Дискова херния във врата

21.11.13
17:42

Здравейте,приятели. Наскоро бях диагностициран с дискова херния във врата на С4-С5 и протрузия на С6-С7. Това означава ли, че трябва да спра фитнеса тотално или има начин да продължа? Всички невролози, с които говорих казват да спра тренировките на 100%, но това не ме устройва..... Някой има ли подобен проблем и решил ли го е? От 2 месеца съм спрял тренировките и почивам. Като оплаквания имам глождене във врата/плешката.Благодаря Ви предварително!

Поздрави

21.11.13
19:03

Аз съм с нещо подобно, макар че диагноза не ми е поставена. Болка между плешките, изтръпване на пръстите на ръцете при натиск там и т. н. Тренирам си спокойно от годин така. Не слагам щанга на гръб за нищо. Клекът - преден, нападите - с дъмбели в ръце.
Отдавна отлагам, но съвсем скоро ще ида на един ЯМР - поне да знам за какво става въпрос.

казано от Boby_ на 21.11.13, 19:03:

Аз съм с нещо подобно, макар че диагноза не ми е поставена. Болка между плешките, изтръпване на пръстите на ръцете при натиск там и т. н. Тренирам си спокойно от годин така. Не слагам щанга на гръб за нищо. Клекът - преден, нападите - с дъмбели в ръце.
Отдавна отлагам, но съвсем скоро ще ида на един ЯМР - поне да знам за какво става въпрос.

Пожелавам ти малкия дявол-протрузията,че със завършена дискова херния на врат положението е страшно.Аз съм с протрузия с4-с5,която се е прибрала поне по последни данни(след пълна колекция терапий се чудя,коя подейства).Избягвам набиране с широк хват понеже правя нещо странно с врата си и се схващам в продължение на  дни.Понякога човек просто трябва да се примири,че дадено упражнение не е за него.
Към автора на темата,тренирай си,но намали килограмите и се пази.Избягвай всяко движение при което изпитваш дискомфорт или болка в областа на врата.Загрявай добре мястото,има много упражнения из интернет.Бях почнал да се занимавам с Ци Гун(чи гун) преди време,но съм голям нервак и не издържах.Подобни методики  са за духовно уравновесени хора :)

П.С.Това с пожеланието прозвуча гадно,дано да е само плексит или радикулит или...млъквам :)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 21.11.13 20:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1