14.11.13
22:53
Здравейте,
казвам се Денислава.
От доста време чета във форума и сега реших и аз да се включа, защото имам нужда от вашата помощ. На 19 години съм, 56-57кг, висока съм 165см и ми се ще да отслабна с 3 кг. Миналата година по това време бях стигнала до 63 кг, след което отслабнах с подходяща диета(всичко, което сте писали във форума ми помогна). Проблемът е в това, че след като свалих тези 6 кг, отново не се харесвам. Сега съм решена да повторя отново диетата, но и да спортувам. От миналата седмица ходя на фитнес, но ми се струва, че нещо греша. Доста четох по въпроса какви упражнения да правя и ще опитам. Попринцип много наблягам на кардиото (с което, мисля че греша) Днес например, тичах 1 час - 6км, като под тичане нямам предвид подтичване, а тичане на 9 и 11 скорост на пътеката. Ще ми се да ме посъветвате как точно да протече една моя тренировка като целта ми е да стопя мазнините на корема и бедрата, защото са ми проблемни и естествено релеф, за да изглеждам добре. Другото, което искам да споделя е, че съм предразположена към трупане на мускули, а не искам да изглеждам някак набита.
И така, ще съм много благодарна, ако ми помагате, защото съм начинаеща в залата, пък и няма кой да ми го обясни там. Ще пиша и с какво се храня.
Съвети и критики приемам всякакви! :)
15.11.13
07:52
Здравей Дени!
Ентусиазмът е хубаво нещо. За дългите часове в кардиото- не мисля, че това ще ти помогне. За тонус е хубаво, но за топене на мазнини до краен предел- няма. Предлагам ти да свалиш почивките между сериите упражнения до 30 секунди, да започнеш да тренираш в двусетове и трисетове с максимум една минуа почивка между тях. А за програма и видове упражненя ако искаш може да прегкедаш тук: http://www.simplyshredded.com/ or http://www.bodyrock.tv/ като във втория сайт има много интересни тренировки, които са на границата между кросфит и аеробика, но пък са изключително добре обяснени и с всички нужни видео и снимки :) Успех.
15.11.13
13:39
За горене на мазнини - интервално кардио. Безсмислено е да тичаш 1 час на пътеката с висока скорост - започваш да гориш мускул,а не мазнини. 20 мин интервално кардио са ти напълно достатъчни :) Пишеш,че не искаш да трупаш мускули, в същото време искаш релеф - едното няма как да стане без другото, отделно колкото повече мускули имаш, толкова повече ще изчистиш излишните мазнини и ще забързаш метаболизма си. Не се страхувай да тренираш с тежести - по този начин се прави перфектно изваяно тяло, без добавки и химия трудно ще станеш като културистка, дори да искаш, затова няма от какво да се безпокоиш.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 15.11.13 13:40.
Според мен няма смисъл да тичаш на пътеката с висока скорост в затворено пространство, по- добре тичай навънка интервално с по- малко почивки за бързо топене на мазнини ,например 5 серий по 45 секунди на макс спринт е супер ,а относно да станеш набита трябва да ти се знае режима на хранене от него зависи 90% как изглеждаш ,но не вярвам да се храниш така за да станеш набита и да качваш маса ,ако се храниш нормално с НВД и тренираш в фитнеса ще се оформиш и ще направиш релефно и стегнато тяло с малък % мазнини , но включвай малко кардио сутрин на гладно или веднага след тренировка и резултатите бързо ще дойдат.