Два пъти седмично крака !

29.11.13
20:14

Здравейте :
Искам да попитам следното нещо :
тренирам по следният начин:
Крака+рамо+корем
Гръб+бицепс
Почивка
Крака+корем
Гърди +трицепс
Както забелязахте , тренирам крака 2 пъти , защото са слаби и изоставаща мускулна група/а и искам ,да ги развия максимално  /За информация -в края на  миналата година ми бяха едва 48 /крака клечки / , а сега са 54 - /малко по добре / :)
Грешка ли е това според вас , и ако -ДА -къде ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.11.13 08:50.

29.11.13
20:44

Раздели тренировката на две в едната квадрицепса и в другата останалото и ще видиш ка работите стават.

29.11.13
22:39

И аз от известно време тренирам два пъти седмично краката.
1. гърди- крака
2. гръб
3. почивка
4. трицепс- бицепс
5. рамо- крака
Някои ми казваха, че като ги тренирам два пъти седмично ще претренирам, но това не се случи. Увеличих обиколката на бедрата, а прасците станаха по изявени. Поне при мен това нещо действа, при всеки е различно.

29.11.13
23:06

Първо поздравления, че ще тренираш краката и то два пъти седмично!!!

Ето едно предложение и от мен:
Тренировка А акцентира на клека, а тренировка Б - на тягата. Прасец и корем правиш и в двете тренировки.

Тренировка А
1) Клек
2) Преден клек/Лег преса/Хакен клек/Напади
3) Бедрено разгъване от седеж
4) Повдигане за прасец от стоеж
5) Коремни преси

Тренировка Б
1) Мъртва тяга
2) Мъртва тяга с прави крака/Добро утро/Хиперекстензии
3) Бедрено сгъване от лицев лег/седеж/стоеж
4) Повдигане за прасец от седеж
5) Повдигане на краката

Може би вече се сещаш какво остава в двете тренировки за горна част.

Мнението беше редактирано от Ронката на 29.11.13 23:06.

Без серии, повторения и %1RM никоя програма не може да се нарече подходяща за целта или неподходяща...

30.11.13
10:26

На мускула му трябват 72 часа за възстановяване, сам си прави изводите. (при нормална тренировка)

30.11.13
11:10

Брат,един от най - лесните начини да натрупаш маса в краката - 3 пъти седмично 3х5 клек с линейна прогресия и лека периодизация.
Примерно правиш клек понеделник сряда и петък.
Седмица 1 - понеделник си правиш клек лекичко с 60 кг 3х5 и всяка тренировка увеличаваш по 5 кг,т.е. срядата 3х5х65,петък 3х5х70 и т.н.КОгато не успееш да направиш предписаните повторения връщаш 15-20 кг назад и започваш наново да се качваш.3 месеца клякай 3 пъти в седмицата,яж добре и гледай как ще скочат силовите показатели на клека,а от там и размерите на краката.
Лично 3 месеца съм клякал всекидневно,в последния месец се опитвах всеки ден да правя 3х5 и бутовете ми бяха станали 71кг трупчета.за 3 месеца ка4их около 45 кг (100кг за 1ца до 145 или 150,не си спомням вече) на клека (юни/септември),после спрях да клякам напълно и началото на ноември си пробвах макса - 160кг (говорим за клек до долу и т.н,),при положение че над месец без да клякам.

Та решавай..Ако ще ги правиш 2 пъти в седмица др вариант е нещо подобно:
Тренировка А:
заден клек 3х5-8
преден клек 3х8-10
тяга с прави крака 3х10 примерно
прасец
и тренировка Б
или започваш с преден клек или с тяга,според зависи...Но целта ти е да си увеличиш силовите показатели,а не да удряш мускула под определени ъгли и т.н. простотии :)

Мнението беше редактирано от Vintage на 30.11.13 11:11.

За разнообразие предлагам една по-нестандартна идея:
- веднъж седмично тренировка за крака във фитнеса
- веднъж седмично атлетика (скоростни дисциплини и елементи)

Разбира се, това е възможно само при възможност за достъп до подходящи спортни съоръжения.

05.12.13
19:50

Здравейте, и аз имам проблем с краката и ги тренирам 2 пъти седмично, тренирам 2на2, програмата ми е :
1-ви ден : гърди, задно рамо, бедро
2-ри ден : ръце, задно бедро и прасец
3,4 ден почивка
5-ти ден : гръб, предно и средно рамо, бедро
6-ти ден : ръце, задно бедро и прасец
Почивам 2 дена и пак така от 1-ви ден...
Не знам как е по - добре да тренирам, 2 на 2 или пон, вторник, четвъртък и петък, какво мислите вие ?
Харесах си тази програма за прасците: http://www.bb-team.org/workout/3458_dve-prioritetni-trenirovki-za-po-golemi-i-po-silni-prastsi .. та се чуда, не са ли много тези 50-80 повторения в първия ден ? Също така пише, че не е добре да се прави тази програма за прасците ден преди или ден след бедро, а аз предишния ден правя бедрото..

14.02.18
13:53

Здравейте накой можели да ми каже тренировка за крака ?

Евала правя на хора трениращи 2 пъти седмично крака, аз лично не мога и на химия да съм пак няма да мога, аз петък правя 10 серии клек 5х5 и 4 дни след това съм скован смачкан с висока мускулна треска а пия бца 3 пъти дневно, ако ги направя 2 пъти няма да мога да работя.

ДЕ

25.02.18
18:32

казано от Връзка Вис 2 на 25.02.18, 17:20:

аз петък правя 10 серии клек 5х5 и 4 дни след това съм скован смачкан

Да нямаш предвид 10х5….... защото 10х5х5 не знам как ще се изпълни.

10x5 обърках .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1