29.11.13
10:02
Здравейте,
Аз съм момче на 15 години, тежа 124 килограма и в момента съм висок 190 см. От близо 2 години ходя в фитнес залата, тренирам си нормално. Наистина доста съм заякнал откакто ходя, натрупал съм сигурно 12-15 кг. мускулна маса БЕЗ НИКАКВИ хапове или добавки! Само трениране и хранене! Но целта ми е да си изчистя мазнините от тялото на това така и не става. Спазвал съм какви ли не режими - монодиети, плодови, сокови - всякакви вредни! Дори и да свалям килограми, външно не си личи, тоест мазнини аз е свалям. Преди 1 година докторката ми премери обиколката 104 см. , а преди това е била 118 см. (преди да започна да тренирам и да спазвам какви ли не диети. Тогава имах много заседнал живот). Свалил съм 14 см. от талията си за 1 година.Така и не го виждам външно, нито пък като облека дрехи. Преди да започна ‘’да отслабвам’’ бях 127 кг., за 7-8 месеца свалих до 100 кг. с изключително нездравословен режим.(Непиене на вода и ядене само на сухи храни,при което следва ужасно главоболие и виене на свят). За ЕДНА СЕДМИЦА свалях сигурно 7-8 килограма от теглото си. И сега всички килограми си ги върнах до един. (Преди няколко дни бях 128 кг. но свалих 4 кг. щото бях болен тука два дена и не съм ял почти нищо и пиех доста вода). Режимът МНОГО ВОДА и МАЛКО ХРАНЕНЕ също е ефективен за мен, но не за дълго. Килограмите след това се възвръщат и то двойно. Явно съм хванал ЙО-ЙО ЕФЕКТА. В момента обиколката на талията ми е 118 см. Сега съм спрял фитнеса. Моля ви предложете ми някакъв режим, където да има ефект или незнам. Много обичам да ям супи (леща, боб, грах, коприва, зелева, спанак, крем супа и др.). Някакъв режим със супи наистина ще е удоволствие за мен. Аз наистина не съм по дългите диети, не издържам на глад. Моля ви предложете нещо, че наистина искам да отслабна.Да се изчистя напълно или поне да сваля 10-15 килограма МАЗНИНИ. Вече две години няма ефект. Отчаян съм!
29.11.13
10:05
Първо абсурд да си качил 12-15 килограма мускул.Това е смехотворно.
Второ малко прочети за балансирано хранене,това не е да ядеш сухи работи,без вода или да караш на супички.
Прекалено много четиво има в сайта,че някой да седне да ти обяснява всичко наново.
за начало http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
29.11.13
10:11
Първо абсурд да си качил 12-15 килограма мускул.Това е смехотворно.
Второ малко прочети за балансирано хранене,това не е да ядеш сухи работи,без вода или да караш на супички.
Прекалено много четиво има в сайта,че някой да седне да ти обяснява всичко наново.за начало http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Повярвай ми пробвал съм много режими! И НВД, Балансирано хранене, Здравословно хранене и др. От нито един за сега не съм видял ефект!
И колко според теб мускулна маса съм качил? 2-3 кг?
29.11.13
10:13
То при твоето хранене ,вероятно и тренировките ще са такива,че то и на 2-3 кг да си доволен.
Пробвай пак като опишеш примерно меню и разпределени макронутриенти за деня.
29.11.13
10:22
То при твоето хранене ,вероятно и тренировките ще са такива,че то и на 2-3 кг да си доволен.
Пробвай пак като опишеш примерно меню и разпределени макронутриенти за деня.
Примерно меню:
10 минути преди хранене 2 чаши минерална вода.
Закуска: 1-2 банана, 1 кафе или чай без захар, 2 филии със сирене или извара
10 часа: 1 плод
Обяд: Салата от зеле и моркови, зелена салата или салата от домати и краставици. Бъркани яйца със извара или сирене и 1 кис.мляко
Следобедна закуска: Един пълнозърнест сандвич с кашкавал, малко краставици, малко домати и сирене.
Вечеря: 1 кисело мляко или 1 плод или малко извара
29.11.13
10:29
И това какво трябва да е,балансирано хранене ли трябва да е или диета от космополитан?
29.11.13
10:30
И това какво трябва да е,балансирано хранене ли трябва да е или диета от космополитан?
Балансирано хранене! Чрез него свалих 4 кг. за две седмици но след това веднага ги върнах, след като спрях режима.
29.11.13
10:38
Мерси за отговора,въпросът беше риторичен разбира се.На 120 килограмов мъж има-няма 1000 калории не може да бъде по-балансирано това хранене.
29.11.13
10:44
Мерси за отговора,въпросът беше риторичен разбира се.На 120 килограмов мъж има-няма 1000 калории не може да бъде по-балансирано това хранене.
Аз доколкото знам за да отслабваш трябва да гори повече калории, отколкото приемаш. Има ли възможност да свалям килограми без да ги възвръщам след това веднага? Трябва просто да намеря правилният хр. режим. В момента нямам много възможност да тренирам, така че трябва да разчитам само на диетата. Ти какъв режим предлагаш?
Мерси за вниманието! :)
29.11.13
13:08
Пич, ти се храниш по-зле от една анорексичка. Съвсем нормално е да качваш килограми. Не може мъж 120 килограма да приема по-малко от 1000 калории на ден и да очакваш да стопиш мазнините, да си мислиш, че се ХРАНИШ балансирано и т.н. Отделно,ако така си се хранил и в периода, когато твърдиш,че си качил 15 кг мускулна маса, просто ЗАБРАВИ това да е вярно. Спазвал си много режими - друг е въпросът дали си ги спазвал правилно. Явно не си, щом не е имало резултат. Уверявам те, че ако приемаш колкото калории трябва и си разпределиш храненето добре, ще имаш ефект, а ако нямаш - то си за книгата на Гинес.
