02.12.13
19:11
Здравейте. Напоследък имам някаква болка която се пада точно отдясно (нито отпред нито отзад а точно отдясно) под ребрата, и го асоциирам с черния дроб. Интересното е, че се появява когато си тръгвам от залата (ходя пеш) и когато се прибера в нас минава. Болката сякъш е асоциирана с дишането, тояст боли при вдишване или издишане.
Какво и защо може да е?
Увеличен черен дроб, камъни в бъбреците, някаква контузия.
Почини си една седмица и ако не отшуми иди на лекар.
02.12.13
20:53
Може да е черния дроб в следствие на свиване на капсулата му по време на ходене с цел да изтласка в кръвообращението повече кръв, която да задоволи моментните нужди на тялото,което след тренировката вече е изпратило определено количество кръв в мускулите ти. При свиване на гладката мускулатура в капсулата на черния дроб се появява болка. Струва ти се, че е асоциирано с дишането, защото секи път, когато вдишаш диафрагмата ти се спуска надолу, налягането в коремната кухина се повишава като всичко това оказва натиск върху черния ти дроб. Може да е и в следствие на прищипване на нерв от реброто в областта на гръбначния стълб, като се появява болка в участък, който е инервиран от този нерв. Аз залагам на черния дроб и капсулата, а ако идеш на лекар и го попиташ и после споделиш, ще знам дали съм бил прав.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 02.12.13 20:55.
Ами честно казано не мисля да ходя на лекар защото болката не е голяма а е по-скоро дискомфорт, но е нещо което не бях изпитвал преди, но и тренировките ми преди не са били толкова тежки и интензивни и се чудех дали има връзка между тях и това нещо, че винаги след тренировка да ме боли и то защо само докато се прибера в нас.
Ами честно казано не мисля да ходя на лекар защото болката не е голяма а е по-скоро дискомфорт, но е нещо което не бях изпитвал преди, но и тренировките ми преди не са били толкова тежки и интензивни и се чудех дали има връзка между тях и това нещо, че винаги след тренировка да ме боли и то защо само докато се прибера в нас.
Не си слагай главата в торбата.Иди докъто е време , а не после като те свие яката да се сетиш..
Ами честно казано не мисля да ходя на лекар защото болката не е голяма а е по-скоро дискомфорт, но е нещо което не бях изпитвал преди.
Можеш тогава да си направиш две изследвания,ако си от някой по-голям град. Първото-в някоя частна лаборатория да ти изследват от венозна кръв АСАТ и АЛАТ. Двата ензима са свързани с черния дроб. А второто изследване да те видят на ехограф.
Чакайте малко бе хора, все едно съм легнал да умирам. Уточнил съм, че болката я има само докато се прибера от зала, тоест около 5 мин. През деня и през цялото останало време нямам проблеми. Както и да е, май разбрах как да я предотвратявам. Днес след зала примерно седнах и си починах 5 минути преди да тръгна към нас. А преди това винаги след последната серия се обличах и тръгвах.