, имам чувството че съм закотвил и ми се искаше малко стрес, посредством нещо друго - в случая аргинина. И въпросите ми именно бяха, ако сменя Биотеч-а с Амикс, на кви дозировки е удачно да го пия, щото БЦАА съм пил по 8 хапа, а сега аргинина пия по 4 ама по 1000 мг. Не знам, кое наричаш неясно зададен въпрос, но ок, разбрах те.
Колкото до криминалния протеин, ми доволен съм кво да ти кажа... ако трябва да бъда честен, от много по-прехвалени протеини като Gold-a например, въобще не съм доволен а и не само. От прехвалени амино на Gaspari Aminomax, също - исипах се целия.
Каквото съм пробвал на Амикс ми е харесало и е покрило очакванията ми. Нямам наблюдения специално върху nitric oxide-а им, тъй като спеицално AAKG-то обичам да си го шлякам на прах, ала нека са 5-6 капсули преди тренировка. Толеранс към BCAA инъче няма как да изградиш. Съгласен съм и за Аминомакса...мисля ,че има коренна промяна между старите аминомакси (тези с посочения аминопрофил) и тези, които се продават от година.