29.11.13
14:42
От близо 2 години ходя в фитнес залата
Не че нещо, ама между това да тренираш и просто да си ходиш на фитнес има ОГРОМНА разлика!
Какво значи нормално трениране? Опиши програмата да видим дали е нормално трениране или не...
Колкото за храната.. Това си е точно диета стил Космополитан.. Да трябва да приемаш по-малко калории от колкото приемаш, ама като си 2 метра и 120кг и да речем тренираш 4 пъти седмицата в груби сметки трябва да ядеш около 3000кал ако не и повече.. Така че ок намали ги на 2000 ако искаш, което пак е много.. не си на фотосинтеза.. И отново както вече написаха, друг е въпроса колко добре си спазвал посочените хранителни режими, че да очакваш да има ефект...
Отиди и си направи хормонални изследвания няма да ме учудя ако имаш естроген колкото една жена и тесостерон колкото старец на 90год.Сигурно нямаш 1 хормон в норма... от тия без разборни и некадърни начини на сваляне и качване .. Не знам имаш ли родители нямаш ли но за да те отпуснат така значи ситуацията в семеиството е зле....
Мнението беше редактирано от garret gt на 29.11.13 20:08.
29.11.13
23:55
Първо и най-важно е да си оправиш храненето,от този хранителен режим(примерен),както споменаха по горе калориите са много малко,разбира се трябва да си на калориен излишък,но той трябва да е в порядъка 200-300-400 калории,а не от 1к...като си написал малко домати,малко краставица,като си представиш,че в една краставица няма 100 калории,а ти си слагаш малко не виждам смисъл или слагаш или не слагаш.Не си мисли,че плодовете и зеленчуците заменят хранене,те са за гарнитура и вкус.Нещо много важно,което ти липсва в менюто е МЕСО,нещо без което не може,не кайма или колбаси,а пилешко,говеждо или свинско месо.А за тренировките,наблягай на тежестите и малко кардио,а не да бягаш по 1-2 часа,по бързо се топят мазнини,като се изразходва енергия,а най-лесно ще я изразходиш с тежки и не чак толкова тежки повторения,защото на това кардио ставите и костите на тези килограми са подложени на високо напрежение.
30.11.13
15:27
Момчето моли за помощ, всички му се нахвърлиха... Но вярно, за 2 години да няма ефект - нещо не се прави както му е ред.
Аз за 6 месеца свалих около 25 кг. навремето - тежки ежедневни тренировки и разнообразна качествена храна в ограничени количества. Но преди да започна изчетох почти всичко, което намерих по темата; пробвах различни варианти и избрах какво действа за моето тяло. Не вярвам да има универсална формула, как се свалят килограми; всичко е индивидуално, чете се, пробва се и се намира оптималното с идеята да се укрепи здравето.
Празни приказки :). Успех на всички!
04.01.14
13:42
От близо 2 години ходя в фитнес залата
Не че нещо, ама между това да тренираш и просто да си ходиш на фитнес има ОГРОМНА разлика!
Какво значи нормално трениране? Опиши програмата да видим дали е нормално трениране или не...
Колкото за храната.. Това си е точно диета стил Космополитан.. Да трябва да приемаш по-малко калории от колкото приемаш, ама като си 2 метра и 120кг и да речем тренираш 4 пъти седмицата в груби сметки трябва да ядеш около 3000кал ако не и повече.. Така че ок намали ги на 2000 ако искаш, което пак е много.. не си на фотосинтеза.. И отново както вече написаха, друг е въпроса колко добре си спазвал посочените хранителни режими, че да очакваш да има ефект...
Аз нямам финансовите възможности да приемам по 2000/3000 ккал на ден. Преди си правех различни програми за фитнес, сега в момента не съм с никаква програма, защото от както видях, че нямат ефект се отказах!
04.01.14
18:45
Излизай навън всеки ден и бягай. НАВЪН! Ще намериш време стига да искаш да свалиш килограми. Яж повече месо, спираш сладко, тестено, газирано. Когато сваляш килограми не означава, че трябва да гладуваш, ефекта си го видял. Бягането му е майката. И без да се отказваш - тежко ще ти е, ще издържаш малко. Постепенно ще увеличаваш разстоянията. Първото, което ще си помислиш е, че сега е студено за бягане навън и, че ще те е срам. Това са само извинения.. Прочети в интернет за бягането през зимата,а вече къде намери си. Примерно аз бягам на един черен път няма много хора, но и да има не ме е срам, защото няма и от какво. Когато видиш ефект ще се амбицираш повече! УСПЕХ !
Пич, ти се храниш по-зле от една анорексичка. Съвсем нормално е да качваш килограми.
И как точно е нормално да качва килограми, ако гладува? Анорексичките да не би да са по 120 кила?
Аз нямам финансовите възможности да приемам по 2000/3000 ккал на ден.
Това пък как го реши? Не си станал 120 кила с малко ядене. Сигурен съм, че не знаеш изобщо колко калории приемаш дневно. Дори в онзи “режим” по-горе не си дал количествата на храната, така че не може да се каже колко калории са това.
Пробвай да си записваш какво и колко ядеш (и пиеш) всеки ден (най-вече когато не се опитваш да спазваш диети), и така в продължение на поне 15-20 дена и след това сметни средно колко калории имаш за този период от време. Така поне ще си наясно от къде тръгваш. Не е зле да видиш и как са ти разпледелени тия калории, т.е., колко протеин, мазнини и въглехидрати приемаш.