20.11.13
09:12
Здравейте приятели,
Без много обяснения историята ми е следната:
Работа в банков офис от 9 до 18:00 при което тренировката ми започва към 19:00 часа. За изчистване на мазнини си взех фет бърнъра на Xenadrine в опаковка с 21 пакетчета за разтваряне плюс Л-карнитин Primaforce. Въпросът ми е относно приема на Xenadrine:
В описанието пише да се приема 1 път на ден 30 минути преди 3те хранения и никога между тях, което означава че в моя случай трябва да го пия сутрин към 9 а тренировките са ми след 10 часа времетраене чак в 19:00 вечерта. Не трябва да се приема и 5 часа преди лягане.
Ако го взимам сутринта докато стигна до залата ефекта се губи, а ако го приема в 17:00 - 18:00 часа би било между хранения и явно ефекта пак би се загубил? Моля за съвет кога и как би било оптимално да се взима този продукт?
Поздрави,
Сашо
Сигурен ли си че нямаш противопоказания за приема на въпросния фетбърнър?
Ефидринът може да има доста противоречив ефект върху организма дори на здрав човек, а в комбинация с кофеин, аз лично не бих го пила.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.13 09:21.
20.11.13
09:26
Аз пия Xenadrine Drink Mix който не съдържа ефедрин...
Имам спомен че съдържаше, и дори имаше по едно време много писано по въпроса, но е възможно и да се бъркам.
Тук си права, преди доста време (вероятно повече от 5г.) В момента славата на този продукт лежи на стари лаври, точно от онези времена, но в момента няма нищо общо като състав. Личното ми мнение е, че както и да бъде приеман, общо взето ще е все тая.
20.11.13
10:16
Valdis обоснови си мнението аз съм го взел продукта вече и така или иначе ще го изпия. Всеки казва различно нещо разбира се, формулите са почти идентични, но факта че компанията се е позиционирала само в разработването на фет бърнъри ми провокира избора :)
Какво да обосновавам? Първо състава не впечатлява с нищо, второ, съотношението е скрито под proprietary blend, което най-вероятно означава ниска и недостатъчна дозировка. След това, нали ти е ясно, че ако 1 пакет е достатъчен за 50кг жена, то за един 120кг. мъж нещата седят съвсем другояче.
20.11.13
11:06
Лъжеш ли Валдес? Пия само оцветяващ прах така ли?
Ти би следвало да знаеш по-добре от мен какво пиеш, след като си избрал този продукт. Аз просто казвам, че лично не бих го избрал. Да те лъжа? Що си мислиш, че бих те лъгал, или се почуства прецакан и сега ти е крив света?
20.11.13
12:00
Всеки казва, че продукта който той знае е най-хубав! Ти какъв фет бърнър използваш или препоръчваш? Света не може да ми стане крив заради препарат а ме напряга това, че като един обикновен консуматор в сферата на хранителните добавки има прекалено много информация и избор, което от своя страна обърква.
Миналата седмица говорих с приятел който се занимава професионално с хранителни добавки и други субстанции и според него HydroxyCut е най-добрия бърнър а от магазина в който си взех Xenadrine-a консултанта ми каза че HydroxyCut е възможно най-лошия избор и успя да ме убеди в правотата на Xenadrine.
20.11.13
19:30
Значи е добър търговец :) Попринцип живеем в години, в които има адски много неща на пазара и постоянно се появяват нови и нови. Трудно е да отсееш от всички неща кое е най-доброто. Но това става с пробване от личен опит или събиране на информация от хора, които вече са използвали даден продукт. Затова и има форуми, сайтове, където можеш съвсем спокойно да се поинтересуваш, когато си си набелязал нещо и да видиш какви са преобладаващите мнения. Винаги има малко риск. Да не говорим, че на едни хора едно им действа, а на други същото нещо може да не окаже никакъв ефект. Отделно, че без режим на хранене и тренировки каквото и да пие човек, няма да се събуди с перфектна форма след 1 месец. Лично аз НИКОГА не разчитам на продавач в магазин да ми каже нещо за стоката си - то е ясно, че ще ми препоръча неговия продукт и ще ми излее от 10 кладенеца вода. Пий си го между храненията и виж дали ще има ефект.
казано от ангел христов на 20.11.13, 12:00:
Ти какъв фет бърнър използваш или препоръчваш?
