29.11.13
20:14
Здравейте :
Искам да попитам следното нещо :
тренирам по следният начин:
Крака+рамо+корем
Гръб+бицепс
Почивка
Крака+корем
Гърди +трицепс
Както забелязахте , тренирам крака 2 пъти , защото са слаби и изоставаща мускулна група/а и искам ,да ги развия максимално /За информация -в края на миналата година ми бяха едва 48 /крака клечки / , а сега са 54 - /малко по добре / :)
Грешка ли е това според вас , и ако -ДА -къде ?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.11.13 08:50.
Раздели тренировката на две в едната квадрицепса и в другата останалото и ще видиш ка работите стават.
И аз от известно време тренирам два пъти седмично краката.
1. гърди- крака
2. гръб
3. почивка
4. трицепс- бицепс
5. рамо- крака
Някои ми казваха, че като ги тренирам два пъти седмично ще претренирам, но това не се случи. Увеличих обиколката на бедрата, а прасците станаха по изявени. Поне при мен това нещо действа, при всеки е различно.
Първо поздравления, че ще тренираш краката и то два пъти седмично!!!
Ето едно предложение и от мен:
Тренировка А акцентира на клека, а тренировка Б - на тягата. Прасец и корем правиш и в двете тренировки.
Тренировка А
1) Клек
2) Преден клек/Лег преса/Хакен клек/Напади
3) Бедрено разгъване от седеж
4) Повдигане за прасец от стоеж
5) Коремни преси
Тренировка Б
1) Мъртва тяга
2) Мъртва тяга с прави крака/Добро утро/Хиперекстензии
3) Бедрено сгъване от лицев лег/седеж/стоеж
4) Повдигане за прасец от седеж
5) Повдигане на краката
Може би вече се сещаш какво остава в двете тренировки за горна част.
Мнението беше редактирано от Ронката на 29.11.13 23:06.
30.11.13
00:11
Без серии, повторения и %1RM никоя програма не може да се нарече подходяща за целта или неподходяща...
На мускула му трябват 72 часа за възстановяване, сам си прави изводите. (при нормална тренировка)
Брат,един от най - лесните начини да натрупаш маса в краката - 3 пъти седмично 3х5 клек с линейна прогресия и лека периодизация.
Примерно правиш клек понеделник сряда и петък.
Седмица 1 - понеделник си правиш клек лекичко с 60 кг 3х5 и всяка тренировка увеличаваш по 5 кг,т.е. срядата 3х5х65,петък 3х5х70 и т.н.КОгато не успееш да направиш предписаните повторения връщаш 15-20 кг назад и започваш наново да се качваш.3 месеца клякай 3 пъти в седмицата,яж добре и гледай как ще скочат силовите показатели на клека,а от там и размерите на краката.
Лично 3 месеца съм клякал всекидневно,в последния месец се опитвах всеки ден да правя 3х5 и бутовете ми бяха станали 71кг трупчета.за 3 месеца ка4их около 45 кг (100кг за 1ца до 145 или 150,не си спомням вече) на клека (юни/септември),после спрях да клякам напълно и началото на ноември си пробвах макса - 160кг (говорим за клек до долу и т.н,),при положение че над месец без да клякам.
Та решавай..Ако ще ги правиш 2 пъти в седмица др вариант е нещо подобно:
Тренировка А:
заден клек 3х5-8
преден клек 3х8-10
тяга с прави крака 3х10 примерно
прасец
и тренировка Б
или започваш с преден клек или с тяга,според зависи...Но целта ти е да си увеличиш силовите показатели,а не да удряш мускула под определени ъгли и т.н. простотии :)
Мнението беше редактирано от Vintage на 30.11.13 11:11.
30.11.13
11:19
За разнообразие предлагам една по-нестандартна идея:
- веднъж седмично тренировка за крака във фитнеса
- веднъж седмично атлетика (скоростни дисциплини и елементи)
Разбира се, това е възможно само при възможност за достъп до подходящи спортни съоръжения.
05.12.13
19:50
Здравейте, и аз имам проблем с краката и ги тренирам 2 пъти седмично, тренирам 2на2, програмата ми е :
1-ви ден : гърди, задно рамо, бедро
2-ри ден : ръце, задно бедро и прасец
3,4 ден почивка
5-ти ден : гръб, предно и средно рамо, бедро
6-ти ден : ръце, задно бедро и прасец
Почивам 2 дена и пак така от 1-ви ден...
Не знам как е по - добре да тренирам, 2 на 2 или пон, вторник, четвъртък и петък, какво мислите вие ?
Харесах си тази програма за прасците: http://www.bb-team.org/workout/3458_dve-prioritetni-trenirovki-za-po-golemi-i-po-silni-prastsi .. та се чуда, не са ли много тези 50-80 повторения в първия ден ? Също така пише, че не е добре да се прави тази програма за прасците ден преди или ден след бедро, а аз предишния ден правя бедрото..
14.02.18
13:53
Здравейте накой можели да ми каже тренировка за крака ?
25.02.18
17:20
Евала правя на хора трениращи 2 пъти седмично крака, аз лично не мога и на химия да съм пак няма да мога, аз петък правя 10 серии клек 5х5 и 4 дни след това съм скован смачкан с висока мускулна треска а пия бца 3 пъти дневно, ако ги направя 2 пъти няма да мога да работя.
25.02.18
18:32
казано от Връзка Вис 2 на 25.02.18, 17:20:
аз петък правя 10 серии клек 5х5 и 4 дни след това съм скован смачкан
Да нямаш предвид 10х5….... защото 10х5х5 не знам как ще се изпълни.
26.02.18
09:19
10x5 обърках .