От всички фет бърнъри, най-ефективния е правилното хранене. ;)
Една голяма част от предлаганите продукти работят на принципа на плацебо ефект.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.13 19:34.
Според мен приема на класически бърнър е на място само преди физическо натоварване...всеки друг прием си е изпиляване на ЦНС, градене на повече толеранс към въпросните субстанции в продукта и не на място.
пс. Хидроксикът е егати скъпия кофеин. Относно Ксенадрина, каквото има по темата Валдис го е казал.
21.11.13
17:12
казано от Strelok91 на 21.11.13, 10:02:
Според мен приема на класически бърнър е на място само преди физическо натоварване...всеки друг прием си е изпиляване на ЦНС, градене на повече толеранс към въпросните субстанции в продукта и не на място.
пс. Хидроксикът е егати скъпия кофеин. Относно Ксенадрина, каквото има по темата Валдис го е казал.
Напълно подкрепям! Вече каквото и да пия, не ми действа.
22.11.13
15:04
Следващия път си вземи по отделно - кофеин/гуарана, йохимбин, синефрин, форсколин и ако можеш да си намериш 1,3 диметиламин. По този начин можеш да си дозираш както искаш отделните съставки, защото много често в скритите бленди кофеина е много, а другите изгарящи мазнините съставки са в ниски дози. Дори и да искаш да увеличиш ефекта единствено ще предозираш кофеина и ще изпържиш ЦНС.
От 2006 година ефедрина е забранен и официално го няма в нито един фет бърнър. 1,3 диметиламин също е забранен от скоро. Да ли е липотропен или термогенен фет бърнера няма значение - не работят. Маргарита правилно ти е казала. Все пак, ако искаш да се подпомогнеш - правиш си хранителен режим със стабилна калорийна рестрикция, вземаш си Л-карнитин, креатин монохидрат, кофеин, таурин, NO, 5-HT, аргинин.
22.11.13
16:44
казано от Pavel Petrov на 22.11.13, 15:04:
Следващия път си вземи по отделно - кофеин/гуарана, йохимбин, синефрин, форсколин и ако можеш да си намериш 1,3 диметиламин. По този начин можеш да си дозираш както искаш отделните съставки, защото много често в скритите бленди кофеина е много, а другите изгарящи мазнините съставки са в ниски дози. Дори и да искаш да увеличиш ефекта единствено ще предозираш кофеина и ще изпържиш ЦНС.
И това го пробвах, не върши работа! Исках да наподобя действието на стария Окси елит про, който пиех пролетта, и след почивка от около два месеца си направих сам бленда от 1,3ДММА + йохимбин + кофеин, и ефект нямаше никакъв да не кажа че от йохимбина ми се виеше постоянно свят, защото ми понижаваше кръвното. Така че не поставяйте всички бърнери под общ знаменател, просто има продукти които работят, и такива които не! Храненето е важно, но за пълноценна тренировка понякога си трябва допълнително стимулиране, и именно там виждам приложението на фет бърнерите, като цяло.
казано от summertime на 22.11.13, 16:44:
казано от Pavel Petrov на 22.11.13, 15:04:
И това го пробвах, не върши работа!
Рецепторите се очувствяват, а клетките се насищат. За да имаш ефект се започва с някаква Х доза, която в рамките на 5-14 дена става 3-10х Х, за да имаш ефект, после спираш за няколко месеца. Най-общо казано. Давам пример с Л-карнитин. Започваш с 4гр първия ден, на 5ия си на 8гр, на 10ия може и 15 да стигнеш, после го спираш. И броя приеми увеличаваш.
Храненето е важно, но за пълноценна тренировка понякога си трябва допълнително стимулиране, и именно там виждам приложението на фет бърнерите, като цяло.
Да, ако си професионалист, само дето те не се стимулират с екстракт от йохимбе, гуарана и подобни. Аз от 3 години единствените хранителни добавки, които съм приемал и продължавам да приемам са протеин, БЦАА, глюкоза и си тренирам абсолютно пълноценно. То всеки търси някакви лесни начини и ‘’подпомагане’‘. Не си давайте парите за нищо. Воля, режим, упоритост, последователност, това е начина. Няма магически добавки.
23.11.13
00:18
Ми да ти кажа, човек който има да сваля пача, едва ли може да си позволи да приема глюкоза! А тия 15гр Л-карнитин не са ли малко множко?